|
CLEAR
Mar 31, 2015 20:30:42 GMT 2
Post by thanosmav on Mar 31, 2015 20:30:42 GMT 2
Έχω μερικές απορίες σχετικά με το clear της humbroll Από ότι γνωρίζω το clear είναι βερνίκι Για ψέκασμα με αερογράφο χρειάζεται αραίωση η χρησιμοποιείται όπως είναι Μπορεί να χρησημοποιηθεί σαν τελικό βερνίκι πάνω από τις χαλκομανίες Σε χρώματα σμάλτου θα έχω πρόβλημα ( θα το σηκώσει) ή είναι οκ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
|
|
|
CLEAR
Apr 1, 2015 18:23:51 GMT 2
Post by alex78 on Apr 1, 2015 18:23:51 GMT 2
Το clear απο όσο γνωρίζω είναι κόλλα για διάφανα κομμάτια (τζάμια, φώτα κλπ). Μερικοί εννίοτε έχω διαβάσει το ψεκάζουν και πάνω απο χαλκομανίες με καλά αποτελέματα αραιωμένο με καθαρό οινόπνευμα. Για το αν αντιδράει πάνω σε σμάλτα δεν το ξέρω.
|
|
|
CLEAR
Apr 1, 2015 19:01:08 GMT 2
Post by gtziaf on Apr 1, 2015 19:01:08 GMT 2
Θάνο, δείξε με μια φώτο γα πιο προϊόν μιλάς για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις και να μπορέσουμε να σου απαντήσουμε πιο σίγουρα...
|
|
|
CLEAR
Apr 2, 2015 3:34:41 GMT 2
via mobile
Post by thanosmav on Apr 2, 2015 3:34:41 GMT 2
Το clear απο όσο γνωρίζω είναι κόλλα για διάφανα κομμάτια (τζάμια, φώτα κλπ). Μερικοί εννίοτε έχω διαβάσει το ψεκάζουν και πάνω απο χαλκομανίες με καλά αποτελέματα αραιωμένο με καθαρό οινόπνευμα. Για το αν αντιδράει πάνω σε σμάλτα δεν το ξέρω. Το clear είναι βερνίκι το clear fix είναι κόλλα για διαφανή κομμάτια. Θα προσπαθήσω να βάλω φωτογραφία ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ
|
|
|
CLEAR
Apr 2, 2015 8:51:52 GMT 2
Post by rawshooter on Apr 2, 2015 8:51:52 GMT 2
Λοιπόν το Clear της Humbrol είναι "κάτι απο Future". Με τον σάλο στους μοντελιστικούς κύκλους ανα την υφήλιο σχετικά με τις "μαγικές ιδιότητες" του πλέον καρασπάνιου (εκτός Η.Π.Α.) Future, η Humbrol "έπιασε" τον σφυγμό της αγοράς και εμφιάλωσε ένα υγρό που έχει παρόμοιες (για μερικούς ακριβώς όμοιες) ιδιότητες με το "μαγικό ζωμό" (aka Future). Έτσι σε απλά λόγια είναι ένα υγρό σαν παρκετίνη που "περνιέται" είτε με πινέλο είτε ψεκάζεται με αερογράφο σαν βερνίκι, με σκοπό να δημιουργήσει ενα λεπτό φίλμ και είτε να προσδώσει γυαλάδα είτε να "σφραγίσει" χρώμα - σήματα κτλ. Προσωπικά που το χρησιμοποίησα δεν μου έκανε ούτε ζέστη ούτε κρύο.....προτιμώ τα κλασικά βερνίκια.
|
|
|
CLEAR
Apr 2, 2015 10:43:05 GMT 2
via mobile
Post by thanosmav on Apr 2, 2015 10:43:05 GMT 2
Λοιπόν το Clear της Humbrol είναι "κάτι απο Future". Με τον σάλο στους μοντελιστικούς κύκλους ανα την υφήλιο σχετικά με τις "μαγικές ιδιότητες" του πλέον καρασπάνιου (εκτός Η.Π.Α.) Future, η Humbrol "έπιασε" τον σφυγμό της αγοράς και εμφιάλωσε ένα υγρό που έχει παρόμοιες (για μερικούς ακριβώς όμοιες) ιδιότητες με το "μαγικό ζωμό" (aka Future). Έτσι σε απλά λόγια είναι ένα υγρό σαν παρκετίνη που "περνιέται" είτε με πινέλο είτε ψεκάζεται με αερογράφο σαν βερνίκι, με σκοπό να δημιουργήσει ενα λεπτό φίλμ και είτε να προσδώσει γυαλάδα είτε να "σφραγίσει" χρώμα - σήματα κτλ. Προσωπικά που το χρησιμοποίησα δεν μου έκανε ούτε ζέστη ούτε κρύο.....προτιμώ τα κλασικά βερνίκια. Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αυτό που έχω απορία είναι : Χρειάζεται αραίωση για ψεκασμό με αερογραφο ? Τα βερνίκια που χρησιμοποιουσα μέχρι τώρα είναι σε σπρέι....και μου φαίνεται πολύ πηχτό για να ψεκαστή ((σκέτο))....
|
|
|
CLEAR
Apr 2, 2015 14:05:47 GMT 2
Post by rawshooter on Apr 2, 2015 14:05:47 GMT 2
Το Clear ψεκάζεται αναραίωτο κατευθείαν απο το μπουκάλι, δεν είναι τόσο πηκτό πίστεψε με. Βέβαια θέλει μεσαία πίεση (1bar - 1.2bar είναι οτι πρέπει) και tip σίγουρα ίσο ή μεγαλύτερο του 0.3. Για μένα προσωπικά η καλύτερη χρήση του είναι για το γυάλισμα - προστασία των διάφανων κομματιών (φώτα, καλύπτρες, ίσως παμπρίζ κτλ). Σ' ένα καθαρό πλαστικό δοχείο (ποτηράκι πχ) βάζουμε αρκετό υγρό ώστε να μπορεί να καλύψει πλήρως το/τα κομμάτι(α) 100%. Έπειτα βυθίζουμε το(α) κομμάτι(α) και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Με την βοήθεια μιας τσιμπίδας βγάζουμε προσεκτικά και απλά ακουμπάμε με την ακμή (οχι οριζόντιες επιφάνειες) επάνω σε λίγο διπλωμένο χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσει και στεγνώσει. Αυτό ήταν, τέλος, ούτε βούρτσισμα επιπλέον, ούτε άλλες διαδικασίες.
|
|
|
CLEAR
Apr 2, 2015 17:04:47 GMT 2
via mobile
Post by thanosmav on Apr 2, 2015 17:04:47 GMT 2
Το Clear ψεκάζεται αναραίωτο κατευθείαν απο το μπουκάλι, δεν είναι τόσο πηκτό πίστεψε με. Βέβαια θέλει μεσαία πίεση (1bar - 1.2bar είναι οτι πρέπει) και tip σίγουρα ίσο ή μεγαλύτερο του 0.3. Για μένα προσωπικά η καλύτερη χρήση του είναι για το γυάλισμα - προστασία των διάφανων κομματιών (φώτα, καλύπτρες, ίσως παμπρίζ κτλ). Σ' ένα καθαρό πλαστικό δοχείο (ποτηράκι πχ) βάζουμε αρκετό υγρό ώστε να μπορεί να καλύψει πλήρως το/τα κομμάτι(α) 100%. Έπειτα βυθίζουμε το(α) κομμάτι(α) και αφήνουμε για λίγα λεπτά. Με την βοήθεια μιας τσιμπίδας βγάζουμε προσεκτικά και απλά ακουμπάμε με την ακμή (οχι οριζόντιες επιφάνειες) επάνω σε λίγο διπλωμένο χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίσει και στεγνώσει. Αυτό ήταν, τέλος, ούτε βούρτσισμα επιπλέον, ούτε άλλες διαδικασίες. Σε ευχαριστώ πολύ Θα στρωθω στο γυάλισμα.....
|
|
|
CLEAR
Apr 3, 2015 6:48:22 GMT 2
Post by alex78 on Apr 3, 2015 6:48:22 GMT 2
Το clear είναι βερνίκι το clear fix είναι κόλλα για διαφανή κομμάτια. Μάλλον τα μπέρδεψα λίγο....έχεις δίκιο, με συγχωρείς.
|
|