|
Post by gtziaf on Jan 9, 2017 21:32:20 GMT 2
Δεν κάνει τίποτα Γιωργο ευχαρίστηση μου. Πάντως η κάτι δεν έχεις διατυπώσει σωστά στην απάντηση σου η κάτι δεν κατάλαβες καλά. Δεν αναφέρω κάτι για πίρο στον τρόπο (Α). Ανακάλυψα και πολλά δικά μου πιθανά εκφραστικά λάθη, αν θέλεις ξαναριξε μια ματιά γιατί έκανα αρκετές αλλαγές στο κείμενο ώστε να βελτιώσω κάποια ασαφή σημεία. Σχετικά με τα μελλούμενα του καζαμία,xaxa κι όμως Πλάκα πλάκα έπεσες σε μεγάλο ποσοστό μέσα...Έλεγα να μην σας πω τίποτα ακόμη αλλά ας το πάρει (εν μέρη) το ποτάμι. Όντος ετοιμάζω ενα ακόμα σπέσιαλ Ντουκατι που λόγο της ιδιαιτεροτητας του πιθανών να τραβήξει το ενδιαφέρον και να θελήσουν να το φτιάξουν και κάποιοι που φτιάχνουν αυτοκίνητα. Πιστεύω πως θα είναι αρκετα ενδιαφερων σαν θεμα τοσο που ίσως τραβηξει την προσοχή ακομα και σε λιγους απο αυτους που φτιάχνουν στρατιωτικά θέματα(ναι ξέρω.. και μετά ξύπνησα!) Πιστεύω να μπορέσω να σας το παρουσιάσω πολύ νωρίτερα απο τον Σεπτέμβριο που λέει ο καζαμίας. Δικό μου λάθος Κομνηνέ, εσύ μια χαρά τα έγραψες. Όσο για το ντουκάτι - έκπληξη ανυπομονώ. Καλά αν μου πεις ότι έτρεξε και στη σουζούκα, θα ανοίξω γραφείο
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 28, 2017 12:51:13 GMT 2
Είπα να ξεκινήσω να παίζω με την ντουντούκα μου, οπότε έχουμε την πρώτη ανταπόκριση. Προφανώς όχι τίποτα σοβαρό ακόμη, αλλά 2-3 πραγματάκια, για να ζεσταθούμε. Εν αρχή είναι το σταντ, που απέκτησε κολλήσεις από μήκη ΖΤΠ και νέες βίδες, στη θέση των ανάγλυφων του κιτ. Βάφτηκε με rosso corsa, ενώ έγιναν και κάποιες σκιάσεις με σπασμένο μαύρο στους αρμούς. Μπήκαν οι τροχοί και μια χαλκομανία που δίνει το κιτ σαν optional, με βάση κάποιες φώτο του πραγματικού σταντ. Δυστυχώς, από όποια γωνία και να φωτογράφιζα, οι τροχοί αντανακλούν το μαύρο του ομφαλού τους και φαίνονται λερωμένοι. Σόρρυ, αλλά δεν μπόρεσα να το αποτυπώσω καλύτερα. Εν συνεχεία, ασχοληθήκαμε με τους τροχούς. Αφαιρέθηκε το γρέζι του καλουπιού, έγιναν τρύπες για τις βαλβίδες της TOP και βάφτηκαν με το TS85 της Tamiya, (bright mica red) το οποίο έχει ένα ανεπαίσθητο μεταλλικό κόκκο (μάλλον δεν φαίνεται στις φώτο). Οι βαλβίδα στον μπροστά καμπυλώθηκε σχεδόν 90 μοίρες, ενώ στο πίσω κόλλησα τα PE από το βελτιωτικό. Χαλκομανίες του κιτ στη συνέχεια και πάμε για άλλα. Τα λάστιχα τρίφτηκαν - χωρίς σχόλια απλά - και γυαλιστήκαν ελαφρά με υγρή αλοιφή. Στις φώτο είδα ότι ένα σημείο στο εμπρός δεν είχε ζανταριστεί σωστά και το διόρθωσα, κατόπιν φωτογράφησης. Αυτά τα ολίγα για αρχή. Στο επόμενο (κάποια στιγμή) θα έχουμε δοκιμαστικές εφαρμογές και πιθανόν χρήση του feedback από τον Κομνηνό για το φαίρινγκ. Οι υπόλοιποι κάνετε τίποτα; Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 28, 2017 15:21:58 GMT 2
Πολύ ωραία, πολύ ωραία! Στην 1299, εκδοχή Pocher, οι ρόδες του σταντ είναι μαύρες... Είναι και τα δύο σωστά Κομνηνέ; 'Οσο για την μπροστινή βαλβίδα οι 90 μοίρες μου φαίνονται πολύ κατά προσέγγιση. Κανονικά το στόμιο της βαλβίδας είναι παράλληλο με τον άξονα του τροχού... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2017 11:12:02 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχολιασμό 'Οσο για την μπροστινή βαλβίδα οι 90 μοίρες μου φαίνονται πολύ κατά προσέγγιση Όπως έγραψα και στο αρχικό ποστ... καμπυλώθηκε σχεδόν 90 μοίρες Ήταν αδύνατο να καμπυλωθεί ακριβώς ένα σκληρό μεταλλικό τμήμα μήκους 2 χιλ, δεν είχα πως να το πιάσω . Οπότε επέμεινα ώστε το στόμιο της βαλβίδας να είναι όσο γίνεται παράλληλο με το έδαφος και ας είναι πιο καμπυλωτό το σώμα. Ιδού και μια φώτο αναφοράς επί του αντικειμένου. Τώρα για τα σταντ, μπορείς να βρεις κόκκινες, μαύρες, διάφανες αλλά και μπλε μαρέ να τις έβαφα, στην τελική ροδίτσες σε σταντ είναι που τις πουλάνε με το κιλό και μπορείς να βάλεις ότι θέλεις πάνω. Ορίστε και μερικές επιλογές για όσους φτιάξουν το κιτ. Γενικά τώρα, και πέρα την όποια πλάκα με τα χρώματα, επειδή εμείς οι μοντελιστές παρασυρόμαστε από την ακρίβεια και την πιστότητα το παρακάνουμε, με συνέπεια να χάνεται μέρος της ομορφιάς του μοντελισμού. Προφανώς, κάποια μοντέλα θα γίνουν όσο πιο λεπτομερή και πιστά στην πραγματικότητα γίνεται. Κάποια όχι τόσο και κάποια θα γίνουν ξεπέτες, μόνο για τη χαρά της ολοκλήρωσης ενός θέματος. Προσωπικά και όσο αφορά τη ντουκάτι, έχει αποφασιστεί, εδώ και καιρό, να αποτελέσει απλά ένα μοντέλο διασκέδασης, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί, με τον πιεσμένο μου χρόνο και τις πολλές παραγγελιές που περιμένουν στη σειρά. Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Jan 29, 2017 12:04:14 GMT 2
Όμορφη δουλειά! Μου άρεσαν πολύ οι "κολλήσεις" με ΖΤΠ. Θα κάνεις κάτι ανάλογο και στις κολλήσεις του σκελετού; Καλή συνέχεια! Υ.Γ. 1: Για την ερώτηση τι κάνουμε οι υπόλοιποι, εγώ για την ώρα περιμένω να κάνει κάποια βήματα ο Αγάπιος, για να ακολουθήσω τα ίχνη του! Υ.Γ. 2: Αυτό για τις "ξεπέτες, μόνο για τη χαρά της ολοκλήρωσης ενός θέματος" είναι μεγάλη σοφία, μού άρεσε πολύ, και σκοπεύω να το εφαρμόσω!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 29, 2017 12:06:27 GMT 2
Ένας γέροντας σοφός (ξέρει αυτός) μου είπε κάποτε: Μοντελάρεις για πάρτη σου, πάντα. Και όσο πιο χίπης είσαι στο μοντελάρισμα τόσο περισσότερο το απολαμβάνεις. Κι ας είναι η επιφάνεια του λεβιέ των ταχυτήτων ριγωτή αντί για σαγρέ.
Όλα όμορφα Γιώργο! Εγώ δυστυχώς ακόμα αναμένω το σετ πιρουνιών της Tamiya αλλά περνούν οι μήνες... Καμιά ιδέα να το πάρω πιο γρήγορα;
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2017 12:26:16 GMT 2
Γιώργο η ποιότητα της δουλειάς σου διακρίνεται με το καλημέρα όσο και αν προσπαθείς να μας πείσεις ότι μάλλον προορίζεται για ''ψιλοξεπέτα''... ανυπομονώ να δώ το κυρίως πιάτο φίλε...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 29, 2017 13:50:38 GMT 2
Ένας γέροντας σοφός (ξέρει αυτός) μου είπε κάποτε: Μοντελάρεις για πάρτη σου, πάντα. Και όσο πιο χίπης είσαι στο μοντελάρισμα τόσο περισσότερο το απολαμβάνεις. Κι ας είναι η επιφάνεια του λεβιέ των ταχυτήτων ριγωτή αντί για σαγρέ. Θεούλης!!!!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 29, 2017 15:34:05 GMT 2
Καλή αρχή Γιωργο. Για να περιορίσεις το πρόβλημα που αναφέρεις στα ροδακια του σταντ αλλά και για περισσότερη αληθοφάνεια μπορείς αν θέλεις να τα θαμπώσεις ελαφρά τρίβοντάς τα λίγο με σφουγγαράκι 3m η ψηλό ντουκοχαρτο. Ωραία προσθήκη και τα γαζιά αλλά πιστεύω πως η παλαίωση πάνω τους δεν ταιριάζει σε αυτή την περίπτωση. Εσυ αποφασίζεις ο δημιουργός έχει πάντα τον τελευταίο λόγο. Καλη συνεχεια. .κομ
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 29, 2017 15:59:47 GMT 2
Ένας γέροντας σοφός (ξέρει αυτός) μου είπε κάποτε: Μοντελάρεις για πάρτη σου, πάντα. Και όσο πιο χίπης είσαι στο μοντελάρισμα τόσο περισσότερο το απολαμβάνεις. Κι ας είναι η επιφάνεια του λεβιέ των ταχυτήτων ριγωτή αντί για σαγρέ. Όλα όμορφα Γιώργο! Εγώ δυστυχώς ακόμα αναμένω το σετ πιρουνιών της Tamiya αλλά περνούν οι μήνες... Καμιά ιδέα να το πάρω πιο γρήγορα; Για σου φίλε μου Σακη, το ίδιο πρόβλημα εχω και εγω.. περιμένω εδώ και μήνες κάποια κιτ και δεν λένε να έρθουν.. Αλλα στην περίπτωση σου μπορείς να κάνεις τόσα άλλα στο panigale όσο περιμένεις, άντε άσε τις δικαιολογίες και ξεκίνα! .κομ
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 29, 2017 18:02:39 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες για το σχολιασμό. Νεκ, σκελετό δεν έχει το εργαλείο λέμε. Αυτά είναι για τα γιαπωνέζικα που τα δίνουν με την οκά. Εμείς οι εξκλούσιβ Ιταλίδες, δε φοράμε τίποτα κάτω από φόρεμα Σάκη, σοφός ο γέροντας. Για το πιρούνι, θα ρίξω μια ματιά και θα μιλήσουμε. Αλεξ, είναι καθαρά μοντέλο διασκέδασης. Όχι ξεπέτα αλλά δεν θα τρελαθώ να κοιτάω και φώτο αναφοράς. Φόλοου γιορ χάρτ που λέει και το καραβο-ουίσκι. Κομνηνέ, ναι τις έχω τρίψει τις ροδιτσές. Το πρόβλημα με τις σκιές, είναι μόνο στη φωτογράφηση, από κοντά είναι μια χαρά. Σίγουρα θα υπάρχει μια ρύθμιση στη μηχανή για αυτά τα πράγματα, αλλά μου είναι κινέζικα όλα αυτά και δεν ασχολούμαι. Τώρα για τη σκίαση στο σταντ, έχω τη δική μου τεχνοτροπία και η 1199 δεν θα ξεφύγει από αυτή. Και θέλω να δω πως θα "δείξει" πάνω σε μια μηχανή. Έχω δει πως και που φωτίζουν και κάνουν σκιές στις μηχανές γενικά, αλλά θέλω να το κάνω με τον δικό μου τρόπο και όχι αυτό που επικρατεί στο νετ. Κι αν δεν βγει καλό ή δεν μου αρέσει κλπ, στην επόμενη (Μ1?) θα τραβήξω άλλη ρώτα. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by nektarios on Jan 29, 2017 22:26:38 GMT 2
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 2, 2017 11:57:46 GMT 2
Φόλοου γιορ χάρτ Γιωργο που λες και οι ραφες μ@μ@νε!!! Σουπερ ολα
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 2, 2017 11:59:43 GMT 2
Να σαι καλά Χρηστάρα... Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 13, 2017 11:17:56 GMT 2
Καλημέρα και καλή εβδομάδα... Επειδή δεν έχουμε παρατήσει το GB, μικρή πρόοδος ( στην πανιγκάλε μας. Αρχικά ασχολήθηκα με τις εξατμίσεις. Οι εργοστασιακές θα πάνε στο καλάθι των spare, για να χρησιμοποιηθούν τα πολύ ωραία αντίγραφα του Κομνηνού. Μετά από λίγο καθάρισμα και αφαίρεση υλικού στο πίσω μέρος για να κλείνει το φαίρινγκ, όλα ήταν έτοιμα για... Δοκιμαστική εφαρμογή των περισσότερων κομματιών. θα ακολουθήσει μια πιο εκτεταμένη σε επόμενο στάδιο της κατασκευής. Για να μην με κατηγορήσετε ότι το πάω ΟΒ , έβαλα και με μερικά κοκοψόνια που συγκρατούν τα ελατηριάκια της εξάτμισης. Τα είχα διαθέσιμα στα spare, καθώς η top studio δεν τα δίνει με το βελτιωτικό Στο τέλος ασταρώθηκαν για να δούμε τι κάναμε. Για το τέλος του σημερινού update, άφησα την "επεξεργασία" των πλαϊνών φαίρινγκ. Οι τρύπες για τις βίδες ταπώθηκαν και βάθυναν με το τρυπάνακι για να μπει το PE που θα τις αντικαταστήσει. Εσωτερικά κολλήθηκαν 2 πίροι, που θα παίξουν τον ρόλο των οδηγών κατά την κόλληση (με τον τρόπο που πρότεινε ο Κομνηνός, δηλαδή πρώτα από κάτω και μετά πίεση για να έρθει το επάνω.) Αν οι πίροι εμποδίζουν θα κοπούν, για να γίνει σωστή εφαρμογή με τη μουσούδα της Ιταλίδας. Θα ακολουθήσει βάψιμο, βερνίκι, γυάλισμα...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 13, 2017 11:38:53 GMT 2
Κάτι μου θυμίζει, κάτι μου θυμίζει... (αμυδρά...) Πολύ καθαρή και συστηματική προσέγγιση - παρ' όλη την παράλληλη δουλειά... Καλή συνέχεια!
|
|