|
Post by alex78 on Jul 19, 2014 12:48:54 GMT 2
Στοχευμένες εργασίες και πραγματικά φανταστικό χρώμα, μιά χαρά το πάς αρχηγέ μου! : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 19, 2014 21:40:14 GMT 2
Το χρώμα είναι πράγματι πολύ ωραίο! Μου άρεσε επίσης πολύ το τρύπημα της αλυσίδας! : : : : Χαρά στην υπομονή σου!! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 22, 2014 20:42:10 GMT 2
Πολύ εντός θέματος το χρώμα. Περιμένουμε τη συνέχεια : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 22, 2014 23:31:06 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, Νάσο σε ευχαριστώ για το σχόλιο. Ελπίζω να βγούνε καλά στο τέλος. Άλεξ, χαίρομαι που σου αρέσει Νεκ, απο υπομονή άλλο τίποτα... ;D Δεν είναι τίποτα τραγικό και δίνει πολύ στην εμφάνιση της αλυσίδας. Γιώργο ελπίζω να μη "βγεί εκτός θέματος" το άλλο χρώμα. Ας δούμε λοιπόν τις εργασίες απο εκεί που είχαμε μείνει. Στο Gambler:Άρχισα να αγοίγω τις εξατμίσεις και καθάρισα μερικά ακόμα από τα κομμάτια. Έχουν μείνει για καθάρισμα τα λάστιχα, το πιρούνι, χειροπόδαροι λεβιέδες και οι εξατμίσεις: Και εδώ μια ιδέα από το καθάρισμα 6-7 μικρών κομματιών: (Τζιαφά εσύ μαζεύεις βουναλάκια ?? ;D ;D ) : Επίσης έγινε "ντουμπλάρισμα" αρκετών από τις εργασίες που έγιναν και στο Aces όπως πχ τρύπημα της αλυσίδας, άνοιγμα οπών για μπουζί, αφαίρεση των βαλβίδων για να αντικατασταθούν με ρητινένιες κτλ. Επιπρόσθετα έβαψα φτερά, ντεπόζιτο και σκελετό με το H89 της Gunze ( το έχετε δεί και στο γνωστό Takata NSX που είχε φτιάξει ο φίλος Θάνος): Τέλος, αφού άνοιξα κάποιες οπές στα πλαινά, έβαψα τη σέλα σε kinky διχρωμία αν και ακόμα ψάχνω κάτι έξτρα να γίνει. Προς το παρόν δείχνει κάπως έτσι: Στο Aces Wild:Αρχικά, έβαψα με μαύρο gloss της Alclad όλα τα κομμάτια που θα βαφόταν χρώμιο: Εν συνεχεία, έβαψα με rubber black της Gunze τον ιμάντα και με διάφορες μεταλλικές αποχρώσεις και wash το γρανάζι (αν και δε θα φαίνεται και πολύ) και την αλυσίδα: Έπειτα, ετοίμασα τη μπαταρία και προσαρμόστηκε στο χρωμιωμένο ντεπόζιτο λαδιού: Λίγο πριν το τέλος , ετοίμασα τον πίσω τροχό: Εν λαστ μπατ νοτ λίστ, ετοίμασα τον εμπρός τροχό μαζί με το διάτρητο δισκόφρενό του: Οι χαλκομανίες έχουν περαστεί και τις γεμίζω βελτιωτικό μπας και στρώσουν γιατί όπως είχε πεί και ο Σπύρος όταν έκανε το δικό του, είναι λες και είναι φτιαγμένες από χαρτόνι. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Δυστυχώς λόγω καθόδου στην αθήνα τα βερνίκια θα αργήσουν αρκετά. Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jul 23, 2014 0:35:37 GMT 2
Αγαπιε, αν και αυτο που φτιαχνεις μου ειναι εντελως αδιαφορο, η δουλεια σου ειναι καταπληκτικη : : Συνεχισε να το κανεις P.S. το χρωμα τα σπαει Τα λεμε το Σαββατο : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 24, 2014 13:55:11 GMT 2
Μου άρεσε ιδιαίτερα το χρώμα στο Cambler. Η σέλα πιστεύω δεν χρειάζεται κάτι πρόσθετο, πολύ όμορφη.
Ζαντικά και αλυσιδογράναζα σκέτη τρέλα στο Aces, μπράβο φίλε! :respect:
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jul 26, 2014 20:20:38 GMT 2
Αγάπιε φοβερή δουλειά στα μανάρια φίλε και τα χρώματα πολύ καλιφορνέζικα!
Για προχώρα να παίρνω ιδέες γιατί με περιμένουν και μένα κάτι τσοπεριές στο ράφι!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 2, 2014 19:31:15 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι παιδιά. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Κώστα και Άλεξ, τα είπαμε και απο κοντά για τα τσοπεράκια. Αλέξανδρε χαίρομαι που σου αρέσουν, εμείς οι καγκουρο αμερικάνοι τέτοιοι ήμαστε ;D ;D. Ας σας δώσω μια γεύση από τη συνέχεια και την παρούσα κατάσταση των μηχανών, μιας και λόγω διακοπών θα λείψω για κάποιες μέρες. Συνεχίζοντας από εκεί που είχαμε μείνει λοιπόν. Στο Gambler:Ψέκασα τα χρώμια στα περισσότερα κομμάτια, βερνίκι σε σκελετό, ντεπόζιτο και φτερά και πρόσθεσα μπουζί σε "σέξυ" μπλέ χρωματάκι. Επίσης, η σέλα δέχτηκε κάποιες τελικές λεπτομέρειες και αφού ο μελλοντικός ιδιοκτήτης αποφάνθηκε ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο παρέμεινε έτσι: Τέλος, η εμπρός ρόδα άρχισε να ετοιμάζεται: Στο Aces Wild:Εδώ άρχισα να συναρμολογώ αλυσίδα-ιμάντα-κιβώτιο για να ετοιμάζονται για τοποθέτηση: Εν συνεχεία ετοίμασα το τιμόνι και πήρε την, σχεδόν, τελική του μορφή το πιρούνι: Ταυτόχρονα, ψεκασα βερνίκι σε φτερά, τεπόζιτο και σκελετό, έτριψα το πρώτο χέρι βερνίκι για να φύγει το σκαλοπάτι από τις χαλκομανίες και βερνίκωσα πάλι τα φτερά και το ντεπόζιτο: Τέλος, η πίσω πινακίδα μαζί με το φώς και μερικές βίδες που προστέθηκαν από πλαστικό: Και μερικές με τα δύο αδελφάκια μαζί: Ελπίζω να σας αρέσουν. Να είστε όλοι καλά και καλά μπάνια παιδιά. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 3, 2014 17:12:08 GMT 2
Πολύ funky δίδυμο με εντυπωσιακούς χρωματισμούς και λεπτομέρειες. Καλές διακοπές, Αγάπιε : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 3, 2014 23:15:48 GMT 2
Αγάπιε πολύ ωραία τα προχωράς φίλε, καλές διακοπές! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Aug 5, 2014 18:47:34 GMT 2
Αγάπιε τις πάω με τρέλα τις τροπεριές φίλε!
Τα χρώματα τέρμα California!
Άντε και καλά τελειώματα! :respect:
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 25, 2014 1:46:51 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά, Γιώργο, Άλεξ και ΞαναΆλεξ, χαίρομαι που σας αρέσουν. Μετά την επιστροφή μου, έπιασα και πάλι λίγο τις μηχανούλες. Δυστυχώς με δυσκόλεψαν αρκετά στα κλεισίματα, καθώς οι προσθήκες ήταν πολλές και όλο και κάτι στράβωνε. Επίσης, απ ότι ανακάλυψα, οι οδηγοί για την τοποθέτηση των εμπρός φτερών ήταν λάθος με αποτέλεσμα τα φτερά να μπαίνουν ανάποδα, οπότε έπρεπε να τροποποιηθούν. Ας δούμε μια ακόμα φορά (ελπίζω και τελευταία σε επίπεδο WIP ) την πρόοδο: Σε αυτό το update θα τα παρουσιάσω μαζί καθώς θεωρώ ότι δεν υπάρχει λόγος για ξεχωριστή παρουσίαση των 2. Σε πρώτη φάση ετοίμασα τα πίσω φώτα τα οποία αν θυμάστε είχαν κατασκευαστεί από το μηδέν: Έπειτα, ασχολήθηκα με τον σκελετό του Gambler. Οι εργασίες ίδιες με αυτές που έγιναν στο Aces, αλλά δυστυχώς από το Aces δεν έχω φωτογραφίες. Κατέληξα να έχω περάσει το πίσω φτερό (όπου είχα και ένα πρόβλημα στο βερνίκι και χρειάστηκε διορθώσεις) και την πίσω ρόδα, το πίσω φώς, τα υποπόδια, την πινακίδα (εκεί προστέθηκαν bolts από φύλλο πλαστικού) και τον ορθοστάτη: Με χαρά διαπίστωσα ότι τα βαμμένα και προς συναρμολόγηση κομμάτια άρχισαν να λιγοστεύουν: Σήμερα το απόγευμα, αποφάσισα ανάμεσα στις διαδικασίες συναρμολόγησης να φτιάξω και τις βάσεις-οδηγούς στις οποίες θα πατούσαν οι σέλες. Κατα τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής η σέλα του Aces μου φάνηκε πολύ σκέτη και είπα να την ζωντανέψω λίγο. Επιστρατεύθηκε φύλλο πλαστικού και καρφίτσες και ιδού: Για τέλος κράτησα δύο φωτογραφίες του Aces μέσα στη βιτρίνα. Είναι σχεδόν έτοιμο. Μένουν εξατμίσεις, το καπάκι του ιμάντα, φίλτρο αέρα και σέλα Ελπίζω να σας αρέσει και το επόμενο αν όλα πάνε καλά θα είναι με τα τελειωμένα! Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 25, 2014 15:08:56 GMT 2
Αγάπιε τα ρέστα μου φίλε, πολύ εντυπωσιακή δουλειά!! Το μόνο που με ξενίζει λίγο το μονόσελο που έγινε.....δίσελο, ίσως να δείχνει λίγο αταίριαστο με την όλη φιλοσοφία , αλλά ok. Καλά τελειώματα φιλαράκι. Υ.Γ. Αφού μας το έδειξες εμμέσως πλήν σαφώς το ''Dakar'' κάνε ένα κόπο να μας το παρουσιάσεις και ''κανονικά''.... ;D
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Aug 27, 2014 16:02:57 GMT 2
Καλησπέρα και πάλι, Αλεξάκο μου σε ευχαριστώ φίλε. Όσο για το λουρί στη σέλα έχω δεί διάφορες custom "καγκουριές" κατα καιρούς. Δεν έγινε δίσελο σίγουρα, απλά ένα λουράκι προστέθηκε στην υπάρχουσα σέλα. Και σήμερα μαζί με το τέλος της άδειάς μου, έρχεται και το τέλος τριών μοντέλων. Τα τσοπεράκια είναι επιτέλους έτοιμα. Τα εναπομείναντα κομμάτια (εξατμίσεις, σέλα, φίλτρο αέρα και καπάκι ιμάντα) προστέθηκαν στο Aces: Για το Gambler, επιλέχθηκε μια πιο ασυνήθιστη τεχνική στο καπάκι του ιμάντα, προσπαθώντας να δοθεί μια "3D" (που λέει ο λόγος) αποψη και χρωματισμός σαν μωσαικό: Το κύριο τμήμα της μηχανής, μαζί με το πιρούνι, κούρνιασαν στο ίδιο κουτί πλέον, βλέποντας καθαρά που θα καταλήξει όλο αυτό: Συνεχίζοντας, το πιρούνι τοποθετήθηκε στον σκελετό, μαζί με το τιμόνι, τις μανέτες και τις απαραίτητες καλωδιώσεις: Το ντεπόζιτο απέκτησε fuel line και τοποθετήθηκε πάνω στο σκελετό μαζί με σέλα, εξατμίσεις, καπάκι ιμάντα και φίλτρο αέρα: Και μια φωτογραφία με τα "ξαδερφάκια" μέσα στη βιτρίνα πρίν ολοκληρωθούν: Τέλος λοιπόν σε 2 ωραία κίτ για τα χρήματα που έδωσα. Σηκώνουν πολλές (μα πάρα πολλές) μετατροπές και δίνουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα ακόμα και με λίγη δουλειά. Αν κάποιος επιχειρήσει να τα φτιάξει μεγάλη προσοχή στο εμπρός πιρούνι, οι οδηγοί για την τοποθέτηση του φτερού είναι ανάποδοι καθώς επίσης πολλή προσοχή (προσωπικά θα πρότεινα αντικατάσταση ) στους οδηγούς για την τοποθέτηση του τιμονιού στο πιρούνι, είναι πολύ ευαίσθητοι. Αυτά προς το παρόν, περισσότερες φωτογραφίες με την ψηφιακή και σε φυσικό φώς. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Aug 28, 2014 14:15:07 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά, με προσεγμένη λεπτομέρεια και φανταστικά χρώματα, και μάλιστα όλα αυτά επί 2 και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα! Τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια! : : : : : : Αναμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την "επίσημη" φωτογράφηση! : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 28, 2014 16:36:41 GMT 2
Αφού κατάφερες και έφερες βόλτα τέτοιας ποιότητας κίτ, αξιέπαινος!!! :respect:
|
|