|
Post by alex78 on Jun 17, 2020 0:18:37 GMT 2
Και για να μην λέτε ότι λουφάρω και είμαι μόνο φραπεδιά και αραλίκι , περνώ και στα καθέκαστα της κατασκευής, καθαρίζοντας με σφουγγαράκια και χαρτόλιμες όπου απαιτήθηκε το αμάξωμα, εμβαθύνοντας τις γραμμώσεις με χαρακτικό και ασταρώνοντας ένα πρώτο χέρι για να δώ που βρίσκομαι... Ναι...ok...μια τρύπα στο νερό έκανα.... Με το που στέγνωσε το αστάρι εμφανίστηκαν ως δια μαγείας ξανά γραμμές και σημάδια καλουπιού....άντε πάλι από την αρχή.... Ευελπιστώ μόνο να μην έχω την ''τύχη'' των θηριοδαμαστών που τόλμησαν να τα βάλουν κατά καιρούς με πλαστικό της Hasegawa....
Αύριο κύριοι τα νεότερα....
|
|
|
Post by ViL27 on Jun 17, 2020 0:27:34 GMT 2
Αντε επιτελους ολο λουφα και φραπεδες εισαι τα mold lines δεν υποχωρουνε αν δεν δικαιωθουνε βλεπω!!Για πες Αλεξ τι ασταρι χρησιμοποιησες και τι εταιριας χρωμα και κωδικο θα χρησιμοποιησεις?
|
|
|
Post by alex78 on Jun 17, 2020 0:36:57 GMT 2
Γκρί primer σπρέι της Dublicolor, δοκιμασμένο και αξιόπιστο προιόν και Lacquer Tamiya ''A-110 Alpine'', ψεκασμένο απευθείας από την φιάλη.
|
|
|
Post by czt on Jun 17, 2020 9:10:18 GMT 2
Κωστή δεν είναι και τόσο ειδυλλιακά, ειδικά όταν μας ''επισκέπτεται'' γαρμπής με ολίγον από λίβα (νοτιοδυτικός) ''ευωδιάζει'' ολάκερη η περιοχή.... Κατι απο θερμαικο δλδ που παλια οταν φυσούσε ειδικα κεντρο και ανατολικα ηταν δραμα η κατασταση. Σε καταλαβαινω απολυτα αλλα η θεα ειναι πολυ ωραια!!! Ειδα οι δουλειες ξεκινησαν πολυ καλα!!!
|
|
|
Post by iliasbass on Jun 17, 2020 17:25:58 GMT 2
ωπα,ωπα κερατσινιωτης είσαι και δεν έλεγες τίποτα τόσο καιρό?
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 17, 2020 17:27:14 GMT 2
Μην πτόησε Άλεξ, οι γραμμές το καλουπιού είναι για να εμφανίζονται όταν δεν τις θέλεις. Αλλά δεν θα τους περάσει, τα ντουκόχαρτα μας είναι πιο δυνατά Αυτό, που θέλω να δεις είναι και για τα επόμενα, είναι αν το σκριμπάρισμα είναι πολύ έντονο. Το βάθος είναι καλό, το πλάτος είναι λίγο έντονο στα ματιά μου. Μια ιδέα θα ήταν να χρησιμοποιείς μια βελόνα καρφωμένη στον x-acto για τα στρογγυλά πάνελ (π.χ. τάπα βενζίνης). Καλή συνέχεια. Περιμένουμε γαλάζιο χρώμα στη Z8, με φόντο τη θέα
|
|
|
Post by alex78 on Jun 17, 2020 18:06:54 GMT 2
Ηλία δεν με λές και γέννημα θρέμμα, απλά τα τελευταία 20 χρόνια έχω κατοικοεδρεύσει στα νοτιοδυτικά (Μοσχάτο, Νίκαια, Κερατσίνι) για εργασιακούς κυρίως λόγους. Γιώργο έχεις δίκιο, αυτή την φορά κάπου το παράκανα, λίγο ακόμη και θα έπαιρνα το καπώ στα χέρια. Για την καρφίτσα δεν το είχα σκεφτεί, στα επόμενα, ευχαριστώ.
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 19:56:16 GMT 2
Αλέξ, το πρόβλημα με το πλάτος στα σκριμπαρίσματα οφείλεται στο scriber που χρησιμοποιειίς (trumpeter, από ότι βλέπω). Το έχω και εγώ, το χρησιμοποιούσα παλαιότερα σε άρματα, αλλά πρόσεξα ότι για την δουλειά που το θέλουμε δεν είναι το καταλληλότερο και το παράτησα.
|
|
|
Post by alex78 on Jun 17, 2020 20:03:03 GMT 2
Προφανώς όταν εννοείς ακατάλληλο εννοείς πως είναι κάπως φαρδύ με αποτέλεσμα να ''σκάβει'' περισσότερο πλαστικό απ' όσο πρέπει στην 1/24....? Έχεις να μου προτείνεις κάποιο καταλληλότερο...?
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 20:18:26 GMT 2
Προφανώς όταν εννοείς ακατάλληλο εννοείς πως είναι κάπως ''φαρδύ'' με αποτέλεσμα να σκάβει περισσότερο πλαστικό απ' όσο πρέπει στην 1/24....? Έχεις να μου προτείνεις κάποιο καταλληλότερο...? Ναι, αυτό εννοώ Άλεξ. Η καρφίτσα που πρότεινε ο Γιώργος είναι καλή λύση, και ανέξοδη! Εγώ χρησιμοποιώ το καινούργιο της Tamiya, με διάφορες λεπίδες, αλλά αρκετά ακριβές και αν δεν προσέξεις μπορείς να τις σπάσεις (παθών!). Σκέφτομαι να αγοράσω και το παρακάτω σετ (σχετικά φθηνό για 3 λεπίδες), έχω δει να το χρησιμοποιούν με καλά αποτελέσματα!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 17, 2020 20:20:57 GMT 2
Θα το ψάξω Φάνη, ευχαριστώ!
|
|
|
Post by Φάνης on Jun 17, 2020 20:41:55 GMT 2
Θα το ψάξω Φάνη, ευχαριστώ! Καλή ανάζητηση Άλεξ. Είναι πολύ χρήσιμο να έχουμε λεπίδες με διαφορετικά πλάτη για διαφορετικά panel lines (πόρτες, φιλετάκια, κτλ)
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 17, 2020 21:08:05 GMT 2
Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει το hand made scriber για καμπύλες, καλό είναι να προτιμήσει βελόνα κι όχι καρφίτσα. Η βελόνα έχει πιο ποιοτική μύτη και είναι πιο σταθερή κατασκευή με συνέπεια να μην λυγίζει.
|
|
|
Post by alex78 on Jun 17, 2020 21:14:16 GMT 2
Κοίτα να δείς τώρα κάτι λεπτομέρειες που έχουν όμως την σημασία τους, ευκαιρία λοιπόν να εκσυγχρονιστούν λίγο τα εργαλεία μου ,γιατί μου φαίνεται είμαι ακόμα στην εποχή του λίθου...
Γιώργο & Φάνη σας ευχαριστώ για τις συμβουλές!
|
|
|
Post by alex78 on Jun 18, 2020 0:24:27 GMT 2
Χθές όλη η μοντελιστική μέρα ξοδεύτηκε για στοκαρίσματα και άπειρα τριψίματα μπάς και συνεφέρουμε κάπως το αμάξωμα από τις ραφές και τα σημάδια που προέκυψαν ύστερα από το πρώτο αστάρωμα. Ακολούθησε εξονυχιστικό πλύσιμο και αστάρωμα με primer της Dublicolor. Θεωρώ πως συνήλθε σε μεγάλο βαθμό... Υ.Γ. Με την ευκαιρία ανέβασα πολλές φωτό για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι την υπερβολή μου στο σκριμπάρισμα που αναφέρθηκε και από τα παιδιά προγενέστερα. Σήμερα, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος, (έχει σηκώσει απίστευτο αέρα τις τελευταίες ημέρες και ως γνωστόν ψεκάζω σε ανοιχτούς χώρους), πάμε για χρώμα αφού προηγηθεί πρώτα λευκό αστάρι.
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 18, 2020 6:14:56 GMT 2
Μια χαρά η αφαίρεση των ραφών Αλέξη! Προχώρα ακάθεκτος!
|
|