georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 17, 2012 12:13:23 GMT 2
;D ;D ;D ;D ;D ;D
Φτού σας...Πέρνετε τα παιχνίδια των παιδιών σας...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 17, 2012 12:35:43 GMT 2
;D ;D ;D ;D ;D ;D Φτού σας...Πέρνετε τα παιχνίδια των παιδιών σας... Αααα, αυτούς τους δυο εννοούσες!;... ;D Κοίτα, όλα γίνονται προκειμένου να διασφαλιστεί οτι εφαρμόζεται σωστά και αμφίπλευρα ο όρος της αμοιβαιότητας! Αφού τα παιδιά μας παίρνουν - και καταστρέφουν! - τα δικά μας playmobil, παίρνουμε και εμείς - και αξιοποιούμε! - τα δικά τους! ;D Δεν σου φαίνεται δίκαιο; Στο κάτω - κάτω, στο τέλος (δηλαδή μετά από καμιά εξηνταριά χρόνια...) και τα μοντέλα μας σε αυτούς θα μείνουν! ;D
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 17, 2012 12:51:58 GMT 2
|
|
|
Post by rawshooter on Apr 17, 2012 21:00:40 GMT 2
Μερακλήδικη δουλειά Οι λεπτομέρειες σου είναι πολύ καλά φτιαγμένες και μ' επιμέλεια : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 17, 2012 22:04:28 GMT 2
Μερακλήδικη δουλειά Οι λεπτομέρειες σου είναι πολύ καλά φτιαγμένες και μ' επιμέλεια Παναγιώτη, σε ευχαριστώ πολύ για το επαινετικό σχόλιο! : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 17, 2012 23:36:59 GMT 2
Νεκτάριε έκανες πολύ ωραία δουλειά!!! Η ιστορία με τα κουμπούρια είναι κορυφαία, και σχόλια των φίλων άπαιχτα!!! Καλή συνέχεια. Απόστολος : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 18, 2012 14:27:58 GMT 2
Νεκτάριε έκανες πολύ ωραία δουλειά!!! Η ιστορία με τα κουμπούρια είναι κορυφαία, και σχόλια των φίλων άπαιχτα!!! Καλή συνέχεια. Απόστολος Απόστολε, σε ευχαριστώ πολύ! Για τα σχόλια έχεις απόλυτο δίκαιο, νομίζω οτι είναι από τα πιο "ζωντανά" που έχουν γραφτεί στο forum! ;D Στην ιστορία αυτή συνδυάστηκε πολύ πετυχημένα ο μοντελισμός με γνήσια στοιχεία κωμωδίας!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 19, 2012 20:43:41 GMT 2
Φίλοι μου, Χριστός Ανέστη! Σας παρουσιάζω τις τελευταίες εξελίξεις. 1) Καλή και χρυσή η Tamiya, αλλά στο Accord μου ξέχασε να βάλει λεβιέ ταχυτήτων!!! Δεν υπήρχε ούτε σαν εξάρτημα ούτε φυσικά στις οδηγίες… Και φτιάχτηκε scratchιά, με κομμάτια από το spare box (κάποια ειδικά για λεβιέ, όπως η χειρολαβή, και κάποια άλλα με ιδιοκατασκευή από άσχετα εξαρτήματα, όπως αυτό στην δεύτερη φωτό…). 2) Ένα άλλο ωραίο θέμα ήταν οι ζάντες. Το όχημα του 1996 είχε πεντάκτινες (αυτές έδινε και το κιτ) [αριστερή φωτό], ενώ του 1997 που θέλω να φτιάξω έδινε πολυάκτινες, σχεδιασμένες από τη Mugen και κατασκευασμένες από την Enkei [δεξιά φωτό]. Αρχικά λοιπόν αγοράστηκε το σχετικό σετάκι της Fujimi, οπότε είχα στα χέρια μου δυο σετ ζάντες, εντελώς άσχετα και ασύμβατα μεταξύ τους. Κάποιος που είχε φτιάξει το ίδιο όχημα σε κάποιο άλλο forum, είχε εφαρμόσει την εξής λύση: Επειδή όμως αυτή η μετατροπή ήταν σαφώς πέρα από τις δυνάμεις μου, αποφάσισα να εφαρμόσω κάποια άλλη, πιο απλή, και ιδού το αποτέλεσμα: 3) Βάφτηκε ο κινητήρας (για την ακρίβεια, το τμήμα του που φαίνεται από κάτω), καθώς και κάποια άλλα εξαρτήματα του σασί και του εσωτερικού. 4) Βάφτηκαν τα δισκόφρενα. Οι δισκόπλακες ψεκάστηκαν με το 191 της Humbrol, που όλοι οι υπόλοιποι εκτός από μένα το πετυχαίνετε τέλεια, δεν με ενθουσίασε καθόλου, αλλά επειδή βαριόμουν να το ξαναβάψω, το παράτησα όπως ήταν. Εξάλλου δεν θα φαίνεται και πολύ… Στο επόμενο μοντέλο όμως, θα επιστρέψω χωρίς δεύτερη σκέψη στο εγγυημένο Alclad… Επίσης, έγινε και μια πρόχειρη αναπαράσταση των εγκοπών των δίσκων, με μαύρο ματ της Lifecolor. 5) Βάφτηκαν τα κουτιά των ηλεκτρονικών. (Το εξάρτημα στο πάνω μέρος της φωτό αναμένει ένα ακόμη χέρι βάψιμο...). Και ένα dry fit των ηλεκτρονικών, όχι για να δώ πώς θα μπουν, αλλά για να τα δείτε εσείς και να μοιραστείτε μαζί μου τις πολύτιμες γνώσεις σας σχετικά με τις καλωδιώσεις που πρέπει να προστεθούν σε αυτά. Αναμένοντας την αναντικατάστατη βοήθειά σας, σας ευχαριστώ προκαταβολικά! Αυτά για την ώρα! Νεότερα, όταν βγει ο ήλιος και καταφέρω να βάψω σασί, εσωτερικό (τελευταίο χέρι), κ.λπ. Σας ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Κάθε ιδέα και συμβουλή, πάντα δεκτές και απαραίτητες! Υ.Γ.: Και, για μερικούς - μερικούς που γκρινιάζουν, αναφέρω ότι σε αυτό το update δεν υπάρχει ούτε ίχνος από playmobil!...
|
|
|
Post by Sakis on Apr 19, 2012 21:54:39 GMT 2
Νεκτάριε γεμάτο και πάλι το update σου!Πολύ χαίρομαι και αποδεικνύεις ξανά ότι είσαι πολύ καλός μάστορας σε κοψίματα/ραψίματα.Άριστα από μένα για τη δουλειά που έκανες στις ζάντες,είναι πολύ πετυχημένες και αν βαφούν δε θα φαίνεται καν το τι δουλειά έχει πέσει πάνω τους. Τα βαψίματά σου είναι πολύ καθαρά (όπως πάντα) και αναδεικνύουν τη λεπτομέρεια του κιτ!Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω με τις καλωδιώσεις μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το αυτοκίνητο. Μία παρατήρηση έχω μόνο σχετικά με τον τονισμό στα δισκόφρενα.Είναι προφανές ότι η χάραξη είναι ρηχή και πλατιά (πράγμα κακό) αλλά είναι κάπως έντονο το μαύρο,έκανες wash ή τα έβαψες;Θεωρώ πως ένα φίλτρο με αραιωμένο gun metal ή smoke θα έδινε ένα απαλότερο και πιό αληθοφανές αποτέλεσμα (κατά την ταπεινή μου γνώμη φυσικά! ) Δεν είναι τίποτα μη σκας!Εδώ στο Ακροπολικό Audi που έκανα δεν είχε ούτε ένα πεντάλ φρένου/συμπλέκτη/γκαζιού!Μα τίποτα όμως! ;D ;D ;D
|
|
|
Post by nektarios on Apr 20, 2012 0:38:27 GMT 2
Νεκτάριε γεμάτο και πάλι το update σου!Πολύ χαίρομαι και αποδεικνύεις ξανά ότι είσαι πολύ καλός μάστορας σε κοψίματα/ραψίματα.Άριστα από μένα για τη δουλειά που έκανες στις ζάντες,είναι πολύ πετυχημένες και αν βαφούν δε θα φαίνεται καν το τι δουλειά έχει πέσει πάνω τους. Τα βαψίματά σου είναι πολύ καθαρά (όπως πάντα) και αναδεικνύουν τη λεπτομέρεια του κιτ!Δυστυχώς δε μπορώ να σε βοηθήσω με τις καλωδιώσεις μιας και δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με αυτό το αυτοκίνητο. Μία παρατήρηση έχω μόνο σχετικά με τον τονισμό στα δισκόφρενα.Είναι προφανές ότι η χάραξη είναι ρηχή και πλατιά (πράγμα κακό) αλλά είναι κάπως έντονο το μαύρο,έκανες wash ή τα έβαψες;Θεωρώ πως ένα φίλτρο με αραιωμένο gun metal ή smoke θα έδινε ένα απαλότερο και πιό αληθοφανές αποτέλεσμα (κατά την ταπεινή μου γνώμη φυσικά! ) Δεν είναι τίποτα μη σκας!Εδώ στο Ακροπολικό Audi που έκανα δεν είχε ούτε ένα πεντάλ φρένου/συμπλέκτη/γκαζιού!Μα τίποτα όμως! ;D ;D ;D Θάνο, σε ευχαριστώ πολύ για το ιδιαίτερα κολακευτικό σχόλιο! Για τη χάραξη των δισκόφρενων έχεις απόλυτο δίκαιο! Το κατάλαβα κι εγώ οτι το τόνισμα με μαύρο ήταν πολύ έντονο, αλλά έλπιζα οτι δεν θα το προσέχατε! ;D Το έκανα με βάψιμο, και ίσως γι' αυτό έγινε τόσο έντονο. Σκέφτομαι να το ξαναπεράσω με κάποιο "medium προς dark" gray, γιατί πιστεύω οτι ούτε το smoke ούτε το gun metal θα κάνουν μεγάλη διαφορά επάνω από το υπάρχον μαύρο. Αν έχεις κάποια ένσταση (εσύ ή κάποιος άλλος), θα την ακούσω ευχαρίστως, ώστε να αποφύγω τυχόν πατάτα...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 20, 2012 10:06:24 GMT 2
Νεκταριε καλημερα! Μεγαλοπρεπες κ γεματο το update σου!! Πολυ εξυπνη η ιδεα σου για τις ζαντες -αν κ να σου πω την αληθεια εγω θα κολωνα να χαλασω μια τετραδα για να φτιαξω μια αλλη - κ ο λεβγιες απαιχτος Για τη συνδεσμολογια θα σου προτεινα κατι τετοιο: Ωστοσω ειναι ενας τυχαιος συνδυασμος μιας κ δεν εχω εικονα του πραγματικου αλλα προσωπικα δεν θα με ενοιαζε καθολου Καλη συνεχεια : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 20, 2012 10:45:56 GMT 2
Νεκτάριε πάρα πολύ ωραίες οι ζάντες!!! Στην ενωση με το κεντρικό κομμάτι θα βάλεις στόκο ή θα την αφήσεις ετσι?
Για τα δισκόφρενα, οντως φαίνεται πολύ το μαυρο, αλλά δες τες πρώτα με τις ζάντες. Μπορεί να χάνεται...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 20, 2012 11:30:38 GMT 2
Νεκταριε καλημερα! Μεγαλοπρεπες κ γεματο το update σου!! Πολυ εξυπνη η ιδεα σου για τις ζαντες -αν κ να σου πω την αληθεια εγω θα κολωνα να χαλασω μια τετραδα για να φτιαξω μια αλλη - κ ο λεβγιες απαιχτος Για τη συνδεσμολογια θα σου προτεινα κατι τετοιο: Ωστοσω ειναι ενας τυχαιος συνδυασμος μιας κ δεν εχω εικονα του πραγματικου αλλα προσωπικα δεν θα με ενοιαζε καθολου Καλη συνεχεια Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ, τόσο για το τιμητικό σχόλιο όσο και για τη "συνδεσμολογία"! Μπάι δε γουέι, μιας που βλέπω οτι "πιάνει το χέρι σου" στα κομπιουτερίστικα, για το όχημα του 1997 θα χρειαστώ κάποιες χαλκομανίες. Πώς τα πας με την επιλογή τμημάτων από ψηφιοποιημένες φωτό, το "πείραγμα" των διαστάσεών τους, και την εκτύπωσή τους σε χαλκομανία; Για τις ζάντες έχεις δίκαιο, ήταν πράγματι παρακινδυνευμένο, αλλά σκέφτηκα οτι θα ήταν κρίμα να φτιάξω όλο το υπόλοιπο όχημα τροποποιημένο και να αφήσω τις ζάντες... : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 20, 2012 11:34:41 GMT 2
Νεκτάριε πάρα πολύ ωραίες οι ζάντες!!! Στην ενωση με το κεντρικό κομμάτι θα βάλεις στόκο ή θα την αφήσεις ετσι? Για τα δισκόφρενα, οντως φαίνεται πολύ το μαυρο, αλλά δες τες πρώτα με τις ζάντες. Μπορεί να χάνεται... Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ! Για τις ζάντες, μια σταγόνα κυανοακρυλική από τη μέσα πλευρά θα είναι αρκετή, καθώς τα δυο τμήματα ήδη εφάπτονται. : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 20, 2012 13:35:06 GMT 2
Νεκ πολύ καλή δουλειά... Πραγματικά... Την εξάτμιση να την περιποιηθείς λίγο παραπάνω... με μερικές μεταλλικές αποχρώσεις ακόμη και διαφανή πορτοκαλί και μπλε... Για τις καλωδιώσεις, η πρόταση του Χρηστάκη είναι πολύ ρεαλιστική... Τέλος, η δουλειά στο μπουλόνι, απλά φοβερή, αν και κατέστρεψες ένα σετ όμορφες ζάντες. Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 20, 2012 14:23:50 GMT 2
Τι έκανες πάλι ρε Νεκ...? Θα μας τρελάνεις εντελώς με τις μόντες... ;D ;D αν βαφτούν κιόλας θα είναι τέλειες... Πολύ ωραίες οι ζάντες και το εσωτερικό αψεγάδιαστο... BTW το μπλέ χρωματάκι στο εσωτερικό σε κάποιες λεπτομέρειες ωραία απόχρωση, ποιό είναι?? Αγάπιος : :
|
|