|
Post by Kομνηνοs on Feb 13, 2017 19:51:23 GMT 2
Πολυ ωραίο γίνετε Αλεξη. Καλη συνεχεια.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 14, 2017 15:16:11 GMT 2
So far so Good! Καλή συνέχεια!
|
|
faethonas
Kart Driver
Κυριάκος Παπαδέας
|
Post by faethonas on Feb 19, 2017 4:13:58 GMT 2
Μία ερώτηση, γιατί αστάρι γκρι πριν το Mr. Surfacer, εγω το περάνω ξανά και ξανά και κάνω διορθώσεις με τρίψιμο των 3Μ, αν ασταρώσεις δεν πάει χαμένο?
|
|
|
Post by alex78 on Feb 21, 2017 14:44:28 GMT 2
Καλησπέρα Κυριάκο και καλώς όρισες στην παρέα μας! Πρώτα να ξεκαθαρίσω οτι το αστάρωμα γενικά δεν είναι υποχρεωτικό στις κατασκευές μας, όμως προσωπικά το θεωρώ απαραίτητο γιατί με βοηθάει για το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα. Η φιλοσοφία μου είναι: Αρχικά ένα ελαφρύ γκρί αστάρι για να ''εμφανισθούν'' οι τυχόν ατέλειες που δεν διακρίνονται εύκολα με γυμνό μάτι. Αυτές μπορεί να είναι οι ραφές απο την χύτευση του καλουπιού, τα σημάδια απο στοκάρισμα και τρίψιμο που είχε προηγηθεί κλπ. Γενικά το γκρί έχει αυτή τη ''μαγική'' ιδιότητα να βγάζει στην επιφάνεια όλες αυτές τις ατέλειες. Βέβαια το ίδιο αποτέλεσμα βγάζει και ένα κοινό γκρί χρώμα, δεν είναι μονόδρομος το αστάρι. Ακολουθεί ένα πιό βαρύ χέρι γκρί αστάρι για να δώσει καλύτερη πρόσφυση/καλυπτικότητα στο χρώμα που θα ακολουθήσει. Το λευκό αστάρι το χρησιμοποιώ μόνο όταν το χρώμα που θ'ακολουθήσει είναι ανοικτής τονικότητας (λευκό, κίτρινο, κόκκινο κλπ). Παράδειγμα αν επιχειρήσεις να βάψεις ένα απο τα παραπάνω χρώματα πάνω σε γκρί ή λευκό υπόστρωμα θα διαπιστώσεις μεγάλη διαφορά ως προς το αποτέλεσμα. Το ψεκάζω λοιπόν για να μου δώσει μια έξτρα ''φωτεινότητα'' πρίν το χρώμα. Εξυπακούεται πως η δική μου θεωρία στο θέμα είναι προσωπική κάτι που σημαίνει οτι δεν είναι απαραίτητα και η ορθή ή και η μοναδική. Κάνε ένα πέρασμα απο την ενότητα με τις ''Τεχνικές'' του φόρουμ, θα βρείς πολλά και χρήσιμα που θα σε βοηθήσουν μελλοντικά. Εννοείται πως ότι άλλο σε απασχολεί εδώ είμαστε όλα τα παιδιά να βοηθήσουμε. Αλέξης
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2017 19:34:29 GMT 2
Πήρε ένα μήνα για να ''ντυθεί'' με τις χαλκομανίες... Το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιήσε αφού έχει πολλά λάθη και αστοχίες, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με Cartograf και έχεις αυτό το αποτέλεσμα (λόγω κουλαμάρας μου) δεν μπορείς να καυχιέσαι.... Ακολουθούν βερνίκια, τριψίματα, αλοιφές και λοιπές φροντίδες... Όπως και να έχει προχωράμε με πιό εντατικούς ρυθμούς με σκοπό να ολοκληρωθεί πρίν το Πάσχα.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 15, 2017 11:48:47 GMT 2
Έλα, μην το παίρνεις κατάκαρδα! Υπάρχουν πολλοί που σε ζηλεύουν γι αυτό το επίπεδο (συμπεριλαμβανομένου και εμού;... Γιατί νομίζεις διαλέγω μοντέλα με ελάχιστες χαλκομανίες;;; ) Καλή συνέχεια και dont worry!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 15, 2017 12:39:16 GMT 2
Με εξαίρεση κάποια μικρά θεματακια στην ουρά κατα τα άλλα μια χαρά φαίνονται οι χαλκομανίες φιλε, μη μασάς προχώρα. Αυτο που με παραξένεψε εμενα ειναι η χαλκομανια που εχει τοποθετηθεί ακριβώς επανω στην ταπα πλήρωσης του ρεζερβουαρ ελπίζω να μην ειναι καποιο λάθος των οδηγιών. Καλη συνεχεια.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2017 13:19:27 GMT 2
Κωσταντίνε ευχαριστώ για τη στήριξη και το σχόλιο που μάλλον είναι λίγο υπερβολικό. Κομνηνέ να είσαι καλά, στην ουρά το πράγμα ξέφυγε για τα καλά, όσο για το ''Shell'' που αναφέρεις τώρα που είδα καλύτερα τις οδηγίες όντως πάει πιό πίσω στο τεπόζιτο και όχι πάνω στην τάπα που το έχω, θα κοιτάξω να το διορθώσω, αν διορθώνεται.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 15, 2017 13:34:33 GMT 2
Φιλε τσέκαρε αν γίνετε και φωτογραφίες του πραγματικού πριν πράξεις γιατι και το πίσω απο την τάπα που λενε οι οδηγιες μου φαίνεται περίεργο, συνήθως μπροστά απο την ταπα πανε τα λογότυπα. ΥΓ. Αν χρειαστείς λογότυπο shell πιθανών να μπορέσω να σε καλύψω.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2017 17:05:18 GMT 2
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 15, 2017 17:52:55 GMT 2
Απο μια μικρη ερεύνα που έκανα και εγω φαίνεται πως οι οδηγίες είναι σωστές τελικα.
|
|
|
Post by pkout on Mar 15, 2017 19:47:34 GMT 2
Γεια σου Αλεξ, Στα δικά μου μάτια οι χαλκομανίες φαίνονται να καθόνται μια χαρά Αν χρειαστεί να διορθώσεις το shell στην τάπα, πως σκέφτεσαι να το κάνεις??
|
|
|
Post by alex78 on Mar 15, 2017 19:55:35 GMT 2
Έλα ντέ, άσε που έχω ρίξει απο πάνω και ένα τόνο βελτιωτικό για να πάρει το ανάγλυφο της τάπας. Εχει κανείς καμιά ιδέα...? Ευχαριστώ Παύλο!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 15, 2017 21:21:56 GMT 2
Άλεξ καλησπέρα,
μια χαρά κάτσανε οι χαλκομανίες. Οι ατέλειες μη σε απασχολούν μια χαρά είναι. Το shell στην τάπα τώρα δεν θα το πείραζα. Αν ήθελα ντε και καλά να το κάνω έχω μια ιδέα αν θέλεις πάρε τηλέφωνο να τα πούμε.
Καλή συνέχεια.
Αγάπίος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 16, 2017 11:41:40 GMT 2
Άλεξ, μια χαρά είναι. Με ένα μικρό πινελάκι και λίγο άσπρο, το κοψιματάκι στην ουρά διορθώνεται. Σε όλες τις χαλκομανιο-δουλειές πάντα παίζει λίγο πινέλο. Τώρα για το shell, άστο έτσι και τελείωσε το μοντέλο. Γνώμη μου πάντα... Όταν το βάλεις στην βιτρίνα θα το ξεχάσεις. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Apr 8, 2017 18:10:25 GMT 2
Καλησπέρίζω την παρέα! Οι εργασίες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς (πάντα για τα δικά μου δεδομένα) με σκοπό όπως είχα αναφέρει και στο παρελθόν να ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα (άντε κάπου εκεί γύρω). Ετσι λοιπόν ασχολήθηκα πρώτα με το συστημα εξαγωγής, τις γνωστές μας εξατμίσεις. Ως βάση χρησιμοποιήσα το chrome silver και ύστερα τις ''ταλαιπώρησα'' με τα Weathering Set της Tamiya προσπαθώντας να αναπαραστήσω ένα οπτικό εφέ...θερμοκρασιών, ελπίζω με μια σχετική επιτυχία. Ακολούθησαν οι δισκόπλακες ομοίως και αυτές με chrome silver τα κέντρα με gold και οι λεπτομέρειες στις βίδες τονίστηκαν με ασημί μαρκαδόρο. Βάφτηκαν οι ζάντες με το metalic grey, περάστηκε απο πάνω ένα χέρι βερνίκι ''513'', τονίστηκαν οι τάπες και αυτές με ασημί μαρκαδοράκι, εφαρμόστηκαν τα λάστιχα αφού πρώτα ψεκάστηκαν ένα ελαφρύ χέρι σατινέ βερνίκι και τέλος τοποθετήθηκαν τα Michelin εκκατέρωθεν των πλευρών τους. Αυτά τα λίγα προς το παρόν, επιφυλάσσομαι την συνέχεια μέσα στη Μ.Εβδομάδα.
|
|