|
Post by gtziaf on Mar 19, 2019 9:37:54 GMT 2
Μπορεί να είμαι φερραρικός αλλά οι αγωνιστικές Porsche είναι πάντα ενδιαφέρουσες, οπότε διάλεξα μία, για την χαλαρωτική κατασκευή, ενδιάμεσα στα δύσκολα 43άρια πρότζεκτ. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την 935 Κ2, που συμμετείχε στο DRM series του 1977 και πέτυχε μια νίκη (στο Zolder), με τον Bob Wollek. To kit είναι σχετικά νέα κυκλοφορία της Beemax, που δίνει 2 επιλογές για ένα λευκό κι ένα πράσινο αυτοκίνητο, με χορηγό τη Vaillant. Ήταν το πρώτο μου beemax, οπότε είχα περιέργεια να δω τι παίζει. Συνοπτικά υστερεί σε engineering, έχει αρκετό φλας αλλά καλή λεπτομέρεια και το σημαντικότερο άψογη εφαρμογή στα περισσότερα κομμάτια. Το πιο εκνευριστικό τα 2 πίσω φτερά που δίνονται χωριστά, πράγμα που συνεπάγεται πολύ στοκάρισμα σε όλο το μήκος τους αλλά και στο σημείο πίσω που σχηματίζονται τα βαθουλώματα των αεραγωγών. Αντίθετα π.χ. τα διαφανή μέρη κάθονται γάντι. Το πάτωμα είναι generic και δεν καλύπτει όλο το αμάξωμα (από κάτω), αλλά έχει καλή λεπτομέρεια. Για curbside κατασκευή, όμως, είναι ιδανικό. Αν το ξανά-έκανα δεν θα χρησιμοποιούσα τα φωτοχαραγμένα end plates από το βελτιωτικό, καθώς μόνο προβλήματα δημιούργησαν, στην κατά τα άλλα ευχάριστη κατασκευή. Φτάνει με την πολυλογία όμως. Το αποτέλεσμα είναι αυτό:
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2019 9:38:55 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Mar 19, 2019 10:28:57 GMT 2
καλημερα Γιωργο πανεμορφο! Μια ερωτηση μπροστα στο προφυλακτηρα η''μασκα ''(πορτοκαλι αποχρωση) ειναι εξτρα ειναι επανω ? οπως και στο πισω μερος που δινουν αληθοφάνεια κλπ
|
|
|
Post by Φάνης on Mar 19, 2019 14:24:03 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Ευχαριστούμε και για τις έξτρα φωτό με το εσωτερικό, πολύ χρήσιμες για όποιον θελήσει να το φτιάξει! Tα rivets στον μπροστινό προφυλακτήρα (πορτοκαλί χρώμα), είναι extra μεταλλικές/resin, ή είναι ανάγλυφα στο κιτ? ΥΣ. Αν και το Vaillant χρώμα /livery στην Porsche μου αρέσει πολύ, για κάποιο λόγο το σχήμα του συγκεκριμένου αγωνιστικού δεν με ενθουσιάζει και ενώ αρκετές φορές έχω σκεφτεί να το αγοράσω πάντα κάνω πίσω, και προτιμώ αλλά της Beemax..... Ίσως τώρα με την κατασκευή σου αλλάξω γνώμη!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 19, 2019 17:20:33 GMT 2
Κουκλί! Και η φωτογράφηση σε άσπρο φόντο αναδεικνύει το χρώμα του...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 19, 2019 23:21:17 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου κι ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Κωνσταντίνε, η μάσκα μπροστά είναι ανάγλυφη στο αμάξωμα. Το κιτ δίνει χαλκομανία, αλλά εγώ την έβαψα με μασκάρισμα. Τα πίσω (μαύρα) φτεράκια δίνονται απ΄το βελτιωτικό της beemax. Δεν είναι υποχρεωτική η χρήση τους, σε κάποιους αγώνες τα είχε σε κάποιους όχι. Φάνη, τα ρίβετς είναι μεταλλικά top studio. Το κιτ τα δίνει ανάγλυφα, αλλά τα τρύπησα. Γενικά το αυτοκίνητο έχει πολλά fasteners αλλά δύσκολα βρίσκεις reference. Εγώ είχα ένα παλιό περιοδικό με 3-4 φώτο κι έβαλα όπου έβλεπα. Η beemax θα κυκλοφορήσει την K3 που είναι πιο εντυπωσιακή και την hawain tropic, που είναι πιο όμορφη. Το λίβερι δεν είναι φανταστικό, αλλά δείχνει καλό όταν τελικά ολοκληρωθεί. Η επιλογή μου έγινε με καθαρά οικονομοτεχνικά κριτήρια, αφού διέθετα ήδη το χρώμα. Δεν με τρέλαινε και μένα. Κωνσταντίνε εφ, ήταν τυχαία επιλογή της στιγμής. Οι φώτο είναι χάλια, καθώς τις έβγαλα σούρουπο και βιαστικά, όπως έφτιαξα και το κιτάκι, για να είμαστε ειλικρινής. Δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος για τίποτα, ομως. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by iliasbass on Mar 20, 2019 10:46:58 GMT 2
πολυ καλη δουλεια, οπως μας εχεις συνηθίσει αλλωστε! περι των σκαραβαιων... εεε, συγνωμη porsche ηθελα να πω, κατα την ταπεινη μου γνωμη η ομορφοτερη ηταν η κοκκινη momo... αλλα απο οτι βλεπω δεν υπαρχει σε κιτ...
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 20, 2019 13:46:02 GMT 2
Ευχαριστώ Ηλία... Για τη Momo, λες τη μακρυά ή την κοντή της Joest; Για τη longtail μπορείς να ξεκινήσεις από το κιτ της Tamiya 935/78, με κάποιες τροποποιήσεις και φυσικά άλλα σήματα. Για τις κοντές, θα περιμένουμε τις επερχόμενες κυκλοφορίες της Beemax. Όπως και να έχει, οι 935 είναι πολύ ενδιαφέρον θέμα, με πολλά διαφορετικά λίβερι, πολλές τροποποιήσεις και συμμετοχές σε διαφορετικούς τύπους πρωταθλημάτων. Μια εικόνα μπορεί να πάρει κάποιος από το πολύ καλό racingsportscars. www.racingsportscars.com/type/photo/Porsche/935.html
|
|
|
Post by iliasbass on Mar 20, 2019 22:17:42 GMT 2
Νομίζω η κοντή είχα μια της Burago, ήταν από τα πρώτα μου μοντέλα σε 1/24!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 24, 2019 13:49:55 GMT 2
Ήταν θέμα χρόνου να έρθει στο πάγκο σου κάποιο Beemax με τέτοιο καταιγισμό μοντέλων! Αψεγάδιαστη δουλειά Γιώργο, μου αρέσει πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 26, 2019 9:24:32 GMT 2
Καλημέρα Άλεξ, κι ευχαριστώ.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Sept 10, 2019 19:39:09 GMT 2
Υπέροχη, υπέροχη, υπέροχη, υπέροχη!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2019 13:39:31 GMT 2
Ευχαριστώ Απόστολε, πραγματικά εντυπωσιακό αυτοκίνητο και ευχάριστο κιτ. Τώρα που βλέπω ξανά τις φώτο επ' ευκαιρίας του σχόλιου σου, σίγουρα πάνω στο κλασσικό μαύρο λάπτοπ θα έδειχνε καλύτερα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by alex78 on Sept 13, 2019 19:26:17 GMT 2
Τώρα που βλέπω ξανά τις φώτο επ' ευκαιρίας του σχόλιου σου, σίγουρα πάνω στο κλασσικό μαύρο λάπτοπ θα έδειχνε καλύτερα. Προσωπικά διαφωνώ! Το λευκό φόντο θεωρώ είναι ότι καλύτερο σε φωτογράφηση για να αναδεικνύεται το μοντέλο και να παραμένει ξεκούραστο το μάτι του παρατηρητή.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 14, 2019 17:42:13 GMT 2
Τώρα που βλέπω ξανά τις φώτο επ' ευκαιρίας του σχόλιου σου, σίγουρα πάνω στο κλασσικό μαύρο λάπτοπ θα έδειχνε καλύτερα. Προσωπικά διαφωνώ! Το λευκό φόντο θεωρώ είναι ότι καλύτερο σε φωτογράφηση για να αναδεικνύεται το μοντέλο και να παραμένει ξεκούραστο το μάτι του παρατηρητή. Άλεξ, εμένα μου φαίνεται λίγο άχρωμο και άοσμο. Γούστα είναι αυτά, όπως και να έχει.
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 15, 2019 13:00:33 GMT 2
Εγώ έχω προμηθευτεί χαρτιά για φόντο σε 4 χρώματα και τα χρησιμοποιώ όταν φωτογραφίζω το μοντέλο, μετά διαλέγω το φόντο που πιστεύω ότι ταιριάζει καλύτερα για τις τελικές φωτό..... Άσπρο, μαύρο, ζαχαρί, και γαλάζιο...
|
|