|
Post by gtziaf on Sept 30, 2024 8:21:00 GMT 2
Γιωργο καλη αρχη!! Εχουμε μιλησει για την F40, και απ'οτι και στα υπολοιπα σχολια, οντως αυτο το αυτοκινητο ειναι για πολυ πολυ κοσμο εμβληματικο και αξεπεραστο!!! Ακριβώς, Παγαγιώτη. Καλημέρα
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 1, 2024 13:52:55 GMT 2
Καλό μήνα Γιώργο. Τα τσέκαρα τα links. Ευχαριστώ. Έχω ή νόμιζα πως το είχα το Totip στην 1/16 στο στοκ μου αλλά όταν άνοιξα το κουτί, διαπίστωσα πως μέσα υπήρχε ένα Porsche!!!! Τι να πεις....
Καλή αρχή!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2024 7:42:41 GMT 2
Καλό μήνα Γιώργο. Έχω ή νόμιζα πως το είχα το Totip στην 1/16 στο στοκ μου αλλά όταν άνοιξα το κουτί, διαπίστωσα πως μέσα υπήρχε ένα Porsche!!!! Τι να πεις.... Πρέπει να δεις μήπως στο κουτί της Porsche έχει την F40 Τι θησαυρός είναι αυτός ρε συ. Απίθανα κιτ
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Oct 3, 2024 0:39:43 GMT 2
Για την ώρα η F40 αγνοείται. Γιωργο, να δω πότε θα φτιαχτούν..... Φτιάχνω 3-4 το χρόνο, αγοράζω καμία πενηνταριά!!!!
Καλημέρες
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Oct 3, 2024 18:56:37 GMT 2
Αγαπημένη η F40 Γιώργο, είναι σίγουρος θα δούμε φοβερό αποτέλεσμα, καλή αρχή και εδώ! (Αντώνη, νόμισα για μια στιγμή ότι ήταν στοκ καταστήματος μοντελισμού... πολύ ωραία συλλογή)
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 3, 2024 19:00:25 GMT 2
Αντώνη, όλοι έτσι είμαστε. Είναι διαφορετικό χόμπι η συλλογή μοντέλων.
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, Χρήστο.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 3, 2024 19:23:41 GMT 2
Αγαπητοί, ήρθε η ώρα για το πρώτο update, στο πόνημα F40. Αρχικά προστέθηκαν παξιμάδια στο πάτωμα, αφού το μοντέλο θα πρέπει να εφαρμοστεί σε βάση πριν ταξιδέψει. Στη συνέχεια ξεκίνησαν οι στάνταρ διαδικασίες κατασκευής της F40, της tamiya. Έτσι καταπιάστηκα με το πάτωμα στοκάροντας και καλύπτοντας πιν μαρκ, ενώ αφαιρέθηκαν οι ανάγλυφες ράβδοι στο πίσω μέρος του σασί, για να αντικατασταθούν με πιο ρεαλιστικούς κυλινδρικούς. Οι έχοντες γερή μνήμη θα θυμούνται ότι όταν έφτιαξα την δική μου πολιτική στην τιτανομαχία, είχα αφαιρέσει τον πίσω μέρος του σασί, για βελτιώσω την εφαρμογή του καπό, που κάθεται πάνω του. Εδώ, λόγω των απαιτήσεων αποστολής του μοντέλου, χρειάζομαι σταθερότητα, οπότε το κομμάτι δεν αφαιρέθηκε. Αυτό σημαίνει ότι θα χρειαστεί να βρεθεί άλλη λύση, για την κάλυψη της σοβαρότερης αδυναμίας του μοντέλου. Σε αυτά που δεν είχα κάνει την άλλη φορά, συμπεριλαμβάνεται είναι η αφαίρεση των θόλων των τροχών από το πάτωμα και η ενσωμάτωση τους στο αμάξωμα. Αυτό πρέπει να συμβεί γιατί οι θόλοι είναι μέρος του αμαξώματος και η ένωση τους δεν πρέπει να φαίνεται. Δυστυχώς εκεί επέλεξε η tamiya να ενσωματώσει τα πιν που συγκρατούν το αμάξωμα με το πάτωμα, οπότε η χειρουργική αυτή, αλλάζει όλη την λογική εφαρμογών του κιτ. Το πως θα αντιμετωπιστεί αυτό, θα το δούμε στο επόμενο. Ακολούθησε η δημιουργία των 2 φώτων στο κάτω πίσω μέρος, που στο κιτ δίνονται ως χαλκομανία. Πριν την διαδικασία βρέθηκαν 2 κατάλληλου μεγέθους διαφανή στο spare box. Τέλος, μένοντας στα διαφανή, διορθώθηκε άλλη μια αστοχία του κιτ. Τα διαφανή, ατυχώς, ενσωματώνουν, μέρος του αμαξώματος, το οποίο αφαιρέθηκε από τα πλαϊνά παράθυρα. Αντί αυτού αναπαραστάθηκαν με φύλλα πλαστικού και κολλήθηκαν στοκαρίστηκαν με το αμάξωμα, ώστε να βάφουν μαζί με αυτό. Αυτά ως αρχή. Ήδη από νωρίς, το κιτ προδίδει τις αδυναμίες και επαφίεται στον μοντελιστή για το πως θα τις χειριστεί. Μέσα στο ΣΚ, ελπίζω να επανέλθω με τη συνέχεια της προετοιμασίας του αμαξώματος. Καλό βράδυ
|
|
celkay
Kart Driver
Χρήστος
|
Post by celkay on Oct 3, 2024 20:35:54 GMT 2
Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις Γιώργο! Με τι συγκρατείται εκείνο το παξιμάδι στο κέντρο; Εποξική;
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 4, 2024 7:59:02 GMT 2
Ενδιαφέρουσες παρεμβάσεις Γιώργο! Με τι συγκρατείται εκείνο το παξιμάδι στο κέντρο; Εποξική; Καλημέρα, Χρήστο. Ναι εποξική είναι. Στη συνέχεια πρέπει να τροποποιήσω το τούνελ μετάδοσης στη μπανιέρα του κόκπιτ, το οποίο θέλει αλλαγές, όπως και να έχει. Με κάποιο τρόπο πρέπει να θηλυκώνει το παξιμάδι. Δεν ε΄χω σκεφτεί τη διάταξη ακριβώς, αλλά αυτό θα με απασχολήσει αργότερα.
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 4, 2024 13:34:32 GMT 2
Γιώργο, πολύ ωραία πρόοδος. Αυτό με τις βίδες στο σασί δεν το είχα σκεφτεί ποτέ, ενώ επί πόσα χρόνια ξεβίδωνα die cast από τις βάσεις τους, πολύ καλή ιδέα! Τα κοψίματα σούπερ για τα φώτα και ωραία η παρέμβαση για τα παράθυρα. Antonis Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο, πολύ όμορφη η συλλογή σου! Νομίζω βλέπω δύο 512ΒΒ στην 1/16, αν σου περισσεύει η μία μπορώ να σε γλυτώσω με πολύ χαρά από το βάρος... :-)
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2024 8:29:07 GMT 2
Καλημέρα, Νάσο. Το είχα κάνει πριν πολλά χρόνια πρώτη φορά στην Aston Martin της Tamiya, που επίσης ήταν παραγγελία και την ιδέα την είχα αλιεύσει από ένα γιαπωνέζικο blog της εποχής. Από τότε την έχω εφαρμόσει πολλές φορές με την F40 μοιάζει να είναι η πιο δύσκολη περίπτωση. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 6, 2024 17:16:27 GMT 2
Το 2ο μέρος των εργασιών προετοιμασίας του αμαξώματος ξεκινάει με τα κλασσικά. Σκράιμπερ, πλάτυνση του χαρακτηριστικού σιριτιού και φυσικά απαλοιφή των mold lines, με πολύ προσοχή για να μην εμφανιστεί το φαινόμενο των "tamiya lines", στο στάδιο του ασταρώματος. Συνεχίζοντας τις εργασίες ανοίχτηκαν οι οπές εξαερισμού στο καπό του κινητήρα και προστέθηκαν μήκη πλαστικού για να δημιουργηθεί κάποιο "πάτημα" για το αμάξωμα, αφού στο προηγούμενο είχα παρακάμψει την προβλεπόμενη από την tamiya μέθοδο συναρμογής, αφαιρώντας τους θόλους των τροχών από το πάτωμα. Οι θόλοι τώρα ενσωματώθηκαν στο αμάξωμα και η κατάληξη της εισαγωγής αέρα που ξεκινάει από τα πλαϊνά τζάμια και καταλήγει στο μοτέρ, είναι πλέον ένα κομμάτι και όχι 2 ξεχωριστά πάνελ, με κενό, όπως προβλέπει το engineering της ιαπωνικής εταιρείας. Φυσικά τα κενά στοκαρίστηκαν αλλά εδώ θα χρειαστεί αρκετή δουλειά για να επιτευχθεί σχήμα, κοντά στο πρωτότυπο. Μιας και λέμε για εισαγωγές, με φύλλο πλαστικού έδωσα βάθος στις πλαϊνές, που στο κιτ δύνονται "κοντές". Επίσης, κόλλησα το τμήμα του αμαξώματος εμπρός από τις πόρτες και προστέθηκαν μήκη πλαστικού ώστε να ενισχύσουν τις εργασίες βελτίωσης που έγιναν στο αμάξωμα. Τέλος, προστέθηκαν πίροι για εξασφαλιστεί η θέση του καπό σε σχέση με το κάτω τμήμα του αμαξώματος, αυτό που δίνεται ενσωματωμένο στο πάτωμα, κι εξήγησα στο προηγούμενο γιατί δεν έκοψα (σε αντίθεση με την κατασκευή της πολιτικής). Ακολούθησε τρίψιμο και η δοκιμαστική εφαρμογή. Προς μεγάλη ευχαρίστηση, το χιλιοτραγουδισμένο καπό, που τόσο έχει ταλαιπωρήσει γενιές και γενιές μοντελιστών, εφαρμόζει σωστά, ιδίως στο προβληματικό δεξί τμήμα του. Θα ακολουθήσουν οι τελευταίες προσαρμογές πριν το αστάρι, με τρίψιμο και στοκάρισμα όπου χρειάζεται. Και φυσικά θα βγάλω καλύτερε φώτο στο μαύρο υπόβαθρο καθώς η σημερινή ενημέρωση ήρθε απευθείας από τον πάγκο, με αγωνιστικές - επαναστατικές φωτογραφίες ενάντια στη νομενκλατούρα που καταδυναστεύει το χόμπι μας. Να έχετε μια δημιουργική εβδομάδα.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 6, 2024 21:26:20 GMT 2
Εξαιρετικές παρεμβάσεις μέχρι στιγμής φίλε, από αυτές που μου αρέσουν! Αυτά είναι γούστα, το μισό μοντέλο να είναι ανακατασκευασμένο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 7, 2024 7:43:53 GMT 2
Ευχαριστώ, για τον σχολιασμό Νεκ. Ο στόχος πάντως δεν ήταν να ανακατασκευάσω το μοντέλο . Καλημέρα
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 7, 2024 16:24:47 GMT 2
Ο ασθενής βλέπω πάει από το καλό στο καλύτερο, ξεκίνησες τα θαύματα πάλι γιατρέ! Ωραίες παρεμβάσεις στα πλαίσια workshop θα έλεγα!
Με το φαινόμενο tamiya lines στο αστάρωμα, τι ακριβώς εννοείς;
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 7, 2024 17:09:27 GMT 2
Και έλεγα ότι κάποια στιγμή θα την πιάσω την δικιά μου F40...τώρα μάλλον έχω τρομάξει από τον όγκο των παρεμβάσεων που έχεις κάνει Γιώργο😂😂😂
|
|