|
Post by alexios on Oct 24, 2014 8:42:45 GMT 2
Καλημέρα συναδελφοι,
Θα ήθελα την άποψή σας στο παρακάτω ερώτημα: Carbon Decals....Scale Motorsport ή Studio 27??? Ποια νομίζετε ότι είναι καλύτερα? Εγώ βλέπω ότι οι χαλκομανίες της Scale Motorsport είναι πιο λεπτές και δεν στρώνουν εύκολα με χρήση Micro-sol & Micro-set...
Ευχαριστώ
Αλέξιος
|
|
|
Post by alexios on Oct 29, 2014 20:24:37 GMT 2
νομιζω πως εχω το πρώτο αρνητικό ρεκόρ στο φορουμ! 0 απαντήσεις σε ποστάρισμα! Well done!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 29, 2014 20:51:52 GMT 2
Αλέξιε, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω το φόρουμ δεν είναι περιοδικό να διαβάζεις νέα και τεχνικές. Είναι μια ενεργή κοινότητα που μπορεί να υπάρχει, μόνο αν "δίνουμε" και "παίρνουμε". Παραπονέθηκες, και με το δίκαιο σου ίσως, ότι δεν πήρες απάντηση σε ένα ερώτημα, αλλά πριν κάνεις το παράπονό, σκέφτηκες μήπως ότι εδώ παρουσιάζονται δουλείες που εσύ δεν 'σπατάλησες' χρόνο να στηρίξεις. Γιατί ο άλλος να 'σπαταλήσει' τον δικό του χρόνο αφού εσύ πρώτα δεν τον τιμάς; Αν το σκεφτείς θα δεις ότι έχω δίκαιο, και στο λέει κάποιος που ξοδεύει καθημερινά πολλές ώρες από το χρόνο του για αυτό το πράγμα που ονομάζουμε μοντελισμό πολιτικών θεμάτων στην Ελλάδα. Και όχι μόνο δεν κερδίζει κάτι από αυτό αλλά καλύπτει και τα κάθε χρόνο αυξανόμενα έξοδα του φόρουμ. Τώρα όσο αφορά την ερώτηση είναι πολύ γενική. Οι δύο εταιρείες που αναφέρεις έχουν δεκάδες διαφορετικά προϊόντα κάρμπον, ποικίλων ποιοτήτων. Για ποιο πάττερν θέλεις σύγκριση, συγκεκριμένα; Γενικά και οι δύο είναι εξαιρετικά ποιοτικές με μικροδιαφορές στη συμπεριφορά, αλλά με λίγο προσοχή και σεσουάρ , δεν θα έχεις πρόβλημα με καμία.
|
|
|
Post by Sakis on Oct 29, 2014 22:48:28 GMT 2
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Γιώργο στον τρόπο λειτουργίας και συμμετοχής στο φόρουμ. Για να απαντήσω κι εγώ στην ερώτηση: για της Studio 27 δεν γνωρίζω μιας και δεν τις έχω δουλέψει. Αυτές της Scale Motorsport τις χρησιμοιποιώ κατά κόρον και τις έχω κυριολεκτικά λατρέψει. Είναι εξαιρετικά λεπτό φιλμ, πολύ ανθεκτικό και εφαρμόζει απίστευτα με τη βοήθεια Micro Sol και Set, πιστολάκι φυσικά απαραίτητο. Και στο λέει κάποιος που βάζει κάρμπον και στο... ψωμί του για πρωινό. Βέβαια είναι υποκειμενικό και αόριστο μιας και χρειάζεται προετοιμασία (gloss υπόστρωμα για καλύτερη πρόσφυση και γενικά πολλή υπομονή στην επεξεργασία του). In any case, στα δικά μου χέρια κάθονται όπως ακριβώς θέλω. Θα βρω κάποιες φωτογραφίες να δεις το τελικό αποτέλεσμα και θα επανέλθω.
|
|
|
Post by alexios on Oct 30, 2014 7:23:16 GMT 2
Καταρχήν ευχαριστώ και τους δυό σας για τις απαντήσεις. Ήταν κατατοπιστικές αν και γνωρίζω ότι το ερώτημα ήταν γενικό.
Γιωργο, όσον αφορά το forum, ναι, καταλαβαίνω ότι πρέπει να δίνεις και να παίρνεις. Το σχόλιο-παράπονό μου ήταν χιουμοριστικό και απευθυνόταν προς εμένα, κυρίως, σε καμία περίπτωση δεν ήταν σπόντα προς τα μέλη του forum. Είσαι λίγο αυστηρός μαζί μου όμως... έχω διαβάσει σχεδόν όλα τα άρθρα στο forum αλλά δεν έχω ποστάρει σχόλια. Μάλλον αυτό ειναι το λάθος μου. Επίσης, δεν έχω ποστάρει κάτι δικό μου ακόμη, διότι πριν λίγο καιρό μπήκα και στο forum και ξανα-ξεκίνησα το χόμπι ύστερα από χρόνια απουσίας. Δυστυχώς, έχω μείνει πίσω σε αρκετά θέματα που εσείς κατέχετε κι ε΄χω αγχωθεί λιγάκι.... Εν πάσει περιπτώσει, δεν το παίρνω στραβά, απλά λέω τη γνώμη μου. Το forum είναι εξαιρετικό και θέλω κι εγώ να μπω στην παρέα σας και να σας γνωρίσω από κοντά.
Στο θέμα μας πάλι. Προσπάθησα να δουλέψω το Twill Weave 1/12 της Scale-Motorsport προκειμένου να ντύσω τον πίσω λασποτήρα μιας RCV211,έχοντας βάψει gloss, με χρήση micro-set στη αρχή, έκανα ό,τι έγραφε το βιντεο της εταιρείας αλλά η χαλκομανία δεν έστρωνε με τίποτα, από την αρχή, ούτε αν την άφηνες λίγο με το βελτιωτικό, γενικά ήταν αδύνατο. Αποφάσισα έπειτα να χρησιμοποιήσω Plain Weave της Studio 27 με πολύ καλύτερα απότελέσματα αν και ήθελε λίγο παραπάνω δουλειά γιατί μου έκανε 1-2 ζάρες που δεν φευγουνε.
Αυτά προς το παρόν
Υ.Γ. Θα ποστάρω WIP για την RCV211 που φτιάχνω
|
|
|
Post by Sakis on Oct 30, 2014 14:49:23 GMT 2
Να μην αγχώνεσαι καθόλου! Εδώ μέσα δεν υπάρχουν masters και apprentices. Ο καθένας κάνει ό,τι ξέρει και μπορεί μαθαίνοντας από άλλους και ανταλάσσοντας απόψεις και εμπειρίες. Αν είναι να περιμέναμε να φτάσουμε σε "ένα επίπεδο" πριν εκτεθούμε δημοσίως τότε δεν θα εκτιθέμεθα ποτέ και δεν θα βελτιωνόμασταν επίσης. Οπότε όρμα άφοβα! Σκέφτομαι να ποστάρω τη διαδικασία που ακολουθώ στην εφαρμογή carbon στα "Tips and Tutorials" με αφορμή την επερχόμενη κατασκευή που έχει carbon ακόμα και στις οδηγίες... Πάντα με δική σας ευθύνη γιατί είναι λίγο ανορθόδοξη, εγώ προειδοποίησα...!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 30, 2014 17:56:01 GMT 2
Αλέξιε, δεν είχα καμιά διάθεση να είμαι αυστηρός μαζί σου, απλά ήθελα να σου έδωσα το έναυσμα για πιο ενεργή συμμετοχή, που είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να έχουμε το φόρουμ μας και να μπορούμε να διαβάζουμε τα θέματα του. Η ύπαρξη του δεν είναι καθόλου αυτονόητη και εξαρτάται ακριβώς από αυτό. Θα συμφωνήσω με το Θάνο, όσο αφορά το 'έχω μείνει πίσω'... Η παρέα εδώ θα σε βοηθήσει να βελτιωθείς ή να καλύψεις τα κενά που λες ότι σου δημιούργησε η αποχή. Κι εγώ σταμάτησα για πολλά χρόνια και στην επιστροφή μου δεν υπήρχε κανείς να δω ή να συζητήσω πέντε πράγματα. Τώρα με τη τροχοστέγη μας, έχουμε αυτή τη δυνατότητα, οπότε εκμεταλλεύσου την, όπως λες ότι θα κάνεις με την ρσβ σου. Και το κυριότερο δεν χρειάζεται να το βλέπεις συγκριτικά ή ανταγωνιστικά. Μοντέλιζε για δική σου ικανοποίηση πρώτα και μοιράσου την χαρά ή την αποτυχία με την παρέα εδώ μέσα. Και θα δεις ότι θα 'παίρνεις' πολύ περισσότερα από το χόμπι με αυτή τη θεώρηση. ΥΓ. Για αυτό σε ρώτησα πιο πάττερν εννοείς. Υπήρχε μια φήμη για μια ελαττωματική παρτίδα 1/12 της SMS, παλιότερα. Δεν ξέρω κάτι πιο συγκεκριμένο, ούτε μπορώ να στο επιβεβαιώσω κάπως, αλλά κάτι τέτοιο διάβαζα από κουβέντες σε άλλα φόρουμ. Μήπως έπεσες σε κάτι τέτοιο. ΥΓ2. Θάνο, το περιμένουμε... Keep modelling
|
|
|
Post by alexios on Oct 31, 2014 10:51:54 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για την εμψύχωση παιδιά! Θάνο, αυτό το tutorial θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Oct 31, 2014 18:36:54 GMT 2
Καλησπερα Αλεξιε,το θεμα καρμπον σηκωνει πολυ συζητηση, και οι δυο εταιρειες που αναφερεις παραγουν πολυ ποιοτικες χαλκομανιες και δεν θα εχεις προβλημα κατα την τοποθετηση. Εκει που κατα την γνωμη μου πρεπει να δωσεις ΠΟΛΥ μεγαλη σημασια, ειναι το ΣΩΣΤΟ pattern και το μεγεθος του για την κλιμακα.Εχω δει χαλκομανια καρμπον να λεει οτι ειναι για 1/12 και το pattern της ηταν μεγαλο ακομα και για την 1/6. Ποιον κωδικο απο την scale motorsport θα χρησιμοποιησεις Μια πολυ καλη επιλογη για το RC211V ειναι κατα την γνωμη μου παντα το FP0002 carbon decal A (S)smoll της studio 27. Ειναι μικροσκοπικο τετραγωνακι ιδανικο για το rc211v, μπορεις και να το δεις (οσο το επιτρεπουν οι κακες φωτο) στις δικες μου rc211v στα ολοκληρωμενα του φορουμ. Πιο rc φτιαχνεις?? Αντε ξεκινα το WIP να γουσταρουμε. Κομνηνος.
|
|
|
Post by alexios on Nov 1, 2014 14:14:16 GMT 2
Γεια σου Κομνηνέ! Καταρχην, έχω δει την RC211V σου του 2003 (Rossi) και πρόκειται περί εξαιρετικής κατασκευής! Εγώ φτιάχνω την αντίστοιχη του Max Biaggi από την ίδια χρονιά με το χαρακτηριστικό κίτρινο της Camel. Όταν με το καλό τελειώσω με αυτή, θα φτιάξω και του Rossi. Έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, το FP0004 Carbon Decal A (L) Studio27 κι αυτό το μέγεθος το διάλεξα επειδή αναφέρεται σε διαφορα sites ως το κατάλληλο για κλιμακα 1/12. Με αυτό που μου έγραψες όμως προβληματίστικα....και το ερώτημα που γεννάται φυσικά είναι πως είμαστε σίγουροι εαν το pattern ταιριάζει στην κλίμακα? ευχαριστώ Αλεξιος
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 2, 2014 10:14:19 GMT 2
Καλημερα. Τωρα που εγινες πιο συγκεκριμενος οσον αφορα τον κωδικο που θα χρησιμοποιησεις, μπορω να σου πω με βεβαιοτητα οτι ειναι ΠΟΛΥ μεγαλο για την κλιμακα. Tο γραφει κιολας (L) LARGE, σκεψου οτι υπαρχει και (Μ) medium. Η honda χρησιμοποιει στις συγκεκριμενες μοτοσυκλετες το πιο πυκνοπλεγμενο και αρα το ακριβοτερο καρμπον, του οποιου η πλεξη στην 1/12 κανονικα δεν θα επρεπε να διακρινεται. Οπως και να εχει η τελικη αποφαση ειναι δικη σου. Καλη κατασκευη σου ευχομαι. Φιλικα Κομνηνος.
|
|
|
Post by alexios on Nov 3, 2014 8:12:12 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κομνηνέ!
|
|
|
Post by LUNATIC on Nov 4, 2014 15:54:40 GMT 2
Αλεξιε... Εγω σαν ημιθεος του Ολυμπου θα σου προτεινω να βρεις φωτο πρωτα σε αυτο που αποφασισεις ΤΕΛΙΩΤΙΚΑ να κατασκευασεις. Μετα να βρεις σε κοντινο πλανο. Και να κανεις τις συγκρισεις σου και την ερευνα σου. Ο Κομνηνος σαν παντογνωστης δυστηχως εχει δικιο. Πολυ πυκνο και σχεδον αορατο carbon στα RC211V. Αλλα οχι για την μεσα πλευρα πχ. Εκει ειναι αλλο. κλπ κλπ κλπ. Aλλος ετσι επειδη του την εκατσε αλλιως βαζει 1 νουμερο μεγαλυτερο για να φαινετε. Εξαρταται ολο απο εσενα!!! Δες-σκεψου-ενημερωσε. Οτι αφορα τα προιοντα των 2 εταιρειων τις εχω χρησιμοποιησει με αψογο αποτελεσμα (εκτος το 3D τις ST27) Καλη συνεχεια!!!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 4, 2014 17:16:57 GMT 2
|
|
|
Post by alexios on Nov 5, 2014 20:37:31 GMT 2
Σας ευχαριστώ θερμά και τους δυο! Η βλακεία είναι ότι πριν αναρτήσω το θέμα, παρήγγειλα μεσω ιντερνετ κάποια twill weave αλλά δεν παρήγγειλα small ή extra small size... επιπλέον όσο και να έψαξα στο ιντερνετ για τη συγκεκριμένη RC211V του Max Biaggi, βρίσκω φωτό που δεν βοηθούν. Το μόνο πολύ λεπτομερές, είναι το βιβιλιο Pit Walk Archives 2003 αλλά, εντάξει, είπαμε να μη δώσουμε και μια περιουσία για να φτιάξουμε ένα μοντέλο και μάλιστα ΟΟΒ...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Nov 5, 2014 22:13:52 GMT 2
Καλος ηρθες στο club Αλέξιε, κάπως ετσι την εχουμε πατήσει φαντάζομαι λιγο πολυ ολοι.Με πρώτο και καλυτερο εμενα. το προβλημα ειναι οτι στην Ελλαδα τα μαγαζια αδιαφορουν παντελώς για αξεσουαρ στο θεμα μοτοσυκλετα-αυτοκίνητο(οχι πως και για τα αλλα κοπτονται ) με αποτελεσμα να μην μπορείς να πας καπου και να δεις απο κοντα μαζεμενες 5-10 διαφορετικές καρτελες καρμπον ώστε να επιλέξεις αυτην που θεωρεις καταλληλοτερη για το μοντελο σου. Απο το ιντερνετ δυστυχώς ουτε το ακριβες μεγεθος του σχεδιου μπορουμε να καταλαβουμε ουτε την ακριβη απόχρωση. Γνωμη μου ειναι. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ οτι τα καρμπον που εχεις δεν ειναι καταλληλα, να μην τα χρησιμοποιησεις γιατι μετα θα βλεπεις το τελειωμενο μοντελο σου και θα χαλιεσαι. Προμηθεύσου μια καρτελα που θεωρεις σωστη και τις αλλες αν πιστευεις οτι δεν θα τις χρειαστείς ποτε, πουλα τες. Αυτο κανουμε οι περισοτεροι. Για το φωτογραφικο υλικο τωρα. ολες οι μοτοσυκλετες μεσα στην ιδια χρονια ειναι πανομοιοτιπες στα επι μερους υποσυστήματα τους,(πλιν ελαχιστων εξαιρεσεων οπως οι βασεις των μαρσπιε που ειναι διαφορετικες λογο σωματοτυπου των οδηγων. στο κιτ της ταμιγια θα ειναι μαλλον λαθος για biaggi) αρα μπορείς να βλεπεις και φωτο απο την μοτο του ροσσι για την οποια υπαρχουν χιλιαδες. Επισης τα καρμπον τμηματα ολων των ομαδων της honda sta motogp κατασκευαζονται με το ιδιο ακριβως υλικο. Ελπιζω να βοηθησα και μην διστασεις να ζητήσεις βοηθεια μεσω του φορουμ για οτιδηποτε χρειαζεσαι. Αντε, ξεκινα το WIP γιατι τα 211 ειναι οι αγαπημενες μου μοτοσυκλετες.
|
|