|
Post by nektarios on Feb 13, 2012 13:46:40 GMT 2
Επαναλαμβάνω τα λόγια του ...σεβαστού μας admin: "Καλώς ήρθες στο μαγικό κόσμο των αγωνιστικών αυτοκινήτων. " Κοιτώντας πάλι τις φωτό του πραγματικού που ανέβηκαν στην σχετική θεματολογία, δεν νομίζω να αντμετωπίσεις σοβαρό πρόβλημα για το εσωτερικό. Για το εξωτερικό πάντως κανένα. Εδώ είμαστε για ότι θελήσεις. Καλή αρχή Νεκτάριε. Σταύρο, σε ευχαριστώ! Η συνδρομή όλων σας (ηθική και γνωστική- πληροφοριακή) είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη και απαραίτητη! : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 13, 2012 14:04:13 GMT 2
.. καθώς οι εσωτερικές επιφάνειες των θυρών είναι καλυμμένες με κέβλαρ (!!!), όπως με ενημέρωσε ο μαστρο-tziaf, και νομίζω οτι θα είναι εφικτό να γίνουν με αερογράφο. Σύντομα ξεκινάω! Καλή συνέχεια και στο δικό σου! Οχι, δεν είναι kevlar, αλλά ένα ελαφρό πάνελ που αναπαριστά τις εσωτερικές επιφάνειες. Με αερογράφο δεν αναπαριστάται το κέβλαρ. Θέλει κιτρινιές και άστα να πάνε!!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 13, 2012 21:23:10 GMT 2
.. καθώς οι εσωτερικές επιφάνειες των θυρών είναι καλυμμένες με κέβλαρ (!!!), όπως με ενημέρωσε ο μαστρο-tziaf, και νομίζω οτι θα είναι εφικτό να γίνουν με αερογράφο. Σύντομα ξεκινάω! Καλή συνέχεια και στο δικό σου! Οχι, δεν είναι kevlar, αλλά ένα ελαφρό πάνελ που αναπαριστά τις εσωτερικές επιφάνειες. Με αερογράφο δεν αναπαριστάται το κέβλαρ. Θέλει κιτρινιές και άστα να πάνε!! Ωχ!... Κι εγώ που νόμιζα οτι θα το ψέκαζα με κάτι τέτοιο και θα ήταν ΟΚ: Τα δεδομένα που έχω στα χέρια μου είναι τα εξής: 1) Σε ένα βιντεάκι από αυτά που μου βρήκατε δείχνει οτι η επιφάνεια είναι βαμμένη με κάτι σαν κιτρινο-μουσταρδί, αλλά δεν φαίνεται πολύ καθαρά. 2) η Tamiya δίνει αυτό: που είναι πράγματι λεία επιφάνεια, αλλά για χρώμα προτείνει semi gloss black (Tamiya X-18). 3) Απ' ότι φαίνεται στις φωτό και το βιντεάκι και απ' ότι μου λέτε (εσύ και ο Γιώργος), τελικά μάλλον δεν είναι ούτε carbon ούτε kevlar. Με δεδομένα όλα αυτά, τι προτείνεις να κάνω;
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 13, 2012 22:02:05 GMT 2
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Feb 14, 2012 16:52:41 GMT 2
Καλή αρχή Νεκτάριε και από μένα! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 14, 2012 22:36:21 GMT 2
Νάκη, σε ευχαριστώ πολύ! Η συστηματική μελέτη του κιτ και ο προγραμματισμός των εργασιών έχει ήδη αρχίσει! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 14, 2012 22:54:55 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, πάλι με σώζεις! Ένα ψέκασμα με μαύρο ματ και ολίγη από gloss, και τέλος τα προβλήματα! Έξοχα! : : Πάμε για άλλα! Επίσης, ευχαριστώ πολύ για τα δυο τελευταία links! Είναι πραγματικά πολύτιμα!! Και μου έβαλαν και κάτι ιδέες για "περιμετρικές επεμβάσεις"! Όμως, ρε φίλε, κατασκευή carbon με αερογράφο; Αν και ευφυέστατη ιδέα και αρκετά εύκολη στην υλοποίηση, μου φαντάζει σαν να κλέβεις το παγκάρι... : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Feb 14, 2012 23:43:06 GMT 2
Καλή αρχή Νεκτάριε, Πιστεύω ότι θα έχεις μία άνετη και απολαυστική κατασκευή. Απόστολος : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 15, 2012 9:47:28 GMT 2
Απόστολε, σε ευχαριστώ πολύ! Το εύχομαι κι εγώ!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 17, 2012 18:13:31 GMT 2
Καλή αρχή Νεκτάριε!!!!!!! Μια χαρά θα το κάνεις....
|
|
|
Post by nektarios on Feb 18, 2012 0:21:12 GMT 2
Γιώργο, σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου!! Μακάρι να αποδειχθεί οτι είναι δικαιολογημένη! : :
|
|
|
Post by jvolume on Feb 20, 2012 13:14:12 GMT 2
Νεκτάριε καλημέρα
Καλή και απροβλημάτιστη κατασκευή σου εύχομαι. Ωραίο θέμα και πολύ εντυπωσιακό.Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα σε ψήσει για τα καλά ώστε να μπεις πιο βαθιά στο κόσμο των αγωνιστικών. Κάνε υπομονή και σε λίγο καταφθάνει και ο δικός μου Ιαπωνας για παρέα γιατί οι Ευρωπαίοι σήκωσαν κεφάλι στο GB!!
Καλή αρχή φίλε Γιάννης
|
|
|
Post by nektarios on Feb 20, 2012 14:27:36 GMT 2
Νεκτάριε καλημέρα Καλή και απροβλημάτιστη κατασκευή σου εύχομαι. Ωραίο θέμα και πολύ εντυπωσιακό.Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα σε ψήσει για τα καλά ώστε να μπεις πιο βαθιά στο κόσμο των αγωνιστικών. Κάνε υπομονή και σε λίγο καταφθάνει και ο δικός μου Ιαπωνας για παρέα γιατί οι Ευρωπαίοι σήκωσαν κεφάλι στο GB!! Καλή αρχή φίλε Γιάννης Πού είσαι ρε φίλε εξαφανισμένος; Είχα αρχίσει να ανησυχώ! (Αλήθεια!) Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συμμετάσχεις στο GB, και μάλιστα με Γιωπωνέζο! Δεν ρωτάω με τι, θα περιμένω την έκπληξη. Ευχαριστώ για το ενθαρρυντικό σχόλιο! : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 22, 2012 20:41:44 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Άργησα, αλλά άρχισα! Άργησα να ξεκινήσω την κατασκευή, γιατί μελετούσα ενδελεχώς τι απόχρωση του ... μαύρου θα κάνω το κάθε εξάρτημα! ;D Όπως έχω ήδη αναφέρει, το κιτ είναι πολύ προσεγμένο και δεν δημιουργεί το παραμικρό πρόβλημα. Δεν υπάρχουν ατέλειες, σημάδια από καλούπια, ραφές σε άσχετα σημεία, κ.λπ., ενώ και οι χρωματικές οδηγίες είναι λεπτομερέστατες! Ωστόσο, επειδή το κιτ αφορά το αυτοκίνητο του 1996 ενώ εγώ σκοπεύω να φτιάξω του 1997, θα πρέπει να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις. Οι σημαντικότερες διαφορές μεταξύ τους είναι: 1. Η ποδιά. Στο όχημα του ’96 δεν είναι λεία και είναι καλυμμένη με carbon, ενώ στου ’97 είναι λεία, έχει 2 στρόγγυλες αεροεισαγωγές και είναι βαμμένη πράσινη. 2. Στου ’97 δεν υπάρχει η χαρακτηριστική - σχήματος V - απόληξη εξάτμισης, αλλά ευθεία, καθώς επίσης και ένα κομμάτι προστατευτική λαμαρίνα στο κάτω τμήμα του προφυλακτήρα. Θα τοποθετηθεί μεταλλική απόληξη εξάτμισης, από άλλο κιτ, καθώς και «φύλλο λαμαρίνας». 3. Ο υαλοκαθαριστήρας είναι τοποθετημένος ώστε να λειτουργεί προς διαφορετικές κατευθύνσεις: στου ’96 η βάση του βρίσκεται στο δεξιό άκρο του παρμπρίζ, ενώ στου ’97 βρίσκεται στο κέντρο του. 4. Έχουν εντελώς διαφορετικές ζάντες. Έχουν ήδη παραγγελθεί αυτές που θα τοποθετηθούν, ενώ ενδέχεται να απαιτηθούν και τροποποιήσεις τους. 5. Στα ελαστικά του’97 δεν υπάρχουν λευκά γράμματα. 6. Ορισμένα από τα σήματα είναι διαφορετικά. Κυρίως επειδή το ’96 σπόνσορας ήταν και η XJR ενώ το ’97 μόνο η Castrol. Υπάρχουν όμως και κάποιες άλλες διαφορές στα σήματα, όχι τόσο ορατές. Οι απαιτούμενες χαλκομανίες είναι στη φάση της σχεδίασης και πιστεύω ότι σύντομα θα εκτυπωθούν. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα παραθέτω φωτό των δυο οχημάτων για να δείτε τις διαφορές. Και μετά την - καθιερωμένη για μένα - φλυαρία, πάμε στην ουσία! Ξεκίνησα την κατασκευή με την τροποποίηση της ποδιάς, που νομίζω ότι θα είναι και η πιο σημαντική τροποποίηση που θα κάνω στο κιτ. Ένα βράδυ λοιπόν, δυο πειρατικές πιστόλες «εξηφανίσθησαν μυστηριωδώς» από το “spare box” με τα Playmobil, «τροποποιήθηκαν» κατάλληλα ώστε οι κάννες τους να αποτελέσουν τις δυο στρόγγυλες αεροεισαγωγές, ανοίχτηκαν δυο τρύπες στην ποδιά, τοποθετήθηκαν οι δυο πρώην κάννες, τα υπόλοιπα κενά γέμισαν με στόκο και τρίφτηκαν, και έτοιμη για αστάρωμα η ποδιά του ’97… Ιδού φωτό των δυο οχημάτων… …και της ιδιοκατασκευής… Κατά τα λοιπά, η κατασκευή συνεχίζεται με την προετοιμασία διάφορων εξαρτημάτων για αστάρωμα, διαδικασία που όμως δεν παρουσιάζει κάποιο φωτογραφικό ή μοντελιστικό ενδιαφέρον, και συνεπώς θα επανέλθω όταν θα έχω κάποια ουσιαστική πρόοδο. Ευχαριστώ για τη προσοχή και τον χρόνο σας! Κάθε ιδέα, πρόταση και παρατήρηση δεκτές και απαραίτητες!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 22, 2012 20:47:13 GMT 2
Χαχαχαχαχα.Νεκτάριε φανταστικές οι πιστόλες σου.... ;D ;D ;D Είσαι ωραίος.... : : : : : : Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Mar 23, 2012 9:58:52 GMT 2
Φίλε αγάπιε, χαίρομαι που η πατέντα μου σου άρεσε και σε έκανε να γελάσεις! Τα λέμε! : :
|
|