RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 17, 2017 11:39:17 GMT 2
Καλημέρα!!! Με έντονη τη διάθεση να σας πειράξω λιγάκι, βάζω ένα κουίζ για δυνατούς λύτες... Σε ποιά μηχανή πρόκειται να μπει το τελικό της εξάτμισης (ιδιοκατασκευή, δεν υπάρχει σε κάποιο κιτ) που φαίνεται στη φωτογραφία; Για να βοηθήσω λιγάκι είναι γιαπωνέζικη, τετρακύλινδρη δρόμου, και πρωτοεμφανίστηκε τέλη δεκαετίας ΄70. Για να δω διαβάσατε καθόλου , η μοντελισμός και λούφα;
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 17, 2017 12:04:01 GMT 2
ρε μεγάλε βάλθηκες να μας ξεκάνεις;;
δε μιλαω μεχρι να το πει κανένας άλλος αλλά όλο κάτι τέτοια κάνεις και μας κολάζεις !!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 17, 2017 16:20:47 GMT 2
Ωραία σκρατσια φίλε! Το ντεβιλιασμα ήταν μόδα τότε και Θεωρητικά μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα γιαπωνέζικα εκείνης της εποχής καθε κυβισμού. Κανα μπολντορα φτιάχνεις?? Ότι και να είναι ανυπομονούμε να μας το δείξεις.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 17, 2017 21:16:40 GMT 2
ρε μεγάλε βάλθηκες να μας ξεκάνεις;; δε μιλαω μεχρι να το πει κανένας άλλος αλλά όλο κάτι τέτοια κάνεις και μας κολάζεις !! Δεν έχεις ανάγκη, έχεις γερή κράση!!! Ωραία σκρατσια φίλε! Το ντεβιλιασμα ήταν μόδα τότε και Θεωρητικά μπορεί να τοποθετηθεί σε όλα τα γιαπωνέζικα εκείνης της εποχής καθε κυβισμού. Κανα μπολντορα φτιάχνεις?? Ότι και να είναι ανυπομονούμε να μας το δείξεις. Σ' ευχαριστώ Κομνηνέ! Honda CB750, CB900 και Devil, ήταν τη δεκαετία του 80 στανταράκι!!! Όντως μπολντόρι έχω στα σκαριά! Είναι το κιτ της TAMIYA στην 1/12, από Reset παλιάς κατασκευής, και οι χαλκομανίες δεν είναι στα καλύτερά τους... Προκύπτουν και άλλα θέματα (λάθος όργανα για το CB750F, κλπ)τα οποία στην πορεία θα λυθούν. Ο ήχος!!! youtu.be/3MLyGh4IQP8
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 17, 2017 22:54:10 GMT 2
Τελικά οι σπουδές μου έπιασαν τόπο!!χαχα Αφού θέλεις να δώσεις μια πιο "αλήτικη" εικόνα στην μοτοσυκλέτα πιστεύω πως καλύτερα θα είναι να ξεταπωσεις το χωνί ώστε να δικαιολογεί τον λόγο ύπαρξης του. Γενικότερα η μοτοσυκλέτα θα έχει και άλλες αλλαγές σε σχέση με το πως έβγαινε από το εργοστάσιο??
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Nov 18, 2017 0:20:55 GMT 2
Τελικά οι σπουδές μου έπιασαν τόπο!!χαχα Αφού θέλεις να δώσεις μια πιο "αλήτικη" εικόνα στην μοτοσυκλέτα πιστεύω πως καλύτερα θα είναι να ξεταπωσεις το χωνί ώστε να δικαιολογεί τον λόγο ύπαρξης του. Γενικότερα η μοτοσυκλέτα θα έχει και άλλες αλλαγές σε σχέση με το πως έβγαινε από το εργοστάσιο?? Χαχαχα, Είσαι ωραίος!!! Σε κάθε περίπτωση είμαι υπέρ της εργοστασιακής εμφάνισης, με επιλεκτικές επεμβάσεις (πχ εξάτμιση, αναρτήσεις). Το ερώτημα στην συγκεκριμένη κατασκευή είναι εάν πάω σε μοντέλο του 1979-80, ή σε νεώτερο. Στην πρώτη περίπτωση χρειάζονται αρκετές αλλαγές. Διαφορετικές ακτίνες στις ζάντες, διαφορετικό μπροστινό φτερό, διαφορετικές δισκόπλακες, διαφορετική ουρά, και μερικά άλλα ψιλολόγια. Στη δεύτερη περίπτωση, ο όγκος των εργασιών μειώνεται αισθητά, και θα είναι πιο σύντομος ο χρόνος κατασκευής. Με δεδομένο ότι έχω άλλα δύο μπολντόρια στο στοκ, κάποιο θα γίνει πρώτης γενιάς (που το έχω άχτι). Στην επόμενη CB750 (κόκκινη-άσπρη) η devil θα είναι ξετάπωτη...
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 18, 2017 11:08:24 GMT 2
Έχεις μπει με πολύ φορά Απόστολε. Μπράβο ρε φίλε! Αναμένω την κατασκευή και το πάντα διδακτικό και ενδιαφέρον στυλ μοντελαρίσματος σου
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 18, 2017 12:09:58 GMT 2
Οι δικές μου σπουδές Απόστολε δεν φτάνουν τόσο βαθιά ώστε να απαντήσω στο κουίζ . Τώρα που είδα περί τίνος πρόκειται, σου εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή και καλή συνέχεια! Θα σε παρακολουθώ επισταμένως, μιας και την έχω κι εγώ στο στοκ στην 1/8...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 2, 2017 21:27:20 GMT 2
Έχεις μπει με πολύ φορά Απόστολε. Μπράβο ρε φίλε! Αναμένω την κατασκευή και το πάντα διδακτικό και ενδιαφέρον στυλ μοντελαρίσματος σου Σ' ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Καλή επιτυχία και στα δικά σου διαμαντάκια!!! Οι δικές μου σπουδές Απόστολε δεν φτάνουν τόσο βαθιά ώστε να απαντήσω στο κουίζ . Τώρα που είδα περί τίνος πρόκειται, σου εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή και καλή συνέχεια! Θα σε παρακολουθώ επισταμένως, μιας και την έχω κι εγώ στο στοκ στην 1/8... Σ' ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Η αλήθεια είναι πως η δικιά σου είναι πολύ καλύτερη (σαν κιτ), και σίγουρα θα απολαύσεις τόσο την κατασκευή, όσο και το αποτέλεσμα...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 1, 2018 11:43:22 GMT 2
Ποδαρικό στο φόρουμ για το 2018, με την πορεία εργασιών της Honda. Προετοιμασία, βαφή, χαλκομανίες, και βερνίκωμα της φορεσιάς. Το αστάρι που χρησιμοποίησα είναι το λευκό (σπρευ) της Humbrol. Για το χρώμα, ήθελα να αποδώσω το μεταλλικό κόκκινο, ένα από τα πιο κλασικά χρώματα της κυρίας (μαζί με το ασημί, και μαύρο). Έτοιμη λύση δεν είχα, και έτσι αυτοσχεδίασα. Ψέκασα τα κομμάτια με ασημί(ZP), και από πάνω έριξα διαφανές κόκκινο της Alclad σε αρκετά χέρια για να έχω ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Σειρά είχαν οι (ετοιμόροπες) χαλκομανίες, οι οποίες με πολύ προσοχή εφαρμόστηκαν επάνω στις επιφάνειες. Κάποιες ζημιές στη δεξιά πλευρά υπήρξαν, αλλά ευτυχώς περιορισμένες... Το μπροστινό φτερό ήθελε ένα μερεμέτι, αφού το ασημί χρώμα σε ένα σημείο έκανε τα δικά του... Το άφησα να στεγνώσει καλά, τρίψιμο με τα σφουγγαράκια της 3Μ, βάψιμο ξανά τοπικά, και όλα πήγαν καλά. Τέλος το βερνίκι 2Κ έδωσε όμορφο αποτέλεσμα, και προχωράω για τα επόμενα στάδια της κατασκευής με κάποιες βελτιώσεις βεβαίως, βεβαίως... Καλή χρονιά παίδες, και σας εύχομαι από καρδιάς ότι καλύτερο!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 1, 2018 12:40:47 GMT 2
Πολύ ωραίο το χρωματικό αποτέλεσμα Απόστολε! Θα το δοκιμάσω και με σπρέι... Κι ελπίζω το ποδαρικό σου στα update του φόρουμ να είναι γουρλίδικο!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 1, 2018 21:34:38 GMT 2
Πολύ ωραίο το χρωματικό αποτέλεσμα Απόστολε! Θα το δοκιμάσω και με σπρέι... Κι ελπίζω το ποδαρικό σου στα update του φόρουμ να είναι γουρλίδικο! Σ' ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Στο κουτάλι δοκίμασα το διαφανές κόκκινο της Alclad στο μπροστινό μέρος, και της TAMIYA το αντίστοιχο χρώμα στο πίσω μέρος. Μακράν καλύτερο το χρώμα της Alclad!!! Με τα σπρέι δε μπορώ να σε βοηθήσω, η επαφή μου μαζί τους είναι σπάνια σε χρήση χρώματος, άρα και η εμπειρία μου περιορισμένη. Μόνο για αστάρια τα χρησιμοποιώ. Όσο για το ποδαρικό το εύχομαι και γω να ναι γουρλίδικο!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 3, 2018 15:01:58 GMT 2
Απόστολε καλή χρονιά φίλε μου! Λουκούμι ο συνδυασμός κόκκινου με τα πορτοκαλί σιρίτια, μακράν ο ομορφότερος μεταξύ των τριών επιλογών συνολικά! Το δε φινίρισμα εξαιρετικό καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2018 18:33:14 GMT 2
Απόστολε τρομερό χρώμα, υπέροχο βάψιμο. Έχω κάνει κι εγώ αντίστοιχή δοκιμή με μπλε διαφανές, αλλά που να βρεθεί χρόνος να εφαρμοστεί στο μοντέλο που αφορά.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 4, 2018 19:26:29 GMT 2
Καλη χρονια Αποστολε. Απ'οτι φαίνεται θα γίνει κουκλαρα! Το χρώμα είναι μούρλια!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 6, 2018 20:25:17 GMT 2
Απόστολε καλή χρονιά φίλε μου! Λουκούμι ο συνδυασμός κόκκινου με τα πορτοκαλί σιρίτια, μακράν ο ομορφότερος μεταξύ των τριών επιλογών συνολικά! Το δε φινίρισμα εξαιρετικό καλή συνέχεια! Χρόνια πολλά φίλε, και καλή χρονιά!!! Όντως είναι ίσως ο πιο όμορφος συνδυασμός, μαζί με το μαύρο που επίσης μου κλείνει το μάτι... Απόστολε τρομερό χρώμα, υπέροχο βάψιμο. Έχω κάνει κι εγώ αντίστοιχή δοκιμή με μπλε διαφανές, αλλά που να βρεθεί χρόνος να εφαρμοστεί στο μοντέλο που αφορά. Σ' ευχαριστώ Γιώργο! Να δοκιμάσεις φίλε επάνω σε ασημί βάση το Hot Metal Blue της Alclad... Καλη χρονια Αποστολε. Απ'οτι φαίνεται θα γίνει κουκλαρα! Το χρώμα είναι μούρλια!! Χρονια πολλά Κομνηνέ, και καλή χρονιά φίλε!!! Έχεις δίκιο, με ένα πρόχειρο μοντάρισμα των κομματιών δείχνει ότι θα βγει σούπερ η κυρία!
|
|