celkay
Kart Driver
Χρήστος
Member is Online
|
Post by celkay on Nov 14, 2023 20:51:52 GMT 2
Πολύ ενδιαφέρον Νίκο, αγαπημένο Evo από τα παλιά. Καλή συνέχεια!
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Dec 13, 2023 0:11:24 GMT 2
Σε συνέχεια του evo, σειρά έχει το εσωτερικό το οποίο ήταν απλό και εύκολο, με εμένα όπως προανέφερα να μένω πιστός στην διχρωμία και τα υπόλοιπα να τα αφήνω είτε semi gloss black είτε γκρί. Έγιναν και προσθήκη 3d printed ζωνών και φλοκου. Στα υπόλοιπα τώρα η ζάντες είναι έτοιμες και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό. Δυστυχώς είχα ένα ατύχημα με το καπό καθώς του είχα βάλει ταινία για να τελειοποιήσω την θέση του μηχανοστασίου και όταν έβγαλα την ταινία τράβηξα μαζί της και βερνίκι αυτοκόλλητο και μην σας πω και το χρώμα ! Οπότε ξε βάφτηκε, τριφτηκε, κολληθηκε μια ρωγμή που είχε δημιουργηθεί και ξανά βάφτηκε ώστε αύριο να ντυθεί carbon και να ξανά βερνικωθει! Δεν ξέρω αν έφταιγα εγώ εξ ολοκλήρου λόγο ότι η ταινία έμεινε πάνω του μια ολόκληρη μέρα και την τράβηξα απότομα ή αν έγινε χημική αντίδραση με την κόλλα της ταινίας (tamiya tape) όπως και να έχει κομμένες οι ταινίες σε βαμμένα μοντέλα για πολύ ώρα !
Γυαλιστηκε και το αμάξωμα και βάφτηκαν τα οι μαύρες λεπτομέρειες και πέραν από μια γρατζουνιά την οποία θα διορθώσω (θα δω πως) έγιναν αψεγάδιαστες.
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 13, 2023 0:35:12 GMT 2
Γεια σου Νίκο!Χορταστικό το update! Πολύ ωραίο το εσωτερικό σου,ταιριαστή διχρωμία.Η χρήση του μπλε μου αρέσει πολύ και στο εσωτερικό και στις ζαντες.Οι εκτυπωμένες πόρπες εξαιρετικές επίσης,ίσως πρέπει ελαφρώς μικρότερες η είναι ιδέα μου? Το βερνίκι σου έχω την εντύπωση ότι πρέπει να το ρίξεις πιο πλούσιο για να μελωσει καλύτερα. Όσο αφορά το ατύχημα οι παράγοντες που έπαιξαν ρόλο μπορεί να είναι το ότι άφησες για μεγάλο διάστημα την ταινία πανω,η ότι δεν έπιασε όσο καλά θα έπρεπε η χαλκομανια πάνω στο χρώμα(χρησιμοποίησες πιστολάκι?).Κάτι που μπορεί να βοηθήσει είναι να κολλήσεις τις ταινίες σε κάποια άλλη επιφάνεια πρώτα για να φύγει η περιττη κόλλα και μετά να τις βάλεις στο μοντέλο σου.Επισης το περισσότερο βερνίκι θα προστατεύσει καλύτερα την επιφάνεια. Τα φιλετακια σου άψογα!Καλή η ιδέα σου για το photo booth,το σκέφτομαι. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 13, 2023 19:10:01 GMT 2
Κι εμένα μου άρεσε η διχρωμία στα καθίσματα (αλλά τις ζάντες προσωπικά θα τις έβαφα κάτι σε γραφίτη), το δε βερνίκωμα έγινε στρωτό, αν και μάλλον θα ήθελε ένα ακόμη χέρι (λέει τώρα αυτός που από τα μοντέλα του λείπουν πάντοτε χέρια βερνικιού...). Επίσης και οι μαύρες λεπτομέρειες είναι πολύ πετυχημένες! Για την αβαρία τού καπώ θα συμφωνήσω με τον Σπύρο, σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλά και διάφορα που μπορούν να πάνε στραβά. Εμένα για παράδειγμα μου έχει τύχει 2 φορές να θολώσουν παρμπρίζ, αν και μασκαρισμένα με Tamiya που είναι κορυφαία... θεωρώ οτι η μόνη - σχεδόν - σίγουρη εξασφάλιση είναι ένα απλόχερο βερνίκωμα, σε συνδυασμό με όσο λιγότερο χρόνο μασκαρίσματος γίνεται... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 14, 2023 9:25:15 GMT 2
Μια χαρά η πρόοδος, Νικολή. Μπράβο για τη βελτίωση σου. Η φαρδιά ταινία μασκαρίσματος της Tamiya (40mm αν θυμάμαι σωστά), δεν έχει σχέση με τις υπόλοιπες λεπτότερες και δεν είναι ποιοτική, με συνέπεια αυτό που δείχνεις. Προφανώς χρειάζεται πιο σχολαστική αφαίρεση της κολλητικής ικανότητας, αλλά καλό είναι να την αποφεύγεις, Καλημέρα
|
|
|
Post by nektarios on Dec 14, 2023 22:29:29 GMT 2
Από τη μικρή μου εμπειρία με τις ταινίες μασκαρίσματος: χρησιμοποιώ μόνον Ταμίγια (επειδή θεωρώ οτι είναι η πιο αξιόπιστη), από τις οποίες όμως νομίζω οτι αξίζει μόνον η των 10 mm. Έχω επίσης χρησιμοποιήσει των 6 και των 18, αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο...
|
|
|
Post by alex78 on Dec 18, 2023 14:22:04 GMT 2
Πολύ όμορφο μέχρι στιγμής Νίκο.
Η διχρωμία του σαλονιού πολύ καλή και ταιριαστή. Το ταμπλό όμως ήθελε καλύτερο στρώσιμο. Μια καλή απόχρωση για ταμπλό είναι το rubber black. Δοκίμασέ το μελλοντικά. Οι ζάντες αν και δεν τρελαίνομαι, όσο τις βλέπω μου αρέσουν ολοένα και περισσότερο.
Τα μαύρα σιρίτια και οι υδρορροές της οροφής απλά καταπληκτικές.
Για τα μασκαρίσματα ότι ειπώθηκε. Μόνο Tamiya και πρώτα μπόλικα χρατς - χρουτς στην παλάμη μας ώστε να αφαιρεθεί η περισσότερη κολλητική της ιδιότητα.
Επιπρόσθετα με την ξεχνάς πολλές ώρες ή και ημέρες κολλημένη και κατά την αφαίρεσή της ήρεμες και σταθερές κινήσεις, όχι απότομα και βιαστικά.
Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by czt on Dec 22, 2023 10:54:25 GMT 2
Εσωτερικο σουπερ το κυριος χρωμα ομως δεν ειναι στην δικια μου χρωματικη παλετα αλλα αυτα ειναι γουστα του καθενος! Πολυ ωραιες εργασιες μπραβο!
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Dec 25, 2023 17:56:26 GMT 2
ViL27 σε ευχαριστώ πολύ, το ίδιο σκεφτόμουν για τις πόρπες αλλά ο διαχειριστής έδωσε το οκ όταν τον ρώτησα ! Για το βερνίκι ισχύει αλλά ήταν η πρώτη φορά με αερογραφο και το φοβόμουν αρκετά πλέον όχι τόσο. Όσο για την ταινία την πάτησα και θα έπρεπε να το είχα στο μυαλό μου από πριν αλλά δεν θα ξανά συμβεί. nektarios σ ευχαριστώ Νεκτάριε ναι ήθελε άλλο ένα χέρι @gtziaf σε ευχαριστώ Γιώργο όντως θα συμφωνήσω για την φαρδιά της tamiya φαντάσου ότι χρειάστηκε να γυρίσω να κοιτάξω την παραγγελία μου γιατί νόμιζα ότι μου είχαν στείλει λάθος ! alex78 σε ευχαριστώ δεν το είχα σκεφτεί το rubber black!! czt σε ευχαριστώ πολύ, έχω αδυναμία στα κίτρινα αυτοκίνητα!! Χρόνια πολλά σε όλους! Με υγεία και αγάπη !!!
|
|
|
Post by czt on Dec 26, 2023 19:05:16 GMT 2
Τέτοια με λες και με στεναχωρείς! Άλλαξε χρωμα τόσα υπάρχουν!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 27, 2023 7:16:25 GMT 2
Γενικά ωραία δουλειά Νίκο, και όντως τα μαύρα πολύ προσεγμένα! Δύο παρατηρήσεις: 1) Το κίτρινο χρώμα έχει μπόλικο orange peel που το βερνίκι δεν μπόρεσε να καλύψει. Γενικά είναι δύσκολο να καλυφθεί, οπότε, αν το διαπιστώσουμε πριν το βερνίκωμα, τρίβουμε, ξεβάφουμε και φτου κι απ' την αρχή... Αυτά για το επόμενο.
2) Με γεια το photo booth! Αλλά δεν φωτογραφίζουμε ανοιχτά χρώματα πάνω σε άσπρο φόντο, γιατί το χρώμα μας βγαίνει πιο σκούρο. Καλές φωτογραφικές μηχανές αλλά και καλά κινητά έχουν την δυνατότητα διόρθωσης αυτού του φαινομένου (ψάξε για WB (white balance) και πειραματίσου). Αν το αφήσεις στο αυτόματο, θα βγεί όπως στις 4 προτελευταίες φωτογραφίες σου.
Καλή συνέχεια!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 28, 2023 20:48:08 GMT 2
Θα συμφωνησω με τον Κωνσταντινο Νικο Δειχνει να εχει πολυ orange peel που δεν καλυπτεται απο το βερνικι
Καλη συνεχεια
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Jan 17, 2024 19:35:54 GMT 2
czt παραθέτω μερικά παραδείγματα, δεν είπα ότι είναι το μοναδικό αγαπημένο μου χρώμα!! 😅
konstantinf συμφωνώ απόλυτα για το orange όμως τι συγκεκριμένο χρώμα είναι αρκετά δυσεύρετο στην ελληνική αγορά, έχοντας ως αποτέλεσμα να μην έχω την υπομονή ναι περιμένω να έρθει από το εξωτερικό, έτσι αποφάσισα να προχωρήσω ως έχει . (Γενικά δεν ξανά βάφω με σπρέι το αποφάσισα) Όσο για το booth ήταν ένα πολύ γρήγορο τεστ όπως θα δεις παρακάτω το έβγαλα με σωστό background.
|
|
|
Post by czt on Jan 17, 2024 20:44:38 GMT 2
Τοσο ωραια αυτοκινητα και τα καταστρεφουν πωωωω Τα χαπια μου!!!!
Υγ. Βαλε και ενα spoon να χαρει ο νεκταριος
|
|
nikostheo
F3 Driver
Member is Online
|
Post by nikostheo on Jan 17, 2024 21:23:28 GMT 2
Καλησπέρα στο φόρουμ και καλή χρονιά για άλλη μια φορά, χρόνια πολλά στους εορτάζοντες σήμερα! Πάει καιρός που έχω να γράψω, λίγο οι γιορτές, λίγο ένας ιός που με ταλαιπώρησε δεν τα κατάφερα να σας γράψω έγκαιρα!
Το Evo έχει τελειώσει πριν κλείσει το 23 και αυτό γιατί δεν μπορούσα να δεχτώ ότι πέρασε ένας χρόνος χωρίς να κλείσω ένα μοντέλο οπότε έβαλα το κεφάλι κάτω και το τελείωσα!
Αυτό είναι το πάτωμα του αυτοκινήτου χωρίς να έχω βάλει ψυγείο και intercooler αλλά ούτε wash. Εν ώρα συναρμολόγησης: (σπάω ακόμα το κεφάλι μου να βρω ένα τρόπο να προστατεύω τα τζάμια ενώ γίνονται οι υπόλοιπες εργασίες αλλά δεν μπορώ να βρω ! Θεωρώ ότι αν οι εταιρείες τα έστελναν με διάφανη προστατευτική μεμβράνη θα είναι ότι καλύτερο αλλά δεν ξέρω αν εγώ μπορώ να βρω κάτι τέτοιο στο εμπόριο! Επίσης δοκίμασα να βάψω τις λάμπες με μπλε χρώμα για να δώσω έτσι μια πινελιά στα φανάρια και τους προβολείς ομίχλης! Μπορείτε να διακρίνετε τα τις φωτοχαραγμενες σιτες που έβαψα μαύρες, το intercooler έχει επίσης φωτοχαραγμενο που φαίνεται παρακάτω. Το καπό ξανά βάφτηκε, ντύθηκε με Carbon και βερνικωθηκε όχι όμως με την ίδια υπομονή μιας και με είχε ξενερώσει όλη αυτή η αβαρία, οπότε έχει δύο τρεις σημαντικές ατέλειες! Είχα ένα πρόβλημα ενώ έκλεινα το μοντέλο με την μπανιέρα του εσωτερικού η οποία δεν έδειχνε να πηγαίνει εκεί που πρέπει ώστε να κάθεται το πάτωμα στο ύψος που πρέπει δεν μπόρεσα ποτέ να βρω άκρη και από που ευθύνεται όσο κι αν προσπαθούσα. Λεπτυνα λίγο τα πλαϊνά τις μπανιέρας και δείχνει να κάθεται πιο σωστά. Νομίζω ότι έχει να κάνει με το ότι έκοψα το καπό και είχε ως αποτέλεσμα να μαζέψει όλο το σώμα/καπακι του αυτοκινήτου και να γίνει πιο στρογγυλό. Αλλά δεν ξέρω και σίγουρα ! Έκανα και μια ανοησία και έκοψα περισσότερο απ ότι έπρεπε από το πίσω μέρος του μηχανοστασίου οπότε το επισκευασα με φύλλο πλαστικού και το έβαψα πάλι μαύρο.
Τέλος αγοράστηκε για την γιορτή μου ως δώρο από εμένα(😅) ένας αερογραφος της gaahleri με σύστημα σκανδάλης για εργασίες με μικρότερες ποσότητες χρώματος και καλύτερη εργονομία. Με αυτόν βερνικωθηκε το καπό την δεύτερη φορά και μπορώ να πω ότι νιώθω πολύ πιο άνετα απ' ότι με το άλλο σύστημα το πατροπαράδοτο! Τελικές σκέψεις και φωτογραφίες στα ολοκληρωμένα .
|
|
|
Post by czt on Jan 18, 2024 19:17:32 GMT 2
Πολυ ωραιο αν και η χρωματικη επιλογη με βρισκει αντιθετο. Μεγια το νεο εργαλειο με ωραια αποτελεσματα οπου τον χρησιμοποιησης! Το μοτερ πανεμπρφο!! Περιμενουμε το επομενο θεμα !
|
|