|
Post by rallyaddicted on May 2, 2020 14:04:03 GMT 2
Καλησπέρα και καλό μήνα. Σαν σήμερα το 1986 το Group B έδειξε το σκληρό του πρόσωπο. 2/5/1986 Τour de Corse. Σε ένα ρεσιτάλ ωμής δύναμης, οδηγικών ικανοτήτων και συνεχούς εξαντλητικής προσπάθειας για τιθάσευση λυσασμένων αλόγων η μάχη χάνεται σε μια στροφή χωρίς ίχνη φρεναρίσματος αφαιρώντας ακαριαία την ζωή του Henri Toivonen και του Sergio Cresto. Info from wikipedia: link
Lancia Delta S4 Martini (Aoshima Beemax 1/24)
To καλοκαίρι που μας πέρασε, έφτιαξα την S4 της Beemax, στα χρώματα της Martini και βέβαια με οδηγό τον Τοivonen και το #7 στις πόρτες από το Monte Carlo του 1986. Ένα εξαιρετικό κιτ με ελαχιστότατα φλασάκια στα κομμάτια και πολλές λεπτομέρειες (και με detail up κιτ διαθέσιμο, το οποίο όμως δεν επιλέχθηκε). Ίσως το μοναδικό μέχρι στιγμής κιτ που μου πήρε σχεδόν 10 ημέρες. Unboxing video:Photos: Video of final kit:Σχόλια:Τότε δεν χρησιμοποιούσα panel line, οπότε ίσως να ήταν καλύτερο σε εικόνα αρμών, εφέ στην εξάτμιση και στις σωληνώσεις της κσι γενικά σε engine bay. H βαφή έγινε με spray Humbol white και βερνίκωμα 3 χέρια με Mr. Hobby Super clear. H τελική εικόνα και το βερνίκωμα, φαίνεται καλύτερα στο παραπάνω βίντεο χάρη στην ηλιόλουστη μέρα. Spoiler:H Nunu έχει ήδη κάνει release το ίδιο κιτ με Totip livery... Αναμένεται κάψιμο και το φετινό καλοκαίρι... Σχόλια ευπρόσδεκτα. Stay safe, stay healthy!
|
|
|
Post by ViL27 on May 2, 2020 15:08:49 GMT 2
Ομορφο αυτοκινητο και ομορφη δουλειτσα well done!!Πως και δεν χρησιμοποιησες το detail set?
|
|
|
Post by alex78 on May 2, 2020 15:09:52 GMT 2
Ουσιαστικά σαν σήμερα πρίν 34 χρόνια μπήκε η ταφόπλακα των Group B.... Όμορφη και πεντακάθαρη δουλειά Νίκο!! Μου άρεσε ιδιαίτερα το βάψιμο του αμαξώματος, η λεπτομέρεια του ταμπλώ και η εφαρμογή των χαλκομανιών! Σκέφτεσαι, τώρα που έχεις αποκομίσει μια εμπειρία, να κάνεις εκ των υστέρων κάποια washes σε panel lines, μπουλόνια ζαντών κλπ....? Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως μου αρέσει η δουλειά που επιμελείσαι στα videos σου στο κανάλι σου στο youtube.
|
|
|
Post by rallyaddicted on May 3, 2020 8:40:52 GMT 2
Ομορφο αυτοκινητο και ομορφη δουλειτσα well done!!Πως και δεν χρησιμοποιησες το detail set? To detail set μου φάνηκε ιδιαίτερα ακριβό (το είδα να παίζει κάπου στα 26€, όταν όλο το κιτ έπαιζε γύρω στα 50€). Ίσως σε μελλοντική δουλειά το πάρω.
|
|
|
Post by gtziaf on May 3, 2020 8:47:40 GMT 2
Όμορφη προσπάθεια, Νίκο σε ένα αγαπημένο θέμα. Επ' ευκαιρίας μας θύμισες την θλιβερή επέτειο του χαμού του Τοϊβόνεν. Μάλιστα αν θυμάμαι σωστά, πάλι 2 Μαΐου, έναν χρόνο πριν, είχε σκοτωθεί ο Μπέτεγκα, με την 037. Με το καλό να φτιάξεις και την τοτίπ
|
|
|
Post by rallyaddicted on May 3, 2020 8:49:19 GMT 2
Σκέφτεσαι, τώρα που έχεις αποκομίσει μια εμπειρία, να κάνεις εκ των υστέρων κάποια washes σε panel lines, μπουλόνια ζαντών κλπ....? Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως μου αρέσει η δουλειά που επιμελείσαι στα videos σου στο κανάλι σου στο youtube. Το έχω σε κακό να επεμβαίνω σε τελειωμένο κιτ, θεωρώ ό,τι μόνο χειρότερο μπορώ να το κάνω... Το κανάλι μου παλαιότερα ήταν πιο οργανωμένο και τα video πιο επιμελημένα. Μετά τις αλλαγές στην νομοθεσία του youtube περί πληρωμών, έχασα το ενδιαφέρον και το έχω πλέον για την πλάκα μου, αλλα και να βλέπω πιο εύκολα highlights από τα γυρολόγιά μου στα Μέγαρα χωρίς να συνδέω σκληρούς δίσκους. Στο καπάκι, λόγω format χάνω και το χακαρισμένο πρόγραμμα επεξεργασίας video (filmora) που ήταν πολύ καλό και εύχρηστο και χωρίς υδατογραφήματα, οπότε μετά τα video ήταν "της πλάκας". Παρεπιπτώντως αν έχετε κάποιο free video editor να μου προτείνετε, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ, Νίκος
|
|
|
Post by iliasbass on May 3, 2020 17:44:17 GMT 2
"θλιβερο" μοντελο ο Toivonen ισως να ηταν ο καλυτερος ραλιστας... ομορφο βγηκε ] Το έχω σε κακό να επεμβαίνω σε τελειωμένο κιτ, θεωρώ ό,τι μόνο χειρότερο μπορώ να το κάνω... Το κανάλι μου παλαιότερα ήταν πιο οργανωμένο και τα video πιο επιμελημένα. Μετά τις αλλαγές στην νομοθεσία του youtube περί πληρωμών, έχασα το ενδιαφέρον και το έχω πλέον για την πλάκα μου, αλλα και να βλέπω πιο εύκολα highlights από τα γυρολόγιά μου στα Μέγαρα χωρίς να συνδέω σκληρούς δίσκους. Στο καπάκι, λόγω format χάνω και το χακαρισμένο πρόγραμμα επεξεργασίας video (filmora) που ήταν πολύ καλό και εύχρηστο και χωρίς υδατογραφήματα, οπότε μετά τα video ήταν "της πλάκας". Παρεπιπτώντως αν έχετε κάποιο free video editor να μου προτείνετε, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ευχαριστώ, Νίκος 1) το ιδιο σκεφτομαι και εγω. 2) πριν μερες ειχε βγει το ACDsee video studio 3 δωρεαν www.insomnia.gr/forums/topic/734972-acdsee-video-studio-3-for-free/?tab=comments#comment-57805001
|
|