|
Post by gtziaf on Jun 14, 2012 21:14:17 GMT 2
Πολύ όμορφο Χρηστάρα. Μπράβο. Πρόσεξε μόνο το μασκάρισμα στα πλαίσια των παραθύρων και είσαι άρχοντας... Άντε καλά τελειώματα...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jun 14, 2012 21:46:02 GMT 2
Μπράβο παλικάρια....!! ναθιν μορ... : : : : Πάνο κρίμα γμτ...και μου είχε αρέσει η πλατίνα... Άσχετο, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πώς μοντελάρετε με τόση ζέστη..εγώ έχω παντελή έλλειψη ορέξεως τις τελευταίες μέρες...Ελπίζω να μου ξανάρθει μπας και κάνουμε τίποτα... Παρεπιπτόντως Τζιαφά εσύ και δεν περίμενες ανάμεσα στα χέρια?? Και παρέλειψες και το mist και έκανες orange peel στο μάτ? ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ !!...παρακαλώ να αυτομπαναριστείς επιτόπου και θα σε μαστιγώσουμε όταν έρθεις εδώ... ;D ;D ;D
Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Sakis on Jun 14, 2012 22:41:58 GMT 2
Παναγιώτη κρίμα ρε συ με το βερνίκι..Δεν πειράζει πάμε γι'άλλα! Χρηστάρα ωραίο το βερνίκι αλλά δε μου φαίνεται να έχει μελώσει όπως πρέπει....... ;D Μ'ένα κεράκι είσαι αστεράτος,πάρα πολύ ωραίο φινίρισμα!
|
|
|
Post by Sakis on Jun 14, 2012 23:00:44 GMT 2
Έκανα το κατιτίς μου και σήμερα... Τελικά το Lacquer έκανε τη δουλειά του και το αποτέλεσμα μου αρέσει οπότε το έβγαλα στον ήλιο για φωτό.Βέβαια φαίνεται πολύ μπλε αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως πρέπει το χρώμα (thank you zero). Χωρίς πολλά πολλά,μασκάρισμα και ψέκασμα με μαύρο. Σειρά είχαν τα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία έχουν στο κέντρο ένα φιλέτο βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος.Το κομμάτι είναι σε διαφανές πλαστικό και ψεκάστηκε πρώτα με λευκό αστάρι κι έπειτα με το χρώμα του αμαξώματος. Στη συνέχεια καλύφθηκε με Metal Foil: Έπειτα με το λεπίδι αφαιρέθηκε το κεντρικό τμήμα και η αλουμινοταινία βάφτηκε (με πινελάκι παρακαλώ μιας και βιαζόμαστε ;D ) με Clear Red της Gunze. Αυτό φωτίζει ωραία ρε! ;D ;D Οι εργασίες στα παρασκήνια δίνουν και παίρνουν και ήδη ξεκίνησα να βάζω χαλκομανίες ώστε αύριο να πέσει το 2Κ. Το αποτέλεσμα στον πάγκο εργασίας βέβαια είναι τραζίκ..... Αυτά!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 0:05:09 GMT 2
Θάνο μια χαρά το πας... Πολύ όμορφο και η απόχρωση της ZP, όπως πάντα φοβερή και ρεαλιστική... Ti Lacquer χρησιμοποίησες πάνω από το 513? Άσχετο, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πώς μοντελάρετε με τόση ζέστη Όταν θα συμμετάσχεις του χρόνου, θα καταλάβεις. Μεγάλη πώρωση μιλάμε. Αγνή μοντελιστική χαρά, με μία φράση... Τραστ μι Και μια εικόνα που δείχνει όλο το πνεύμα του αγώνα, από τις δοκιμές που μόλις ολοκληρώθηκαν. Τα πρωτότυπα και τα gt, συνωστίζονται στην έξοδο του pit lane για την τελευταία περίοδο δοκιμών κατάταξης, σε ένα 24ώρο αγώνα. Απλά respect... Περισσότερα για τις δοκιμές, από αύριο... : :
|
|
|
Post by Sakis on Jun 15, 2012 0:26:57 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 0:49:13 GMT 2
Lacquer...... Lacquer Thinner! Εννοώ Tamiya, gunze ή εμπορίου?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 15, 2012 1:26:39 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Jun 15, 2012 1:29:34 GMT 2
Ωραιότατος ο Δημήτρης!Πάρα πολύ όμορφα τα μπιμπελό σου!
Γιώργο Tamiya είναι το thinner! (απλά μου αρέσει να σε πειράζω μιας και λείπεις τόσο καιρό...)
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 7:09:48 GMT 2
Βερνικι time!!!! Ολος χαρα παιρνω τα μπουκαλακια του 2Κ κ διαπιστωνω πως ο σκληρυντης εχει γινει σκληρος σαν πετρα ειχε ψιλοραγισει το καπακι του αλλα δεν φανταστηκα οτι θα αχρηστευοταν.......) Αλλαγη πλευσης κ βερνικι Gunze + LT. Τσιμα τσιμα μου εφτασε οσο ειχα κ στο τελος ψεκασμα με LT! Μονο Finish compound + WAX θα χρειαστει ;D Κ σε φυσικο φως! Τέλειο μέχρι εδώ Χρηστάρα. Μην ακουμπάς τίποτα. : : Δεν μπορώ να διακρίνω καλά από τις φωτό σου αλλά πρέπει να πω ότι το μαύρο χρώμα στα 2 πλαϊνά της αεροτομής ήταν ματ. Και πριν τελειώσεις με το αμάξωμα άνοιξε τρύπα για την υποδοχή της κεραίας. Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 7:19:42 GMT 2
Το σημερινό update έχει τίτλο "Δάσκαλε που δίδασκες"... Έχω γράψει δεκάδες φορές, για τον τρόπο βαψίματος, εμμένοντας στην υπομονή και τους ενδιάμεσους χρόνους στεγνώματος και έχουμε αναλύσει το θέμα, στο τηλέφωνο ή σε καφέδες με τους περισσότερους από εσάς... Οπότε σήμερα είπα να καταργήσω τον ίδιο τον εαυτό... Πριν το βάψιμο, είπα να μασκάρω τους άσπρους κύκλους, για να μην φεγγίζουν τα σήματα. Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι που λέει και ο Μητσάρας ;D Άνοιξα το συρτάρι με τα χρώματα, πήρα το 300άρι της ZP, το οποίο δεν έχω ιδέα αν είναι σωστό, αλλά αυτό έπιασα πρώτο, με αυτό έβαψα. Τα zero, θέλουν πολλά λεπτά mist χέρια (π.χ. 5-6) αλλά εγώ ψέκασα μόνο 3, τα 2 σεμι wet καταφέρνοντας να κάνω orange peel; σε ματ χρώμα!!! Και τo hardcore συνεχίστηκε στους 37 υπό σκιά..., αφού μου είχε μπει η ιδέα να ψεκάσω και το βερνίκι. Περίμενα μισή ώρα να στεγνώσει το χρώμα και έκανα ένα καλό μπανάκι στο μοντέλο, να δροσιστεί. Πήρα το 513 αν χείρας, και το ψέκασα απευθείας από το σπρέι. Κατά τη διαδικασία παρέλειψα και το ένα mist χέρι, ψεκάζοντας στην ουσία ένα mist και ένα wet Τέλος καλό όλα καλά. Έχει βέβαια τη φλουδίτσα του, αλλά υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα πρότεινα να βάψει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Οπότε είμαι υπέρ-ευχαριστημένος, για ένα βάψιμο που διήρκεσε ούτε 2 ώρες. Ελπίζω να αρέσει και σ' εσάς... Τα λέμε στις απογευματοβραδινές δοκιμές... Αρχηγέ, κανένα σχόλιο για τη παράκαμψη χεριών! Πορτοκάλι σε ματ δεν έχω συναντήσει ξανά ;D Αλλά δεν βλέπω κάτι άξιο μομφής στις φωτό. Το άγχος του χρόνου μήπως είναι ο κακός σύμβουλος? Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 7:21:53 GMT 2
Έκανα το κατιτίς μου και σήμερα... Τελικά το Lacquer έκανε τη δουλειά του και το αποτέλεσμα μου αρέσει οπότε το έβγαλα στον ήλιο για φωτό.Βέβαια φαίνεται πολύ μπλε αλλά στην πραγματικότητα είναι ακριβώς όπως πρέπει το χρώμα (thank you zero). Χωρίς πολλά πολλά,μασκάρισμα και ψέκασμα με μαύρο. Σειρά είχαν τα πίσω φωτιστικά σώματα τα οποία έχουν στο κέντρο ένα φιλέτο βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος.Το κομμάτι είναι σε διαφανές πλαστικό και ψεκάστηκε πρώτα με λευκό αστάρι κι έπειτα με το χρώμα του αμαξώματος. Στη συνέχεια καλύφθηκε με Metal Foil: Έπειτα με το λεπίδι αφαιρέθηκε το κεντρικό τμήμα και η αλουμινοταινία βάφτηκε (με πινελάκι παρακαλώ μιας και βιαζόμαστε ;D ) με Clear Red της Gunze. Αυτό φωτίζει ωραία ρε! ;D ;D Οι εργασίες στα παρασκήνια δίνουν και παίρνουν και ήδη ξεκίνησα να βάζω χαλκομανίες ώστε αύριο να πέσει το 2Κ. Το αποτέλεσμα στον πάγκο εργασίας βέβαια είναι τραζίκ..... Αυτά! Μάλιστα αυτή είναι δουλειά (μιλάω για τα πίσω φώτα). Κορυφαίο το αποτέλεσμα Θάνο. Σταύρος
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jun 15, 2012 7:26:04 GMT 2
Καλά, μόνο που σε βλέπω αγχώνομαι. Για να κάνω ένα κιτ σε συγκεκριμένο χρόνο παθαίνω το κάτιτίς μου, με επέλαση λαθών, όχι τα τουλάχιστον δυο που προχωράς. Και που τα προχωράς άψογα. : : Σταύρος
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 8:21:02 GMT 2
Δημήτρη, πολύ όμορφα τα μικρά σου.. Μπράβο... ΥΓ. BTW, tο χρώμα της Ferrari, μου φαίνεται πολύ σωστό για την εποχή. Γιώργο Tamiya είναι το thinner! Thanks απλά μου αρέσει να σε πειράζω μιας και λείπεις τόσο καιρό... Το ξέρω φιλαράκι... Πάντως, σε σχέση με τα όσο είπαμε τηλεφωνικός, νομίζω ότι το LM GB, μέχρι στιγμής, έχει ανταποκριθεί στον σκοπό του και εμείς περνάμε καλά. Το άγχος του χρόνου μήπως είναι ο κακός σύμβουλος? Κανένα άγχος κύριε Σταυρό μας. Απλά μοντελάρω με βάση την παλαιά οδό, χωρίς κανόνες και περιορισμούς. Just for fun, που λένε και τα παιδιά, από την άλλη πλευρά της Μάγχης Προβλέπω επικά μοντέλα από όλους. : : Μπράβο παίδες : : : :
|
|
renti
Kart Driver
|
Post by renti on Jun 15, 2012 9:08:22 GMT 2
Σχολιων συνεχεια!Φανταστικο το χρωμα της Aston Martin τοσο σε ''στρωσιμο'' οσο και στην υφη του για αγωνιστικο..Να μην εχω αερογραφο να χρησιμοποιησω τα zero που τοσο θελω... Οι μινιατουρες σου φιλε paparadiation με κανουν να αναθεωρω την αποψη μου για την καταληλη κλιμακα στα τετρατροχα!Πολυ καλυ δουλεια! Χρηστο παρολο το θεματακι με το βερνικι αψογο το αποτελεσμα σε ενα τοσο ωραιο θεμα!Αποψη μου παντα αλλα κι ενα λερωματακι μετα θα εδειχνε πιο ρεαλιστικο! Γιωργο μακαρι να περασει και να επικρατησει η just for fun αποψη σ αυτο το forum αλλα και γενικα,ειναι ο ορισμος και ο λογος που ξαναρχισα πριν δυο χρονια τον μοντελισμο! Keep Modeling! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 15, 2012 9:25:42 GMT 2
|
|