|
Post by gtziaf on Jun 13, 2012 20:44:23 GMT 2
Δημητρό, thanks for the info... Btw, δεν ξερω αν παρακολουθει κανενας δοκιμες, δωστε βαση στα on board των e-tron quattro. Ο ηχος ειναι λες και φορτιζει οπλο των Men In Black Δεν είχα βάλει ήχο στην αρχή, παρακολουθούσα και τους τίμιους Δανούς, βλέπεις... Αλλά όταν το άκουσα...Τραγικό... Αλλότρια πράγματα Επίσης με ξένισε η παρουσία του Nissan. Σαν να μην ταιριάζει με την ατμόσφαιρά του αγώνα. Τρέμω τη μέρα που όλα τα πρωτότυπα θα είναι έτσι... ένας λόγος που είμαστε άρρωστοι με το Le mans, είναι η αισθητική των πρωτοτύπων. Γνώμη... ΥΓ. Αλήθεια, που το "κόλλησε" ο Φισικό? Την έχασα τη φάση... Το practice τελείωσε και στα τελευταία δευτερόλεπτα το e-tron της Audi, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο σημειώνοντας ένα 3.25.2, 3.3 δεύτερα ταχύτερο από το πρώτο Toyota. Είναι νωρίς , αλλά κάποιο Audi θα κερδίσει. Εδώ νικούσαν και όταν δεν ήταν πιο γρήγοροι. Επίσης, δεν βλέπω τον τρόπο που θα τερματίσουν τα Toyota. Αλλά αυτό είναι προσωπική εικασία. Τα αποτελέσματα του practice : live.fiawec.com/Περισσότερα στα πρώτα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, στις 23.00.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 13, 2012 22:58:41 GMT 2
Ενώ στη γαλλική πίστα, διανύουμε ήδη την πρώτη ώρα των χρονομετρημένων, σας δείχνω το καθιερωμένο βραδινό update. Όχι τίποτα εντυπωσιακό, αλλά ξεπεράστηκε ένας σημαντικός σκόπελος, που παρουσιάστηκε κατά τη διαδικασία του βαψίματος. Το αστάρωμα αποκάλυψε εκατοντάδες τρυπίτσες. Ακολούθησε στοκάρισμα και τρίψιμο και ξαναστώραμα. Αυτή τη φορά επιλέχτηκε το γκρι hycote, που όντας αυτοκινητιστικό, καλύπτει κάποιες ατέλειες της ρητίνης. Έπρεπε να το κάνω από την αρχή, αλλά τι να κάνεις... Γράψτε λάθος. Αφού έτριψα με διχιλιαρο και έπλυνα το αμάξωμα, το πέρασα με το τελικό άσπρο αστάρι. Στο ενδιάμεσο ασχολήθηκα λίγο με τους ακτινωτούς τροχούς. Δυστυχώς, ενώ οι προδιαγραφές τους είναι άψογες (συνολικά αποτελούνται από 8 κομμάτια ο καθένας), η Profil έκανε πάλι το θαύμα της, και ο ομφαλός δεν μπαίνει στο κεντρικό τμήμα τους. Μία ώρα (+) αργότερα έφτασα στο τελικό αποτέλεσμα... Ελπίζω να σας αρέσουν. Κάποιες λεπτομέρειες (π.χ. βαλβίδες) θα προστεθούν σε άλλη φάση... Αύριο έχει βάψιμο... Να είστε καλά και καλή συνέχεια σε όλους : :
|
|
|
Post by Sakis on Jun 13, 2012 23:48:18 GMT 2
Ωραίος Γιώργο!Καλή επιτυχία με το βάψιμο!Οι ζάντες δείχνουν υπέροχες!
|
|
|
Post by Sakis on Jun 14, 2012 0:09:44 GMT 2
Σήμερα αστάρωσα κι εγώ αλλά με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη,το καθ'όλα άψογο αστάρι της Alclad με πρόδωσε.Δείτε και μόνοι σας. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες τελικά... Καμιά ιδέα για το τί φταίει;Υποθέτω η απίστευτη υγρασία και ζέστη.Είχε ελεεινή ζέστη και άπνοια,ξέρετε εκείνο το απαίσιο συναίσθημα όπου και μόνο που κάθεσαι κολλάς ολόκληρος.Πίκρα μεγάλη... Τελικά μετά από αρκετό τρίψιμο ήρθε και πάλι στην προηγούμενη κατάσταση. Έπειτα ψέκασα με το αυθεντικό χρώμα της Zero: Το οποίο επίσης έκανε το ίδιο άσχημο εφέ αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό. 0 στα 2 λοιπόν όπερ σημαίνει ότι πολύ δύσκολα έκανα εγώ κάτι λάθος και τελικά φταίνε οι κλιματολογικές συνθήκες... Πρώτα χέρια: Τελικό: Και αφού ξεκίνησα με Zero είπα να συνεχίσω το ''rous74 style'' και να μεταγγίσω στον αερογράφο κάτι περισσεύματα απο γυαλιστερό Gunze βερνίκι από spray (Β513 αν θυμάμαι καλά) για να πω ότι το δοκίμασα κι αυτό στη ζωή μου.Ανδρέα αν διαβάσεις αυτό το ποστ μην επικαλεστείς πνευματικά δικαιώματα,δεν παίζει δεκάρα! ;D ;D ;D Ολοκλήρωσα με ένα λεπτό στρώμα Lacquer Thinner (μη με ρωτήσετε γιατί απλά ψέκαζα μανιωδώς χωρίς άγχος και όπου βγει).Αύριο που θα ανέβω να το δω παίζει να το βρω πετσιασμένο...;Ε και τί έγινε;Το ευχαριστήθηκα,δοκίμασα καφρίλες και για να πω την αλήθεια είχα καιρό να μοντελάρω χωρίς άγχος... Αυτά και σήμερα!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 14, 2012 0:19:31 GMT 2
Πολυ ομορφες οι ζαντες Γιωργο! Για την Profil24 τι να πει κανεις... κριμα γιατι βγαζουν πανεμορφα θεματα. Ζαχαρωνα το R18 αλλα τελικα βλεπω το προβλημα ειναι γενικο οποτε καλιο die-cast 43αρι στο 1/3 της τιμης Στα μοντελιστικα, σημερα ηταν μια ησυχη μερα. Καταρχην περασα ελαφρυ γυαλιστερο βερνικι τα δυο ασπρα για να προετοιμαστει το εδαφος για σηματα. Ακολουθως εβαψα τη Φεραρι. Δυστυχως στο τελευταιο ξεκαθαρισμα πεταξα τα μισοτελειωμενα ακρυλικα κοκκινα, και το μονο που υπηρχε στο στοκ ηταν το TS49 σε σπρευ. Νταξ μη βαρατε ειναι λαθος, αλλα με 38ο C κεντρο δεν κατεβαινω Εχει λιγο πορτοκαλοφλουδα καθως με gloss σπρευ βαφω σπανια και δεν τα παω και πολυ καλα. Το 2Κ θα μας σωσει για αλλη μια φορα ;D Η 917 θελει πολυυυυυυυυυυ δουλεια οποτε παει για ΣΚ που τα αλλα 3 θα εχουν σχεδον τελειωσει. Επίσης με ξένισε η παρουσία του Nissan. Σαν να μην ταιριάζει με την ατμόσφαιρά του αγώνα. Τρέμω τη μέρα που όλα τα πρωτότυπα θα είναι έτσι... Ευτυχως καπου διαβασα οτι μετα το ΛεΜαν αποσυρεται. Αλλωστε του χρονου εχουμε ηδη αντικαταστατη στα νεας τεχνολογιας. www.fuelcelltoday.com/news-events/news-archive/2012/june/hydrogen-fuel-cell-race-car-to-hit-the-le-mans-track-in-2013Αντε και το 2014 ταξι Dacia με υγραεριο ;D Για φετος, δεν βλεπω τον τροπο που θα ανακοπει η παρελαση των Audi το ΣΚ. Αρε Πεζω Καλη συνεχεια σε ολους EditΘανο, μου το ειχε κανει (πολλακις) και χειμωνα αυτη την μ#%@$ Μονο οταν ψεκασα με εξτρα αραιωμα και παρα πολυ φαρδυ μπεκ σταματησε να το κανει, αλλα ο μοντελισμος ειναι για να χαλαρωνουμε και οχι να τρωμε νυχια καθε φορα που βαφουμε οποτε το παρατησα και το γυρισα στα σπρευ. Δεν πειραζει, ευκαιρια για βρωμισμα ;D
|
|
|
Post by Sakis on Jun 14, 2012 0:43:22 GMT 2
Στις φωτό φαίνεται νορμάλ σε μέγεθος αλλά σε σύγκριση με κάτι άλλο στο πλάνο (το χέρι σου) είναι μιά σταλιά!Παίζει να το έβαψες με ένα φσουτ;; ;D ;D Ωραίο είναι πάντως! Το δικό μου έστρωσε οπότε γλιτώνω το βρώμισμα..!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jun 14, 2012 10:01:41 GMT 2
σε σύγκριση με κάτι άλλο στο πλάνο (το χέρι σου) είναι μιά σταλιά Ειναι μεγαλο το χερι μου Βαφτηκε με 3 mini-mist και 1 mini-wet ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 14, 2012 10:26:20 GMT 2
Kαλημερες!!
Γιωργο οι ζαντες ειναι πανεμορφες!! Θανε το χρωμα εστρωσε πολυ ομορφα!! Το υπολοιπο τι θα το κανεις? θα βαψεις το αποθηκακι??!! Δημητρη πως την παλευεις μ'αυτο το μεγεθος?! Κουκλιτσα η Ferrari!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2012 11:03:25 GMT 2
Πάμε καλά βλέπω... Άντε παλικάρια Τα πρώτα δοκιμαστικά ολοκληρώθηκαν : www.fiawec.com/races/24-heures-du-mans/results-and-chrono.htmlΓενικά όποιο Audi επιζήσει θα κερδίσει... Και τρέχουν με πολλά οι Γερμαναράδες. Ότι λεφτά περισσεύουν από το group τα χώνει στους αγώνες, ο θείος... Αλλά αυτό δεν είναι αγωνιστικό πνεύμα για μένα. Ας είχαν μια λογική ομάδα με 2 πρωτότυπα, ώστε να υπήρχε και μια πιθανότητα να χάσουν. Αλλά έτσι είναι οι Γερμανοί, προσπαθούν να εκμηδενίσουν όλες τις αρνητικές πιθανότητες. Τέσπα, Le Mans είναι πότε δεν ξέρεις. Για τα GT βλέπω vette, μιας και γρήγορη είναι και αξιόπιστη έχει αποδειχθεί. Θα δούμε... το ευχαριστήθηκα,δοκίμασα καφρίλες και για να πω την αλήθεια είχα καιρό να μοντελάρω χωρίς άγχος... Αυτό έχει σημασία Θάνο, φίλε μου... Η ουσία του LM GB. Πολυ ομορφες οι ζαντες Γιωργο! Για την Profil24 τι να πει κανεις... κριμα γιατι βγαζουν πανεμορφα θεματα. Ζαχαρωνα το R18 αλλα τελικα βλεπω το προβλημα ειναι γενικο οποτε καλιο die-cast 43αρι στο 1/3 της τιμης Thanks Μήτσο... Μάλλον έτσι παίζει. Γενικά θέλει καλή μελέτη πριν πάρεις το μοντέλο (review, κλπ). Για το καλούπωμα της ρητίνης, μπορεί να ήταν και στο δικό μου. Τα θέματα τους, όμως είναι φανταστικά, όντως... Γιωργο οι ζαντες ειναι πανεμορφες!! Σε ευχαριστώ Χρηστάρα. Είναι αλήθεια, παρά τα προβλήματα συναρμολόγησης τους, είναι το πιο όμορφο κομμάτι του κιτ. το μονο που υπηρχε στο στοκ ηταν το TS49 σε σπρευ. Νταξ μη βαρατε ειναι λαθος, Εμένα το χρώμα μου φαίνεται μια χαρά...Go on it... Σήμερα αστάρωσα κι εγώ αλλά με περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη,το καθ'όλα άψογο αστάρι της Alclad με πρόδωσε.Δείτε και μόνοι σας. Για να μην νιώθεις μόνος : ;D ;D ;D ;D Σίγουρα η ζέστη και η υγρασία παίζει ρόλο. Επίσης, όπως έγραψε και ο Μήτσος, θέλουν παραπάνω αραίωση. Το έχω πάθει πολλάκις με το άσπρο... (και με gunze και με alclad). Με το zero όχι, αλλά αυτό δεν έχει καθόλου πρόσφυση και φεύγει φλούδες (γενική διαπίστωση, όχι μόνο δική μου). Στο θέμα άσπρο αστάρι, τα σπρέι υπερτερούν, ξεκάθαρα. Με ένα τριψιματάκι και πλύσιμο (με οδοντόβουρτσα), φεύγει πάντως... Καλή συνέχεια παίδες
|
|
|
Post by rawshooter on Jun 14, 2012 13:48:15 GMT 2
Και ενώ πήγαινα για pit stop ξάφνου...... ΦΩΤΙΑ!!!! ΦΩΤΙΑ!!!!! Κάπως έτσι λήγει άδοξα για μένα το φετινό Le Mans Χθές το βράδυ βάφτηκε η κόκκινη "μουσούδα" (ένεκα χαλκομανιών κουκουρούκου), μπήκαν τα roundels με το "5" και ψεκάστηκε το βερνίκι (Marabu). Σήμερα λοιπόν το μοντέλο έγινε μελάσα κυριολεκτικά, αντέδρασε το Italcolor με το Marabu και έχω μια επιφάνεια παχύρευστη, κολλώδη που δε λέει να στεγνώσει Θα περιμένω στωικά μπάς και στεγνώσει κάποια στιγμή, αν και το βλέπω οτι μοντέλο καπούτ
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2012 14:07:55 GMT 2
Το σημερινό update έχει τίτλο "Δάσκαλε που δίδασκες"... Έχω γράψει δεκάδες φορές, για τον τρόπο βαψίματος, εμμένοντας στην υπομονή και τους ενδιάμεσους χρόνους στεγνώματος και έχουμε αναλύσει το θέμα, στο τηλέφωνο ή σε καφέδες με τους περισσότερους από εσάς... Οπότε σήμερα είπα να καταργήσω τον ίδιο τον εαυτό... Πριν το βάψιμο, είπα να μασκάρω τους άσπρους κύκλους, για να μην φεγγίζουν τα σήματα. Γρήγορα ναι, πρόχειρα όχι που λέει και ο Μητσάρας ;D Άνοιξα το συρτάρι με τα χρώματα, πήρα το 300άρι της ZP, το οποίο δεν έχω ιδέα αν είναι σωστό, αλλά αυτό έπιασα πρώτο, με αυτό έβαψα. Τα zero, θέλουν πολλά λεπτά mist χέρια (π.χ. 5-6) αλλά εγώ ψέκασα μόνο 3, τα 2 σεμι wet καταφέρνοντας να κάνω orange peel; σε ματ χρώμα!!! Και τo hardcore συνεχίστηκε στους 37 υπό σκιά..., αφού μου είχε μπει η ιδέα να ψεκάσω και το βερνίκι. Περίμενα μισή ώρα να στεγνώσει το χρώμα και έκανα ένα καλό μπανάκι στο μοντέλο, να δροσιστεί. Πήρα το 513 αν χείρας, και το ψέκασα απευθείας από το σπρέι. Κατά τη διαδικασία παρέλειψα και το ένα mist χέρι, ψεκάζοντας στην ουσία ένα mist και ένα wet Τέλος καλό όλα καλά. Έχει βέβαια τη φλουδίτσα του, αλλά υπό τέτοιες συνθήκες δεν θα πρότεινα να βάψει ούτε ο χειρότερος εχθρός μου. Οπότε είμαι υπέρ-ευχαριστημένος, για ένα βάψιμο που διήρκεσε ούτε 2 ώρες. Ελπίζω να αρέσει και σ' εσάς... Τα λέμε στις απογευματοβραδινές δοκιμές... : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2012 14:12:16 GMT 2
Σήμερα λοιπόν το μοντέλο έγινε μελάσα κυριολεκτικά, αντέδρασε το Italcolor με το Marabu και έχω μια επιφάνεια παχύρευστη, κολλώδη που δε λέει να στεγνώσει Όχι ρε Πάνο... Δεν πειράζει εμείς να είμαστε καλά. Πάντως αν δεν σήκωσε το χρώμα κάποια στιγμή θα στεγνώσει, δεν μπορεί... Βάλτο στα πιτ για λίγο Αν το έβαζες στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγο? Κάτι τέτοια κάνει ο Σπύρος. Στείλε του Pm για λεπτομέρειες. Εγώ δεν το έχω δοκιμάσει. Περιμένουμε ανταπόκριση.
|
|
|
Post by Sakis on Jun 14, 2012 14:14:03 GMT 2
Τόση ώρα έκανα κι εγώ Γιώργο,δε βαριέσαι ας ξεσκάσουμε και λίγο από το άγχος του ''όσο γίνεται τέλειο φινίρισμα''. Από τις φωτό φαίνεται πολύ ωραίο,να υποθέσω ότι τα σήματα θα υπερκαλύψουν ελάχιστα τις ακμές των μασκαρισμένων κύκλων και θα είσαι άρχοντας!
Ωραία δεν είναι να ψεκάζεις μέσα στην κουφόβραση;Σε κάνει να ξεχνάς όλα όσα ξέρεις και κάνεις ότι σου κατέβει στο ζαλισμένο σου κεφάλι,απλά ρίχνεις πράμα! ;D ;D ;D ;D
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 14, 2012 14:20:20 GMT 2
Τόση ώρα έκανα κι εγώ Γιώργο,δε βαριέσαι ας ξεσκάσουμε και λίγο από το άγχος του ''όσο γίνεται τέλειο φινίρισμα''. +1000 Θάνο... Απόλυτα σύμφωνος... Από τις φωτό φαίνεται πολύ ωραίο,να υποθέσω ότι τα σήματα θα υπερκαλύψουν ελάχιστα τις ακμές των μασκαρισμένων κύκλων και θα είσαι άρχοντας! Thanks... Ναι τα σήματα θα καλύψουν το overspray... Για αυτό δεν ασχολήθηκα παραπάνω... : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 14, 2012 14:28:44 GMT 2
Παναγιωτη κουραγιο! Ελπιζω να στεγνωσει....! Γιωργο ωραιο το χρωμα!! Σ'αυτο το GB εχουμε κανει τα παντα, δοκιμες, καφριλες, τορναρισματα, γρηγορες κατασκευες, ευτραπελα...!!!!!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jun 14, 2012 14:41:39 GMT 2
Βερνικι time!!!! Ολος χαρα παιρνω τα μπουκαλακια του 2Κ κ διαπιστωνω πως ο σκληρυντης εχει γινει σκληρος σαν πετρα ειχε ψιλοραγισει το καπακι του αλλα δεν φανταστηκα οτι θα αχρηστευοταν.......) Αλλαγη πλευσης κ βερνικι Gunze + LT. Τσιμα τσιμα μου εφτασε οσο ειχα κ στο τελος ψεκασμα με LT! Μονο Finish compound + WAX θα χρειαστει ;D Κ σε φυσικο φως!
|
|