Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 15, 2023 2:23:06 GMT 2
Αρκετά χρόνια πίσω, τον Σεπτέμβριο του 1975, η Porsche παρουσίασε την 934 για τους αγώνες του Group 4 GT. Βασισμένη σε μια 911 Turbo RSR 3.0 (γνωστη και ως 930) οι σχεδιαστές της Porsche δανείστηκαν αρχικά μόνο το αμάξωμα και την πίσω αεροτομή της.
Οι μηχανικοί της υπολόγισαν, πως ο 3-λιτρος turbo κινητήρας απέδιδε την ισχύ παρόμοια με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 4,2 λίτρων. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η 911 Carrera RSR 3.0 είχε 330 hp και η 911 Turbo RSR 3.0 έχει 478 hp, η διαφορά ήταν στο 45%. Φυσικά, με τα υπερτροφοδοτούμενα αυτοκίνητα η ισχύς εξαρτιόταν από το πόσο θα τολμούσες να αυξήσεις την πίεση του τούρμπο, οπότε οι 478 hp ήταν το σημείο εκκίνησης τους. Τόλμησαν λοιπόν, πήραν τον τυπικό κινητήρα της 930 και τοποθέτησαν νέα έμβολα, ενώ το μπλοκ, ο στροφαλοφόρος άξονας και οι μπιέλες ήταν όλα ίδια με της 930. Επιπλέον, χρησιμοποιήθηκε το τυπικό σύστημα ανάφλεξης και μηχανικού ψεκασμού. Τοποθετήθηκαν υδρόψυκτοι ενδιάμεσοι ψύκτες στο πάνω μέρος του κινητήρα και ο ανεμιστήρας του μοτέρ τοποθετήθηκε οριζόντια πάνω από αυτόν. Με μια μεγάλη τουρμπίνα, ήταν εφικτή η απόδοση περίπου 485 ίππων με 1,4 bar ώθησης. Το 4τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων έβγαλε την 2η σχέση στα 159 km!!! Η ανάρτηση επίσης σχεδιάστηκε εκ νέου με αντιστρεπτικές βάσεις και δακτυλίους με ρυθμιζόμενες ράβδους. Τοποθετήθηκαν νέα φρένα από την 917 μαζί με ισχυρότερες πλήμνες και τροχούς κεντρικού κλειδώματος BBS, 16 ίντσες, που ήταν μεγαλύτεροι από το απερχόμενο RSR. Επειδή το ελάχιστο βάρος που ορίστηκε για την Turbo RSR από τους κανόνες ήταν υψηλό, έτσι το αυτοκίνητο διατήρησε τις πόρτες της 911 Turbo. Το ταμπλό του ήταν λιτό και απλό. Το αυτοκίνητο ήταν εφοδιασμένο με το τυπικό roll cage και ένα κάθισμα για τον οδηγό. Επίσης είχε σύστημα πυρόσβεσης με γραμμές κατανεμημένες σε όλο το πιλοτήριο.
Συνολικά κατασκευάστηκαν 31 αυτοκίνητα. Το ντεμπούτο της 934 έγινε την 1η Φεβρουαρίου 1976 στην Daytona 24h. Λίγους μήνες μετά, στις 12 Ιουνίου 1976, 7 τέτοια αυτοκίνητα προετοιμάστηκαν από τις ομάδες τους για την 24ώρη δοκιμασία στο Le Mans. 3 κατάφεραν και πέρασαν τον τερματισμό, 2 δεν πήραν κατάταξη, ενώ 2 εγκατέλειψαν απο μηχανικά προβλήματα (βαλβίδες). Ένα από τα αυτοκίνητα αυτά έτρεξε με την "Meznarie Racing Team" και τερμάτισε ψηλότερα από τα άλλα δύο (11ο γενικής).
To κατακόκκινο Porsche 934 που προετοίμασε ο δαιμόνιος Louis Meznarie. Γεννημένος στην βόρεια Γαλλία από μετανάστες γονείς από την Γιουγκοσλαβία ο P'tit Louis όπως ήταν το παρατσούκλι του έδειξε από νεαρή ηλικία το πάθος του για τις μετατροπές των μοτέρ. Αρχικά με τις δίκυκλες NSU όπου τις προετοίμαζε για αγώνες μοτοσικλετών στην Γαλλία και στην συνέχεια με τα αυτοκίνητα της. Μέχρι το 1971 υπήρξε και κεντρικός αντιπρόσωπος της NSU στην Γαλλία.
Στην συνέχεια μετακομίζει στην Porsche όπου ειδικεύεται αποκλειστικά στην προετοιμασία των μηχανών των αυτοκινήτων της για τους αγώνες αντοχής και για τα ραλλυ μέχρι το 1983. Παράλληλα ιδρύει την "Meznarie Racing Team" και παίρνει συμμετοχές σε αρκετούς αγώνες αντοχής. Όπως έλεγε ο ίδιος.... "Prepare or sale a car, is not interesting to me if I don’t know who will drive it" δείχνοντας το πάθος που είχε για την δουλειά του και για την αυτοκίνηση. Ο συμπαθητικός κύριος Louis εδώ και 3 χρόνια δεν βρίσκεται ανάμεσα μας, ας του αφιερώσουμε λοιπόν την κατασκευή αυτή.
Αυτό λοιπόν είναι και το αυτοκίνητο που θα με απασχολήσει για το συγκεκριμένο Group Build. Τερμάτισε 11ο γενικής στο Le Mans του 1976 και το οδήγησαν οι Γάλλοι Hubert Striebig / Anny-Charlotte Verney / Hughes Kirschoffer. Το κιτ είναι από την Tamiya. Αποτελείται από 107 κομμάτια, όμορφα και λεπτομερή, στα συνηθισμένα υψηλά στάνταρ της εταιρίας. Δίνεται επίσης καρτέλα με τα βασικά photo etched κομμάτια.
Οι χαλκομανίες θα αλλαχθούν με αυτές του σετ της Reji Models που δίνει και την επιλογή σε ρητίνη της μεγάλης αεροτομής όπως έτρεξε το αυτοκίνητο στον προκριματικό αγώνα κατάταξης.
Καλή αρχή σε όλους! Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
|
|
|
Post by ViL27 on May 15, 2023 17:58:57 GMT 2
Χαίρεται!Ελπίζω να είστε όλοι καλά! Μετα από 1,5 χρόνο επιστρέφω στον πάγκο για να τιμήσω την όμορφη ιδέα του Γιώργου! Σκοπός μου μια OOB κατασκευή χωρίς πολλά πολλά,και λόγω έλλειψης χρόνου και επειδή είμαι φουλ σκουριασμένος. Ευελπιστω από Σεπτέμβρη που θα πάει η κόρη μου παιδικό σταθμό να επιστρέφω κανονικά στους πάγκους! Εκμεταλλεύομαι και τους χαλαρούς φετινους κανόνες συμμετοχης για να μπω με ένα θρυλικό όχημα που δεν έτρεξε μεν στους 24ωρους αγώνες εκείνης της χρονιάς(Η Mercedes δεν ένιωθε σίγουρη για την αξιοπιστία του μοτέρ) αλλά πήγε τρένο στους 3ωρους και 4ωρους.
Καλή επιτυχία σε όλους!
|
|
|
Post by alex78 on May 15, 2023 20:29:53 GMT 2
# Δυναμική εισαγωγή Αντώνη, μας βάζει στην πρίζα για το τι θα επακολουθήσει....
# Καλώς τον Σπύρο, η 2η φωτό μαχαιριά στη καρδιά φίλε, πολλά και όμορφα μοντέλα και το κυριότερο ολοκληρωμένα.....
|
|
|
Post by nektarios on May 15, 2023 22:02:54 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Με μια απόφαση, που ξάφνιασε ακόμη κι εμένα (χωρίς πλάκα!), δηλώνω κι εγώ συμμετοχή σε αυτή την ιστορική στιγμή του φόρουμ… Η απόφαση ελήφθη εντός δευτερολέπτων, όταν αντιλήφθηκα ότι φέτος συμπληρώνονται τα 100χρονα του Le Mans και συγχρόνως συνειδητοποίησα ότι την επόμενη ανάλογη επέτειο (200χρονα) μάλλον δεν την προλαβαίνω, λόγω και του προχωρημένου τής ηλικίας… Ήταν λοιπόν ή τώρα ή ποτέ! Επίσης, είναι μια μοναδική ευκαιρία να αντιμετωπίσω έναν από τους μεγαλύτερους φόβους μου, που παρέμενε επιμελώς κρυμμένος στο ντουλάπι τού στοκ επί 11 χρόνια, και που λέγεται multimedia kit! Καθώς λοιπόν το μοναδικό λεμανίτικο κιτ που διαθέτω είναι… «πολυσυλλεκτικό», είναι μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου, κι ο Θεός βοηθός… Η συμμετοχή μου λοιπόν είναι το Honda NSX GT του 1994, που - εξ όσων (ελάχιστων) γνωρίζω - είναι το μοναδικό όχημα της εταιρίας που συμμετείχε στον ιστορικό θεσμό. Συγκεκριμένα, συμμετείχε κατά τα έτη 1994-1996. Κατά το πρώτο και το τελευταίο έτος χωρίς καμία διάκριση, αλλά το 1995, οπότε και συμμετείχαν 2 οχήματα στην κατηγορία GT1 και 1 στην GT2, τα μεν 2 πρώτα δεν κατάφεραν κάτι αξιοσημείωτο, όμως το όχημα της GT2 τερμάτισε 8ο στην γενική κατάταξη και 1ο στην κατηγορία GT2, μετά από 275 γύρους. Αυτό είναι και το όχημα που θα σας παρουσιάσω (# 84), που συμμετείχε με την ομάδα “Team Kunimitsu” και με οδηγούς τους Keiichi Tsuchiya, Akira Iida και Kunimitsu Takahashi. Ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά για το όχημα: Κινητήρας 2.977 κ.εκ., V6, 24-βάλβιδος, DOHC, V-TEC, που απέδιδε 380 ίππους / 8.000 στροφές, με τελική ταχύτητα 280 χ.α.ω. . Το κιτ είναι της Studio 27, με κωδικό FK 2480, και αρχικά αφορούσε το όχημα με σπόνσορα την Kenwood (από το 1994), οπότε αγοράστηκαν aftermarket χαλκομανίες τής “Team Kunimitsu”. Αμφότερα (κιτ και χαλκομανίες) αγοράστηκαν διαδικτυακά, με την πολύτιμη συνδρομή του αρχηγού, τον οποίο και ευχαριστώ! Το κιτ εκ πρώτης όψεως δείχνει εξαιρετικά λεπτομερές και προσεγμένο, χωρίς ορατές ατέλειες, και λογικά δεν θα με προβληματίσει (?), ενώ και οι τροποποιήσεις - βελτιώσεις που θα γίνουν αναμένεται να είναι λίγες και σίγουρα οι απολύτως απαραίτητες. Επιπλέον θετικό σημείο είναι ότι μπορεί να γίνει εναλλακτικά «ημέρας» ή «νύχτας», αφού παρέχονται τόσο η προβολιέρα (που θα γίνει προσθαφαιρούμενη) όσο και τα pop up φώτα, εναλλακτικά σε ανοικτή ή κλειστή θέση. Είναι αυτονόητο ότι δεν θα ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος (άλλωστε έχω και μια σχετική παράδοση που πρέπει να τηρηθεί…), πιστεύω όμως ότι κάποια στιγμή θα καταφέρω να το ολοκληρώσω. Καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες!
|
|
|
Post by ViL27 on May 16, 2023 13:40:31 GMT 2
Mercedes CLK-GTR Η CLK-GTR ήταν το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετείχε η Mercedes το 1997 στο FIA GT championship στην κατηγορία GT1. Εμφανισιακα ήταν πολύ χαλαρά βασισμένη στην δημοφιλή CLK της εποχης. Σάρωσε στους αγώνες sprint εκείνης της χρονιας αλλά δεν συμμετείχε στους 24ωρους αγώνες καθώς η Mercedes θεωρούσε ότι ήταν πιο κατάλληλη για τους 4ωρους αγώνες(άρα μάλλον αναξιόπιστη).Το 6lt V12 μοτέρ της απέδιδε 600hp.Πισω από το τιμόνι της έκατσαν σπουδαίοι οδηγοί,συγκεκριμένα στο όχημα που θα κατασκευάσω οι Bernt Schneider,Aguri Suzuki και Alex Wurtz Το κιτ είναι της Tamiya και είναι μιας κάποιας ηλικίας,συγκεκριμένα 25 ετών.Αν δεν κάνω λάθος δεν έχει επανεκδοθει έκτοτε οπότε κατατάσσεται στα σπάνια της εταιρείας.Κατι που φυσικά δεν με ενδιαφέρει καθολου καθώς τα κιτ είναι για να φτιαχνονται και όχι για να σκονιζονται.Το συγκεκριμένο αγοράστηκε το 2019 από άλλον συμμοντελιστη στην τιμή των 30 ευρώ αν δεν κάνω λάθος. Οι χαλκομανιες θα είναι ένα στοίχημα προφανώς αλλά θα το ρισκάρω και βλέπουμε.Εχουν ελαφρύ κιτρίνισμα αλλά θα πάρουν θέση στον ήλιο για να στρώσουν!
Πέρα των στάνταρ το κιτ περιέχει και window masks αλλά και mesh για την μπροστινή γριλια Ήδη από χτες αφιέρωσα αρκετές ώρες με σβήσιμο mold lines,σκριμπαρισμα και κάποιες κολλήσεις.Ακολουθουν κάποια στοκαρισματα και μετά θα περάσω στο άσταρι Η κατασκευή θα είναι OOB(εκτός των ζωνών ασφαλείας που σίγουρα θα βάλω) και δεν θα ασχοληθώ να τσιγκλησω λεπτομέρειες για πιστότερη αναπαράσταση.Επισης στο εσωτερικό και στον κινητήρα δεν θα επενδύσω πολύ χρόνο. Σκοπος να περάσω καλά και να ολοκληρώσω ΕΝΤΟΣ διορίας! Καλή επιτυχία σε όλους! Πολυ ενδιαφέρουσες οι συμμετοχές σας,μάλιστα τα Toyota και Porsche GT1 ήταν πολύ πιθανόν να κάτσουν στον δικό μου πάγκο αλλά απορρίφθηκαν μόλις είδα τις συμμετοχές σας. Ειδική μνεία στον Νεκτάριο,πρώτον που κατάφερε και βρήκε Honda που έτρεξε στο Le Mans και δεύτερον για το ιδιαίτερο multimedia Κιτ!
|
|
|
Post by czt on May 16, 2023 22:06:23 GMT 2
Χαιρετίζω όλους τους συναγωνιστές. Δίνω και εγώ το παρόν σ’ αυτή την όμορφη γιορτή. Η δική μου συμμετοχή είναι με ένα μοντέλο το οποίο είχε πάρει μέρος σε προηγούμενο event. To κουτί τα γράφει όλα. Η ιστορία έχει ειπωθεί από τον διαχειριστή με πολλές λεπτομέρειες άρα δεν θα αναφέρω κάτι από την ώρα που έχουν αναφερθεί όλα. Ειδου : Υγ. Όπως ο συναγωνιστής Σάκης και Σπυροσ Αλλάζει την μονοτονία έτσι και εγώ ακολουθώ τα βήματα τους! Vamos
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 17, 2023 13:49:50 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 17, 2023 17:46:12 GMT 2
Πολύ ωραίες συμμετοχές κ παρουσιάσεις λεμανίτες μου. Μπράβο - μπράβο! Θα είναι μια γιορτή όπως γράψατε. Αλλά επειδή το ΣΚ έχει αγώνα, χαιρετιζουμε την επιστροφή της αλεπουουράς της καρδιάς μας στο γκριντ του Nurburgring.
|
|
|
Post by thierry on May 18, 2023 22:55:11 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2023 13:37:46 GMT 2
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 19, 2023 16:13:19 GMT 2
Καλώς ήρθες Γιώργο. Εάν υπάρχει link για τον αυριανό αγώνα ανέβασε το σε παρακαλώ.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 19, 2023 16:59:58 GMT 2
Νεότερη ενημέρωση για τον αγώνα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα μεταδοθούν από την Cosmote. Συγκεκριμενα στο "Cosmote Sport 8" αύριο θα μεταδοθεί η εκκίνηση (σύνδεση σπο τις 16:45 μέχρι τις 19:15) και στο ίδιο κανάλι ο τερματισμός την Κυριακή (σύνδεση από τις 15:00).
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2023 17:28:08 GMT 2
Καλώς ήρθες Γιώργο. Εάν υπάρχει link για τον αυριανό αγώνα ανέβασε το σε παρακαλώ. Αντώνη, καλησπέρα. Ο αγώνας μεταδίδεται ζωντανά από το youtube οπότε θα ανέβει το λινκ. Προς το παρόν, η μάχη για την pole αρχίζει σε πολύ λίγο :
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2023 20:59:34 GMT 2
Όπως είχα προαναγγείλει η δική μου συμμετοχή στο φετινό "From Nurburgring to Le Mans" θα είναι η 911 RSR 2.1 Turbo που κυκλοφόρησε το 1974. Την ίδια χρονιά το αγωνιστικό κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Group 5 και την δεύτερη θέση στον 24ωρο αγώνα του Le Mans στα χέρια των Herbert Müller και Gijs van Lennep. Το χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου είναι ο υπέρ-τροφοδοτούμενος κινητήρας μικρού κυβισμού (2.14 λίτρων), καθώς έπρεπε να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς της FIA, που απέδιδε 500 ίππους, δύναμη τεράστια για το 1974. Αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο με την χαρακτηριστική υπέρ-φαρδιά πίσω αεροτομή θα προσπαθήσω να αναπαραστήσω στην 1/24, από το κιτ της fujimi. Όταν είχε πρώτο-κυκλοφορήσει από fujimi, οι Ιάπωνες το έβγαζαν χωρίς αυτοκόλλητα οπότε προμηθευτικά το αντίστοιχο σετ της studio27, το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα ότι οι κόκκινες επιφάνειες πρέπει να βαφτούν. Κατά τα άλλα το κιτ δείχνει πολύ τίμιο και αρκετά λεπτομερές, αλλά θέλει δουλίτσα σε αρκετά σημεία. Κι επειδή έχω μείνει πίσω λόγω του ταξιδιού, σήμερα ξεκίνησα και τα πρώτα καθαρίσματα, κατά τη διάρκεια της τελικής περιόδου των κατακτηρίων. Αύριο ο αγώνας ξεκινάει 17.00, με το warm lap να αρχίζει 20 λεπτά νωρίτερα. Καλό βράδυ
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 19, 2023 22:35:45 GMT 2
Έχει ξεκινήσει η δική μου δοκιμασία / αγώνας στο 10ο GroupBuild με αρκετά ζόρια. Κολλήθηκαν τα 2 ρητινένια κομμάτια της αεροτομής στο αμάξωμα. Αρχικά κόπηκε περιμετρικά το πίσω μέρος που έδινε η Tamiya. Δυστυχώς η αεροτομή της Reji Models είναι άθλια. Καλούπι ασύμμετρο, ρητίνη κακής ποιότητας και οι θέσεις που τοποθετούνται οι γρίλιες του κιτ έχουν μεγάλα κενά. Με τα πολλά, στοκάρισμα εδώ κι εκεί, φύλλο πλαστικού, κομμάτι από ρετάλι σίτας και ψιλό διορθώθηκε η κατάσταση. Ακολουθεί προετοιμασία του αμαξώματος και αύριο πριν την εκκίνηση του Nürburgring θα έχει περαστεί αστάρι. Ακολουθούν ενδεικτικές φωτογραφίες. Καλή αρχή σε όλους.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on May 20, 2023 11:23:13 GMT 2
Καλημέρες!!!
|
|