.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 29, 2014 22:43:31 GMT 2
σε λίγες μέρες θα δείτε το αποτέλεσμα... Αντε βρε παιδακι μου ακομα; : : : : : : ;D
|
|
|
Post by nektarios on Jan 30, 2014 9:31:30 GMT 2
Έχεις δίκαιο φίλε μου που αδημονείς - όχι οτι θα δεις και τίποτε σπουδαίο - αλλά συμβαίνει το εξής: επειδή το συγκεκριμένο GB έχει πολύ "σφιχτό" (για τα δικά μου δεδομένα) χρονοδιάγραμμα, αναγκάζομαι να δουλεύω εντελώς ακατάστατα σε διάφορα σημεία του μοντέλου, που δεν μπορούν να παρουσιαστούν σαν συγκροτημένο update... Όμως μέχρι τη Δευτέρα πιστεύω οτι θα τα καταφέρω!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 5, 2014 8:46:20 GMT 2
Φίλοι μου, καλημέρα! Ήρθε η ώρα για το πρώτο update, που κάποιοι από εσάς περιμένατε με συγκινητική ανυπομονησία! ;D Έχουν γίνει διάφορες εργασίες σε διάφορα μέρη του μοντέλου, αλλά θα σας παρουσιάσω μόνον όσες έχουν ολοκληρωθεί, που είναι οι εξής: Εσωτερικό:1) Μια από τις - ελάχιστες - βελτιώσεις του κιτ είναι η προσθήκη χερουλιών στις πόρτες, τα οποία κατασκευάστηκαν από φύλλα πλαστικού. 2) Βάψιμο καθισμάτων. Εδώ έπεσε η περισσότερη δουλειά, καθώς είχα τη φαεινή ιδέα να δοκιμάσω δυο νέες τεχνικές (τρομάρα μου…) : ιδιοκατασκευή kevlar και wash. Απαιτήθηκαν συνολικά 7 διαφορετικά βαψίματα, εξ ου και οι πολλές φωτό. Το - υποτιθέμενο - kevlar φτιάχτηκε όπως φαίνεται στις φωτό, ενώ για το wash χρησιμοποίησα smoke αντί για κανονικό χρώμα, για να γίνει πιο διακριτικό. [Το αποτέλεσμα ευτυχώς δεν θα φαίνεται και πολύ…]. Ακολούθησε η κατασκευή ζωνών ασφαλείας. Για τους ιμάντες χρησιμοποιήθηκε αυτοκόλλητο ύφασμα, που ξέκλεψα από κάποιο άλλο κιτ της Fujimi, ενώ η πολυπόρπη («πειραγμένη» 6 σημείων) είναι ευγενική προσφορά gtziaf. 3) Βάφηκαν και συναρμολογήθηκαν τα εξαρτήματα του εσωτερικού. Χάριν πιστότητας προς το πραγματικό όχημα, η καμπίνα διαθέτει εντυπωσιακό χρωματικό συνδυασμό, που αποτελείται από διάφορες αποχρώσεις του…. μαύρου! ;D Σασί:Εδώ νομίζω ότι αρκούν οι φωτό… Σκάφος:Αφού κολλήθηκε η αεροτομή και έγινε εμβάθυνση των γραμμώσεων, ακολούθησε το βάψιμο του ουρανού (και θα ακολουθήσει τρίψιμο) καθώς και των διάφορων μαύρων επιφανειών, οι οποίες στη συνέχεια μασκαρίστηκαν για να βαφεί το κυρίως χρώμα. Επίσης, βάφηκαν η ενιαία εντυπωσιακή επιφάνεια των πίσω φώτων και το πίσω τζάμι, με τη χρήση των ιδιαίτερα χρήσιμων επιφανειών μασκαρίσματος που χορηγούσε το κιτ. Όλα αυτά όμως θα παρουσιαστούν ολοκληρωμένα στο επόμενο update, που ελπίζω ότι δεν θα αργήσει. Ελπίζω αυτά που είδατε να άξιζαν την αναμονή σας, και σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 5, 2014 14:54:26 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Χαίρομαι ειλικρινά να μελετώ τα wip's σου φίλε μου, πάντοτε υποδειγματική οργάνωση και μεθοδικότητα..... : : : : Εξαιρετικά λοιπόν βαψίματα/φινιρίσματα και σ'αυτό το update :respect: , το μόνο λίγο που με ξένισε είναι η απομίμηση του kevlar που δεν μπορώ να προσποιηθώ πως ξετρελάθηκα με το αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα σου αξίζουν τα εύσημα για τον πειραματισμό του διαφορετικού που εφάρμοσες.... : : Καλή συνέχεια! : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 5, 2014 18:13:26 GMT 2
Μπράβο Νεκ! Μου άρεσε πάρα πολύ το update. Πολύ καθαρή δουλειά, μασκαρίσματα σούπερ και η υφή των καθισμάτων, για μένα, σκίζει. Πάμε γερά και με το αμάξωμα : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Feb 5, 2014 21:29:24 GMT 2
Μια χαρα το πας! Υφη ταμπλω και καθισμα μπροστα πολυ σπεσιαλ : : Για το πισω μερος, αν προσπαθεις να κανεις εκεινο το ειδος κεβλαρ το μπεζ με τα μαυρακια, νομιζω οτι χρειαζεται λιγο πιο λεπτο τουλι και λιγο πιο ελαφρυ ψεκασμα. Βεβαια δε φαινεται τιποτα εκει που μπαινει οποτε παμε γι'αλλα. Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 6, 2014 13:34:54 GMT 2
Φίλοι μου Αλέξη, Γιώργο και Δημήτρη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Αλέξη, είναι βέβαιο οτι δεν είσαι ο μόνος που δεν του άρεσε το υποτιθέμενο κέβλαρ. Ο μόνος λόγος που το άφησα είναι οτι στο τέλος δεν θα φαίνεται τίποτα! Πάντως, ήταν μια νέα εμπειρία που ελπίζω να μου φανεί χρήσιμη στο μέλλον. Γιώργο, χαίρομαι που σου άρεσε η παρουσίαση, γιατί είχα μια ανησυχία μήπως ήταν κάπως φλύαρο [πράγμα βέβαια πρωτοφανές για μένα... ;D] Δημήτρη, αυτό που προσπάθησα να φτιάξω δεν ήταν φυσικά κάποιο συγκεκριμένο κέβλαρ (αυτό μου έλειπε...) αλλά απλώς και μόνο κάτι που να μοιάζει με κέβλαρ... ;D Αφού δεν θα φαίνεται, όλα καλά! : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 1, 2014 7:52:27 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Μπορεί να είναι Πρωταπριλιά, αλλά το update είναι αληθινό! Στο - μεγάαααλο - διάστημα που μεσολάβησε από το προηγούμενο update, έχουν γίνει εργασίες που αφορούν το βάψιμο και τη συναρμολόγηση των διάφορων εξαρτημάτων του κινητήρα και του σασί. Θα προσέξετε ασφαλώς ότι στον κινητήρα δεν υπάρχουν ούτε βελτιώσεις (π.χ. καλωδιώσεις) ούτε wash, στεγνά πινέλα κ.λπ. Η πρώτη έλλειψη οφείλεται στο ότι με την ολοκλήρωση του μοντέλου δεν θα φαίνεται τίποτε (αφού ο κινητήρας καλύπτεται από εταζέρα), ενώ η δεύτερη στη γνωστή ανικανότητά μου στο συγκεκριμένο πεδίο… Και η συναρμολόγηση, σε εικόνες : Επίσης, βάφηκαν τα διάφορα «περιφερειακά» εξαρτήματα, όπως η ενιαία επιφάνεια των πίσω φώτων, τα περιγράμματα των διαφανών επιφανειών, τα Ρ.Ε., κ.λπ. Το επόμενο update θα περιλαμβάνει βάψιμο του σκάφους και εργασίες τελικής συναρμολόγησης, και πιθανότατα θα είναι το τελευταίο. Μέχρι τότε, να είστε όλοι καλά! Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 1, 2014 8:31:16 GMT 2
Μπράβο Νεκτάριε, πεντακάθαρη και νοικοκυρεμένη δουλειά και σ'αυτό το update!! : : : : : : Περιμένουμε το finale.... : :
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Apr 1, 2014 12:48:24 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά Νεκτάριε.Ένα μεγάλο μπράβο! : : Θα ήθελα να δω και άλλες σου δουλειές σε αυτοκίνητα εκτός από τα HONDA!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Apr 1, 2014 14:46:14 GMT 2
Νεκτάριε πολύ μεθοδική και οργανωμένη η δουλειά σου φίλε! :respect: Αψεγάδιαστα βαψίματα!! Καλά τελειώματα : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 2, 2014 13:35:27 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα θετικά σας σχόλια! Αμύντα, η επιθυμία σου θα πραγματοποιηθεί σύντομα, καθώς στο στοκ μου υπάρχουν αρκετές μη-Honda εκπλήξεις! Επίσης, υπάρχει υπό εξέλιξη και το Unimog (ναι, δεν το έχω ξεχάσει, μην ανησυχείτε!), στο οποίο αναμένονται εξελίξεις που πιστεύω οτι δεν θα αργήσετε να δείτε!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 2, 2014 18:20:28 GMT 2
Νεκ, πολύ όμορφα πράγματα φίλε. Εύχομαι ανάλογα στο φινίρισμα. : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 5, 2014 13:33:30 GMT 2
Καλησπέρα Νεκ,
Όπως πάντα πεντακάθαρη δουλειά... Καλή συνέχεια φίλε και στο αμάξωμα.
Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Apr 5, 2014 17:38:42 GMT 2
Γιώργο και Αγάπιε, σας ευχαριστώ πολύ! Το βάψιμο του σκάφους έχει ήδη αρχίσει, αλλά η διαδικασία αναμένεται χρονοβόρα και καθόλου εύκολη... : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 29, 2014 10:35:44 GMT 2
Φίλοι μου, Χριστός Ανέστη! Στο 89’ - αφού αύριο λήγει τυπικά ο χρόνος του GB - ήρθε η ώρα για το τελευταίο update και την παρουσίαση του ολοκληρωμένου μοντέλου! Αφού πρώτα διορθώθηκε μια… κακιά στιγμή… … το σκάφος ασταρώθηκε [με το γκρι αστάρι ALC-302 της Alclad, που με παίδεψε πολύ και προκάλεσε δυσχέρειες - και πολύωρο τρίψιμο!!! - στην μετέπειτα διαδικασία], και βάφηκαν οι μαύρες επιφάνειες (με το Νο. 21 [gloss black] και το Νο. 85 [satin black] της Humbrol) … … και μασκαρίστηκε με προσοχή… … και έγινε μια αποτυχημένη απόπειρα - διάρκειας μισού δευτερολέπτου περίπου - να ψεκαστεί το σκάφος με το εκπληκτικό (αλλά σε spray) TS 26 “pure white” της Tamiya (χορηγία gtziaf)… … και τελικά έγιναν το βάψιμο με το TS 26 - αφού πρώτα μεταγγίστηκε σε μπουκάλι και ψεκάστηκε με αερογράφο - , το βερνίκωμα [με 2Κ του εμπορίου], το γυάλισμα [με compound της Tamiya], και το wash [με smoke της Tamiya, αραιωμένο με AZAX - ιδέα gtziaf] : Μετά από όλα αυτά, ήρθε η ώρα για την τελική συναρμολόγηση. Τοποθετήθηκαν τα ΡΕ (τα έδινε το κιτ) : Τοποθετήθηκαν τα φώτα (τα πρόσθια είναι λειτουργικά, δηλαδή ανοιγόμενα) : Τοποθετήθηκαν τα τζάμια : Τέλος, τοποθετήθηκαν ορισμένα τελευταία εξαρτήματα (καθρέπτες, υαλοκαθαριστήρες, απολήξεις εξατμίσεων, κ.λπ. Δυστυχώς, η φωτογράφηση του ολοκληρωμένου μοντέλου απέδωσε κάτω του μετρίου, γι’ αυτό παραθέτω μια μόνο φωτό, και επιφυλάσσομαι να προσθέσω φωτό της προκοπής το συντομότερο! Οι φωτογραφίες του ολοκληρωμένου μοντέλου βρίσκονται στην επόμενη σελίδα, με ημερομηνία 30 Απριλίου.
Σας ευχαριστώ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας! Ραντεβού στο επόμενο GB! (Αλήθεια, πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία επιλογής του θέματος
|
|