andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on Oct 31, 2015 9:27:33 GMT 2
Καλημέρα σε όλους.
Το θέμα αυτό θέλω να θίξω και ζητώ την βοήθεια του κοινού. Πώς φτιάχνουμε δικές μας χαλκομανίες ; Βλέπω κάποιους στο διαδίκτυο και τους ζηλεύω. Υπάρχει κάποιος από εμάς που να γονάει από Η/Υ και να μας διαφωτίσει; Θα ήμουν ευγνώμων αν υπήρχαν έστω κάποια απλά βήματα.
Ευχαριστώ παιδιά,
Ανδρέας.
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Oct 31, 2015 17:52:22 GMT 2
|
|
|
Post by LUNATIC on Oct 31, 2015 19:37:16 GMT 2
Φιλε Ανδρεα... Η αληθεια ειναι οτι μας πατησες εκει που ποναμε οσοι δεν ξερουμε απο corel ή photoshop. Αλλα και να ξεραμε οι δυνατοτητες των εκτυπωτων στην τριτοκοσμικη Ελλας ειναι περιορισμενες. Αρα και να αποκτησεις γνωσεις στο προγραμμα σχεδιασμου θες και ενα ΚΑΑΑΑΑΛΟΟΟΟ ΨΑΓΜΕΝΟ εκτυπωτη. Εγω καταφερνω και σχεδιαζω με το προγραμμα της ζωγραφικης και εκτυπωνω με τον laser μου οτι θελω... ΕΚΤΟΣ χρωματος λευκου-ασημενιου-χρυσου-φοσφωριζον. Αρα το 80% ειναι ηδη εκτος. Εκτος αμα ειναι να βαλεις χαλκομανια σε λευκο φοντο. Τοτε δεν εχεις αναγκη την λευκη εκτυπωση. Κλεινοντας θα σου προτεινα να παραγγειλεις οτι θες και να τις σχεδιασει-εκτυπωσει αλλος. Αυτο κανω και εχω μεινει ικανοποιημενος και με το κεφαλι μου ησυχο. Καλη συνεχεια στις κατασκευες σου. Ανδρεας
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 4, 2015 9:54:28 GMT 2
Καταρχάς να χωρίσουμε το θέμα χαλκομανίες σε δύο τομείς: Α) Σχεδιασμός, δλδ να φτιάξουμε απο το "0" μια χαλκομανία, εκεί χρειάζεται πάση θυσία πρόγραμμα "γραμμικού σχεδιασμού" απο Corel μέχρι Autocad ανάλογα του τί και πώς. Πολύ χρήσιμα είναι και τα διάφορα fonds που υπάρχουν στο διαδίκτυο όπου μπορούμε να βρούμε γραμματοσειρές απο "PORSCHE" μέχρι "ALITALIA" κτλ ήδη έτοιμα. Β) Εκτύπωση, εδώ οι λύσεις είναι 2 -> inkjet + ανάλογο χαρτί + protective ή laser jet + ειδικό χαρτί. Όσες φορές και τεχνικές και να δοκίμασα με την λύση inkjet δυστυχώς πάντα υστερούσαν σε σύγκριση με την λύση laser jet. Οι δεύτεροι (laser jet) ουσιαστικά "ψήνουν" τις χαλκομανίες οπότε και έχουν τρομερή αντοχή ακόμα και σε εκτυπώσεις ultra thin (λεπτές χαλκομανίες). Βέβαια το λάθος που κάνουν παρα πολλοί είναι οτι "ψήνουν" χαρτιά για inkjet εκτύπωση με laser jet μ' αποτέλεσμα να καίγεται στην πραγματικότητα το χαρτί και οι χαλκομανίες. Πάντως το μέγα πρόβλημα στις εκτυπώσεις είναι το λεγόμενο "trim" δλδ να ξεχωρίσει η χαλκκομανία απο το υπόλοιπο φύλλο - πράγμα οχι εύκολο πιστέψτε με - Προσωπικά προσπαθώντας να κόψω (trim-άρω) τις χαλκομανίες σε laser jet βρήκα ένα cutter που μοιάζει με εκτυπωτή inkjet αλλά που ουσιαστικά κόβει σύμφωνα με τα δεδομένα που του δίνεις. Έτσι σιγά - σιγά βλέποντας τις τρομερές δυνατότητες του - κοπή λεπτομέρειας 1mm δλδ "καθαρή κοπή" γράμματος σε γραμμματοσειρά world "4" & "5" - άφησα τις εκτυπώσεις πλέον και κάνω δικές μου μάσκες για ψέκασμα. Και επειδή στο να κάνω απο μόνος μου γραμμικό σχέδιο είμαι σε "νηπιακή ηλικία" (δλδ απλά σχέδια τύπου παμπρίζ, κύκλους, αστέρια κτλ) το 99% των απο τις μάσκες που κόβω είναι απο σκαναρισμένες χαλκομανίες που "περνώ" στο λογισμικό του cutter. Βέβαια είναι κάτι ακριβό και δεν συμφέρει να "το βάλεις" για 1-2 μάσκες μιας και ένα καλό cutter φθάνει και τα 300$ (φούλ με μαχαίρια, λογισμικό κτλ) ενώ τα 20 φύλλα Α5 τύπου Kabuki (σαν την κίτρινη χαρτοταινία της Tamiya πρπ) κοστίζουν πρπ 10$ - 15$
|
|