|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 10:44:40 GMT 2
Η τελευταία κατασκευή μου, απόρροιας της συνεργασίας μου με την Alpha Model, είναι η υπέροχη Ferrari F8 Tributo και αποτελεί άλλη μια ανάμνηση του ταξιδιού μου στην emilia romagna αλλά και την ευκαιρία να σας ευχηθώ καλό μήνα. Δυστυχώς δεν θα μείνει στη βιτρίνα μου, αφού είναι παραγγελία, οπότε τα χαρακτηριστικά της καθορίστηκαν από τον παραγγελιοδόχο. Συνοπτικά το εξωτερικό είναι Rosso Scuderia (πιο ανοιχτό από το κλασσικό Rosso Corsa), το εσωτερικό black Leather και Beige (από Zero Paints), ενώ προστέθηκε και λίγη καλωδίωση στον υποτυπώδη αλλά αρκετά πειστικό κινητήρα. Επίσης, με βάση τις οδηγίες που είχα δεν χρησιμοποιήθηκαν οι κάρμπον χαλκομανίες που δίνει το κιτ αυξάνοντας τις απαιτήσεις μασκαρίσματος στα διάφορα φτεράκια, ρύγχος, μαρσιπιέδες κλπ, αλλά επιταχύνοντας τη διαδικασία στον διάχυτη, από την άλλη. Τέλος δεν χρησιμοποιήθηκαν οι ζάντες που κανονικά δίνει η Alpha Model, αλλά ένα άλλο σετ, με βάση την επιθυμία προτυποποίησης του πελάτη. Και κάπως έτσι προέκυψε η 24 φορές μικρότερη κόκκινη Ιταλίδα.
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 10:46:23 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 10:49:31 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 10:56:39 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 10:59:54 GMT 2
|
|
|
Post by Sakis on Nov 1, 2023 11:16:11 GMT 2
Αν μας αρέσει λέει... Το λατρεύουμε! Μαγικό φινίρισμα και εξαιρετικό μοντέλο Γιώργο, εύγε!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 1, 2023 17:43:12 GMT 2
Πράγματι, υπέροχο φινίρισμα Γιώργο! Μια διευκρίνιση, το κόκκινο χρώμα το ψέκασες πάνω από το μαύρο αστάρι/χρώμα, αφού πρώτα μαρκάρισες τα μαύρα πλαίσια, μετά έριξες βερνίκι, ξεμασκάρισες (?), και τέλος (μετά το γυάλισμα) πέρασες τις ζελατίνες που δίνει το κιτ για τα clear parts? Καλό βράδυ και καλό μήνα!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 1, 2023 20:41:42 GMT 2
Είναι φανταστικό, τόσο το μοντέλο, όσο και η δουλειά σου Γιώργο!
Είχα ακριβώς την ίδια απορία με τον Φάνη για τον λόγο που προηγήθηκε το μαύρο του κόκκινου χρώματος και μάλιστα σε όλο το μοντέλο. Ακόμη στα carbon χρησιμοποίησες το χρώμα της Zero, αν ναι πιστεύεις πως η κοκκομετρία του κάνει και για μεγαλύτερες διαστάσεις ή θεωρείς πως θα είναι ξένο? Τέλος μου φάνηκε πανέξυπνος ο σχεδιασμός της Alpha Model στα bell των φρένων με τα αυτάκια που πρώτα βάφεις και μετά διπλώνεις!!! (δεν ξέρω αν υπάρχει και σε άλλες εταιρίες, πρώτη φορά το βλέπω)
Πολλά συγχαρητήρια για το αριστούργημα, Καλό Μήνα!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 1, 2023 22:38:40 GMT 2
Σάκη, Φάνη, Νάσο, ευχαριστώ για τον σχολιασμό και τα καλά λόγια. Πάμε στη διαδικασία βαψίματος, που όντως είναι λίγο μπέρδεμα. Τα βήματα που ακολούθησα ήταν επιγραμματικά (όσο γίνεται) τα εξής: 1)Μαύρο αστάρι εσωτερικά - εξωτερικά 2)Μασκάρισμα μαύρων επιφανειών (ρύγχος, φούστες εμπρός και πλαϊνές, εισαγωγή στο ρύγχος, πλαϊνές εισαγωγές εσωτερικά, πίσω εξαγωγές, μαύρο τμήμα στο πίσω μέρος πίσω από το τζάμι του μοτέρ, μαάυρες επιφάνειες στην πίσω αεροτομή). Δεν μάσκαρα τους θόλους γιατί τους ξέχασα 3)Μασκάρισμα παραθύρων (2 πλεονεκτήματα - 1ο αφήνει το μαύρο φιλέτο πάνω θα στο οποίο θα κολλήσουν τα τζάμια (αν το αφήσεις κόκκινο θα φαίνεται ή θα φεγγίζει) και 2ο απομονώνει το εσωτερικό οπότε δεν χρειάζεται να το ξαναβάψω. 4)Λευκό αστάρι 5)Κόκκινο 6)Ξεμασκάρισμα των πάντων 7)Βερνίκι και γυάλισμα 8)Μασκάρισμα τοπικό για να βαφτούν τα πλαίσια των παραθύρων (μόνο το κάτω μέρος, το επάνω είναι κόκκινο), οι φούστες στο πλάι και εμπρός τα οποία δεν πρέπει να είναι γυαλιστερά. 9)Κόλληση clear parts Συνοψίζοντας έβαψα μαύρο το μοντέλο γιατί δεν θα μπορούσα να μασκάρω σωστά εσωτερικά το ρύγχος λόγω της πολύπλοκης επιφανείας του και του πολύ λεπτού κόκκινου σπόιλερ εμπρός του. Αν χρησιμοποιούσα κάρμπον χαλκομανίες, προφανώς αυτή η διαδικασία δεν θα ήταν απαραίτητη. Εξασφάλισα επίσης το βάψιμο του εσωτερικού χωρίς να μασκάρω ολόκληρο το βαμμένο - γυαλισμένο μοντέλο. Επίσης, μου έδωσε βάθος στα panel lines. Νάσο, δεν χρησιμοποιήθηκε πουθενά κάρμπον χρώμα της zero. Αν εννοείς τους δίσκους, τους ψέκασα με τη δική μου ακολουθία μεταλλικών αποχρώσεων (gun metal, burnt, magnesium) γιατί δίνει επίπεδα στην επιφάνεια, σε σχέση με το ένα χρώμα. Όσο αφορά τα αυτάκια των PE στους δίσκους, δεν προτείνει κάτι τέτοιο η Hobby Design, είναι δίκη μου χρήση των engineering τους και δεν έχω δει κάποιον άλλον να τα αξιοποιεί με αυτόν τον τρόπο. Ελπίζω να μην άφησα κενά σημεία, στην επεξήγηση. Ανάλογη διαδικασία είχα ακολουθήσει και στην 992. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 2, 2023 10:41:55 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Ευχαριστούμε για την λεπτομερή περιγραφή των βημάτων σου σχετικά με το μασκάρισμα-βάψιμο του συγκεκριμμένου μοντέλου. Ίσως εφαρμόσω και εγώ σε κάποιο μοντέλο το εσωτερικό μασκάρισμα-βάψιμο του αμαξώματος για να αποφύγω την χρήση πινέλου σε αυτό όπως κάνω μέχρι τώρα. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 2, 2023 12:05:30 GMT 2
Κούκλα Γιώργο πραγματικά!Όμορφο το rosso scuderia.Τι εταιρίας ζάντες χρησιμοποίησες?
|
|
gigi
Kart Driver
|
Post by gigi on Nov 3, 2023 0:30:10 GMT 2
Beautiful job Master Class
|
|
|
Post by alex78 on Nov 3, 2023 13:32:10 GMT 2
Πραγματικό κόσμημα Γιώργο, πολλά συγχαρητήρια!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 3, 2023 20:01:03 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό, κύριοι. Να είστε καλά. Φάνη, όπως και να έχει, πάντα παίζει λίγο πινελάκι στο εσωτερικό, για διαφοροποίηση των λεπτομερειών σε σκιάδια, πάνελ κλπ. Σπύρο, τις ζάντες μου τις έστειλε ο πελάτης. Είναι σίγουρα HD ή alpha, αλλά δεν έψαξα από πιο κιτ ή σετ είναι. Gigi, thanks for your support, mate. Welcome back to Scalewheels. Άλεξ, θα μπορούσε να είναι καλύτερο σε κάποιες μικρολεπτομέρειες, αλλά θερμοευχαριστώ για την ενθουσιώδη υποδοχή της ανάρτησης. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by nektarios on Nov 4, 2023 23:30:18 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 5, 2023 11:20:28 GMT 2
Ευχαριστώ, Νέκ. Καλημέρα
|
|