BUSSING 8000 S13
Dec 16, 2011 15:42:04 GMT 2
Post by .JOHNY.B. on Dec 16, 2011 15:42:04 GMT 2
Γεια σας και παλι φιλοι μου ! Μετα απο αρκετο καιρο αλλο ενα project εφτασε στο τελος του και ηρθε η ωρα να το μοιραστω μαζι σας. Προκειται για το 8000 S13 της γερμανικης ΒUSSING AG η οποια ιδρυθηκε το 1903 απο τον Heinrich Büssing (1843-1929) στην πολη Braunschweig .Η BUSSING παρηγαγε διαφορα μοντελα φορτηγων και λεοφωρειων τοσο κατα τον πρωτο παγκοσμιο πολεμο οσο και κατα τον δευτερο, και ηταν η πρωτη που παρηγαγε τριαξωνικο φορτηγο! Επισης αξιζει να αναφερω οτι ειχε στην γκαμα της τοσο πολιτικα αλλα και στρατιωτικα φορτηγα με κινηση 6x4 αλλα και 8x8 στο οποιο τελευταιο εστριβαν και οι 8 τροχοι!!! Επισης κατι που φυσικα δεν ηξερα ειναι οτι στα τελη της δεκαετιας του 80 η BUSSING εγινε η σημερινη ,γνωστη σε ολους μας , MAΝ !
Στα του μοντελου τωρα: κλασικα στην 1/24 , απο την revell ομως πραγμα που σημαινει πολυ καλη λεπτομερια αλλα και απαιτηση για αρκετο καθαρισμα μιας και τα ιχνη των καλουπιων ηταν παροντα σε ολα τα κομματια του μοντελου.Φυσικα επιλεχτηκε η οδος του weathering η οποια γενικα με τραβαει αυτη την περιοδο αλλα (φυσικα ) με τεραστια περιθωρια για βελτιωση ικανωτητων και με αποτελεσματα τα οποια θα κρινετε εσεις ...
Βεβαια οπως γνωριζετε και απο τις αλλες μου κατασκευες ουτε λογος να γινεται για αναλητικο WIP καθως δεν υπαρχει ο χρονος για αυτο, παρα μονο διαφορες φωτο απο ορισμενα σταδια της κατασκευης...
Ξεκιναμε λοιπον με το κουτι και το περιεχομενο του
και συνεχιζουμε με τα διαφορα σταδια της κατασκευης
Ελπιζω να μη σας κουρασα, περιμενω τα σχολια σας, να ειστε ολοι καλα τα λεμε!!!
(θα σας εστελνα και φιλικους-συναδελφικους χαιρετισμους αλλα δεν θα αντεξω το ξυλο που θα μου ριξουν καποιοι εδω μεσα αν το τολμησω...οποτε αρκεστειτε στα παραπανω...!!!)
Στα του μοντελου τωρα: κλασικα στην 1/24 , απο την revell ομως πραγμα που σημαινει πολυ καλη λεπτομερια αλλα και απαιτηση για αρκετο καθαρισμα μιας και τα ιχνη των καλουπιων ηταν παροντα σε ολα τα κομματια του μοντελου.Φυσικα επιλεχτηκε η οδος του weathering η οποια γενικα με τραβαει αυτη την περιοδο αλλα (φυσικα ) με τεραστια περιθωρια για βελτιωση ικανωτητων και με αποτελεσματα τα οποια θα κρινετε εσεις ...
Βεβαια οπως γνωριζετε και απο τις αλλες μου κατασκευες ουτε λογος να γινεται για αναλητικο WIP καθως δεν υπαρχει ο χρονος για αυτο, παρα μονο διαφορες φωτο απο ορισμενα σταδια της κατασκευης...
Ξεκιναμε λοιπον με το κουτι και το περιεχομενο του
και συνεχιζουμε με τα διαφορα σταδια της κατασκευης
Ελπιζω να μη σας κουρασα, περιμενω τα σχολια σας, να ειστε ολοι καλα τα λεμε!!!
(θα σας εστελνα και φιλικους-συναδελφικους χαιρετισμους αλλα δεν θα αντεξω το ξυλο που θα μου ριξουν καποιοι εδω μεσα αν το τολμησω...οποτε αρκεστειτε στα παραπανω...!!!)