Ford Transit mk2 1/24
Feb 12, 2022 18:15:54 GMT 2
Post by alex78 on Feb 12, 2022 18:15:54 GMT 2
Γειά χαρά σε όλους, εδώ και εμείς με το αγαπημένο φορτηγάκι μας.....
Λίγα λόγια για το αυτοκίνητο:
Το Ford Transit είναι μια σειρά ελαφρών επαγγελματικών αυτοκινήτων που παράγονται από την Ford από το 1965 μέχρι σήμερα.
Έχει παραχθεί σε τέσσερις βασικές γενιές (1965, 1986, 2000 & 2013 αντίστοιχα), με κάποιες αναβαθμισμένες εκδόσεις ενδιάμεσα.
Η πρώτη γενιά Transit ξεκίνησε να παράγεται τον Οκτώβριο του 1965, αντικαθιστώντας το Thames 400E, και αποτέλεσε την μακροβιότερη γενιά, αφού παρήχθη έως το 1986.
Ήταν γνωστότερη, κυρίως στην Μ.Βρετανία και ως Mark I,
Παρέμεινε αμετάβλητη για 13 χρόνια, ώσπου το 1978 πραγματοποιήθηκε το μεγάλο facelift (Mark II), που πρόκειται να μας απασχολήσει και μοντελιστικά, και αντικαταστάθηκε από την ολοκαίνουργια πλατφόρμα VE6.
Τέλος πάνω από 8.000.000 αντίτυπα Transit έχουν πουληθεί μέχρι σήμερα, καθιστώντας το το τρίτο σε πωλήσεις επαγγελματικό όχημα όλων των εποχών.
Λίγα λόγια για το κιτ:
Το κιτ πρωτοκυκλοφόρησε το 1984 από την δραστήρια Esci σε μονόχρωμη (κόκκινη) έκδοση αλλά και με 2 διαφορετικά liveries #Hertz & #Canon στην 1/24 φυσικά.
Μετά το κλείσιμο της εταιρείας σύντομα έγιναν δυσεύρετα με αποτέλεσμα οι τιμές τους να εκτοξευτούν αδικαιολόγητα στα ύψη.
Έτσι λοιπόν η Italeri το 2016 πήρε την απόφαση να το επανεκδώσει. Η αρχή έγινε με την έκδοση της βρετανικής εταιρείας υγραερίου και εν συνεχεία το 2017 με την αστυνομική εκδοχή της χώρας.
Περιεχόμενα του κιτ:
Το κιτ αποτελείται από 75 parts και δεν έχει ουσιαστικές διαφορές, εκτός βέβαια των decals.
Το καταλαβαίνεις εύκολα αν παρατηρήσεις την χωροταξία των κομματιών πάνω στα sprues που είναι πανομοιότυπα με το παλιό.
Παρέχει την δυνατότητα 3 ανοιχτών θυρών (οδηγού - συνοδηγού - καρότσας). Το πλαστικό γενικά δείχνει καλό και ευκολοδούλευτο.
Εφαρμογές πρός το παρόν δεν έχω τσεκάρει. Οψόμεθα....
Οδηγίες του κιτ:
Ελπίζω σύντομα να έχω να σας παρουσιάσω την πρόοδο εργασιών μου.....