|
Post by gtziaf on Jun 5, 2017 13:23:34 GMT 2
Πιθανόν θα θυμάστε την 250LM του 1965, που είχα φτιάξει πριν περίπου δύο χρόνια, χρησιμοποιώντας σαν βάση το κιτ της MFH. Τότε είχα χρειαστεί περίπου 6 μήνες, εντατικών εργασιών, σε ένα εφιαλτικό κιτ. www.scalewheels-gr.com/thread/1953/ferrari-250lm-1965-mans-mfhΣήμερα σας παρουσιάζω ακριβώς το ίδιο μοντέλο, αλλά αυτή τη φορά χρησιμοποιώντας το πολύ λιτο (20-30 κομμάτια) κιτ της Academy. H διαφορά είναι ότι η νικήτρια του Le Mans, τo 1965 είναι η long nose εκδοχή του αυτοκινήτου, ενώ η Academy δίνει την κλασσική έκδοση, με την κοντή μύτη. Πέρα από αυτή την μετατροπή ανοιχτήκαν όλες οι γρίλιες, έγιναν επεμβάσεις στο εσωτερικό για λόγους ιστορικής ακριβείας και προστέθηκαν αρκετά φωτοχαραγμένα από διάφορα σετ. Τέλος, οι ζάντες και τα λάστιχα είναι της Profil24 τα πίσω και του Fernado Pinto τα εμπρός. Περισσότερα κατασκευαστικά στο επόμενο post, που περιέχει κάποιες WIP φωτογραφίες. Το αποτέλεσμα είναι αυτό... Συνολικά χρειάστηκα περίπου 1 μήνα εργασιών, παράλληλα με τους δύο Γιαπωνέζους, ενώ το μοντέλο περιμένει να συσκευαστεί για το μακρύ ταξίδι του, στο εξωτερικό. Καλή φώτιση (Αγίου Πνεύματος γαρ) και χρόνια πολλά
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 5, 2017 13:34:54 GMT 2
|
|
|
Post by pkout on Jun 5, 2017 18:13:05 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jun 6, 2017 14:00:23 GMT 2
Χάρμα οφθαλμών Γιώργο!! Για την ιστορία: Τα δυό καλώδια που περνούν μέσα απο την καμπίνα τι είναι...? Γιατί ζαντολάστιχα δύο διαφορετικών βελτιωτών...?
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 6, 2017 17:47:11 GMT 2
Άψογο - ως συνήθως - και σε χρόνο ρεκόρ; Και σ' άλλα με το καλό!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jun 6, 2017 19:10:44 GMT 2
Εξαιρετικό αποτέλεσμα, με την γνωστή και ανεξαίρετη έμφαση στη λεπτομέρεια! Ειδικά η προέκταση του ρύγχους, απλά μαγική! Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Τοποθετώντας δυο-δυο τα ανοιγόμενα καπάκια των ρεζερβουάρ, φοβάμαι οτι στο τέλος το στοκ σου θα εξαντληθεί και δεν θα περισσέψει κανένα για μένα, που μου είχες υποσχεθεί ένα.. Καλά τελειώματα φίλε και με τους 2 Γιαπωνέζους!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 9, 2017 23:40:21 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχολιασμό φίλοι μου. Χάρμα οφθαλμών Γιώργο!! Για την ιστορία: Τα δυό καλώδια που περνούν μέσα απο την καμπίνα τι είναι...? Γιατί ζαντολάστιχα δύο διαφορετικών βελτιωτών...? Λογικά το ένα είναι πυρόσβεση και το άλλο το σύστημα των φρένων. Έχει και 2-3 πιο λεπτά για τα ηλεκτρικά, αλλά δεν διακρίνονται στις φώτο. Τα ζαντολάστιχα είναι αμαρτωλή ιστορία, Άλεξ. Μόνο η χίρο έβγαζε ένα σετ με φαρδιά πίσω και λεπτά εμπρός. Οπότε αναγκαστικά πας σε πατέντες. Και πάλι, τα πίσω δεν είναι κατά την γνώμη μου, αρκετά φαρδιά για Le mans - δες τι έχω χρησιμοποιήσει στο κιτ της χίρο. Υπάρχει διχογνωμία σε αυτό στα διάφορα εξειδικευμένα φόρουμ για Ferrari. Όπως και να έχει τα ζαντολάστιχα μου ήρθαν μαζί με το κιτ και είναι η προτίμηση του πελάτη. Νεκ, μην ανησυχείς. Δεν είναι από το σετ με τα ανοιγόμενα οπότε συνέχιζε να μαζεύεις το ποσό (27 εκατομμύρια δολάρια ανά γραμμάριο), για να τα αποκτήσεις
|
|
|
Post by manos13 on Jun 15, 2017 19:01:35 GMT 2
Μια ομορφιά
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 17, 2017 11:10:46 GMT 2
Ευχαριστώ Μάνο...
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 23, 2017 22:21:34 GMT 2
|
|
|
Post by pkout on Jun 25, 2017 18:07:50 GMT 2
Πολύ ωραίο το νέο της σπιτικό, όπως επίσης και η δημιουργία σου (αν και κάπως μονοδιάστατό σε μάρκες )
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 3, 2017 11:01:15 GMT 2
Πολύ ωραίο το νέο της σπιτικό, όπως επίσης και η δημιουργία σου (αν και κάπως μονοδιάστατό σε μάρκες ) Δες και την άλλη διάσταση Παύλο Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|