|
Post by konstantinf on Aug 6, 2020 16:40:32 GMT 2
Κωνσταντίνε και Σπύρο ευχαριστώ πολύ! Όχι δεν με δυσκόλεψε (με δεδομένη την πείρα μου από τα αυτοκίνητα) και το 'φχαριστήθηκα! Ωστόσο δεν σημαίνει ότι είναι από τα πιο εύκολα κιτ, και όπως είπα και πιο πάνω, δεν ξέρω πια τι όψη είχε η πρώτη μου εφηβική κατασκευή... Σίγουρα δεν έμοιαζε πολύ με την δεύτερη!
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 6, 2020 21:43:31 GMT 2
Παρα πολυ ωραιος Kωνσταντινε .....πολυ το χαρηκα το τελειο μεσο για τα νησια μας κριμα που δεν ειχε σηματα olympic ...
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 6, 2020 22:07:41 GMT 2
Ενδιαφέρον πρότζεκτ, Κωνσταντίνε. Αναμένουμε όμως την κατασκευαστική σου επιστροφή στα σεσημασμένα θέματα
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 7, 2020 6:27:13 GMT 2
Παρα πολυ ωραιος Kωνσταντινε .....πολυ το χαρηκα το τελειο μεσο για τα νησια μας κριμα που δεν ειχε σηματα olympic ... Όπως είπαμε πέταξε μόνο για δοκιμές και επιδείξεις και δεν φόρεσε ποτέ χρώματα κάποιας αεροπορικής εταιρείας. Αλλά όντως το σουλούπι του μοιάζει με τα αεροταξί της Ολυμπιακής (Short 330) που πήγαιναν στα νησιά...
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 7, 2020 6:27:59 GMT 2
Ενδιαφέρον πρότζεκτ, Κωνσταντίνε. Αναμένουμε όμως την κατασκευαστική σου επιστροφή στα σεσημασμένα θέματα Οσονούπω αρχηγέ, οσονούπω...
|
|
|
Post by alex78 on Aug 23, 2020 10:02:18 GMT 2
Τελικά έχει το γούστο του κι' αυτό, είσαι μερακλής με ό,τι καταπιάνεσαι Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2020 12:51:11 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη!
|
|
|
Post by iliasbass on Sept 19, 2020 20:27:15 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Sept 19, 2020 22:00:53 GMT 2
Ηλια στην αρχη μου αρεσε ....ομως στο τελος με χαλασε ....περιμενω να ακουσω και αλλες γνωμες .
|
|
|
Post by ViL27 on Sept 19, 2020 23:10:20 GMT 2
Εξαιρετικό βιντεακι και πολύ καλό φτιαγμένο!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 20, 2020 9:38:28 GMT 2
Είναι σπάνιο να βλέπεις φιλμάκια ή φιλμ που να περιέχουν μοντελισμό. Μέχρι τώρα το μόνο που είχα δει ήταν ένα επεισόδιο στο "Μην αρχίζεις τη μουρμούρα". Απ' αυτήν την άποψη ενδιαφέρον. Ειδάλλως δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος των horror...
|
|
|
Post by nektarios on Oct 5, 2020 22:07:33 GMT 2
Πολύ ιδιαίτερο σαν αεροσκάφος, και όμορφα κατασκευασμένο σαν μοντέλο! Μου άρεσε ιδιαίτερα οτι υπάρχουν αφαιρούμενα πάνελ ώστε να φαίνεται και η δουλειά που έχει γίνει στο εσωτερικό. Επίσης, συγχαρητήρια για την εφαρμογή των - απ' ό,τι φαίνεται ιδιαίτερα απαιτητικών, λόγω μεγέθους και σχήματος - χαλκομανιών! Και μια ερώτηση: η οπίσθια θύρα είναι ανοιγόμενη;
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 6, 2020 16:47:03 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Νεκτάριε! Ναι, η πίσω πόρτα ήταν για φορτοεκφόρτωση, σαν μεταγωγικό να πούμε...
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 31, 2020 16:24:32 GMT 2
Το κιτ το έχω κάποιες εβδομάδες στην κατοχή μου. Σαν πρωτάρης λοιπόν παρακολούθησα το τελευταίο καιρό αρκετά βίντεο με αντίστοιχες κατασκευές (όχι στο συγκεκριμμένο-δεν βρήκα) και μελετώντας προσεκτικά και τις οδηγίες, αποφάσισα να επενδύσω στα παρακάτω εργαλεία (τα οποία παρέλαβα εχθές) ειδικά 2 για να λυγίζω τις τάβλες, το push button για τα καρφάκια, μια μικρή πλάνη, κάποια μεταλλικά shapers για τα ξύλα, την ροδέλα για τα πανιά, κτλ. Το κιτ είναι φυσικά για πρωτάρηδες, παρόλα αυτά εμένα μου φαίνονται αρκετά τα κομμάτια και σίγουρα θέλει προσεκτικές εργασίες για ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το cd έχει όλες τις οδηγίες, και νομίζω βιντεάκι με step-by-step βήματα (δεν το έχω δει ακόμη). Λογικά θα μου κάνει την ζωή ευκολότερη. Επίσης τα πανιά έρχονται ραμμένα ( ) αλλά σίγουρα θέλουν σιδέρωμα και κάποια έξτρα δουλειά για να τοποθετηθούν στο τέλος (αν φυσικά καταφέρω να φθάσω μέχρι εκεί ). ΥΣ. Έχουμε ανοίξει όλοι αρκετά κιτ, πλαστικά, μεταλλικά, resin κτλ, και ξέρουμε τις οσμές που αναδύουν. Ξύλινο δεν είχα ανοίξει ποτέ πριν, όμως η μυρωδιά του ξύλου και βλέποντας τα laser cut κόντρα-πλακέ, θυμήθηκα τις ξύλινες κατασκευές που έφτιαχνα ως μαθητής (σωστότερα, που προσπαθούσα να φτιάξω) αλλά φυσικά έπρεπε να κόψω μόνος μου τα κομμάτια με τα περίφημα πριονάκια της εποχής που με την παραμικρή υπερθέρμανση έσπαγαν... Δεν θα υπάρξει βήμα-βήμα κατασκευή (ούτως ή άλλως δεν είναι αυτός ο σκοπός του συγκεκριμμένου thread στο ScW), ούτε ξέρω πότε ακριβώς θα το ξεκινήσω (λογικά μέσα στην άλλη εβδομάδα, αφού έφθασαν τα εργαλεία που περίμενα), αλλά θα ανεβάσω φωτό από την πρόοδο μου για όποιον ενδιαφέρεται. Καλό Σ/Κ.
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 31, 2020 19:36:16 GMT 2
Καλό αρμένισμα Φάνη! Τα ιστιοφόρα έχουν τη χάρη τους αλλά και πολύ κόπο... Με δεδομένη την επιμέλεια σου στις κατασκευές, το ταξίδι με την πλοηγίδα σου θα είναι ακύμαντο!
|
|
|
Post by mikys2019 on Oct 31, 2020 21:27:54 GMT 2
Φανη υπεροχη επιλογη κ πολυ προσεγμενο ...μπραβο . Δυο συμβουλες το ζεστο νερο θα σου λυγισει πολυ ομορφα τα ξυλα ετσι κανουν κ στα αληθινα (Απλος μετα θα θελουν ενα δεσιμο για να μεινει η καμπυλη ),κ τα πανια σου θα τα κανεις καινουργια με το ατμοσιδερο τις γυναικας σου σιδερωνοντας απο αποσταση με τον ατμο κ μονο . Στην φωτο με τα εργαλεια τα δυο κατω δεξια για ποια χρηση ειναι ? Φυσικα σιγουρα θα το κανεις υπεροχο ....
|
|