|
Post by konstantinf on Apr 17, 2018 7:39:56 GMT 2
Πλάκα έκανα... Γκρίζα είναι η διαφήμιση για ένα προϊόν που γίνεται μέσω αναφοράς σε άσχετο πλαίσιο. Συνήθως ο διαφημίζων έτσι έχει κάποιο όφελος από την εταιρία που διαφημίζεται...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 17, 2018 8:28:13 GMT 2
Να, λοιπόν, πώς θα πετύχω καλύτερες τιμές στα εν λόγω τυράκια! Θα στείλω την ανάρτηση στην εταιρία!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 17, 2018 13:04:53 GMT 2
Μια χαρά το προχωράς Νεκτάριε. Μονόδρομος οι ζελατίνες και πανέξυπνη ιδέα το Babybel.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 18, 2018 13:23:11 GMT 2
Ωραία πράγματα Νεκ.
Τη ρεζέρβα που θα την βάλεις; Δεν τη βλέπω πουθενά στο πραγματικό του Dakar.
Μήπως για αυτό υπάρχει η ζάντα (καλούπια) κι όχι το πέμπτο λάστιχο, που η Revell το δίνει σε άλλες εκδόσεις του Unimog.
Καλή συνέχεια
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Apr 18, 2018 20:09:41 GMT 2
Καλησπερα! Βλεπω δυναμικο ξεκινημα Νεκ και τις σκρατσιες να κυριαρχουν!!!! Μπερδεμα με το παρπριζ οντως αλλα οπως βλεπω παει και αυτο! Να φανταστω οτι στο τελος θα του ριξεις κανα δυο ψεκασματα με desert sand ετσι;Το ζηταει .... Επισης ( δεν ξερω βεβαια τον χρονο που θες να επενδυσεις) θα μπορουσες μιας και το χεις ανετα να πεταξεις το εκτρωμα του χυτου μουσαμα που δινει το κιτ και να κανεις σκελετο στην καροτσα τον οποιο θα σκεπασεις με "πραγματικη" υφασματινη τεντα πχ απο χαρτομαντηλο !!! Θα εδινε αλλο αερα στο μοντελο! Υ.Γ. Aν στην μεση της κατασκευης ξεμεινεις απο τυρακια , με ενα πμ σου στελνω γραβιερα Κρητης...!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 18, 2018 21:24:58 GMT 2
Φίλοι μου Αλέξη, Γιώργο και Γιάννη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Αλέξη, οι ζελατίνες ήταν πράγματι μονόδρομος, τόσο για το παρμπρίζ όσο και για τα ανύπαρκτα περιμετρικά! Στο πρώτο Unimog είχα αφιερώσει άφθονο χρόνο και κόπο προσπαθώντας να "σουλουπώσω" το παρμπρίζ, και τελικά κατέληξα σε αντικατάσταση με ζελατίνα... Γιώργο, η ρεζέρβα υπάρχει και στα αγωνιστικά. Όχι πάντοτε, αλλά ωστόσο πολύ συχνά. Δες λ.χ. αυτά: (Ειδικά η τρίτη φωτό είναι από το όχημα του κιτ). Γιάννη, η ιδέα για αντικατάσταση του μουσαμά είναι πολύ ελκυστική, ωστόσο νομίζω οτι δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω των χαλκομανιών που πρέπει να προστεθούν... Σκέφτομαι όμως, αφού κολλήσω τις χαλκομανίες και προτού ψεκαστεί το τελικό ματ βερνίκι, να τονίσω τα "βαθουλώματα" του μουσαμά με προσεκτικό ψέκασμα με smoke, ώστε να βελτιώσω κάπως την αληθοφάνεια. Όσο για τη γραβιέρα, στείλε εσύ ένα κεφάλι, κι εγώ θα το χρησιμοποιήσω ως βάση για το μοντέλο! (Και εννοείται βεβαίως οτι αμέσως μετά τη φωτογράφηση δεν θα την ξαναδείτε!)
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 20, 2018 11:36:39 GMT 2
Νεκ, θεώρησα ότι φτιάχνεις το καπάκι για να προσθέσεις ρεζέρβα στην οροφή. Για τη ρεζέρβα που βρίσκεται κάτω από την καμπίνα δεν υπήρχε περίπτωση να είχε καπάκι. Είναι αμάξι του Dakar, όχι range στο κολωνάκι. Καλύτερα να μην βάλεις τίποτα, όπως π.χ. είναι πριν την τοποθετήσουν, στην εκκίνηση μιας ειδικής παρά να βάλεις το κουτί. Εναλλακτικά, μπορείς να ζητήσεις από την Revell, κομμάτια αντικατάστασης. Π.χ. μου λείπουν οι τροχοί από το τάδε κιτ. Υπάρχει σχετική φόρμα και σου έρχονται στο σπίτι χωρίς επιβάρυνση. Αξίζει να το δοκιμάσεις, πιστεύω. www.revell.de/en/service/service-form/model-building.html
|
|
|
Post by nektarios on Apr 21, 2018 14:35:30 GMT 2
Χαίρε! Ασφαλώς το καπάκι δεν ταιριάζει σε αγωνιστικό όχημα, ωστόσο - επειδή δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να υπάρχει ένα κενό σε εκείνο το σημείο - σκέφτηκα το καπάκι σαν λύση απελπισίας. Η διεύθυνση της Revell μού φαίνεται εξαιρετικά καλή ιδέα, θα το δοκιμάσω!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 23, 2018 21:47:06 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 24, 2018 10:32:36 GMT 2
Ωραία δουλειά με τις χαλκομανίες Νεκτάριε, αν και το μακιγιάζ με το smoke κατά τη γνώμη μου έπεσε λίγο βαρύ... Ωστόσο φαίνεται το έμπειρο χέρι του ουνιμογκατζή! Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 24, 2018 10:42:42 GMT 2
Νεκ και βαμμένα όλα τα κομμάτια και post shading στο ύφασμα. Σούπερ λέμε Αυτό το πλαίσιο κάντο ένα στεγνό, να αναδειχτεί. Η δουλειά με το smoke είναι μια καλή βάση. Τώρα θέλει στεγνό πινέλο με ανοιχτό γαλάζιο (στις γαλάζιες περιοχές) και μετά ταν (σε όλην την κουκούλα), για να "σβήσει, να "δέσει" με τα υπόλοιπα και να τονιστούν οι ακμές και οι πτυχές της κουκούλας. Μπράβο που το δοκίμασες. Το δύσκολο έγινε. Το εύκολο μένει
|
|
|
Post by czt on Jun 24, 2018 11:12:43 GMT 2
πολυ ομορφη δουλεια! θα συμφωνησω με Γιωργο για μαιλ στη ρεβελ απλα αν σε πουν να ερθεις σε επικοινωνια με τον αντιπρωσοπο ελλαδος θα δυσκολευτης πολυ δυστυχως (παθων).
|
|
|
Post by nektarios on Jun 28, 2018 9:48:55 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σας! Κωνσταντίνε (f) βλέποντάς το ζωντανά, νομίζω οτι στις δυο πλαϊνές πλευρές το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικό, ενώ στην πίσω και την πάνω πλευρές είναι όντως υπερβολικό. Γιώργο, αν εφαρμόσω στην κουκούλα όλα όσα γράφεις, με βλέπω σύντομα να γίνομαι... "αρματάς" και να με χάνετε από το φόρουμ!.. Έτερε Κωνσταντίνε, δεν έχω ακόμη επικοινωνήσει με τη Revell, αλλά σίγουρα αυτό που μου λες είναι πολύ σημαντικό, ώστε να ξέρω τι να περιμένω (ή να μην περιμένω)...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 2, 2018 18:34:53 GMT 2
Άψογη η εφαρμογή των χαλκομανιών Νεκτάριε, το 80% της συνολικής δουλειάς έγινε! Νομίζω αξίζει τον κόπο μια δοκιμή σε αυτά που γράφει Ο Γιώργος, σίγουρα θα δείξει καλύτερα ως συνολική εικόνα...
|
|
|
Post by nektarios on Jul 4, 2018 22:33:31 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε! Με την κουκούλα δεν σκοπεύω να ασχοληθώ άλλο, αφού καλύτερη δεν νομίζω να γίνει, χειρότερη όμως είναι πολύ πιθανό, καθώς έχει ήδη πέσει και το τελικό ματ βερνίκι. Έκανα όμως μια δοκιμή για στεγνό πινέλο στα περιμετρικά κάτω από την κουκούλα, αλλά δεν μου πολυάρεσε. Ίσως και να βιαζόμουν... Αύριο πλην απροόπτου το κιτ ολοκληρώνεται και σύντομα θα το δείτε στα completed. Μετά την ολοκλήρωση, και αφού δω ποιά σημεία "προεξέχουν" και φαίνονται, ίσως προσθέσω μερικές ακόμη στεγνές πινελιές..
|
|
|
Post by pkout on Jul 8, 2018 21:06:49 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε,
έχεις πάρει τον αέρα στα unimog, περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα με ανυπομονησία (μπας και μας δώσεις ώθηση, να ξαναπιάσουμε το λαντροβερ)
|
|