|
Post by nektarios on Nov 10, 2017 23:38:31 GMT 2
Φίλε μου Παύλε, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! Το τι θα βάλω επάνω δεν είναι ακόμη αποφασισμένο, πάντως αν τελικά βάλω αυτό που έχω τώρα κατά νου (και που θέλει πραγματικά πολλήηηηη δουλειά!), θα είναι κάτι που δεν έχει ξαναεμφανιστεί στο φόρουμ μας! [Και που ελπίζω οτι δεν θα είναι έξω από τα όρια της ανοχής του μπαρμπα-Τζιαφά!..]
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2017 18:56:34 GMT 2
Νεκ, αν έχω καταλάβει αυτό είναι το πιο εκτεταμένο πρότζεκτ σου. Οπότε δεν νομίζω ότι πρέπει η ύπαρξη μοντέλων που περιμένουν στο στοκ, να σε φρενάρει από το να ασχοληθείς με αυτό, όπως του αρμόζει. Με απλά λόγια κάνε ένα λιγότερο επετειακό F16 και φτιάξε αυτό σωστά. Κατασκευαστικά είναι άρτιο αλλά μοντελιστικά θέλει δουλίτσα ακόμη για να αναδειχτεί. Έχεις πάρει ένα wash, σωστά; Τα μπουλόνια στις ζάντες και το κεντρικό εξόγκωμα τους, εύκολα γίνεται και θα δείξει αμέσως καλύτερα. Στην καρότσα, βλέπω κάποιες σωληνώσεις. Είναι μαύρες ή κίτρινες όπως τις έχεις; Αν είναι κίτρινες δώσε βάθος ακολουθώντας το περίγραμμα με το wash. Αλλιώς, βάψιμο μετά πάλι wash γύρω - γύρω. Κάνε επίσης wash στα σημεία που κινούνται και υπάρχει γράσο, λάδι κλπ. Τέλος το στεγνό πινέλο είναι μια απλή διαδικασία. Οι ακμές τις καρότσας και φυσικά οι λεπτομέρειες από κάτω πρέπει κάπως να αναδειχθούν. Τις αποχρώσεις τις αποφασίζεις εσύ, αλλά ένα ξασπρισμένο κίτρινο επάνω και κάτι μεταλλικό κάτω είναι ότι πρέπει γι αρχή. Προφανώς ξεκίνα από κάτω, βάζε πολύ λίγο χρώμα στο πινέλολ, σκούπιζε το και πήγαινε σιγά - σιγά και τμήμα-τμήμα. Πραγματικά είναι κρίμα τόση δουλειά να μην παρουσιαστεί όπως πρέπει. Προσπάθησε να βρεις ένα όριο, που θα ανταποκρίνεται στα δικά σου "καθαρά" γούστα και ανέδειξε την λεπτομέρεια του μοντέλου σου. Καλή εφαρμογή και συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Nov 24, 2017 22:09:58 GMT 2
Κάνεις λάθος! Δεν έχω φτιάξει κανένα επετειακό F-16, όλα τα επετειακά μου είναι Phantom! Επί της ουσίας, από άποψη μοντελιστικής αρτιότητας έχεις βεβαίως δίκιο σχετικά με το wash και τα πινέλα, αλλά - τουλάχιστον ως προς την κάτω πλευρά της καρότσας - οποιαδήποτε επένδυση σε χρόνο και κόπο είμαι σίγουρος οτι πιο πολύ θα με στεναχωρήσει παρά θα με χαροποιήσει, οπότε δεν το βλέπω... Για τις υπόλοιπες πλευρές λέω να δοκιμάσω, αν και για το wash δεν είμαι σίγουρος για το αποτέλεσμα, αφού οι επιφάνειες είναι σχεδόν ματ και ο κίνδυνος "μουτζούρας αντί για τόνισμα" είναι υπαρκτός! (την έχω ήδη πατήσει στον γερανό, που είναι βαμμένος με τον ίδιο τρόπο). Ίδωμεν... Υ.Γ.: Κι εσύ τέκνον Βρ Αλέξη; Συμφωνείς με τον κακό τον Γιώργο;
|
|
|
Post by pkout on Dec 3, 2017 20:02:41 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2017 23:13:37 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 6, 2017 17:14:26 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Dec 6, 2017 23:32:12 GMT 2
Εκείνο το χορτοκοπτικό μού έχει κάνει ήδη κλικ! Ξέρει κανείς αν κυκλοφορεί στην 1/24;
|
|
|
Post by nektarios on Jan 9, 2018 20:52:26 GMT 2
Χαίρετε άπαντες, και Καλή Χρονιά! Στο σημερινό δεύτερο (και τελευταίο) update για το τρέιλερ, θα δούμε διάφορες εργασίες τροποποίησης και βελτίωσης, καθώς και την ολοκλήρωσή του. Έγιναν λοιπόν εν συντομία τα εξής: 1) Τοποθετήθηκε ένα πτυσσόμενο "πόδι" για να στηρίζει το τρέιλερ όταν δεν είναι "κοτσαρισμένο" στον τράκτορα. 2) Κατασκευάστηκαν γάντζοι για τα 2 βίντσια, αφού δεν υπήρχαν καθόλου στο κιτ! image upload3) Βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν τα εξαρτήματα των βιντσιών και τα εξαρτήματα του υπερυψωμένου τμήματος της πλατφόρμας. Επίσης, τοποθετήθηκε ξύλινο πάτωμα (από φύλλο balsa). 4) Συναρμολογήθηκαν οι ράμπες στο πίσω μέρος του τρέιλερ, αφού πρώτα έγιναν διάφορες τροποποιήσεις (π.χ. τμηματική επικάλυψή τους με ξύλο). Στο σημείο αυτό υπενθυμίζω ότι το κιτ παρέχει 2 προφυλακτήρες, οι οποίοι αρχικά δεν ήταν εναλλάξιμοι, αλλά στη συνέχεια έγιναν, όπως είδαμε στο προηγούμενο update. 5) Και αφού όλα αυτά συναρμολογήθηκαν, φτάσαμε αισίως στο τέλος… (Για τις ανάγκες της φωτογράφησης χρησιμοποιήθηκε «δανεικός» τράκτορας, καθώς ο «δικός του» είναι ακόμη σε φάση κατασκευής… free image hosting Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας! Στο επόμενο update, επιστροφή στο "κυρίως πιάτο", δηλαδή τον τράκτορα. Υ.Γ. 1 : Αν και δεν ξέρω πόσο φαίνεται στις φωτό, τελικά έγινε wash στα περισσότερα σημεία της κατασκευής (εννοείται μόνον σε αυτά που φαίνονται…), για να μην αφήσω κανέναν παραπονεμένο… Υ.Γ. 2 : Υλοποιώντας μια ιδέα του Αντμίν, σας παρουσιάζω και αυτό: image host
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 10, 2018 10:04:44 GMT 2
Μπόλικη και καλή δουλειά Νεκτάριε! Μπράβο. Περιμένουμε τώρα και το ψητό! Μόνη ένσταση: Το Unimog δεν το φορτώνεις σε νταλίκα - είναι προσβολή!!!
|
|
|
Post by pkout on Jan 10, 2018 21:32:01 GMT 2
Χαίρε Νεκτάριε!!!! Μια χαρά σε βλέπω, άντε να μπούμε τελική ευθεία με το τρακτόρι!!!!! (και φυσικά τι θα φορτωθεί επάνω )
|
|
|
Post by nektarios on Jan 11, 2018 15:22:26 GMT 2
Κωνσταντίνε και Παύλε, σας ευχαριστώ! Κωνσταντίνε, το φόρτωμα του Unimog έχει την εξής εξήγηση: Επειδή ο - πλούσιος - ιδιοκτήτης του μένει πολύ μακριά από τον τόπο που θέλει να το χρησιμοποιήσει, έχει αναθέσει τη μεταφορά του μέχρι εκεί ώστε να μην κουραστεί ο ίδιος!.. Παύλε, είμαστε ήδη στην τελική ευθεία, η οποία μοιάζει πολύ με την... ευθεία του Land Rover! (μέτρημα, υπολογισμοί, dry fits, και ξανά και ξανά...). Ελπίζω να δείτε σύντομα κάποια πρόοδο. Όσο για το τι θα φορτωθεί, η κατασκευή του εξαρτάται από τις πολλές και διάφορες εκκρεμότητες που ήδη υπάρχουν ή πρόκειται να προκύψουν στον πάγκο μου...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 11, 2018 22:51:54 GMT 2
Μπραβο Νεκταριε!!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 12, 2018 10:10:28 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 13, 2018 21:14:28 GMT 2
Νεκ τι τρελή projectαρα είναι αυτή φίλε!!!
Φοβερός όγκος και επιμέλεια από εσένα.. καλή συνεχεία στο πόνημα σου!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 15, 2018 23:12:49 GMT 2
Φίλε Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πολύ για το ενθουσιώδες σχόλιο! Χαίρομαι που σου αρέσει! Η συνέχεια αναμένεται εξίσου... σκρατσάτη. Υ.Γ.: Μας λείπουν οι δουλειές και η γενικότερη παρουσία σου!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2018 18:50:54 GMT 2
Νεκ, τρομερή δουλειά στις σκρατσιές και τις μοντιφιές. Το βίντσι επίσης πολύ ωραίο... Δες αν μπορείς να ταπώσεις, τα σημεία κίνησης της ράμπας για΄τι δείχνουν λίγο ψεύτικα. Επίσης, θα μου άρεσε μια βάση στο "πόδι" που στηρίζει το τρέιλερ. Πάρα την εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει κάτι με χαλάει. Προσπαθώντας να καταλάβω τι, και μετά από σχετική έρευνα, κατέληξα ότι είναι η απόχρωση του κίτρινου. Είναι πολύ ανοιχτό και αδικεί την δουλειά που έχει γίνει. Προφανώς, τώρα δεν μπορεί να γίνει τίποτα, καθώς είναι μάλλον αργά. Απλά, αν σκοπεύεις να βάψεις και την νταλίκα κίτρινη, χρησιμοποίησε κάτι πιο σκούρο ή κάποιο πορτοκαλί... Μια ιδέα: Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία με το νταλίκι...
|
|