|
Post by jvolume on Mar 5, 2012 15:48:29 GMT 2
Χρήστο καλησπέρα Έχεις ξεκινησει απιστευτα και πλέον εκτός της ποσότητας και η ποίοτητα της λεπτομέρειας που κατασκευάζεις έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο. Αυτό σημαίνει οτι και οι απαιτήσεις απο εσένα ανεβήκαν αντιστοίχως. Με άλλα λόγια, μας έχεις κακομάθει ρε φίλε και όσο βλέπουμε οτι "τραβας" τόσο περισσότερα θα ζητάμε. Το μεράκι και η καλή οργάνωση φαίνονται και από τα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Καλή συνέχεια. : : : : Μιας και είπα την λέξη αποτελέσματα, τι γίνεται εκεί με μαθήματά σου?
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 5, 2012 16:41:08 GMT 2
Χρήστο καλησπέρα Έχεις ξεκινησει απιστευτα και πλέον εκτός της ποσότητας και η ποίοτητα της λεπτομέρειας που κατασκευάζεις έχουν ανέβει σε άλλο επίπεδο. Αυτό σημαίνει οτι και οι απαιτήσεις απο εσένα ανεβήκαν αντιστοίχως. Με άλλα λόγια, μας έχεις κακομάθει ρε φίλε και όσο βλέπουμε οτι "τραβας" τόσο περισσότερα θα ζητάμε. Το μεράκι και η καλή οργάνωση φαίνονται και από τα αποτελέσματα της δουλειάς σου. Καλή συνέχεια. Μιας και είπα την λέξη αποτελέσματα, τι γίνεται εκεί με μαθήματά σου? Γιαννη καλησπερα : : Σ'ευχαριστω παρα πολυ για τα καλα σου λογια!!! Χαιρομαι που αρεσει η δουλεια μου Προσπαθω καθε φορα να κανω οτι καλυτερο μπορω κ να εφαρμοζω κατι καινουριο Τα μαθηματα του εξαμηνου τα περασα ολα! ...2 απο το Α' Εξαμηνο με βασανιζουν αλλα δεν ξερω ακομα τι εκανα σ'αυτα
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 5, 2012 18:50:45 GMT 2
Μπράβο Χρηστάρα, αυτά είναι νέα ... Να μην παραμελούμε τα μαθήματα μας... : : : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 7, 2012 12:28:10 GMT 2
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 7, 2012 15:34:41 GMT 2
;D ;D Δεν ειναι δυσκολο Γιωργο, λιγη υπομονη χρειαζεται κ υγρη κολα
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 8, 2012 9:55:09 GMT 2
Και να το έχεις... : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 8, 2012 10:14:12 GMT 2
Και να το έχεις... Με εξασκηση κ καλους δασκαλους ολα γινονται κ ευτυχως εδω εχουμε τους καλυτερους Σ'ευχαριστω πολυ : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 8, 2012 13:09:01 GMT 2
Καλημερα : : Φτασαμε κ στο δευτερο update της Γερμανιδας Αμαξωμα:Αφου ασταρωθηκε ξανα, τριφτηκε με 2000 ντουκοχαρτο, σαπουνιστηκε κ βαφτηκε με το TS-17 κατευθειαν απο τη φιαλη ( 3 Mist κ 1 Wet με χρονικη διαφορα στα 20' το ενα χερι απο το επομενο) 1ο 2ο 3ο 4ο Πατωμα-Εσωτερικο-Διαφορα Εξαρτηματα:Βαφτηκε το πατωμα με το TS-17, με Alclad Aluminium σε ορισμενα κοματια κ οι μαυρες περιοχες θα αναλυθουν παρακατω για το πως βαφτηκαν. Οι ποδιες βαφτηκαν με Semi Gloss Black της Gunze κ Magnesium της Alclad Συστημα Πεδησης-Αναρτησης: Χρησιμοποιηθηκαν οι αποχρωσεις TS-17, Semi Gloss Black, Magnesium, Aluminium κ X-12 Η εξατμηση βαφτηκε με το Aluminium της Alclad κ στη συνεχεια τονιστηκε με Jet Exhaust κ Pale Gold Burned Metal της Alclad Λοιπα Εξαρτηματα: (Το πατωμα του οδηγου δεν ειναι ετοιμο ακομα) Παραθυρα:Εχοντας γλυκαθει απο το σφαξιμο τους στο impreza, θελησα να επεμβω κ εδω: Κ τωρα το εξτρα της υποθεσης Οπως πολυ καλα γνωριζετε, μεγαλο μερος του αυτοκινητου κ των εξαρτηματων του αποτελειται απο υλικο carbon. Υπηρχαν δυο λυσεις: 1η Βαψιμο ολων αυτων των τμηματων με Semi Gloss Black (Συμβιβασμος) 2η Εφαρμογη Χαλκομανιας carbon (Επιπονη κ κοστοβορα διαδικασια) Εγω λοιπον επελεξα την 3η λυση ;D τα εβαψα carbon! Εχοντας διαβασει την τεχνικη παλαιοτερα, θελησα να πειραμματιστω. Η συνταγη ειναι: Βαψιμο του κοματιου με Black \ Χρησιμοποιηση μιας σιτας σε ρολο stensil κ βαψιμο με metallic Grey ή Silver \ Περασμα με Smoke \ Περασμα Gloss Varnish Ετσι κ 'γω εχοντας ηδη βαψει τα κοματια με Semi Gloss Black, ανοιγω το κουτι με τις σιτες κ βρισκω το πιο "καλο" στο ματι pattern τουλι απο μπομπονιερα!! Γεμιζω τον Iwata με το Silver Base Cote της Zero κ ξεκιναω τα ελαφρια περασματα πανω απο τη σιτα (με πολλα καντηλια ενδιαμεσως ;D ): Κ αφου μενω σχετικα ικανοποιημενος, σειρα εχει το Smoke. Ελα ομως που δεν εχω.....αντικαταστατης λοιπον το χειροποιητο Semi Gloss Black (Matt Black + Gloss Varnish) ελαχιστα πιο αραιωμενο. Γεμιζω παλι τον Iwata κ επαναλλαμβανω τα ελαφρα περασματα (χωρις τη σιτα) Σειρα εχει το Βερνικι για την απωτυπωση της ρητηνης! Gloss Varnish της Gunze αραιωμενο με Lacquer Thiner κ παιρνει φωτια ο iwata!! Απολογισμος: Πολυ καλη τεχνικη, χρειαζεται εξασκηση κ ειναι οικονομικη! Θα μπορουσε να ειναι καλυτερο το αποτελεσμα αλλα για πρωτη φορα που την δοκιμασα εμεινα αρκετα ικανοποιημενος. Στην επομενη καλυτερα! Ελπιζω να σας αρεσει κ να μην σας κουρασα με το μακροσκελες update μου Να περνατε καλα : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 8, 2012 13:32:10 GMT 2
Χρήστο φοβερό update φίλε! Το χρώμα στο αμάξωμα έκατσε πανέμορφα! Οι εξατμίσεις είναι αριστούργημα όπως και τα υπόλοιπα μέρη του αυτοκινήτου! : : : : : : Στο θέμα carbon τώρα...ένω είναι η καλύτερη λύση από όλες όσες υπάρχουν και οικονομική, έχει ένα θέμα με την αποτύπωση του pattern... To pattern αυτό δεν θυμίζει carbon, μιας και μοιάζει πιο πολύ με το pattern από δέρμα φιδιού... Την απόμενη φορά να ίσως θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις τούλι το οποίο να έχει κάθετο pattern...και με μικρότερη πλέξη από το παρακάτω λινκ: www.briansmodelcars.com/tutorials/tutorial/52Αυτό βέβαια είναι προσωπική γνώμη και σε καμία περίπτωση δεν μειώνει την δουλειά σου και τον πειραματισμό σου... Καλή συνέχεια! : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 8, 2012 13:42:00 GMT 2
Αλεξη σ'ευχαριστω παρα πολυ!! Στην αρχη δοκιμασα τη σιτα που δινει η ΤΑΜΙΥΑ μαζι με τα κιτ της αλλα ειχε πολυ μικρο ματι κ δεν εβγαζε σωστο αποτελεσμα. Ειχα τουλι με κυψελωτο κ φιδισιο ;D pattern κ αυτο που μου ταιριαξε καλυτερα ηταν το δευτερο. Δεν με πειραξε να σου πω την αληθεια, ισα ισα που το χαρηκα! Η αναζητηση θα συνεχιστει
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 8, 2012 18:40:32 GMT 2
Φωτιά έχει πάρει η Merc, Χρηστάρα... Η φράση "Πολύ όμορφα όλα", είναι λίγη και δύσκολα αποδίδει την εξαιρετική δουλειά σου... Στα κάρμπον, ήθελε λίγο πιο λεπτό τούλι, αλλά δεν πειράζει καθόλου... Μια χαρά βγήκε... ΥΓ. Ερώτηση... Πως συγκράτησες το τούλι πάνω στα κομμάτια? Ρε συ Χρήστο κάθε φορά που βλέπω update σου, αισθάνομαι και πιο γέρος... Λες και έχουν περάσει χρόνια από εκείνο το πρώτο σου, άβαφο impreza. Άλλα εσύ γίνεσαι καταξιωμένος μοντελιστής σε χρόνο ρεκόρ... Για μένα αποτελείς, παράδειγμα προς μίμηση, για όλους μας... Τόσο για τους χαμηλούς τόνους σου, όσο και για την διάθεση για μάθηση και την αγάπη στο χόμπι που σε έφεραν σε αυτό το επίπεδο. Άξιος...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 8, 2012 19:17:25 GMT 2
Φωτιά έχει πάρει η Merc, Χρηστάρα... Η φράση "Πολύ όμορφα όλα", είναι λίγη και δύσκολα αποδίδει την εξαιρετική δουλειά σου... Στα κάρμπον, ήθελε λίγο πιο λεπτό τούλι, αλλά δεν πειράζει καθόλου... Μια χαρά βγήκε... ΥΓ. Ερώτηση... Πως συγκράτησες το τούλι πάνω στα κομμάτια? Γιωργο κυνηγαω το χρονο ;D ;D Ειναι ο κανονας που εχω θεσει στον εαυτο μου να ασχολειται με ενα κιτ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ καθε φορα οποτε με κανει να ανεβαζω ταχυτητα για να ξεκινησω καποιο καινουριο Οπως ειπα κ στον Αλεξη, εγω ειμαι ικανοποιημενος κ στο επομενο μοντελο (σιγουρα θα ξαναεφαρμοστει) θα ελεγξω καλυτερα τις παραμμετρους : : Δεν τα εδεσα ή συγκρατησα με ταινια οπως παρουσιαζεται στο briansmodelcars αλλα τα κρατουσα με το χερι. Σε καποια σημεια ειχα κοψει ενα μικροτερο κοματι σιτας κ εφαρμοζα εκεινο λογω της περιπλοκοτητας του σχηματος του κοματιου Ρε συ Χρήστο κάθε φορά που βλέπω update σου, αισθάνομαι και πιο γέρος... Λες και έχουν περάσει χρόνια από εκείνο το πρώτο σου, άβαφο impreza. Άλλα εσύ γίνεσαι καταξιωμένος μοντελιστής σε χρόνο ρεκόρ... Για μένα αποτελείς, παράδειγμα προς μίμηση, για όλους μας... Τόσο για τους χαμηλούς τόνους σου, όσο και για την διάθεση για μάθηση και την αγάπη στο χόμπι που σε έφεραν σε αυτό το επίπεδο. Άξιος... Εγω παρατηρω πως απλα εχει αλλαξει ο τροπος που δουλευω απ' οταν ξεκινησα μεχρι τωρα. Δεν κανω και διαφορετικο, διαχειριζομαι πιο σωστα τα μεσα κ τις γνωσεις που αποκτω. Νιωθω μια σιγουρια κ δεν φοβαμαι να δοκιμασω κατι νεο. Ειναι η ηλικια, η αγαπη για το χομπυ μας, δεν ξερω ?! Κ να ξερεις πως αν μπορω πλεον να φτιαχνω κατι αξιοπρεπες, ειναι γιατι εσυ, ο Σταυρος, ο Βαγγελης, οι Γιαννηδες, ο Αποστολος, μετεπειτα ο Θανος κ τα υπολοιπα παιδια συμβαλατε ο καθ' ενας με το δικο του τροπο κ με βοηθησατε σ'αυτο ξεκινωντας στην ουσια απο το 0. Ευχαριστω πολυ
|
|
|
Post by nektarios on Mar 8, 2012 19:38:42 GMT 2
Φίλε μου Χρήστο, έχω να πω μόνο αυτό: : : : : : : : : : : Για την υπομονή, για τη μεθοδικότητα, για τους νεωτερισμούς, για την έμφαση στη λεπτομέρεια, και τελικά για το αποτέλεσμα, που έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο όλων αυτών! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 8, 2012 20:26:07 GMT 2
Φίλε μου Χρήστο, έχω να πω μόνο αυτό: Για την υπομονή, για τη μεθοδικότητα, για τους νεωτερισμούς, για την έμφαση στη λεπτομέρεια, και τελικά για το αποτέλεσμα, που έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο όλων αυτών! Καλή συνέχεια! Νεκταριε σε υπερευχαριστω για τα καλα σου λογια! Προσπαθω για το καλυτερο
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Mar 9, 2012 10:01:18 GMT 2
Χρήστο οτι και να σου πούμε έιναι λίγο....Μπράβο κ πάλι Μπράβο!!!!!!!!!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 10, 2012 0:31:30 GMT 2
Χρήστο η μεθοδικότητα σου μοναδική, τα βαψίματα σου καταπληκτικά και ευφιέστατη η ιδέα αναπαράστασης του carbon look. : : : : Καλή συνέχεια φίλε..... : : : :
|
|