|
Post by Φάνης on Mar 31, 2020 14:14:40 GMT 2
Δεν το έχεις με την φωτογράφιση φίλε! Φωτό με υπόβαθρο απλωμένα ρούχα νομίζω δεν είναι και το καλύτερο Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Mar 31, 2020 16:18:06 GMT 2
Δεν το έχεις με την φωτογράφιση φίλε! Φωτό με υπόβαθρο απλωμένα ρούχα νομίζω δεν είναι και το καλύτερο Καλή συνέχεια! αχ φανη δε με πιανεις!!! οι φωτο ειναι ετσι για τα ματια σας να ξεφυγετε απο τη καθημερινη θυληκη συντροφια που εχουμε ολοι μας! για αυτο αν προσεξες τα ρουχα κλπ ειναι γυναικεια. Η αληθεια ειναι δε το εχω με τις φωτο εκτος αν με πιασει το καλλιτεχνικο μου γελαμε φυσικα.
|
|
|
Post by czt on Mar 31, 2020 16:24:39 GMT 2
Ωραίο φαίνεται Κωστή, αλλά για δώσε περισσότερα δεδομένα.... πολυ σωστα τα λες αλεξ αλλα οταν κανεις ποστ οταν εισαι δουλεια ξεχνας κλπ. Λοιπον το χρωμα ειναι βαμενο με gunze H88 metallic blue πλην αμαξωματος βαφτικαν και τα περισσοτερα επιμερους κομματια που εμειναν. Φυσικα εχουν μεινει καποια οπως διαφορικα, μπροστινοι θολοι που ευελπιστω υστερα πο το καταπληκτικο σαιτ να βλεπω και να προχωρο και σε ευχαριστω αλλη μια φορα γιατι ειναι πολυ βασικο τη περιοδο πο διανιουμε Ωραίο γίνεται μέχρι στιγμής Κωνσταντίνε! Κράτα τον αργό ρυθμό και την προσοχή σου μέχρι το τέλος! Καλή συνέχεια! Σχετικά με την ποιότητα της φωτογραφίας, προφανώς το φωτογράφισες αργά το σούρουπο ή ξημερώματα, δηλ. με λίγο φως - εξ ου και ο χονδρός κόκκος στις φωτογραφίες. Δεν φταίει το κινητό, προσπάθησε να φωτογραφίζεις με δυνατότερο φώς. Σουρουπο αγαπητε φιλε , το ρυθμο το κραταω χαμηλα θελωντας και μη τωρα που κλεινει και η παραλια εδω αυξανεται και αλλο η δουλεια. Σε ευχαριστω πολυ και με τη πρωτη καλη ηλιοφανεια θα γινει καλυτερη δυστυχως και ο φωτογραφος που εχω ειναι σε κατ οικον περιορισμο!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 31, 2020 16:33:29 GMT 2
δυστυχως και ο φωτογραφος που εχω ειναι σε κατ οικον περιορισμο! Δεν χρειάζεσαι άλλον φωτογράφο, μια χαρά το χειρίζεσαι εσύ ο ίδιος το κινητό. Απλά "περισσότερο φώς", που έλεγε και ο μακαρίτης ο Γκαίτε...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 31, 2020 17:45:54 GMT 2
Κωστή, το μοντέλο πάει μια χαρά και το στρώσιμο του χρώματος δείχνει πολύ καλό, η φωτογράφηση όμως χρειάζεται βελτίωση. Ο συνονόματός σου έχει απόλυτο δίκιο, χρειάζεται περισσότερο φως, όχι όμως ό,τι και όσο να'ναι, αφού, εκτός από τον ανεπαρκή φωτισμό, και ο λάθος φωτισμός (π.χ. υπερφωτισμός ή λανθασμένη γωνία φωτός) δεν θα σου δώσει καλά αποτελέσματα. Εγώ προτείνω - και εφαρμόζω - την εξής απλή μέθοδο: παίρνω το μοντέλο στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο και βολτάρω μέσα στο σπίτι (ό,τι πρέπει για τις μέρες που ζούμε...) 😀 και στο μπαλκόνι, κάνοντας δοκιμές! Διαφορετικά σημεία σε σχέση με τα παράθυρα, διαφορετικά είδη λαμπτήρων, διαφορετικές γωνίες μοντέλου - φωτογραφικού φακού, η λίστα με τους πιθανούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα είναι ανεξάντλητη! Όλα αυτά ίσως ακούγονται δύσκολο να εφαρμοστούν ή και πολύ ανιαρά, αλλά πίστεψέ με, μετά από 3-4 βόλτες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό και θα σε αποζημιώσει! 😉 Επίσης, το φόντο θα πρέπει να είναι μονόχρωμο και το χρώμα του να απορροφάει το φως, λ.χ. χαρτόνι, κατά προτίμηση σιέλ ή μαύρο. Αν όμως εσύ προτιμάς για φόντο τη μπουγάδα, καμιά αντίρρηση, τουλάχιστον όμως βάλε το κομμάτι με τα εσώρουχα! 😜 Καλή συνέχεια, φίλε! Δυνατά και αργά! 👋
|
|
|
Post by alex78 on Mar 31, 2020 18:30:28 GMT 2
Λοιπον το χρωμα ειναι βαμενο με gunze H88 metallic blue πλην αμαξωματος βαφτικαν και τα περισσοτερα επιμερους κομματια που εμειναν. Φυσικα εχουν μεινει καποια οπως διαφορικα, μπροστινοι θολοι που ευελπιστω υστερα πο το καταπληκτικο σαιτ να βλεπω και να προχωρο και σε ευχαριστω αλλη μια φορα γιατι ειναι πολυ βασικο τη περιοδο πο διανιουμε Φανταστικό χρώμα το συγκεκριμένο Κωστή, το είχα ψεκάσει και εγώ πρίν κάμποσα χρόνια σε ένα RCV 211 (από τις ελάχιστες φορές που έβαψα με αερογράφο ) και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Μια χαρά το πάς φίλε, όταν πέσει και το βερνίκι (με φειδώ αυτή την φορά, σκοπός είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε ), θα δείξει ακόμα περισσότερο.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 31, 2020 19:35:00 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Mar 31, 2020 19:49:20 GMT 2
Αλεξ πολυ ωραια δουλεια μπραβο Θα ηθελα μια χαρη εαν μπορεις .. Θα ηθελα να ανεβασεις φωτο το μοντελο με σπρευ ,με βερνικι , με micromesh , με αλοιφες tamiya φυσικα εαν εχεις παρει φωτο ...για να δουμε διαφορα .. κ θελω να μου πεις εαν αξιζει να περασεις κ τις τρεις αλοιφες tamiya .. σε ευχαριστω ..
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Mar 31, 2020 19:54:56 GMT 2
Καλησπέρα και από εμένα. Μικρή πρόοδος στο MAN, έχουμε ακόμη μέλλον. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by czt on Mar 31, 2020 20:06:12 GMT 2
Λοιπον το χρωμα ειναι βαμενο με gunze H88 metallic blue πλην αμαξωματος βαφτικαν και τα περισσοτερα επιμερους κομματια που εμειναν. Φυσικα εχουν μεινει καποια οπως διαφορικα, μπροστινοι θολοι που ευελπιστω υστερα πο το καταπληκτικο σαιτ να βλεπω και να προχωρο και σε ευχαριστω αλλη μια φορα γιατι ειναι πολυ βασικο τη περιοδο πο διανιουμε Φανταστικό χρώμα το συγκεκριμένο Κωστή, το είχα ψεκάσει και εγώ πρίν κάμποσα χρόνια σε ένα RCV 211 (από τις ελάχιστες φορές που έβαψα με αερογράφο ) και μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Μια χαρά το πάς φίλε, όταν πέσει και το βερνίκι (με φειδώ αυτή την φορά, σκοπός είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να μην τα επαναλαμβάνουμε ), θα δείξει ακόμα περισσότερο. Β 513 θα ειναι αλεξ θα περιμενω να μην εχει αερα (ασ ελπισω αυριο) και φυσικα οπως αναφερεις με προσοχη και να αποφυγω το ιδιο λαθος. Το συγκεκριμενο χρωμα μου αρεσει παρα πολυ ειναι παρα πολυ η αποχρωση του. Αν και δεν εχω βαψει ακομα με σπρει με φοβιζει εναντιθεση με τον αερογραφο. Ημέρα φροντίδας & περιποίησης η σημερινή! Αφού πρώτα από προχθές είχε πέσει το βερνίκι B-513, σειρά πήρε σήμερα το τρίψιμο με micromesh. Πσρέλασαν από τον πάγκο όλοι οι βαθμοί και δουλεύτηκαν στεγνά. Η αλήθεια είναι ότι είχα να ακολουθήσω αυτή την διαδικασία πάνω από 2 χρόνια, με αποτέλεσμα να νοιώθω το χέρι μου ''βαρύ'' και να είμαι λίγο διστακτικός για το αποτέλεσμα. Εξάλλου σε κάποια σημεία, όπως εύκολα διακρίνεται, κατάφερα και ''έφαγα'' το χρώμα, αλλά θα δώ στο τέλος αν και πως διορθώνεται. Τέλος γυάλισα με τις αλοιφές της Tamiya. Σίγουρα μπορούσα και καλύτερα αλλά το τελικό αποτέλεσμα μετά από τόσο καιρό απραξίας μπορώ να πώ ότι με ικανοποιεί. φανταστικη δουλεια!!!! αλλα εχω 2 ερωτηματα, το πρωτο ειναι τα μικρομεσ αν θυμασαι απο που τα προμηθευτικες γιατι ειναι μεγαλα με τα αλλα που κυκλοφορουν στην αγορα και το δευτερο ερωτημα η ζποχρωση του ξυλου που θα βαψεισ τα σανιδια θα μας αποκαληψεις απο τωρα εταιρεια κλπ του χρωματος? Καλησπέρα και από εμένα. Μικρή πρόοδος στο MAN, έχουμε ακόμη μέλλον. Καλή συνέχεια. Αντωνη παρα πολυ ωραιο το μοτερ θα παραμηνει μαυρο? θα βαεις καποια αλλη πινελια?
|
|
|
Post by alex78 on Mar 31, 2020 20:10:56 GMT 2
Έχεις δίκιο Μιχάλη, τα έβαλα όλα χύμα, λοιπόν....
Οι 2 πρώτες φωτό είναι μετά το βερνίκι. Οι επόμενες 2 μετά την χρήση των micromesh.
Ξεκίνησα με 3600 και ολοκλήρωσα με 12000. Όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί λεπταίνει και η μικροίνα.
Η κίνηση τους πάντα παλινδρομική πρός όλες τις κατευθύνσεις και ποτέ κυκλική. Άν τα δουλεύεις υγρά έχεις καλύτερο έλεγχο αποτελέσματος.
Εγώ τα χρησιμοποιώ πάντα στεγνά....(και ίσως κάπου εκεί την πάτησα ) Οι 3 τελευταίες είναι οι ολοκληρωμένες.
Οι κρέμες δεν πάνε πακέτο. Οι περισσότεροι νομίζω την μπλέ και την άσπρη αλοίφουν. Η κόκκινη είναι για πιό ''χοντροδουλειές''.
Βέβαια όλο το ''λούκι'' της γυαλάδας στο βγάζει το micromesh, η αλοιφή είναι το κερασάκι.
Ελπίζω να βοήθησα και σ' ευχαριστώ!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 31, 2020 20:34:39 GMT 2
Αν και δεν εχω βαψει ακομα με σπρει με φοβιζει εναντιθεση με τον αερογραφο Όπως βολεύεται ο καθένας Κωστή. Μεταξύ μας τα sprays είναι ασύμφορα οικονομικά και δεν έχουν το χρωματολόγιο που έχουν τα αερογραφάτα. Αφού έμαθες με αερογράφο παρέμεινε εκεί. Άν μάθεις το εργαλείο καλά παπάδες μπορείς να κάνεις με αυτό, πραγματικά είναι ανεξάντλητες οι τεχνικές του. φανταστικη δουλεια!!!! αλλα εχω 2 ερωτηματα, το πρωτο ειναι τα μικρομεσ αν θυμασαι απο που τα προμηθευτικες γιατι ειναι μεγαλα με τα αλλα που κυκλοφορουν στην αγορα και το δευτερο ερωτημα η ζποχρωση του ξυλου που θα βαψεισ τα σανιδια θα μας αποκαληψεις απο τωρα εταιρεια κλπ του χρωματος? Τα συγκεκριμένα είναι της Alclad. Τα είχα προμηθευτεί από μοντελομάγαζο της Αθήνας. Βέβαια δεν έχω ψαχτεί με εμπορίου, ενδεχομένως να είναι οικονομικότερα και καλύτερα. Έχω κάτι στο μυαλό μου και λογικά θα το υλοποιήσω σύντομα, μείνε συντονισμένος. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!
|
|
|
Post by czt on Mar 31, 2020 22:09:31 GMT 2
Κωστή, το μοντέλο πάει μια χαρά και το στρώσιμο του χρώματος δείχνει πολύ καλό, η φωτογράφηση όμως χρειάζεται βελτίωση. Ο συνονόματός σου έχει απόλυτο δίκιο, χρειάζεται περισσότερο φως, όχι όμως ό,τι και όσο να'ναι, αφού, εκτός από τον ανεπαρκή φωτισμό, και ο λάθος φωτισμός (π.χ. υπερφωτισμός ή λανθασμένη γωνία φωτός) δεν θα σου δώσει καλά αποτελέσματα. Εγώ προτείνω - και εφαρμόζω - την εξής απλή μέθοδο: παίρνω το μοντέλο στο ένα χέρι και το κινητό στο άλλο και βολτάρω μέσα στο σπίτι (ό,τι πρέπει για τις μέρες που ζούμε...) 😀 και στο μπαλκόνι, κάνοντας δοκιμές! Διαφορετικά σημεία σε σχέση με τα παράθυρα, διαφορετικά είδη λαμπτήρων, διαφορετικές γωνίες μοντέλου - φωτογραφικού φακού, η λίστα με τους πιθανούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα είναι ανεξάντλητη! Όλα αυτά ίσως ακούγονται δύσκολο να εφαρμοστούν ή και πολύ ανιαρά, αλλά πίστεψέ με, μετά από 3-4 βόλτες το αποτέλεσμα θα είναι πολύ διαφορετικό και θα σε αποζημιώσει! 😉 Επίσης, το φόντο θα πρέπει να είναι μονόχρωμο και το χρώμα του να απορροφάει το φως, λ.χ. χαρτόνι, κατά προτίμηση σιέλ ή μαύρο. Αν όμως εσύ προτιμάς για φόντο τη μπουγάδα, καμιά αντίρρηση, τουλάχιστον όμως βάλε το κομμάτι με τα εσώρουχα! 😜 Καλή συνέχεια, φίλε! Δυνατά και αργά! 👋 Αν και σε ελεγαν διαφορα μονο εσυ καταλαβες το λογο για τον οποιο εγινε ετσι η φωτογραφιση για να ανεβασο το ηθικο σας κατα κυριο λογο και να δειτε και εσωρουχα, εχω κατι φοιτητριες απεναντι θα περιμενω καραουλη για τη μπουγαδα! θα το φτιαξω και αυτο μη ξεχνας εχω τον ειδικο επι της φωτογραφιας (ακομα μου δινει της φωτο που εβγαλε για να τις βαλω στα ολοκληρωμενα, ο νικος με εχει στο περιμενε) αλλα και αυτο με τη σειρα του! Μενετε σπιτι (μακαρι και εμεις) εμεις παμε δουλεια αλλα μας αποζημειωνετε με ωραιες δουλειες. Ανεβασε νεκταριε φωτο να απολαμβανουμε!!!
|
|
|
Post by czt on Mar 31, 2020 22:20:59 GMT 2
Έχεις δίκιο Μιχάλη, τα έβαλα όλα χύμα, λοιπόν....
Οι 2 πρώτες φωτό είναι μετά το βερνίκι. Οι επόμενες 2 μετά την χρήση των micromesh.
Ξεκίνησα με 3600 και ολοκλήρωσα με 12000. Όσο ανεβαίνουν οι βαθμοί λεπταίνει και η μικροίνα.
Η κίνηση τους πάντα παλινδρομική πρός όλες τις κατευθύνσεις και ποτέ κυκλική. Άν τα δουλεύεις υγρά έχεις καλύτερο έλεγχο αποτελέσματος.
Εγώ τα χρησιμοποιώ πάντα στεγνά....(και ίσως κάπου εκεί την πάτησα ) Οι 3 τελευταίες είναι οι ολοκληρωμένες.
Οι κρέμες δεν πάνε πακέτο. Οι περισσότεροι νομίζω την μπλέ και την άσπρη αλοίφουν. Η κόκκινη είναι για πιό ''χοντροδουλειές''.
Βέβαια όλο το ''λούκι'' της γυαλάδας στο βγάζει το micromesh, η αλοιφή είναι το κερασάκι.
Ελπίζω να βοήθησα και σ' ευχαριστώ! εμενα με βοηθησες!!! αν πανε ολα καλα θα το παω με βρεγμενο για να μην εχω θεματα οπως αναφερεις. Επισης βλεπω αγαπητοι φιλοι πρεπει να βαζουμε αλοιφες γιατι κανουμε και γυμναστικη (μη το ξεχναμε μενουμε μεσα αλλα γυμναστικη )στο τελος θα κανουμε χερια ντουκια θα παμε παραλια και θα ρωτανε ποσα σηκωνεις ( ευελπιστω να σας αρεσε) Αν και δεν εχω βαψει ακομα με σπρει με φοβιζει εναντιθεση με τον αερογραφο Όπως βολεύεται ο καθένας Κωστή. Μεταξύ μας τα sprays είναι ασύμφορα οικονομικά και δεν έχουν το χρωματολόγιο που έχουν τα αερογραφάτα. Αφού έμαθες με αερογράφο παρέμεινε εκεί. Άν μάθεις το εργαλείο καλά παπάδες μπορείς να κάνεις με αυτό, πραγματικά είναι ανεξάντλητες οι τεχνικές του. εχω ενα για σουμπαρα τωρα οταν ερθει η ωρα θα σε πω να δουμε τη θα γινει φανταστικη δουλεια!!!! αλλα εχω 2 ερωτηματα, το πρωτο ειναι τα μικρομεσ αν θυμασαι απο που τα προμηθευτικες γιατι ειναι μεγαλα με τα αλλα που κυκλοφορουν στην αγορα και το δευτερο ερωτημα η ζποχρωση του ξυλου που θα βαψεισ τα σανιδια θα μας αποκαληψεις απο τωρα εταιρεια κλπ του χρωματος? Τα συγκεκριμένα είναι της Alclad. Τα είχα προμηθευτεί από μοντελομάγαζο της Αθήνας. Βέβαια δεν έχω ψαχτεί με εμπορίου, ενδεχομένως να είναι οικονομικότερα και καλύτερα. Έχω κάτι στο μυαλό μου και λογικά θα το υλοποιήσω σύντομα, μείνε συντονισμένος. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Παντα συντονισμενος στις δημιουργιες σου !!! εμεινες ευχαριστημενος απο το πως δουλευουν κλπ εγω εχω παρει εμποριου και εφτιαξα ενα τζαμι που ειχε ατυχια δουλεψανε μια χαρα. τωρα το κοστος ειναι σημαντικο αλλα μεγεθος κλπ αρα ειμαστε σε επαφη για το συγκεκριμενο θεμα και για τη καλυτερη λυση
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2020 23:24:05 GMT 2
Δυο διευκρινήσεις σε σχέση με τα Mircomesh και αυτά που αναφέρθηκαν. Τα Mircomesh είναι πατενταρισμένος τύπος υφάσματος για γυάλισμα και παράγονται από μια Αμερικάνικη εταιρεία. Συνεπώς δεν υπάρχουν εμπορίου, της alclad, της ΑΚ κλπ. Είναι όλα ίδια, απλά κάποιες εταιρείας κάνουν re-box, για ευνόητους λόγους. Η πιο φθηνή λύση είναι να αγοραστούν από προμηθευτή. Για όσους ενδιαφέρονται μια απλή αναζήτηση στο ebay, θα σας οδηγήσει σε κάποιους από αυτούς. Οι πιο πολλοί, για την Ευρώπη τουλάχιστον, βρίσκονται στο UK. Άν τα δουλεύεις υγρά έχεις καλύτερο έλεγχο αποτελέσματος. Το αντίθετο συμβαίνει. Όταν τα δουλεύεις υγρά, δεν μπορεί να έχεις έλεγχο το πόσο "κόβεις" από την επιφάνεια. Από την άλλη δεν στουμπώνουν τόσο εύκολα και μειώνεται η πιθανότητα να είναι έντονο το φαινόμενο των γραμμών γυαλίσματος. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Apr 1, 2020 15:01:39 GMT 2
Δεν το διατύπωσα σωστά, χρήσιμες οι επισημάνσεις, ειδικά το ιστορικό τους, καλό μήνα.
|
|