|
Post by konstantinf on Apr 9, 2017 8:42:46 GMT 2
Ωραία πρόοδος Αλέξη και τα καψίματα στις εξατμίσεις αληθοφανή! Στους δίσκους των φρένων τα όρια χρωμίου και χρυσού σου ξέφυγαν λιγάκι... Είναι αυτό ένα πρόβλημα μα τα σπρέι: Επειδή πέφτει πολύ περισσότερο χρώμα απ' ό,τι με τον αερογράφο, έχει την τάση να διαχέεται κάτω από το μασκάρισμα. Η λύση είναι πιο "στεγανό" μασκάρισμα (π.χ. με Maskol) ή/και αφαίρεση της μάσκας το πολύ 5 λεπτά μετά τον ψεκασμό... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Apr 9, 2017 10:51:04 GMT 2
Καλημέρα Άλεξ, Μια χαρά προχωράει το μοτορι, δώστου να καταλάβει Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Apr 9, 2017 12:01:15 GMT 2
Κωσταντίνε & Παύλο σας ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποίησα ένα stencil με κύκλους που δεν εφάρμοζε καλά με το αποτέλεσμα αυτό. Το maskol δεν το σκέφτηκα στιγμή, την επόμενη φορα....
|
|
|
Post by alex78 on Apr 13, 2017 18:41:05 GMT 2
Βρισκόμαστε στα τελικά στάδια της κατασκευής οπότε δειλά-δειλα άρχισε να μοντάρετε και να αποκτά μορφή. Το μπροστινό βάφτηκε με αποχρώσεις σε χρυσό και νίκελ, μπήκαν οι χαλκομανίες, το φτερό και εκκρεμούν μόνο τα σωληνάκια. Σειρά πήρε το πλαίσιο (χωροδικτύωμα) που αφού πρώτα καθαρίστηκε απο ραφές και σημάδια, βάφτηκε εξ'ολοκλήρου με αλουμίνιο, κολλήθηκαν τα δύο μισά του, βάφτηκαν κάποιες λεπτομέρειες με μαύρο και τονίστηκαν οι βίδες με ασημί μαρκαδόρο. Ακολούθησε η τιμονόπλακα (...όπου τώρα που το παρατηρώ καλύτερα οι διακόπτες θέλουν ακόμη λίγη δουλίτσα...) και στο τέλος θα τοποθετηθείί το αμορτισέρ τιμονιού (strabilizater). Στο κοντέρ αφού πρώτα μπήκαν οι χαλκομανίες ρίχτηκε μια γενναία ποσότητα γυαλιστερού βερνικιού ώστε να αναπαραστήσει το ''τζαμάκι''. ....και μιά γενική φωτό για να δούμε τι κάναμε.... Τέλος έπιασα το μοτέρ όπου μονταρίστηκε εκτός απο κάποια επιμέρους μέρη που θα τοποθετούνται στην πορεία της κατασκευής, βάφτηκε και εκκρεμούν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες όπως το αμορτισσέρ, κάποια wash σε αλυσιδογράναζα κλπ... Το επόμενο update λογικά θα είναι και το τελευταίο. Καλή Ανάσταση σε όλους ότι και να κάνετε όπου και να πάτε εύχομαι να περάσετε όμορφα!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 13, 2017 22:54:29 GMT 2
Αν και έχασα κάποια "επεισόδια", το αποτέλεσμα φαίνεται οτι θα είναι πολύ όμορφο! Καλά τελειώματα, και καλή Ανάσταση!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2017 13:37:04 GMT 2
Αν και έχασα κάποια "επεισόδια", το αποτέλεσμα φαίνεται οτι θα είναι πολύ όμορφο! Καλά τελειώματα, και καλή Ανάσταση! Επίσης φίλε μου, ευχαριστώ για το χρόνο σου!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 15, 2017 8:22:56 GMT 2
Ωραία προχωράει Αλέξη! Άντε και καλά τελειώματα!!!
|
|
|
Post by pkout on Apr 17, 2017 16:48:39 GMT 2
Χρόνια πολλά Άλεξ, έλα και έφτασες τελική ευθεία Πολύ όμορφη η δουλειά σου με την ντουντούκα και είναι σίγουρο ότι θα βγει ένα πάρα πολύ όμορφο μοντέλο για την βιτρίνα σου Αν ήμουν στην θέση σου το μόνο που θα άλλαζα, ήταν να έβαφα ασημί τα παξιμάδια των πηρουνιών στην τιμονόπλακα για να σπάει λίγο το χρυσό. Δεν ξέρω αν προβλέπεται στις οδηγίες ή πως είναι το 1/1 αλλά νομίζω θα πρόσθετε πόντους.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 18, 2017 11:27:12 GMT 2
Μια χαρά θα βγει Άλεξ. Ωραίο μηχανάκι για τη βιτρίνα σου. Χρόνια πολλά
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2017 14:01:37 GMT 2
Κωσταντίνε, Παύλο. Γιώργο σας ευχαριστώ για τη στήριξη! Η κατασκευή βρίσκεται στα....χασομέρια και ευελπιστώ μέσα στο Σ/Κ να σας το παρουσιάσω ολοκληρωμένο. Αν ήμουν στην θέση σου το μόνο που θα άλλαζα, ήταν να έβαφα ασημί τα παξιμάδια των πηρουνιών στην τιμονόπλακα για να σπάει λίγο το χρυσό. Δεν ξέρω αν προβλέπεται στις οδηγίες ή πως είναι το 1/1 αλλά νομίζω θα πρόσθετε πόντους. Σωστή παρατήρηση φίλε, ήδη βάφτηκαν, ευχαριστώ και πάλι!
|
|
|
Post by Sakis on Apr 18, 2017 23:05:14 GMT 2
Ωραίος ο Άλεξ! Καθαρά και περιποιημένα όλα!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 24, 2017 14:20:35 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Σάκη, η γνώμη σου, όπως και όλων των παιδιών εδώ μέσα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα για εμένα!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 24, 2017 14:31:43 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2017 17:22:21 GMT 2
Πολύ ωραία Άλεξ. Μπράβο!
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 24, 2017 17:46:22 GMT 2
Πολύ ωραία ήρθαν και δέσανε όλα Αλέξη, μπράβο!
|
|
|
Post by pkout on Apr 24, 2017 18:19:38 GMT 2
Πολύ όμορφο Αλεξ, μπράβο και από εμένα
|
|