|
Post by gtziaf on Sept 27, 2019 22:52:41 GMT 2
Αφού η φλερόν είναι πλέον παρελθόν, υπάρχει χρόνος για να ξεκινήσουμε την 312. Έτσι, λοιπόν ξεκίνησα με το γυάλισμα του μονοκότ. Αρχικά, είχα χρησιμοποιήσει αλοιφές μετά το τρίψιμο, αλλά έδειχνε πολύ γυαλιστερό και το ξανέτριψα για να το κάνω λίγο πιο σατίν, που μου μοιάζει πιο ρεαλιστικό. Για τα τα κολλήσω χρησιμοποίησα εποξική 2 συστατικών για μέταλλα. Σε επόμενα στάδια θα γίνουν wash, φίλτρα κλπ στο μονοκότ, αλλά προς το παρόν μένει ως έχει. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το ρολ μπαρ, το οποίο είναι το πιο κρίσιμο κομμάτι της κατασκευής όπως μου απέδειξαν οι δοκιμαστικές εφαρμογές. Ο λόγος είναι ότι πάνω του στηρίζεται όλο το πίσω μέρος (κινητήρας - κιβώτιο, κλπ) και η θέση του καθορίζει την ευθυγράμμιση τόσο στον οριζόντιο, όσο και στον κάθετο άξονα. Φυσικά, η Hiro δεν βοηθάει, αφού οι αρχικές θέσεις που δίνονται είναι έκκεντρες. Εδώ, πρέπει να επισημάνω ότι έχω πάρει από τους Κινέζους, ένα σετ με βιδάκια για γυαλιά, τα οποία χρησιμοποιώ στις δοκιμές ή ως εναλλακτικές για τα αντίστοιχα που δίνει η MFH, στην περίπτωση που αυτά χαθούν, χαλάσουν ή δεν έχουν το σωστό μέγεθος (κοινός τόπος σε αρκετά κιτ της hiro). Τέλος αφού η θέση του ρολ μπάρ οριστικοποιήθηκε, δοκίμασα την εφαρμογή του αμαξώματος. Αυτά, για σήμερα. Δειλά - δειλά ξεκινήσαμε, οπότε μόλις πιάσουμε ρυθμό θα έχουμε, ελπίζω πιο συχνές ενημερώσεις. Καλό ΣΚ
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 28, 2019 19:03:28 GMT 2
Ομορφιές βλέπω και χαίρομαι...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2019 10:00:14 GMT 2
Ομορφιές βλέπω και χαίρομαι... Ευχαριστώ Απόστολε.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 29, 2019 19:45:05 GMT 2
Πολύ όμορφη αρχή Γιώργο! Καλή συνέχεια. Αν μπορείς δώσε μας και ένα λινκ του Κινέζου για τα βιδάκια. Έχει μόνο με σταυρό το σετ ή και αυτές με μια γραμμή (δεν ξέρω αν έχουν κάποια ειδική ονομασία) ώστε να τα χρησιμοποιήσουμε πχ και σαν μίζα στο τιμόνι; Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2019 8:08:03 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 30, 2019 16:06:24 GMT 2
Ευχαριστώ πάρα πολύ Γιώργο! Παραγγείλαμε και αναμένουμε. Θα είναι χρήσιμα και για τα γυαλιά μου που συνεχώς χάνω τις βίδες!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 3, 2019 20:44:22 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Η συνέχεια της 312, αφορά τον κινητήρα. Πριν από αυτό έγιναν κάποιες καθιερωμένες δοκιμαστικές εφαρμογές, τις οποίες παρέλειψα απ' τις ενημερώσεις, γιατί αφανώς δεν ενδιαφέρουν σχεδόν κανέναν, αφετέρου είναι βαρετές. Για να γίνουν αυτές οι δοκιμές συναρμολογήθηκε το μοτέρ και το κιβώτιο, πάνω στα οποία στήνεται όλο το αυτοκίνητο. Οπότε, αφού ξεμπερδέψαμε με τις δοκιμές πάμε σε ποιο ενδιαφέροντα πράγματα... Αρχικά τροποποιήθηκε ο τρόπος σύνδεσης του μοτέρ με το σασί. Η βίδα που δίνει ο χίρος, πήγε στο spare box και στη θέση της μπήκε΄ένας μεταλλικός πίρος.Γενικά η εμπειρία με τη χρήση βιδών σε "ευαίσθητα" τμήματα του μοντέλου, μου έχει αποδείξει ότι η καταστροφή παραμονεύει. Αν σε αυτό προστεθεί η σχετική τυχαιότητα του βιδώματος (ακόμη και αν έχεις κόψει τις "βόλτες" της βίδας από πριν), που μπορεί να οδηγήσει σε χάσιμο κρίσιμων χιλιοστών από την επιθυμητή ευθυγράμμιση, καταλαβαίνετε τους λόγους της συγκεκριμένης επιλογής. Στη συνέχεια πέρασα τα μπουζοκαλώδια, 12 σε κάθε πλευρά του "V", αφού οι twin spark με κυνηγάνε τόσο στην κανονική όσο και στην υπό κλίμακα ζωή μου. Μετά το ρεύμα, σειρά είχε το κύκλωμα της βενζίνης. Θέλοντας να δώσω κάτι από τον αέρα της λεπτομέρειας που δίνει στο αντίστοιχο 12άρι της η Hiro, έψαχνα τρόπο να αναπαραστήσω τα eye-balls που έχει το πραγματικό, στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Αφού έσπασα το κεφάλι μου, η λύση ήρθε από την Ελληνική gas patch και κάποια anchors που χρησιμοποιούνται σε διπλάνα, αν δε κάνω λάθος. Τα συγκεκριμένα μαζί με ένα rivet, προσομοιάζουν ικανοποιητικά, τουλάχιστον για την κλίμακα, τα eye-balls και σίγουρα είναι πιο λεπτομερές από το χώσεις το καλώδιο στο διανομέα, όπως προτείνουν οι οδηγίες. Αφού έφτιαξα 12 από αυτά, τα κόλλησα στο κομμάτι του κιτ και στη συνέχεια στο εμπρός μέρος του μοτέρ. Μετά την εφαρμογή των κυκλωμάτων ρεύματος - βενζίνης και φυσικά το απαραίτητο wash, το μοτέρ δείχνει κάπως έτσι.
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 3, 2019 21:00:59 GMT 2
Απλώς εντυπωσιακό και πανέμορφο! Πολύ έξυπνη η ιδέα με τα anchors (με την ευκαιρία, η δίκη μας GasPatch είναι φοβερή εταιρία για δίπλανα, έχω ένα 48αρι σε στοκ ). Τα καλώδια βενζινης και ρεύματος Γιώργο τι διαστάσεις έχουν περίπου; Αυτά της βενζίνης (λογικά ήταν μέσα στο κιτ) είναι τα 0.4mm της Χιρο που πουλάει και ξεχωριστά; Ευχαριστώ.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 4, 2019 10:53:39 GMT 2
Σωληνώσεις, καλωδιώσεις όλα τα λεφτά Γιώργο!!! Είναι και πολλές οι ρημάδες... Εξαιρετική δουλειά!!!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Oct 4, 2019 11:04:16 GMT 2
Πολυ καλο το κολπο Αυτος ο gaspatch μας εχει κανει μαγκες, οι καλυτεροι πελατες του εχουμε γινει
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2019 8:42:16 GMT 2
Απλώς εντυπωσιακό και πανέμορφο! Πολύ έξυπνη η ιδέα με τα anchors (με την ευκαιρία, η δίκη μας GasPatch είναι φοβερή εταιρία για δίπλανα, έχω ένα 48αρι σε στοκ ). Τα καλώδια βενζινης και ρεύματος Γιώργο τι διαστάσεις έχουν περίπου; Αυτά της βενζίνης (λογικά ήταν μέσα στο κιτ) είναι τα 0.4mm της Χιρο που πουλάει και ξεχωριστά; Ευχαριστώ. Να είσαι καλά Φάνη, ευχαριστώ. Τα καλώδια της βενζίνης, σωστά είναι τα 0.4 που πουλιούνται και ξεχωριστά από τη Hiro. Στα περισσότερα 20άρια δίνονται μέσα στο κιτ. Στα 1/24 συνήθως όχι. Για τα ρεύματα δεν χρησιμοποίησα αυτά του κιτ, καθώς είναι πολύ μαλακά και θα στεκόταν αφύσικα. Η διάμετρος τους είναι 0.35 . ΥΓ. Μια και λες για διπλάνα δεν έχω δει ποτέ κάποιο κιτ της GasPatch από κοντά, αλλά με ψήνει να δοκιμάσω ένα Wingnut Wings, κάποια στιγμή.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2019 8:58:26 GMT 2
Απόστολε και Δημήτρη ευχαριστώ για τα σχόλια Σωληνώσεις, καλωδιώσεις όλα τα λεφτά Γιώργο!!! Είναι και πολλές οι ρημάδες... Εξαιρετική δουλειά!!! Χαχά, ακόμη στην αρχή είμαστε, βοηθάει και η κλίμακα για να λέμε την αλήθεια. Όσο σκέφτομαι ότι το ίδιο πράγμα πρέπει να γίνει και στις 43άρες 412, με πιάνει το στομάχι μου. Πολυ καλο το κολπο Αυτος ο gaspatch μας εχει κανει μαγκες, οι καλυτεροι πελατες του εχουμε γινει Είμαστε πελατάκια. Είναι ο Χάμιλτον και είμαστε το Σότσι, είναι ο Φέντερερ και είμαστε το Γουίμπλεντον, είναι ο Λουτσέσκου και είμαστε οι Χιμένεθ... Πέρα από την πλάκα, σκεφτόμουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για μεντεσέδες στα 43άρια. Επίσης, το προφανές είναι για συμμάζεμα καλωδίων (κυρίως στην 43) και ίσως για την περόνη ασφαλείας σε συστήματα πυρόσβεσης, κλπ (πιο μεγάλες κλίμακες). Έχεις εσύ καμιά άλλα ιδέα, για χρήση τους; Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 5, 2019 19:48:09 GMT 2
ΥΓ. Μια και λες για διπλάνα δεν έχω δει ποτέ κάποιο κιτ της GasPatch από κοντά, αλλά με ψήνει να δοκιμάσω ένα Wingnut Wings, κάποια στιγμή. Είναι φοβερά Γιώργο αυτά της GasPatch, νομίζω τα καλύτερα 48 άρια για δίπλανα στην αγορά, πολύ καλύτερα της Eduard! Η Wingnut Wings άπαιχτη στα 32αρια, μακράν η καλύτερη εταιρία σε αυτήν την κλίμακα για δίπλανα, αν αρχίσεις ένα από αυτά θα κολλήσεις με τα δίπλανα!
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 5, 2019 19:54:11 GMT 2
Απλώς εντυπωσιακό και πανέμορφο! Πολύ έξυπνη η ιδέα με τα anchors (με την ευκαιρία, η δίκη μας GasPatch είναι φοβερή εταιρία για δίπλανα, έχω ένα 48αρι σε στοκ ). Τα καλώδια βενζινης και ρεύματος Γιώργο τι διαστάσεις έχουν περίπου; Αυτά της βενζίνης (λογικά ήταν μέσα στο κιτ) είναι τα 0.4mm της Χιρο που πουλάει και ξεχωριστά; Ευχαριστώ. Να είσαι καλά Φάνη, ευχαριστώ. Τα καλώδια της βενζίνης, σωστά είναι τα 0.4 που πουλιούνται και ξεχωριστά από τη Hiro. Στα περισσότερα 20άρια δίνονται μέσα στο κιτ. Στα 1/24 συνήθως όχι. Για τα ρεύματα δεν χρησιμοποίησα αυτά του κιτ, καθώς είναι πολύ μαλακά και θα στεκόταν αφύσικα. Η διάμετρος τους είναι 0.35 . Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Στην φωτό φαίνονται πολύ μικρότερα από 0.35 αν τα συγκρίνεις με αυτά των καυσίμων!
|
|
billgr
Kart Driver
Βασίλης
|
Post by billgr on Oct 6, 2019 12:50:51 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο Μοντελισμός ή χειρουργείο Τρελή λεπτομέρεια και εκπληκτκό αποτέλεσμα Καλη και απροβλημάτιστη συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 7, 2019 8:06:20 GMT 2
Είναι φοβερά Γιώργο αυτά της GasPatch, νομίζω τα καλύτερα 48 άρια για δίπλανα στην αγορά, πολύ καλύτερα της Eduard! Η Wingnut Wings άπαιχτη στα 32αρια, μακράν η καλύτερη εταιρία σε αυτήν την κλίμακα για δίπλανα, αν αρχίσεις ένα από αυτά θα κολλήσεις με τα δίπλανα! Θα τα δοκιμάσω κάποια στιγμή, έτσι από περιέργεια. Ίσως τα Χριστούγεννα αν έχει περισσέψει μπάτζετ από την Άλφα της Ιταλέρι, ο Αϊ Βασίλης να μου φέρει ένα άλμπατρος
|
|