|
Post by nektarios on Jul 16, 2012 9:58:13 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Ήρθε η ώρα για το πρώτο update, που αφορά τροποποιητικές εργασίες. Ειδικότερα: 1) Έγιναν εκτεταμένες εργασίες στο σασί, προκειμένου να αφαιρεθεί η υποδομή μηχανοκίνησης και να κλείσουν οι σχετικές τρύπες. Όλα αυτά έγιναν με φύλλο πλαστικού (τη γνωστή μας τηλεκάρτα...), ενώ προστέθηκαν και θόλοι για τους πίσω τροχούς, από λεπτό φύλλο πλαστικού. 2) Αφαιρέθηκαν (με αρκετή προσπάθεια, επειδή το πλαστικό είναι πολύ σκληρό…) τα 3 συμπαγή πεντάλ, και κατασκευάστηκαν νέα από φύλλο πλαστικού. 3) Αφαιρέθηκαν οι δυο υαλοκαθαριστήρες, και θα αντικατασταθούν από άλλους, από το spare box. 4) Αφαιρέθηκε η παρακάτω χειρολαβή από το ταμπλώ, και θα αντικατασταθεί από άλλη, από το spare box. 5) Κατασκευάστηκε ένα σκιάδιο για τον οδηγό, από φύλλο πλαστικού. 6) Επίσης, έχουν γίνει αρκετά ασταρώματα και βαψίματα, που θα παρουσιαστούν στο επόμενο update, ελπίζω πολύ σύντομα. Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Εύχομαι καλές βουτιές σε όλους! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 16, 2012 12:28:03 GMT 2
Νεκ πολύ καθαρή δουλειά με την τηλεκάρτα. Επίσης μου άρεσε ο θόλος από ζελατινά... Καλή συνέχεια... ΥΓ. Α... και δοκίμασε να πας μια φορά με τον καθιερωμένο τρόπο και να βάψεις το λάστιχο, ΑΦΟΥ τελειώσεις το αμάξωμα ;D
|
|
|
Post by rous74 on Jul 16, 2012 12:32:47 GMT 2
Έξυπνες οι προσθήκες σου Νεκτάριε και καθαρή η δουλειά σου...
Μπράβο φίλε !
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2012 14:07:53 GMT 2
Φίλε Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ! Τη ζελατίνα τη χρησιμοποίησα πρώτη φορά, γα δοκιμή, γιατί σκοπεύω να φτιάξω και τα παράθυρά του από αυτή! ;D Όσο για το βάψιμο του λάστιχου μετά από το αμάξωμα, δεν το βλέπω πιθανό, γιατί τα περίπλοκα μασκαρίσματα με αγχώνουν!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2012 14:08:38 GMT 2
Φίλε Ανδρέα, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 16, 2012 23:08:06 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε! Η δουλειά σου πολύ καλή!! Μ'αρέσει ιδιαίτερα που μοντελίζεις ''εγκεφαλικά'' και μεθοδικά. Προετοιμάζεις το κάθετί όπως πρέπει να γίνει και γενικά η προεργασία σου είναι πραγματικά ζηλευτή. Αν ποτέ εξαντληθούν τ' αποθέματα τηλεκαρτών ξέρεις που ν' απευθυνθείς (έχω στοκαρισμένες καμιά 200-αριά....) ;D Καλή συνέχεια..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 17, 2012 11:43:56 GMT 2
Γειά σου, φίλε Αλέξη! Σε ευχαριστώ πολύ για το τόσο θετικό σχόλιο! Μόλις ξεμείνω από τηλεκάρτες, θα σε ενημερώσω!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jul 17, 2012 12:35:59 GMT 2
Nεκ φοβερες οι σκρατσιες, ειδικα τα πεταλια ειναι απιστευτα... : : Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 18, 2012 2:42:44 GMT 2
Νεκταριε Vamos a'la Playa!!! Δινεις ρεστα φιλε!! Εξαιρετικες οι παρεμβασεις σου με το σκιαδιο να μου κλεβει την καρδια!!! Συνεχισε ετσι δυναμικα!!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 18, 2012 10:17:44 GMT 2
Νεκτάριε βλέπω ξεκίνησες δυνατά... Πάρα πολύ σωστές οι προσθήκες σου. Μ'αρέσει και η έμφαση που δίνεις στις λεπτομέριες....Μπράβο!!!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jul 18, 2012 16:55:18 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jul 18, 2012 18:12:39 GMT 2
Φίλοι μου, Γιάννη, Χρήστο και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Χαίρομαι που σας αρέσουν οι επεμβάσεις μου, και σας υπόσχομαι οτι θα δείτε κι άλλες! Εξάλλου, το μοντέλο ενδείκνυται όσο λίγα για κάτι τέτοιο, και σκοπεύω να το αξιοποιήσω! Με την αμέριστη μάλιστα βοήθεια του Γιάννη [φίλε, ειδικά το τελευταίο που μου έστειλες είναι πραγματικός θησαυρός!!!], νομίζω οτι θα βγει κάτι καλό! Παράλληλα δε με τις σκρατσιές, έχω αρχίσει και την ανασκαφή σε spare boxes (και διάφορα άλλα ... boxes ) για να βρω τα κατάλληλα "καλοκαιρινά" μπιχλιμπίδια που θέλω να προσθέσω, και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά! Θα τα δείτε στο επόμενο update! Μείνετε συντονισμένοι! : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jul 22, 2012 11:15:57 GMT 2
Καλημέρα Νεκτάριε, Κάνεις εξαιρετική δουλειά, και παρακολουθώ με ενδιαφέρον την εξέλιξη μιας "ιδιαίτερης" κατασκευής έξω από τα συνηθισμένα... Απόστολος : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 23, 2012 10:03:00 GMT 2
Φίλε Απόστολε, σε ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο! : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2012 9:48:40 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Σας παρουσιάζω τις τελευταίες εξελίξεις: 1. Ασταρώθηκαν και βάφηκαν τα καθίσματα (+βερνίκι Humbrol satin cote). Ακολούθως βάφηκαν οι ζώνες ασφαλείας, που το κιτ τις έδινε ανάγλυφες, με αρκετά καλή λεπτομέρεια, και γι’ αυτό προτιμήθηκε το βάψιμό τους από την αντικατάσταση με ιδιοκατασκευασμένες. 2. Βάφηκαν οι ζάντες (+βερνίκι Humbrol satin cote, αφού πρώτα τονίστηκαν τα μπουλόνια με τον chrome silver μαρκαδόρο της Tamiya). Τα γράμματα στο καπάκι της ρεζέρβας είναι metal stickers. 3. Ανοίχθηκαν με κοπίδι (και πολλήηη υπομονή!) οι τρύπες στις 3 ακτίνες του τιμονιού, για μεγαλύτερη αληθοφάνεια. Οι ακτίνες βάφηκαν με τον πανταχού παρόντα μαρκαδόρο της Tamiya, ενώ το λογότυπο στο κέντρο του τιμονιού είναι metal sticker. 4. Βάφηκαν με το χρώμα των ζαντών (Humbrol No 11 + 27003) διάφορα εξαρτήματα του οχήματος (προφυλακτήρας, μπροστινά φώτα, μπάρα στο ταμπλώ). Ο χρωματισμός είναι προσωπική επιλογή και εντελώς αυθαίρετος, αλλά νομίζω ότι στο πλαίσιο χαλαρότητας του συγκεκριμένου GB θα με συγχωρήσετε... Εξάλλου, το κάθε Vamos από όσα είδα στο Ίντερνετ, έχει και τον δικό του χρωματισμό, που σημαίνει ότι ο καθένας ιδιοκτήτης έκανε ό,τι ήθελε… Επίσης, βάφηκαν (με Alclad chrome silver) οι καθρέπτες και το εσωτερικό των μπροστινών φώτων, καθώς επίσης και διάφορες άλλες λεπτομέρειες με satin black της Humbrol. 5. Κατόπιν έρευνας στο spare box αλλά και στο κουτί από το Life Step Van (το βανάκι της Aoshima, που περιείχε διάφορα «καλούδια» και «συλήθηκε» κανονικά… ) βρέθηκαν διάφορα αναγκαία εξαρτήματα, όπως : υαλοκαθαριστήρες, εσωτερικός καθρέπτης, εξάτμιση, καθώς και υλικό για την κατασκευή ειδικής μπάρας επάνω στην οποία θα στηριχθεί η «προβλεπόμενη» σανίδα του σερφ! (Ανάλυση στο επόμενο update). 6. Τέλος, από τις ίδιες «πηγές» (αλλά και μέσα σε διάφορα… παιχνιδοboxes) βρέθηκαν διάφορα «καλοκαιρινά» μπιχλιμπίδια, από τα οποία δεν ξέρω ποια θα προσθέσω τελικά, καθώς ορισμένα είναι εκτός κλίμακας, κάποια άλλα χρειάζονται βελτιώσεις με τεχνογνωσία που δεν κατέχω, κλπ… Εδώ, κάθε ιδέα σας είναι πολύτιμη! Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Το επόμενο update δεν θα αργήσει! Καλή συνέχεια καλοκαιριού σε όλους! : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 30, 2012 10:50:13 GMT 2
Χαίρομαι να διαβάζω update σου...Μεθοδικά και με πολύ ωραίο υλικό!!!!!!!!Πολύ ωραία βαψίματα. Ειδικά στα καθίσματα, σαν κανονικα φαίνονται.
Οσο αφορά τα extra πραγματα θα σου πρότεινα να τα βάλεις και να δεις εσυ με το μάτι πια κάθονται πιο σωστα, γιατί απο την φωτο δεν καταλαβαίνουμε την κλίμακα τους.
|
|