|
Post by nektarios on Jan 21, 2018 22:04:19 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, φίλε! Για το τάπωμα των σημείων κίνησης της ράμπας θα το δω, μήπως καταφέρω να βρω κάτι κατάλληλο για να τις καλύψω. Η αλήθεια είναι οτι δεν το είχα προσέξει. Το "πόδι" πράγματι χρειάζεται κάτι ακόμη, που το ψάχνω εδώ και καιρό. Για το κίτρινο, προσωπικά δεν με ενόχλησε, καθώς συναντώνται πολλές και διάφορες αποχρώσεις του σε τέτοιου είδους οχήματα. Όσο για το χρώμα της νταλίκας, αποκλείεται να γίνει κίτρινο. Η κυρίαρχη άποψη λέει για μαύρο γυαλιστερό, αν και υπάρχει και μια δεύτερη σκέψη για ματ γραφίτη, όπως λ.χ. το Η18 Steel της Mr.Hobby (+ ματ βερνίκι), που έχω ήδη χρησιμοποιήσει αλλού με εξαιρετικά αποτελέσματα.
|
|
|
Post by czt on Feb 10, 2018 12:11:52 GMT 2
ποτε κιτρινο! ενα απο τα πιο μη αρεστα χρωματα για εμενα και συμφωνω στο μαυρο πολυ καλη χρωματικη επιλογη
|
|
|
Post by nektarios on Feb 11, 2018 15:26:58 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Μετά την ολοκλήρωση των περιμετρικών εξαρτημάτων (γερανού, πλατφόρμας) επιστροφή στο "κυρίως θέμα". Πρώτα από όλα, ολοκληρώθηκε το εσωτερικό της καμπίνας οδήγησης, όπου τα μόνα ενδιαφέροντα σημεία είναι η επικάλυψη των καθισμάτων με aftermarket χαλκομανίες και η προσθήκη ζωνών ασφαλείας. Κατά τα λοιπά, ολοκληρώθηκε όσο πιο γρήγορα γινόταν. Επίσης, έγιναν ορισμένα απαιτούμενα «στοκαρίσματα» με χρήση λεπτών λωρίδων πλαστικού, σε σημεία που το «κανονικό» στοκάρισμα θα ήταν ιδιαίτερα μπελαλίδικο. Στη συνέχεια, επειδή παρατηρήθηκε ότι η δυνατότητα ανάκλισης της καμπίνας στην πραγματικότητα δεν λειτουργούσε (λόγω κακού σχεδιασμού) αλλά και επειδή ο κινητήρας δεν με ενδιέφερε να φαίνεται (άλλωστε είναι άβαφος), για τους λόγους αυτούς η δυνατότητα ανάκλισης ακυρώθηκε και επιπλέον προστέθηκαν ορισμένα στηρίγματα ώστε η καμπίνα να εφαρμόζει επάνω στο σασί καλύτερα και σταθερότερα. Επιπλέον, ασχολήθηκα με τα περιμετρικά καλύμματα του σασί, όπου λόγω της μετατροπής από διαξονικό σε τετραξονικό απαιτήθηκαν εκτεταμένες εργασίες. Έτσι, αφενός τροποποιήθηκαν τα ήδη υπάρχοντα δυο καλύμματα, και αφετέρου κατασκευάστηκαν ακόμη τέσσερα, που τα δυο καλύπτουν το κενό ανάμεσα στους πρόσθιους άξονες και τα άλλα δυο το «τριγωνικό» κενό ανάμεσα στους οπίσθιους. Όλα αυτά σε φωτό: upload pic upload picΕπίσης, κατασκευάστηκαν διάφορα καλύμματα από «λαμαρίνα» για την κάλυψη των οριζόντιων επιφανειών του σασί. Μετά από την ολοκλήρωση όλων αυτών των "προκαταρκτικών" εργασιών, άρχισε η κατασκευή του "πύργου" που θα υπάρχει ακριβώς πίσω από την καμπίνα οδήγησης και θα φιλοξενεί διάφορα παρελκόμενα που δεν χωρούν στο σασί λόγω της προσθήκης των 2 επιπλέον αξόνων. Αυτά όμως αποτελούν το περιεχόμενο του επόμενου update, που πιστεύω ότι δεν θα αργήσει (πολύ…), συνεπώς μείνετε συντονισμένοι! Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας! Καλή Αποκριά σε όλους! Και κάτι σαν υστερόγραφο στο προηγούμενο update: Μετά την ολοκλήρωση της πλατφόρμας, μου ήρθε η ιδέα να προσθέσω έναν πτυσσόμενο φάρο στην πίσω αριστερή γωνία, που θα χρησιμεύει όταν θα μεταφέρεται κάποιο αντικείμενο με πλάτος μεγαλύτερο της πλατφόρμας. Δεν ξέρω αν κάτι τέτοιο υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά εμένα μου άρεσε… Και πάλι
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 12, 2018 8:45:22 GMT 2
Μπόλικη δουλειά και άξιολογότατες οι προσθήκες! Τα καθίσματα τρέλα!!! Πτυσσόμενο φάρο δεν έχω δει ποτέ... Συνήθως, όταν μεταφέρεται ογκώδες αντικείμενο (τα λεγόμενα special transports) προπορεύεται συνοδευτικό αυτοκίνητο (που ελέγχει και το αν χωράει η νταλίκα σε στενά περάσματα) με γυροφάρους. Εν πάση περιπτώσει: Αν τον διατηρήσεις, μην ξεχάσεις να τον βάψεις πορτοκαλί. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 12, 2018 17:58:25 GMT 2
Τρομερή δουλειά Νεκ. Οι μετατροπές πολύ σοβαρές αν και μόνο στο επόμενο ή μεθεπόμενο Update θα καταλάβουμε τον πραγματικό όγκο. Δεν με ενθουσιάζει η ιδέα του άβαφου μοτέρ. Ιδίως στην περίπτωση που φαίνεται από κάτω. Καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 12, 2018 22:32:46 GMT 2
Κωνσταντίνε και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Κωνσταντίνε, τόσο για την ύπαρξη συνοδευτικού οχήματος όσο και για την απουσία "μόνιμου" πτυσσόμενου φάρου έχεις δίκαιο, ωστόσο έχω δει αρκετές φορές φορητούς φάρους (κυρίως με μαγνήτη) τοποθετημένους στις προεξέχουσες γωνίες ογκωδών φορτίων, που λειτουργούν ως επιπρόσθετα προειδοποιητικά προς τα οχήματα που θέλουν να προσπεράσουν το φορτηγό. Γιώργο, τελικά είμαι πολύ τυχερός που το μεγαλύτερο μέρος τής κάτω πλευράς του κινητήρα είναι καλυμμένο με διάφορα προστατευτικά καλύμματα!... Επιπλέον, όταν θα ολοκληρωθεί ο τράκτορας, θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τον γυρίσει ανάποδα για να δει την κάτω πλευρά του, λόγω της ύπαρξης των περιμετρικών και των επιφανειακών καλυμμάτων..
|
|
|
Post by alex78 on Feb 13, 2018 19:11:09 GMT 2
Καταπληκτικά πράγματα Νεκτάριε, ειδικά η καμπίνα είναι μούρλια!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 14, 2018 18:29:58 GMT 2
Γιώργο, τελικά είμαι πολύ τυχερός που το μεγαλύτερο μέρος τής κάτω πλευράς του κινητήρα είναι καλυμμένο με διάφορα προστατευτικά καλύμματα!... Επιπλέον, όταν θα ολοκληρωθεί ο τράκτορας, θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να τον γυρίσει ανάποδα για να δει την κάτω πλευρά του, λόγω της ύπαρξης των περιμετρικών και των επιφανειακών καλυμμάτων.. Νεκ, δηλαδή θέλεις να μου πεις ότι θα ασχοληθείς με ένα πρότζεκτ 2 χρόνια και βαρέθηκες να βάψεις 1 μέρα, τον κινητήρα, ο οποίος μάλιστα θα φαίνεται από κάτω! Και στο σημαντικότερο μοντέλο σου, θα έχεις άβαφα κομμάτια πάνω. Έχω καταλάβει κάτι λάθος; Αν όχι, δεν στέκει αυτή η λογική ρε συ Νεκ. Σκέψου το ξανά φίλε μου...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 14, 2018 23:43:32 GMT 2
Ρε συ Γιώργο, δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα! Το οτι βαρέθηκα να τον βάψω είναι βέβαια αλήθεια ωστόσο, όταν με το καλό ολοκληρωθεί το μοντέλο, ο κινητήρας από κάτω θα φαίνεται έτσι... ...και από πάνω έτσι... Οπότε, δεν νομίζω οτι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Άλλωστε, από τη στιγμή που έχουν ήδη κολληθεί τα πάντα, είναι και πρακτικά αδύνατο να κάνω ο,τιδήποτε. Εξάλλου, αν έβαφα και τον κινητήρα θα γινόταν τέλειο και θα υπήρχε ο κίνδυνος να μου το ματιάσετε... Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! Αυτό που με εντυπωσιάζει από τα σχόλιά σας είναι οτι σας άρεσε περισσότερο η - σχεδόν ΟΟΒ - καμπίνα, τη στιγμή που το 90% της δουλειάς έχει γίνει στα περιμετρικά εξαρτήματα!.. Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 15, 2018 18:10:23 GMT 2
Οπότε, δεν νομίζω οτι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Άλλωστε, από τη στιγμή που έχουν ήδη κολληθεί τα πάντα, είναι και πρακτικά αδύνατο να κάνω ο,τιδήποτε. Νεκ, προφανώς το σχόλιο μου αφορούσε το να επανεξετάσεις την τακτική σου, εφόσον ο κινητήρας δεν είχε κολληθεί. Τώρα προφανώς είναι αργά... Βλέποντας, τη φωτογραφία από κάτω με τα άβαφα ψυγεία, κινητήρες κλπ, με πιάνει ακόμη μεγαλύτερη μελαγχολία. Αλλά, στο κάτω - κάτω, εσύ το φτιάχνεις το μοντελάκι, οπότε το κάνεις όπως αγαπάς. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by czt on Feb 16, 2018 18:04:36 GMT 2
Νεκταριε οπως καταλαβες στεναλωρησες το Γιωργο αρα θα το βαλεις σε βασει με καθρεπτη ετσι ωστε να εχει ανταποδοτικο τελος και σε εσενα χαχαχα. Να πω την αληθεια ακομα δεν το εχω κανει σε καποιο μοντελο.
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 18, 2018 13:34:09 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Νεκτάριε!!! Θα συμφωνήσω με το Γιώργο, ΜΗ βιάζεσαι να προχωράς μία κατασκευή. Δώσε το χρόνο που χρειάζεται για να γίνει όσο το δυνατό καλύτερη. Το αποτέλσμα θα σε αποζημιώσει για το χρόνο και τον κόπο σου...
|
|
|
Post by nektarios on Feb 18, 2018 14:46:36 GMT 2
Και απ' ό,τι φαίνεται, φίλε Κωνσταντίνε, δεν στεναχώρησα μόνον τον Γιώργο... Για να επανορθώσω λοιπόν, θα το τοποθετήσω επάνω σε έναν κοίλο καθρέφτη (σαν αυτούς που βάζουν στις "τυφλές" διασταυρώσεις), ώστε να τονίζονται καλύτερα οι λεπτομέρειες! Απόστολε, σε ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο! Αυτό που λες για τη βιασύνη είναι δυστυχώς αλήθεια, καθώς το έχω παρατηρήσει σε αρκετά μοντέλα μου, και κυρίως σε αυτά που με έχουν παιδέψει ή έχουν απαιτήσει πολύ χρόνο. Στο τέλος δεν έχω αρκετή όρεξη για να ασχοληθώ με το φινίρισμα που, σύμφωνα με έναν πολύ γνωστό σε όλους μας καλλιτέχνη του μοντελισμού, αποτελεί το 80% της αξίας του μοντέλου!...
|
|
|
Post by czt on Feb 18, 2018 23:00:14 GMT 2
Και απ' ό,τι φαίνεται, φίλε Κωνσταντίνε, δεν στεναχώρησα μόνον τον Γιώργο... Για να επανορθώσω λοιπόν, θα το τοποθετήσω επάνω σε έναν κοίλο καθρέφτη (σαν αυτούς που βάζουν στις "τυφλές" διασταυρώσεις), ώστε να τονίζονται καλύτερα οι λεπτομέρειες! Απόστολε, σε ευχαριστώ για το θετικό σχόλιο! Αυτό που λες για τη βιασύνη είναι δυστυχώς αλήθεια, καθώς το έχω παρατηρήσει σε αρκετά μοντέλα μου, και κυρίως σε αυτά που με έχουν παιδέψει ή έχουν απαιτήσει πολύ χρόνο. Στο τέλος δεν έχω αρκετή όρεξη για να ασχοληθώ με το φινίρισμα που, σύμφωνα με έναν πολύ γνωστό σε όλους μας καλλιτέχνη του μοντελισμού, αποτελεί το 80% της αξίας του μοντέλου!... απλα θα προσθεσω να το κανεις με πολλους καθρεπτες για περισσοτερες οπτικες γωνιες αχαχχαχα . πανω στο σχολιο που ανεφερες για τη βιασυνη το παιδεμα ενος κιτ το οποιο για καποιο λογο σε ξενερωνει σε αυτο το σημειο το εχω διαπιστωσει και εγω με τα λυπεις μου αλλα το κιτ φταιει οχι εμεις!
|
|
|
Post by pkout on Feb 18, 2018 23:04:22 GMT 2
Φίλε Νεκτάριε, Τι να πούμε τώρα? εκτός από Βέβαια, να πω την αμαρτία μου, συμφωνώ με το Γιώργο για το βάψιμο των από κάτω. (Αν ήθελες να γλυτώσεις λίγο βάψιμο, ας έκανες τα τζάμια φιμέ και άσε το σαλόνι άβαφο )
|
|
|
Post by nektarios on Feb 19, 2018 22:31:58 GMT 2
Φίλοι μου, οι απόψεις και οι ιδέες σας είναι καταπληκτικές, δίνοντας λύσεις σε όλα μου τα προβλήματα! Από το επόμενο κιτ, θα κολλάω τον κινητήρα άβαφο πριν τον δείτε (δήθεν οτι το ξέχασα...), ώστε να μην έχει νόημα να με κράξει ο Γιώργος, θα αφήνω και το εσωτερικό άβαφο ακολουθώντας την ιδέα του Παύλου, και μετά θα χρεώνω όλες τις κακοτεχνίες και αποτυχίες μου στο μοντέλο, όπως προτείνει ο Κωνσταντίνος! Καλή Σαρακοστή σε όλους!
|
|