|
Post by gtziaf on Dec 6, 2023 9:43:46 GMT 2
Καλημέρα Νεκτάριε και Χρόνια πολλά για υιό και πατήρ. Πραγματικά είναι εντυπωσιακό το πως κάνεις τα απλά πράγματα, δύσκολα. Μια χαρά το αποτέλεσμα αν και βλέπω απροσεξίες, που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με απλή παρατήρηση του κουτιού της Italeri. Για παράδειγμα δεν χρειαζόταν το μαύρο πλαίσιο γύρω από τα "τριγωνικά" καλύμματα, στις θέσεις που το πολιτικό είχε παράθυρα. Πραγματικά αλλάζει την εικόνα του αυτοκινήτου. Επίσης, το λευκό πλαίσιο του αριθμού στις πόρτες είναι πάνω σε ασημί πλαίσιο, αφού εκεί το κόκκινο έχει "τρύπα" στο λίβερι. Αυτό ήταν το σημείο που με δυσκόλεψε πιο πολύ στην δική μου κατασκευή. Πάντως είναι εντυπωσιακό, που δεν φέγγισε καθόλου αυτή η λευκή χαλκομανία πάνω στο κόκκινο. Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 6, 2023 16:33:11 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε για τις ευχές! Όπως είναι γνωστό, η παραξενιά - τόσο στη θεματολογία που επιλέγω όσο και στη μεθοδολογία μου - είναι το βασικότερο από τα χαρακτηριστικά μου (μαζί με την αργή πορεία των εργασιών)... Τα 2 σημεία που αναφέρεις, ομολογώ οτι δεν τα είδα καθόλου, διαφορετικά το πρώτο τουλάχιστον (το μαύρο περίγραμμα) θα είχα φροντίσει να το αποφύγω, αφού ήθελε επιπλέον δουλειά. Πιστεύω οτι με ένα γρήγορο μασκάρισμα και τοπικό βάψιμο μπορώ να το "καταργήσω" και τώρα. Το ίδιο μπορεί να γίνει και για τη δεύτερη παρατήρηση, αλλά εκεί το μασκάρισμα θα είναι πολύ πιο απαιτητικό. Όμως για το δεύτερο λάθος (το ασημί περίγραμμα στην πόρτα) έφταιγαν κυρίως οι οδηγίες της Ιταλέρι. Ενώ στο πραγματικό όχημα με το νούμερο 22 το περίγραμμα υπάρχει, η Ιταλέρι έκανε την εξής πατέντα: στο κουτί απεικονίζει το όχημα 21, το οποίο στην επάνω πλευρά τού κουτιού έχει το ασημί πλαίσιο και στις πλαϊνές όχι (!), ενώ στο φύλλο των οδηγιών έχει το όχημα 22, και το δείχνει χωρίς το ασημί πλαίσιο, ενώ στο πραγματικό όχημα υπάρχει... Πρόκειται πραγματικά για επίτευγμα... Η επάνω πλευρά του κουτιού... Η πλαϊνή πλευρά του κουτιού Και οι οδηγίες... Και επειδή εγώ όπως ξέρεις ακολουθώ πάντα τις οδηγίες με θρησκευτική ευλάβεια... Η συνέχεια αναμένεται εξίσου αντισυμβατική...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 6, 2023 23:05:17 GMT 2
Φίλε μου Νεκτάριε, εγώ ένα πράγμα ξέρω..... Ένα Tamiya πήγες και έφτιαξες στην μοντελιστική σου καριέρα και το έκανες σημαία (avatar)....
Μα καλά που πάς και μπλέκεις με όλους αυτούς τους ''διαόλους'' ρε φίλε κάθε φορά....
Πέρα του χιουμοριστικού δεν σε φοβάμαι καθόλου, ξέρω κάθε φορά ότι το αποτέλεσμα θα είναι κορυφαίο.
|
|
|
Post by nektarios on Dec 7, 2023 0:25:02 GMT 2
Το κρεσέντο εύστοχων σχολίων συνεχίζεται! Φίλε, για μένα το Jazz έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς, εκτός από το οτι είναι το πρώτο πολιτικό όχημα που έφτιαξα, ήταν και το πρώτο μου μοντέλο που βραβεύτηκε σε έκθεση... [Τότε που ήμουν -κάπως πιο- νέος, στο μακρινό 2005...] Η αλήθεια είναι οτι, αν μετά από όλα αυτά τα χρέπια πιάσω να φτιάξω ένα νορμάλ μοντέλο, πιθανότατα θα έχω την αίσθηση οτι κάτι δεν θα πηγαίνει καλά... Όσο για το συγκεκριμένο κιτ, είναι απολύτως βέβαιο οτι μόνο κορυφαίο δεν θα είναι, ελπίζω όμως να είναι τουλάχιστον εμπρόθεσμο... Και το σίγουρο είναι οτι θα ακολουθήσουν ακόμη μερικές καγκουροπατέντες μέχρι να ολοκληρωθεί...
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 7, 2023 1:51:54 GMT 2
Ανορθόδοξη μέθοδο ακολούθησες φίλε αλλά το αποτέλεσμα σε δικαιώνει,έχει βγει πολύ όμορφο!Οι χαλκομανιες όσο καλής ποιότητας και να είναι,δεν συγχωρούν τα λάθη είναι η αλήθεια.Οποτε ναι μεν ακολούθησες τον πιο χρονοβόρο τρόπο αλλά ίσως και τον πιο ασφαλή!Για εμάς τους γήινους μοντελιστες τουλάχιστον 😝 Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 7, 2023 21:45:28 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε για το σχόλιο! Πράγματι με παίδεψε αρκετά η όλη διαδικασία, αλλά θεωρώ οτι ήταν πολύ πιο ασφαλής από το να δοκίμαζα να κολλήσω την κόκκινη χαλκομανία. Τουλάχιστον για εμάς τους γήινους μοντελιστές, όπως πολύ σωστά παρατήρησες... Μείνε συντονισμένος, θα ακολουθήσουν κι άλλες καγκουριές...
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 9, 2023 18:58:15 GMT 2
Πολύ παραπάνω δουλειά για να μπουν αυτές οι χαλκομανίες Νεκ, από την στιγμή που αποφάσισες να βάψεις το κόκκινο! Το αποτέλεσμα σε δικαιώνει, ελπίζω να μη φωτίσει το άσπρο πλαίσιο με τον καιρό. Καλή συνέχεια και χρόνια σας πολλά!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 9, 2023 23:14:36 GMT 2
Ευχαριστούμε πολύ φίλε για τις ευχές, και για το σχόλιο! Κι εγώ το ελπίζω, στηρίζοντας τις ελπίδες μου στο οτι βερνίκωσα το μοντέλο πριν κολλήσω τις χαλκομανίες...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 9, 2023 23:19:26 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 12, 2023 10:17:29 GMT 2
Και η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, αφιερωμένη στον Διαχειριστή! Υ.Γ.: Όμως αγαπητέ μου Γιώργο, πρέπει να σε προειδοποιήσω οτι στο επόμενο update, που θα αφορά το εσωτερικό, το ποσοστό ιστορικής αλήθειας μετά βίας θα φτάνει το 10%... Ωραίος, Νεκ! Πολύ καλύτερα, εεε; Όσο για το εσωτερικό, δεν θα φορέσω τους φακούς πρεσβυωπίας, μην ανησυχείς.
|
|
|
Post by czt on Dec 13, 2023 4:44:57 GMT 2
Νεκτάριε καλό ξεκίνημα πήγα να πω βλέπω μέχρι το τέλος της σελίδας ότι το έχεις τελειώσει κιόλας! Μπράβο και εντός χρόνου! Πιστεύω Καζαμίας να σε γράψει με χρυσά γράμματα φέτος γιατί για ακόμη μια φορά και για πόσα συναπτά έτη συνεχίζεις να παίρνεις άκρως ιδιαίτερα μοντέλα προς διεκπεραίωση. Να δω πως θα τρέξω για να προλάβω εγώ!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 13, 2023 19:14:47 GMT 2
Είδες φίλε πώς κατάφερα να σε ξεγελάσω και να νομίζεις οτι προχώρησα γρήγορα; Έκανα μόνο 2 updates! Ο Καζαμίας θα πρέπει να γράψει οτι είναι η πρώτη μου συμμετοχή σε GB που τελειώνει εμπρόθεσμα! (Μετά από μεγάλη παράταση της προθεσμίας, αλλά αυτό καλύτερα να μην το γράψει...) Καλή επιτυχία και με τις δικές σου κατασκευές!
|
|
|
Post by czt on Dec 13, 2023 23:00:45 GMT 2
Ευχαριστω πολυ! Το προγραμα ακρως πιεστικο και δεν εχω χώρο στο σπιτι για βαψιματα αλλιως κατι θα γινοταν! Μπραβο Νεκ πιστευω ο καζαμιας πρεπει να σε ανταμείψει !
|
|
|
Post by nektarios on Dec 14, 2023 23:06:42 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Αφού ολοκληρώθηκαν – με σχετική επιτυχία – οι πατέντες στο livery, πάμε για μερικές ακόμη πατέντες, στην πρώτη μου συμμετοχή σε GB που ολοκληρώνεται εμπρόθεσμα… (φυσικά επειδή δόθηκε παράταση αρκετών μηνών…) Επειδή το κιτ έδινε μεν αγωνιστικό σκάφος (άλλου οχήματος από το εικονιζόμενο, αλλά αυτό είναι λεπτομέρεια μπροστά σε άλλα ζητήματα του κιτ…) αλλά με εσωτερικό πολιτικής έκδοσης (!), απαιτήθηκαν εκτεταμένες τροποποιήσεις, ώστε τουλάχιστον να ομοιάσει κάπως με αγωνιστικό… Δεν τοποθετήθηκε το κάθισμα του συνοδηγού, και καλύφθηκε με φύλλο πλαστικού ο χώρος πίσω από το κάθισμα του οδηγού και μέρος τού χώρου τού καθίσματος του συνοδηγού. Αυτό το κουβούκλιο δεν έχω ιδέα σε τι χρησίμευε, αλλά το είδα στην κατασκευή του Γιώργου και μου άρεσε… Αυτή η πατέντα παρουσιάστηκε στο προηγούμενο update, στη συνέχεια όμως προστέθηκε ένα κουτί ηλεκτρονικών (χορηγία του αρχηγού), με καλωδίωση στην τύχη, δηλαδή όπως κάνω πάντα… Τρυπήθηκε το κάθισμα για να περάσουν οι πλαϊνές ζώνες, αφαιρέθηκε το προσκέφαλο (επειδή στην πραγματικότητα το προσκέφαλο ήταν ενσωματωμένο στο roll cage) και επικαλύφθηκε η πίσω πλευρά με φύλλο χαλκομανίας Kevlar, που ακολούθως ψεκάστηκε με smoke. Προστέθηκαν ζώνες ασφαλείας 6 σημείων, κατασκευασμένες από διάφορα υλικά από το spare box. Προστέθηκαν χερούλια στο εσωτερικό των θυρών (καθώς το κιτ έδινε μόνον την εξωτερική «λαμαρίνα», easy kit γαρ…), από διάφορα υλικά από το spare box. Προστέθηκε roll cage. Αρχικά σχεδίαζα να τοποθετήσω ένα από Civic που είχε ξεμείνει στο spare box, αλλά επειδή ήθελε πολύ εκτεταμένες τροποποιήσεις προτίμησα να φτιάξω ένα από το μηδέν… Αντικαταστάθηκε το χειρόφρενο, που το κιτ έδινε ενσωματωμένο (με χορηγία του αρχηγού), προστέθηκε μεταλλικό πατάκι στα πόδια του οδηγού (δεν υπήρχε στο πραγματικό όχημα, είναι προσωπική «πινελιά…) και επίσης προστέθηκε πυροσβεστήρας (επίσης προσωπική πινελιά, κυρίως «για να σπάσει η μονοτονία του μαύρου»…). Τέλος, επικαλύφθηκε το πάτωμα στη θέση του συνοδηγού (με βαμμένη διαφάνεια), για την κάλυψη διάφορων ατελειών. Προστέθηκαν 2 αεραγωγοί από πλαστικά καλαμάκια (που προμηθεύτηκα από τη μαύρη αγορά…). Επιπλέον, στο εξωτερικό τού σκάφους έγιναν οι παρακάτω παρεμβάσεις: Τοποθετήθηκε μεταλλική σίτα τόσο στη μάσκα όσο και στο ψυγείο στη βάση της αεροτομής. Αντικαταστάθηκε ο υαλοκαθαριστήρας, που το κιτ έδινε ενσωματωμένο. Τέλος, προστέθηκαν διαφανείς επιφάνειες στα παράθυρα των θυρών (τρίγωνα και τετράγωνα), γιατί δεν υπήρχαν στο κιτ. Μετά από όλα αυτά, το τελικό αποτέλεσμα είναι συνοπτικά αυτό: Πλήρης φωτογραφική παρουσίαση υπάρχει στα ολοκληρωμένα τού GB. Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 15, 2023 7:27:01 GMT 2
Πολύ όμορφο φίλε! Συγχαρητήρια για την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση! Καλημέρα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 15, 2023 9:44:03 GMT 2
Ρε συ Νεκτάριε, δεν μου το έλεγες νωρίτερα ότι θα τελείωνες εμπρόθεσμα το GB, να μην ανανεώσω τι συνδρομές του φόρουμ για το 2024... Τώρα απλά θα περιμένουμε να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι... Πραγματικά, το αποτέλεσμα είναι αντιστρόφως ανάλογο με την ποιότητα του κιτ. Πολλά συγχαρητήρια
|
|