|
Post by konstantinf on Sept 25, 2019 6:58:01 GMT 2
Αυτό στην τελευταία φωτό είναι το rotary painting stand της Tamiya; Δειχνει όπως τα δικά μας μπουκαλάκια που κολλάμε τα 24αρια για βάψιμο!! Μην υπερβάλλουμε Φάνη! Το σταντ της Tamiya έχει διάμετρο 16 εκ. Με βάση τη σχέση των δύο κλιμάκων, τα μπουκαλάκια θα έπρεπε να είναι 5.3 εκ. αντί για 3 που είναι στην πραγματικότητα ...
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 28, 2019 16:58:56 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Εβδομάδα φτωχή σε φωτογραφίες αλλά έντονη σε σωματική καταπόνηση...
Από τη μια φτιάχτηκαν τα 4 ελατήρια. Οι μεταλλικές λάμες τρίφτηκαν με συρματόβουρτσα και πλύθηκαν με βενζίνη. Στα ελατήρια της μπροστινής ανάρτησης δόθηκε μεγαλύτερη καμπυλότητα για να μην "καθίσουν" υπό το βάρος της καμπίνας:
Από την άλλη βάφτηκαν τα κομμάτια των ζαντών και συναρμολογήθηκαν με τα λάστιχα:
Βάρος κάθε τροχού: 250 g (επί 6 = 1,5 κιλό). Βάρος του πλαισίου που σας έδειξα την περασμένη βδομάδα: 1,1 κιλό. Καλό ΣΚ!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 28, 2019 18:37:50 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε!
Άλλο ένα ωραίο θέμα που το συναντάει κάποιος σπάνια, ακόμη δε πιο σπάνια καλοφτιαγμένο. Είμαι βέβαιος ότι θα το απολαύσουμε καλοφτιαγμένο!
Εξαιρετικά τα ελατήρια!!! Το κουρμπάρισμα των μπροστινών ελατηρίων θα επηρεάσει το ύψος της ανάρτησης;
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 28, 2019 21:03:31 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια Αποστόλη! Ναι, το κουρμπάρισμα επηρεάζει το ύψος της ανάρτησης. Χωρίς αυτό, κατά τη συναρμολόγηση η καμπίνα θα ήταν στο σωστό ύψος, αλλά με τον καιρό το βάρος της θα την έφερνα να κάνει υπόκλιση προς τα μπρος. Τώρα, στη συναρμολόγηση η καμπίνα θα στέκεται πιο ψηλά, αλλά με τον καιρό θα έρθει στα ίσια της.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2019 9:59:35 GMT 2
Τα ελατήρια μου άρεσαν κι εμένα, όπως και η απόχρωση στους τροχούς. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 29, 2019 11:38:06 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 6, 2019 11:26:37 GMT 2
Καλημέρα σε όλους!
Η περασμένη βδομάδα αφιερώθηκε στον μπροστινό άξονα. Στην σχετικά απλή κατασκευή προστέθηκαν οι σωλήνες πεπιεσμένου αέρα για τα φρένα (το κιτ αγνοεί τελείως το σύστημα πεπιεσμένου αέρα...), ετοιμάστηκε η αντιστρεπτική και τα αμορτισέρ (όπου τα έμβολα, αντί βαφής καλύφθηκαν με αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου):
Συναρμολογημένος ο άξονας και μονταρισμένος στο πλαίσιο δείχνει έτσι:
Καλό υπόλοιπο Κυριακής και τα λέμε από βδομάδα με τον πίσω άξονα.
|
|
|
Post by alex78 on Oct 6, 2019 16:13:15 GMT 2
Ποιοτική και πεντακάθαρη δουλειά όπως πάντα άλλωστε! Χρήσιμη και πρακτική η εναλλακτική λύση της αλουμινοταινίας!
Στήν βαφή των ζαντών αντιμετώπισες πρόβλημα? Το λέω γιατί σε κάποια σημεία δείχνει να έχει κάτσει λίγο περίεργα το χρώμα...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 6, 2019 17:29:16 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη! Στήν βαφή των ζαντών αντιμετώπισες πρόβλημα? Το λέω γιατί σε κάποια σημεία δείχνει να έχει κάτσει λίγο περίεργα το χρώμα... Όντως, η επιφάνεια με τις τρύπες είναι "προχειροφτιαγμένη", πράγμα που ουδόλως πειράζει, καθότι στις μεν μπρος ρόδες θα σκεπαστεί με την ασημένια/χρωμιωμένη στεφάνη των μπουλονιών (βλ. και την πρώτη φωτό στην εισαγωγή), στις δε πίσω (διπλές) αυτή η επιφάνεια θα έρθει μούρη με μούρη με την αντίστοιχη της δεύτερης ρόδας.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 11:03:46 GMT 2
Προχωράει πολύ όμορφα Κωνσταντίνε. Ίσως θα μπορούσες να αντικαταστήσεις τα πλαστικά κομμάτια του αμορτισέρ με stainless steel rod για περισσότερο nickel look! Αλλά και η αλουμινένια ταινία δεν δείχνει άσχημα - ίσως άλλη ταινία όπως bare metal foil, chrome τύπου να έδειχνε πιο nickel.... απλώς κάτι να λέμε Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 7, 2019 18:21:35 GMT 2
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε Φάνη... Το μόνο που θα έδειχνε πιο νίκελ θα ήταν τα σωληνάκια από τις κεραίες ραδιοφώνου που έχω καννιβαλίσει. Κατά τα άλλα η λεπτή αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου που χρησιμοποιώ (Pressure Sensitive Tape της Scotch) είναι ανώτερη του BMF ως προς την γυαλάδα...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 7, 2019 20:02:17 GMT 2
Άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε Φάνη... Το μόνο που θα έδειχνε πιο νίκελ θα ήταν τα σωληνάκια από τις κεραίες ραδιοφώνου που έχω καννιβαλίσει. Κατά τα άλλα η λεπτή αυτοκόλλητη ταινία αλουμινίου που χρησιμοποιώ (Pressure Sensitive Tape της Scotch) είναι ανώτερη του BMF ως προς την γυαλάδα... Εσύ ξέρεις καλύτερα Κωνσταντίνε, γιατί το βλέπεις από κοντά, ενώ εμείς από φωτό. Πάντως γενικά, όλες οι ταινίες, όσο λεπτές και αν είναι, η ένωση τους είναι εμφανής σε κυλινδρικά μέρη, αλλά εδώ μπορείς εύκολα να τις κρύψεις όταν τοποθετηθούν τα αμορτισέρ. Κεραίες ραδιοφώνου παρήγγειλα και εγώ από το eBay και περιμένω .... Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 8, 2019 10:49:18 GMT 2
Άλλα δυο επιχειρήματα για την χρήση της αλουμινοταινίας Φάνη: Το ένα είναι ότι η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου του αμορτισέρ είναι 7.3 mm ενώ η εξωτερική του πιο χοντρού σωλήνα κεραίας είναι 6.0 mm. Έτσι πέρα από τη χειρουργική που θα χρειαζόταν για να αντικατασταθεί το πλαστικό έμβολο με τον νικελένιο σωλήνα, στο τέλος το "έμβολο" θα κολύμπαγε μέσα στον κύλινδρο. Ήδη το πλαστικό έμβολο με διάμετρο 6.7 mm, παίζει πολύ. Κι εδώ έρχεται το δεύτερο επιχείρημα: η επικάλυψη του πλαστικού με αλουμινοταινία αυξάνει την εξωτερική του διάμετρο κατά κάτι μειώνοντας το παίξιμο. Δεν ξέρω αν φαίνεται τόσο πολύ στην φωτό (από την κατασκευή του πίσω άξονα) αλλά στην πράξη έχει επίδραση.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 8, 2019 11:42:43 GMT 2
Άλλα δυο επιχειρήματα για την χρήση της αλουμινοταινίας Φάνη: Το ένα είναι ότι η εσωτερική διάμετρος του κυλίνδρου του αμορτισέρ είναι 7.3 mm ενώ η εξωτερική του πιο χοντρού σωλήνα κεραίας είναι 6.0 mm. Έτσι πέρα από τη χειρουργική που θα χρειαζόταν για να αντικατασταθεί το πλαστικό έμβολο με τον νικελένιο σωλήνα, στο τέλος το "έμβολο" θα κολύμπαγε μέσα στον κύλινδρο. Ήδη το πλαστικό έμβολο με διάμετρο 6.7 mm, παίζει πολύ. Κι εδώ έρχεται το δεύτερο επιχείρημα: η επικάλυψη του πλαστικού με αλουμινοταινία αυξάνει την εξωτερική του διάμετρο κατά κάτι μειώνοντας το παίξιμο. Δεν ξέρω αν φαίνεται τόσο πολύ στην φωτό (από την κατασκευή του πίσω άξονα) αλλά στην πράξη έχει επίδραση. Τέλεια Κωνσταντίνε! Η κοντινή φωτό είναι πολύ αποκαλυπτική! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 8, 2019 13:00:39 GMT 2
Μια χαρά προχωράει! Όσο για την αυτοκόλλητη ταινία, τη χρησιμοποιώ κι εγώ όσο περισσότερο μπορώ, γιατί με γλιτώνει από πολλούς μπελάδες, έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα από αυτό που θα μπορούσα να πετύχω με το αντίστοιχο βάψιμο, και κερδίζω και πολύτιμο χρόνο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 8, 2019 15:33:37 GMT 2
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση Νεκτάριε! Όσο για την αλουμινοταινία - γιούπιιιι! We are two!
|
|