|
Post by konstantinf on Apr 30, 2024 17:34:19 GMT 2
Κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί μηχανολογικό σεμινάριο, να μαθαίνουμε και πέντε πράγματα κιόλας, καλή συνέχεια Κωνσταντίνε. Ευχαριστώ πολύ Αλέξη, να 'σαι καλά! Ομολογουμένως, ένα από τα θετικά αυτού του κιτ (και να μην ξεχάσω να το αναφέρω στην αξιολόγηση...) είναι ότι κάθε κομμάτι ονοματίζεται στις οδηγίες: Έτσι, μαθαίνω κι εγώ (και σας κάνω μετά τον έξυπνο!!! ) Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on May 1, 2024 19:39:39 GMT 2
Α, έτσι εξηγείται λοιπόν....έχεις και ''λυσάρι''....!!!
|
|
|
Post by nikostheo on May 3, 2024 8:20:27 GMT 2
Καλημέρα και καλή Ανάσταση να έχουμε, πολύ όμορφη εξέλιξη έως τώρα θα γίνει καθόλου weathering? Έστω και ένα panel line να δώσει βάθος σε ότι χρειάζεται;
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2024 11:11:17 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Νίκο και αντεύχομαι! Στα μηχανικά μέρη έχει γίνει wash, όσο χρειάζεται. Panel lines στην 1/8 είναι σπάνιες, μιας και πόρτες, καπό και πορτμπαγκάζ ανοίγουν και οι αρμοί είναι εμφανείς. Όταν φτάσω να ασχοληθώ με το αμάξωμα, θα δώ αν υπάρχουν τέτοιες γραμμές που να χρειάζονται τονισμό. Πάντως, καθώς ασχολούμαι γενικά με "αντίκες", η προσωπική μου φιλοσοφία είναι πώς όσοι ιδιώτες ή μουσεία τις έχουν στην κατοχή τους δεν αφήνουν να εμφανιστεί ούτε βρόμισμα ούτε weathering...
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2024 11:33:22 GMT 2
Καλημέρα φίλοι μου! Αφού ξεμπέρδεψα εν πολλοίς με τα μηχανικά μέρη, ασχολήθηκα με το εσωτερικό και δη με την μπανιέρα. Εδω, αντικαταστάθηκαν οι "μοκέτες" που δίνει το κιτ (δεξιά στην φωτογραφία) με αυτοκόλλητο βελούδο που είναι παχύτερο και σε κάπως λιγότερο φωναχτό κόκκινο (αριστερά): Στο λεβιέ ταχυτήτων και στο χειρόφρενο περάστηκε ένα χέρι TS-7 για να αποδοθεί καλύτερα το ιβουάρ χρώμα, Στο λεβιέ περάστηκε και ένα λεπτό μεταλλικό στεφανάκι που δεν δίνεται στο κιτ:
Στο τιμόνι χρειάστηκε περισσότερη δουλειά, πέρα από το ανωτέρω βάψιμο, για να εξαλειφθούν οι απαίσιες ραφές και άλλες ανωμαλίες:
Στο πίσω μέρος της μπανιέρας τοποθετήθηκαν οι εργοστασιακές βαλίτσες που σας δείχνω, αν και δεν ευθύνομαι για την κατασκευή τους, καθώς είναι πραγματικά καλοφτιαγμένες από τη μάνα τους:
Στο ταμπλό προστέθηκε χρώμιο (BMF) στη βάση του σταχτοδοχείου...
... και αφού τοποθετήθηκε (με λίγο κόπο) η μπανιέρα στο πλέγμα, το σύνολο δείχνει έτσι:
Αυτά για σήμερα. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα με υγεία και χωρίς βροχή!
|
|
|
Post by alex78 on May 4, 2024 13:19:31 GMT 2
Επιτέλους και λίγο χρώμα στην ζωή μας, ''πλήξαμε'' τόσο καιρό με τις 50 αποχρώσεις του γκρί...
Πολύ όμορφα φινιρισμένο Κωνσταντίνε με μόνη επισήμανση το λίγο καλύτερα καθάρισμα της στεφάνης του τιμονιού εσωτερικά.
Καλή Ανάσταση και χαρούμενο Πάσχα.
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2024 16:51:36 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Αλέξη για τα καλά λόγια και την επισήμανση! Εννοείς στην ένωση του αριστερού βραχίονα με τη στεφάνη, έτσι; Το είδα και θα διορθωθεί! Καλή Ανάσταση και σε σένα!
|
|
|
Post by alex78 on May 4, 2024 17:18:53 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 4, 2024 19:16:03 GMT 2
Ωραίο το εσωτερικό, Κώστα. Οι μοκέτες μου άρεσαν πολύ, επίσης. Οι βαλίτσες τα σπάνε! Σκέφτηκες καθόλου να αλλάξεις το χρώμα του δέρματος για διαφοροποίηση από το εργοστασιακό; Καλή Ανάσταση με υγεία.
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2024 19:19:50 GMT 2
Ελπίζοντας να μην λέω μπαρούφες, επισυνάπτω ενδεικτικά μερικά σημεία που μου χτύπησαν στο μάτι.... Καλέ μου Αλέξη, αυτές είναι οι φωτογραφίες πριν την παρέμβαση... Η τρίτη φωτό δείχνει το διορθωμένο και μονταρισμένο κομμάτι. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2024 19:29:00 GMT 2
Ωραίο το εσωτερικό, Κώστα. Οι μοκέτες μου άρεσαν πολύ, επίσης. Οι βαλίτσες τα σπάνε! Σκέφτηκες καθόλου να αλλάξεις το χρώμα του δέρματος για διαφοροποίηση από το εργοστασιακό; Καλή Ανάσταση με υγεία. Χαίρομαι που σου αρέσουν Γιώργο! Θα ήταν βέβαια πιο ενδιαφέρον αν το κιτ προέβλεπε να συναρμολογήσει ο μοντελιστής τις βαλίτσες, καθώς όλοι οι μεντεσέδες και οι κλειδαριές είναι λειτουργικές. Τα καθίσματα υπέστησαν ένα χέρι Italian Red της Tamiya και δυο χέρια ματ βερνίκι, για να διακρίνονται από το πιο σκοτωμένο κόκκινο της υπόλοιπης μπανιέρας. Το δοκίμασα και σκεπασμένο πρόχειρα με την οροφή/πόρτες και φαίνονται ωραία. Καλή Ανάσταση και σε όλη την οικογένεια Τζιαφά!
|
|
|
Post by alex78 on May 4, 2024 19:32:05 GMT 2
Άπό την πολλή νηστεία μάλλον βλέπουν πουλάκια τα μάτια μου, έχεις δίκιο τώρα το αποσαφήνισα. Είπα και εγώ, ο Κωνσταντίνος με τέτοια εμπειρία να αφήσει να του ξεφύγει τέτοιο πράγμα....Καλό βράδυ.
|
|
|
Post by konstantinf on May 4, 2024 20:01:56 GMT 2
Άπό την πολλή νηστεία μάλλον βλέπουν πουλάκια τα μάτια μου, έχεις δίκιο τώρα το αποσαφήνισα. Είπα και εγώ, ο Κωνσταντίνος με τέτοια εμπειρία να αφήσει να του ξεφύγει τέτοιο πράγμα....Καλό βράδυ. Κι εγώ νήστεψα, αλλά όχι ακραία, ακριβώς για να μη μου ξεφύγουν τέτοια... 🤣
|
|
|
Post by konstantinf on May 11, 2024 18:17:40 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου!
Την εβδομάδα που πέρασε συνέχισα την επεξεργασία του εσωτερικού. Η βασική εργασία ήταν η επένδυση της οροφής με αυτοκόλλητο βελούδο χρώματος ιβουάρ. Ξεκίνησα με τις πόρτες...
... και τελείωσα με τον υπόλοιπο ουρανό:
Αρκετό χρόνο πήρε η επεξεργασία των αμορτισέρ των θυρών, των οποίων η επιφάνεια ήταν σε κακό χάλι, σχεδόν όπως βγήκαν από το καλούπι (φωτογραφία αριστερά). Εδώ αξιοποιήθηκε το μικτό μου τορνάκι με εμφανή αποτελέσματα και τα εξωτερικά των εμβόλων βάφτηκαν μαύρα:
Στη συνέχεια αποφάσισα να εγκαταστήσω σύστημα ήχου, καθώς σε μερικές φωτογραφίες φαίνονται μεγάφωνα στο εσωτερικό των θυρών. Κατασκευάστηκαν από φωτοχαραγμένο πλέγμα και στεφανάκι από χρωμιωμένη ράβδο:
Και τότε συνειδητοποίησα ότι για τον ήχο χρειάζεται και πηγή, που το 1954 ήταν μόνο ραδιόφωνο. Ευτυχώς βρήκα φωτογραφίες από το ορίτζιναλ ράδιο Becker κι έτσι έφτιαξα ένα ομοίωμα από φύλλο στυρενίου και φύλλο αλουμινίου στην 1/8:
Θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, αλλά απ' το όλοτελα... Αυτά για σήμερα, να έχετε όλοι ένα καλό Σαββατοκύριακο!
|
|
|
Post by nektarios on May 11, 2024 19:42:52 GMT 2
Χριστός Ανέστη! Πολύ όμορφο - και - το εσωτερικό (προηγούμενο και παρόν update), μου άρεσαν ιδιαίτερα οι επενδύσεις, και προ παντός το ιδιοκατασκευασμένο ηχοσύστημα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on May 12, 2024 7:18:27 GMT 2
Αληθώς Ανέστη Νεκτάριε, και χίλια ευχαριστώ!
|
|