|
Post by konstantinf on Oct 12, 2019 12:42:42 GMT 2
Καλημέρα! Όπως είχα προαναγγείλει, σειρά είχε ο πίσω άξονας. Ξεκίνησα φτιάχνοντας από κομμάτι πλαστικού δύο διανομείς πεπιεσμένου αέρα, εκ των οποίων ο ένας τοποθετήθηκε πάνω στο διαφορικό και ο άλλος πάνω στην πίσω εγκάρσια δοκό:
Στη συνέχεια συναρμολογήθηκε ο πίσω άξονας, ετοιμάστηκε η πίσω αντιστρεπτική και ενώθηκαν με τα πίσω ελατήρια...
...και το σύνολο προσαρμόστηκε στο πλαίσιο:
Κατόπιν ασχολήθηκα με τους μπροστινούς τροχούς. Τα ταμπούρα βάφτηκαν μαύρα μεταλλικά και στους τροχούς προστέθηκε η στεφάνη των μπουλονιών:
Μονταρισμένοι πάνω στον άξονα (dry fit) δείχνουν έτσι:
Αυτά για σήμερα. Συνέχεια από βδομάδα με το σύστημα κατεύθυνσης και τα φτερά. Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 14, 2019 8:31:48 GMT 2
Ωραία πρόοδος όπως συνήθως. Οι τροχοί είναι οι αγαπημένοι μου! Δεν ξέρω αν είναι εμφανές όταν το βλέπεις από κοντά, αλλά το σασί δείχνει να έχει σημάδια καλουπιού και pin marks. Έλεγξε το γιατί είναι κρίμα να κάνεις τόση δουλειά και να υστερεί στα βασικά. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 14, 2019 19:40:49 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Γιώργο! Και βέβαια είναι εμφανή τα pin marks από κοντά! Ευτυχώς, όλσ τα πλαινά του πλαισίου θα καλυφθούν από φτερά, ρεζερβουάρ, σιγαστήρα, και διάφορα άλλα εξαρτήματα οπότε δεν θα υπάρξει (μάλλον) πρόβλημα 🥴
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 19, 2019 11:11:10 GMT 2
Συνεχίζοντας με τα διάφορα συστήματα, την περασμένη εβδομάδα αρχίσαμε με το σύστημα διεύθυνσης (με ατέρμονα και οδοντωτό τροχό). Ο άξονας του τιμονιού είναι σπαστός και ολισθαίνει μέσα στον αλουμινένιο σωλήνα - μια έξυπνη λύση της Pocher (ή κάπως έτσι είναι και στο 1:1;... ) για να αντιμετωπίσει την επιμήκυνση του άξονα κατά την ανάκλιση της καμπίνας: Αφού συναρμολογήθηκε ο μηχανισμός πάνω στο πλαίσιο, ετοιμάστηκε και ο άξονας μετάδοσης στο διαφορικό και περιμένει τη σειρά του:
Κατόπιν ασχοληθήκαμε με τα φτερά: Τα μεν μπρος είναι απλά και στηρίζουν και το σύστημα σιγαστήρα-καμινάδας της εξάτμισης:
Τα πίσω στηρίζουν τα πίσω φώτα και, καθώς περιμένω κάτι LEDάκια που είναι καθ' οδόν, ετοιμάστηκαν φώτα και λασπωτήρες (όπου το λογότυπο της Volvo βάφτηκε άσπρο) και περιμένουν την τελική τους συναρμολόγηση:
Τέλος βάφτηκαν τα πίσω ταμπούρα και συναρμολογήθηκαν οι πίσω τροχοί:
Αυτά τα λίγα για σήμερα - ραντεβού σε λίγες μέρες στην έκθεση! Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Oct 21, 2019 19:42:54 GMT 2
Κορυφή για ακόμα μια φορά.Μπράβο και trucker!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 22, 2019 9:44:18 GMT 2
Να 'σαι καλά Βαγγέλη, ευχαριστώ πολύ - αλλά μην υπερβάλλεις...
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 22, 2019 12:34:01 GMT 2
Βαγγελη πες και αλλα εγω παντος πια θα τον φωναζω δασκαλο καθηγητη κ για την υλικη καταρτηση κ την πνευματικη ...κ φυσικα τον τρακτορα το μονο που δεν θα κανει........ ειναι να παρει μπροστα κ να κουβαλαει εμπορευματα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 22, 2019 16:40:15 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, αλλά, είπαμε, όχι υπερβολές! Καθηγητές είναι άλλοι - εγώ προς το παρόν γηράσκω (κυρίως!) αεί διδασκόμενος (όσο γίνεται...).
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2019 11:11:41 GMT 2
Λόγω φόρτου εργασίας αλλά και προετοιμασίας / στησίματος των εκθεμάτων για την έκθεση, αυτή την εβδομάδα δεν έγιναν σοβαρές δουλειές, αλλά δουλειές της πλάκας. Έτσι: Καθώς φωτογραφίες αναφοράς (από το διαφημιστικό φυλλάδιο της Volvo) δείχνουν τον τράκτορα να κουβαλάει στο πίσω μέρος τάκους και καθώς βρέθηκαν στο διαδίκτυο αντίστοιχες φωτό και σχέδια... ... φτιάχτηκαν δύο τάκοι από φύλλο πλαστικού ...
... και τα στηρίγματά τους από έλασμα αλουμινίου και σύρμα και μονταρίστηκαν στο πλαίσιο:
Στη συνέχεια φτιάχτηκαν διάφορα αντικείμενα που θα στολίσουν / ζωντανέψουν την καμπίνα:
Φτιάχτηκε ένα στήριγμα για τις σωληνώσεις λίπανσης του κινητήρα από έλασμα αλουμινίου, ανοίχτηκαν τρύπες και βάφτηκαν οι βάσεις των 5 φώτων οροφής για να περάσουν LEDάκια, και φτιάχτηκαν κολάρα από μήκη αλουμινίου για τους σπιράλ σωλήνες του κινητήρα:
Φτιάχτηκαν δέστρες για τις ζώνες ασφαλείας: Και τέλος φτιάχτηκε βάση για την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας (αυτές που δίνει το κιτ δεν ταιριάζουν στο format ελληνικών πινακίδων) με τον φωτισμό της:
Καλό ΣΚ σε όλους!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 26, 2019 19:54:36 GMT 2
Πανέμορφα όλα Κωνσταντίνε! Ειδικά ο Γαύρος! Τι χρησιμοποιησες για το κομπολόι; Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2019 22:34:06 GMT 2
Να 'σαι καλά Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Για το κομπολόι πήρα χάντρες (συμπιεσμένη σκόνη κεχριμπαριού) από ένα χαντράδικο στη Γλυφάδα (25 σεντς η μία!).
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2019 11:26:16 GMT 2
Ωραίες οι σκρατσιές, Κωνσταντίνε... Για την εφημερίδα δεν το συζητώ, καν αφού δεν ντρέπεται ο φορτηγατζής σου, εμείς τι να πούμε. Αλλά, φορτηγό των 80's με εφημερίδα 2019, το οποίο θα το κάνεις και στην πένα δεν συνάδει. Μήπως να βρεις κάτι πιο παλιό, μια σημαντική νίκη σε ντέρμπι ή π.χ. τον ερχομό του Ντέταρι, θα ήταν πιο γουστόζικο.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 27, 2019 12:02:30 GMT 2
Ωραίες οι σκρατσιές, Κωνσταντίνε... Για την εφημερίδα δεν το συζητώ, καν αφού δεν ντρέπεται ο φορτηγατζής σου, εμείς τι να πούμε. Αλλά, φορτηγό των 80's με εφημερίδα 2019, το οποίο θα το κάνεις και στην πένα δεν συνάδει. Μήπως να βρεις κάτι πιο παλιό, μια σημαντική νίκη σε ντέρμπι ή π.χ. τον ερχομό του Ντέταρι, θα ήταν πιο γουστόζικο. Το ξέρω μωρέ, δεν μου κολλάει και μένα, αλλά πού να βρω πρωτοσέλιδα εκείνης της δεκαετίας; Έχω και άλλο πρόβλημα, με τις πινακίδες: αυτές που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο είναι μετά που άλλαξαν, δηλ. μετά το 2004... Ας πούμε λοιπόν για την ιστορία, ότι ο (ολυμπιακάκιας) φορτηγατζής το αγόρασε δεύτερο ή τρίτο χέρι στη Γερμανία ή τη Σουηδία και το 'φερε και το δουλεύει εδώ μετά το 2004. Ούτως ή άλλως πρόκειται για αθάνατες μηχανές...
Είμαι αποδέκτης παντός είδους προτάσεων για διόρθωση των παραπάνω!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2019 13:04:02 GMT 2
Ωραίες οι σκρατσιές, Κωνσταντίνε... Για την εφημερίδα δεν το συζητώ, καν αφού δεν ντρέπεται ο φορτηγατζής σου, εμείς τι να πούμε. Αλλά, φορτηγό των 80's με εφημερίδα 2019, το οποίο θα το κάνεις και στην πένα δεν συνάδει. Μήπως να βρεις κάτι πιο παλιό, μια σημαντική νίκη σε ντέρμπι ή π.χ. τον ερχομό του Ντέταρι, θα ήταν πιο γουστόζικο. Το ξέρω μωρέ, δεν μου κολλάει και μένα, αλλά πού να βρω πρωτοσέλιδα εκείνης της δεκαετίας; Έχω και άλλο πρόβλημα, με τις πινακίδες: αυτές που βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο είναι μετά που άλλαξαν, δηλ. μετά το 2004... Ας πούμε λοιπόν για την ιστορία, ότι ο (ολυμπιακάκιας) φορτηγατζής το αγόρασε δεύτερο ή τρίτο χέρι στη Γερμανία ή τη Σουηδία και το 'φερε και το δουλεύει εδώ μετά το 2004. Ούτως ή άλλως πρόκειται για αθάνατες μηχανές... Είμαι αποδέκτης παντός είδους προτάσεων για διόρθωση των παραπάνω!
Σε αυτή την περίπτωση όμως δεν θα ήταν τζι-μπουμπου όπως θα βγει από το εργαστήριο σου Αλλά, για να μην μπαίνεις σε ανεξερεύνητα χωράφια, έχουμε τη λύση : και το λινκ, για να μην χαλάσει η ανάλυση: www.fosonline.gr/media/news/2018/07/13/15212/photos/snapshot/37003552_1662619013849381_1753552984232427520_n.jpgΚαλύτερο νομίζω
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 28, 2019 18:19:04 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ αρχηγέ! Θα χρησιμοποιηθεί!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 29, 2019 21:17:09 GMT 2
Πολύ όμορφα και πετυχημένα όλα, τάκοι, δέστρες ζωνών, πλαίσιο πινακίδας, αλλά το κομπολόι πραγματικά με ενθουσίασε! Επίσης και για το.. ερευνητικό δαιμόνιο του Αντμίν! Καλή συνέχεια, την οποία αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον!
|
|