|
Post by gtziaf on Jan 6, 2018 19:37:19 GMT 2
Κομνηνέ, ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου. Είναι αλήθεια ότι χρειάστηκα χρόνο μέχρι να καταλάβω την αστοχία που γράφεις . Προφανώς δεν πρόκειται να αποσυναρμολογήσω τώρα όλη τη μοτοσυκλέτα, καθώς αυτό καταργεί, για μένα, τη χαρά της παρούσας, κατασκευής. Έτσι, προτιμώ να τη βλέπω στη βιτρίνα μου έτοιμη παρά να την διαλύσω με κίνδυνο να μην βρω χρόνο να τη ξανασχοληθώ, για να διορθώσω κάτι που δεν πολυκαταλάβαινα. Ποιος ακούει και τον πιτσιρικά που κάθε τρεις και λίγο πάει και την χαζεύει. Προφανώς, όμως θα το έχω υπόψη μου στα επόμενα. Εξάλλου πέρα από την 916 και μια Μ1, σκέφτομαι να κάνω μια ακόμη 1199 με το βελτιωτικό της HD και ανοιχτά τα φαίριγκ. θα δούμε... Για το 916, με έπιασες ακριβώς. Θέλω να χρησιμοποιήσω το πάνω μέρος από aftermarket καλάμια και να το προσαρμόσω το κάτω τμήμα του πιρουνιού του κιτ. Απλά, δεν ήξερα από πιο σετ καλάμια της tamiya να ξεκινήσω. Όπως φαίνεται η Μ1 του '05 είναι καλή επιλογή, ως βάση. Σε υπερευχαριστώ όπως και να έχει. Παρεμπίπτοντος θα σου πρότεινα να μην παρατήσεις την NSR 500 και να τη ολοκληρώσεις είτε μέσα στο GB, κάνοντας παρέα στον Νεκτάριο , είτε στα κανονικά wip (η μεταφορά είναι 2 λεπτά υπόθεση). Σίγουρα κάτι θα διδαχτούμε...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2018 19:40:07 GMT 2
Νεκτάριε και Παναγιώτη ευχαριστώ για το σχολιασμό. Νεκ περιμένουμε τη συνέχεια στη δική σου. Παναγιώτη ανυπομονώ για το επόμενο δίτροχο σου. Χρόνια πολλά σε όλους και καλή φώτιση
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 6, 2018 20:04:33 GMT 2
Απόστολε, θα φτιάξω μια 916 άμεσα, γιατί πωρώθηκα με τις μηχανές Αυτό είναι είδηση!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 6, 2018 20:14:12 GMT 2
Να προσθέσω κάτι στο ολόσωστο σκεπτικό του Κομνηνού, που έχει να κάνει με τα πηρούνια.
Σημασία εκτός από το μήκος έχει ΚΑΙ η διάμετρος των καλαμιών. Μία μεγαλύτερη διάμετρος πιθανά να δώσει αστοχία εφαρμογής στο μπροστινό φτερό, κάτι που σημαίνει χειρουργείο για στένεμα του φτερού. Εντάξει και έγινε το χειρουργείο, κάθεται ο τροχός μέσα στο φτερό, ή μας βγήκε πιο στενό;
Η προσαρμογή/βελτίωση/αντικατάσταση κομματιών θέλει μελέτη, ακριβείς μετρήσεις, και ατελείωτες δοκιμές συναρμογής.
Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σ' όλους μας!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 6, 2018 23:02:09 GMT 2
Κομνηνέ, ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου. Είναι αλήθεια ότι χρειάστηκα χρόνο μέχρι να καταλάβω την αστοχία που γράφεις . Προφανώς δεν πρόκειται να αποσυναρμολογήσω τώρα όλη τη μοτοσυκλέτα, καθώς αυτό καταργεί, για μένα, τη χαρά της παρούσας, κατασκευής. Έτσι, προτιμώ να τη βλέπω στη βιτρίνα μου έτοιμη παρά να την διαλύσω με κίνδυνο να μην βρω χρόνο να τη ξανασχοληθώ, για να διορθώσω κάτι που δεν πολυκαταλάβαινα. Ποιος ακούει και τον πιτσιρικά που κάθε τρεις και λίγο πάει και την χαζεύει. Προφανώς, όμως θα το έχω υπόψη μου στα επόμενα. Εξάλλου πέρα από την 916 και μια Μ1, σκέφτομαι να κάνω μια ακόμη 1199 με το βελτιωτικό της HD και ανοιχτά τα φαίριγκ. θα δούμε... Για το 916, με έπιασες ακριβώς. Θέλω να χρησιμοποιήσω το πάνω μέρος από aftermarket καλάμια και να το προσαρμόσω το κάτω τμήμα του πιρουνιού του κιτ. Απλά, δεν ήξερα από πιο σετ καλάμια της tamiya να ξεκινήσω. Όπως φαίνεται η Μ1 του '05 είναι καλή επιλογή, ως βάση. Σε υπερευχαριστώ όπως και να έχει. Παρεμπίπτοντος θα σου πρότεινα να μην παρατήσεις την NSR 500 και να τη ολοκληρώσεις είτε μέσα στο GB, κάνοντας παρέα στον Νεκτάριο , είτε στα κανονικά wip (η μεταφορά είναι 2 λεπτά υπόθεση). Σίγουρα κάτι θα διδαχτούμε... Γιώργο σου εχω ευχάριστα νεα, με έτρωγε το σαράκι και επιστράτευσα και το δικο μου κιτ του panigalle για να δω καλύτερα πως και τι.. Λοιπον! η πρωτη φωτο απο τις δυο που ποσταρες τελευταία ρίχνει φως στην υπόθεση, φαίνεται καθαρά πια σε αυτή την φωτο πως ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ που στηρίζουν τα χειριστήρια. Αν προσέξεις στην φωτογραφία που λέω θα δεις ότι η χειρολαβή δεν είναι στην ίδια ευθεία με το λεπτό στέλεχος της βάσης το οποίο στηρίζει την χειρολαβή όπως κανονικά θα έπρεπε. Άρα δεν χρειάζεται να αποσυναρμολογησεις τίποτα, πρέπει απλά να κάνεις τα εξής. ΕΝΩ σπρωχνεις (σε ευθεία όμως με τα λεπτά στελέχη των βάσεων) με μια σχετική πίεση προς τα μέσα τα χειριστήρια ταυτόχρονα να τα περιστρεφεις ελαφρά δεξιά αριστερά ώστε να κλειδώσουν στις ειδικές εγκοπές που έχει προβλέψει για το σημείο η tamiya ώστε να έρθουν αυτόματα και στην σωστή κλίση που πρέπει να έχουν. Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός, αν όχι γράψε μου πάλι.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 6, 2018 23:14:20 GMT 2
Απόστολε, είσαι σχολείο. Καταγράφηκαν τα SOS και θα ελεγχθούν καταλλήλως. Κομνηνέ, ευχαριστώ και πάλι. Το διαπίστωσα αυτό που λες κι εγώ. Προσπαθώντας να τα κάνω να κοιτούν προς το κάτω, τα έβγαλα από τις εγκοπές τους. Έχει διορθωθεί ήδη, αλλά φώτο το επόμενο ΣΚ, αφου αύριο πάλι ταξιδεύω και η μηχανάρα (σύμφωνα με τον Βασίλη), θα μείνει μόνη στη βιτρίνα χωρίς τη συντροφιά μου.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 6, 2018 23:21:51 GMT 2
Δεν χρειάζεται φώτο φίλε, φτάνει που διορθώθηκε το πρόβλημα.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 6, 2018 23:51:18 GMT 2
Απόστολε έχεις δίκιο για το φτερό, πρέπει οπωσδήποτε σε μια τέτοια μετατροπή να ληφθεί υπόψιν και αυτό, παρόλα αυτά στο 916 με το πιρούνι απο Μ1 του 2005 δεν θα υπάρξει πρόβλημα με το φτερό του κιτ. Πάντως Γιώργο μην θεωρήσεις απαραίτητα το συγκεκριμένο πιρούνι σωνι και καλά ως την απολύτως καλύτερη λύση για το 916.. απλά αυτό έτυχε να έχω ξεσφραγισμενο από την συσκευασία του γιαυτό και το χρησιμοποιησα, πριν παραγγειλεις πιρούνι άσε να το ψαξουμε λίγο καλύτερα και αποφασίζουμε πιο είναι το καλύτερο. (πιστεύω πως για το 916 ίσως είναι καλύτερο ενα πιρούνι που δεν έχει μεταβαλλόμενη διάμετρο στις μπουκάλες του)
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 9, 2018 9:13:55 GMT 2
Κομνηνέ, μόλις έκανα την παραγγελία, τους δίσκους της blue staff για το 916 οπότε μέχρι να έρθουν... Δεν βιαζόμαστε θα περιμένω νεώτερα. Χτες είδα ότι τα καλάμια του 1199 είναι λίγο μακρύτερα, οπότε δεν κάνουν. Όπως και να έχει θα ανοίξω νέο θέμα και θα το συζητάμε εκεί... Καλημέρα
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 9, 2018 22:07:40 GMT 2
Ωραίος!! για την παραγγελία των δίσκων!.. Σου έβαλε μαζί και τα υπόλοιπα φωτοχαραγμενα του σετ και το ρητινενιο παξιμάδι της πίσω ζάντας? Θα σου ήταν και αυτά πολύ χρήσιμα. Για τα πιρούνια κάνω εντατική έρευνα μια που εχω και εγω ενα 916 που εχω σκοπό να του κάνω στο μέλλον παραπλήσια με εσένα πράγματα. Θα τα πούμε όταν ανοίξεις το θέμα.
|
|
|
Post by pkout on Jan 10, 2018 21:38:11 GMT 2
Καλησπέρα Γιώργο, η ντουντούκα σου είναι κούκλα και το καλύτερο είναι ότι το καταευχαριστήθηκες
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 11, 2018 18:39:01 GMT 2
Να είσαι καλά Παύλο.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 13, 2018 21:10:37 GMT 2
Γιώργο κουκλα η ντουντουκα φίλε!
Οδηγός για αυτήν που φτιάχνω και εγώ.. Η χρωματική επιλογή πολύ δυνατή!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 15, 2018 18:44:25 GMT 2
Να είσαι καλά Αλέξανδρε. Και η δικιά σου, από ότι θυμάμαι είναι πολύ δυνατή. Την περιμένουμε να τη δούμε και στο φόρουμ.
|
|