|
Post by m@ster k@frer on Apr 7, 2022 10:25:23 GMT 2
Καλημέρα σε όλους, με κάποιους τα έχουμε πεί κατ' ιδίαν και γνωρίζετε, αλλά τα τελευταία 2 ήταν πολύ περίεργα χρόνια για εμένα με την μετανάστευση και όλα τα έξοδα που φέρνει κάτι τέτοιο μαζί του καθώς και την γενικότερη ανακατωσούρα το χόμπι αναγκαστικά μπήκε στον πάγο. Έχω κάποιους μήνες που σκέφτομαι να ασχοληθώ πάλι και αν σου μπεί η σκέψη θα γίνει και πράξη αναπόφευκτα. Δυστυχώς χώρος για εργαστήριο δεν υπάρχει εδώ, οπότε το γραφείο μου βρίσκεται στο σαλόνι του σπιτιού και εκεί θα γίνονται και όλες οι εργασίες, αλλά υπάρχει όρεξη και θα προσαρμοστούμε για τώρα. Για μία ακόμη φορά θυμήθηκα ποσο κοστίζουν τα υλικά μας. Μπόρεσα να φέρω απο την Ελλάδα όλα τα εργαλεία που είχα, αλλά δυστυχώς τα χρώματα δεν ρίσκαρα να τα στείλω αεροπορικώς. Το κόστος για να προμηθευτεί κανείς χρώματα εξ αρχής είναι θηριώδες, αλλά και πάλι όρεξη να υπάρχει και όλα θα γίνουν σιγά σιγά. Αυτά για τώρα και πάμε στο κίτ. Από την πρώτη στιγμή που κυκλοφόρησε το συγκεκριμένο kit to 2018 μου τρέχανε τα σάλια. Ήμουν τόσο σίγουρος ότι θα το έφτιαχνα κάποια στιγμή που είχα προμηθευτεί ήδη όσο ήμουν στην Ελλάδα την αλυσίδα της Tamiya. To kit το βρήκα σε δελεαστικότατη τιμή εδώ στην Αγγλία οπότε αγοράστηκε με συνοπτικές διαδικασίες. Το συγκεκριμένο μοντέλο Africa Twin, είναι η 2η γενιά, κυκλοφορεί από το 2015 έως και σήμερα και αποτελεί έναν από τους πρωταγωνιστές στην αγορά μεγάλων adventure μοτοσικλετών. Είναι εξοπλισμένη με έναν δικύλινδρο εν σειρά των 998 κ.ε., η τελικά ταχύτητα αγγίζει τα 205 χ.α.ω. με ωστόσο υψηλή κατανάλωση που φτάνει τα 9 l/100km. Υπο φυσιολογικές συνθήκες η μέση κατανάλωση κινείται στα 6 l/100km. Ο κινητήρας είναι βασισμένος στα αγωνιστικά CRF 250 και 450 και οι βαλβίδες αντι για τρείς έγιναν τέσσερις. Το θηριώδες κουτί έρχεται αρκετά γεμάτο: Βιβλίο οδηγιών, χαλκομανίες, parts list και ένα έγχρωμο ενθετο με Φωτογραφίες αναφοράς: Τα άπειρα πλαίσια έρχονται πολύ καλά προστατευμένα. Επίσης, στο κίτ περιέχονται διάφορα μεταλλικά κομμάτια και εργαλεία για τη συναρμολόγηση: Τέλος, το κίτ με την αλυσίδα της Tamiya: Υπάρχουν και κάποιες σκέψεις για αντικατάσταση των ακτίνων με μεταλλικές αλλά θα το δούμε αυτό στην ώρα του. Αυτά προς το παρόν. Να είστε όλοι καλά. Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Apr 7, 2022 12:53:37 GMT 2
Αγάπιε η επικείμενη επαναδραστηριοποιήση σου με το χόμπι μου έφτιαξε τη διάθεση για τα καλά και θα σε παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χαίρομαι πραγματικά που επέστρεψες και μάλιστα καταπιάνεσαι με το θεριό αυτό που τόσο μνημόνευες. Οπλίσου με περίσσεια υπομονή και εδώ θα είμαστε να τα λέμε φίλε....
Υ.Γ. Έχουν κυκλοφορήσει, πέραν της αλυσίδας, και άλλα βελτιωτικά? Ποιό από τα δύο λιβερι θα ακολουθήσεις?
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 7, 2022 12:56:41 GMT 2
Μπραβο Αγαπιε !!!
καλως ηρθες παλι πισω στον παγκο
Ξεκουραστες και δημιουργικες ωρες σου ευχομαι!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 7, 2022 18:57:18 GMT 2
Φανταστικη επιλογη μοντελου .....καλη επιστροφη στον γραφειοπαγκο σου .
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 7, 2022 20:34:09 GMT 2
Καλή επάνοδο Αγάπιε! Περιμένουμε άλλη μια καταιγιστική κατασκευή!
|
|
|
Post by czt on Apr 7, 2022 22:59:27 GMT 2
Καλο ξεκινημα Αγαπιε! Θυμαμαι που το συζητουσαμε οτι ηθελες να το αποκτησεις κλπ. Καλη απολαυση σεφ μου!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 8, 2022 7:50:13 GMT 2
Έλα ρε μαν! Τι εκπλήξεις είναι αυτές! Καλή επιτυχία
|
|
|
Post by nektarios on Apr 9, 2022 22:29:53 GMT 2
Καλώς επανήλθες φίλε! Καλή κατασκευή, την οποία θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 16, 2022 15:43:06 GMT 2
Καλή επιστροφή στο μοντελιστικό σου πάγκο Αγάπιε. Αγαπημένο θέμα! Αν θέλεις κάτι διαφορετικό για livery (Museum Collection) Καλή αρχή!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 19, 2022 11:38:09 GMT 2
Αγάπιε η επικείμενη επαναδραστηριοποιήση σου με το χόμπι μου έφτιαξε τη διάθεση για τα καλά και θα σε παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Χαίρομαι πραγματικά που επέστρεψες και μάλιστα καταπιάνεσαι με το θεριό αυτό που τόσο μνημόνευες. Οπλίσου με περίσσεια υπομονή και εδώ θα είμαστε να τα λέμε φίλε.... Υ.Γ. Έχουν κυκλοφορήσει, πέραν της αλυσίδας, και άλλα βελτιωτικά? Ποιό από τα δύο λιβερι θα ακολουθήσεις?
Άλεξ μου θα τα πούμε και επι προσωπικού πιο εκτεταμένα. Σε ευχαριστώ για τις ευχές. Το πλάνο λέει Άσπρο/Μπλέ/Κόκκινο αλλά θα δούμε. Έχω δεί αρκετές από κοντά και νομίζω το συγκεκριμένο είναι το πιο επιβλητικό. Η αλυσίδα είναι generic για όλα τα 1/6 και θέλει μέτρηση στους κρίκους, ανάλογα το μοντέλο. Έχω προμηθευτεί και ένα σετ με μεταλλικές ακτίνες και βλέπουμε πως θα πάει. Μπραβο Αγαπιε !!! καλως ηρθες παλι πισω στον παγκο Ξεκουραστες και δημιουργικες ωρες σου ευχομαι! Παναγιώτη σε ευχαριστώ φίλε, αργά θα πάμε και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Ακόμα ψάχνω τα χρώματα και πως θα κινηθώ για κάποιες αποχρώσεις καθώς δεν υπάρχουν όλα σε σπρει. Είδωμεν. Φανταστικη επιλογη μοντελου .....καλη επιστροφη στον γραφειοπαγκο σου . Ευχαριστώ Μιχάλη Καλή επάνοδο Αγάπιε! Περιμένουμε άλλη μια καταιγιστική κατασκευή! Καλο ξεκινημα Αγαπιε! Θυμαμαι που το συζητουσαμε οτι ηθελες να το αποκτησεις κλπ. Καλη απολαυση σεφ μου! Κωνσταντίνοι αμφότεροι σας ευχαριστώ, καταιγιστική σίγουρα δε θα είναι αλλά θα προσπαθήσω να το απολαύσω όσο γίνεται. Έλα ρε μαν! Τι εκπλήξεις είναι αυτές! Καλή επιτυχία Γιώργη μου έλπίζω να έρθουν και άλλες εκπλήξεις σιγά σιγά. Καλώς επανήλθες φίλε! Καλή κατασκευή, την οποία θα παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον! Νέκ τα είπαμε εμείς , ελπίζω να μη βγεί πατάτα και να πάει καλά. Καλή επιστροφή στο μοντελιστικό σου πάγκο Αγάπιε. Αγαπημένο θέμα! Αν θέλεις κάτι διαφορετικό για livery (Museum Collection) Καλή αρχή! Φάνη ευχαριστώ πολύ. Έχω δεί και αυτό και το repsol livery αλλά τα θεωρώ κακάσχημα σε μηχανάκι δρόμου αλήθεια. Οπότε θα πάμε απλά και συντηρητικά. Φιλικά Αγάπιος
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 19, 2022 12:13:59 GMT 2
Όταν μπορέσεις Αγάπιε, βάλε σε παρακαλώ και μια φωτό από τις aftermarket ακτίνες! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by kostastsiatsos on May 28, 2022 17:44:09 GMT 2
Γεια σας παιδιά έκανα εγγραφή σήμερα γράφω πρώτη φορά , όσον αφορά την Africa της tamiya δεν χρειάζεται καμία βελτίωση ,όλα τα κομμάτια είναι τέλεια , οι ακτίνες έχουν σωστό πάχος και με μεταλλικό βάψιμο δείχνουν αληθινές . Ίσως μόνο η αλλαγή της αλυσίδας για τα κινητικά μέρη ,μόνο, αν και αυτή του κιτ είναι πολύ καλή . Την έφτιαξα και την παρουσίασα στην πρόσφατη έκθεση της Άρτας ευχαριστώ
|
|
|
Post by alex78 on May 28, 2022 18:26:49 GMT 2
Γεια σας παιδιά έκανα εγγραφή σήμερα γράφω πρώτη φορά , όσον αφορά την Africa της tamiya δεν χρειάζεται καμία βελτίωση ,όλα τα κομμάτια είναι τέλεια , οι ακτίνες έχουν σωστό πάχος και με μεταλλικό βάψιμο δείχνουν αληθινές . Ίσως μόνο η αλλαγή της αλυσίδας για τα κινητικά μέρη ,μόνο, αν και αυτή του κιτ είναι πολύ καλή . Την έφτιαξα και την παρουσίασα στην πρόσφατη έκθεση της Άρτας ευχαριστώ Καλώς ήρθες στην παρέα Κώστα! Πολύ ωραίο κιτ, σίγουρα θα εντυπωσίασε στην έκθεση.... Πάρε τον χρόνο σου και όποτε αισθανθείς έτοιμος θα χαρούμε να δούμε να μας παρουσιάζεις αναλυτικά την συλλογή σου στο φόρουμ.... Καλή περιήγηση!
|
|
|
Post by gtziaf on May 29, 2022 11:08:29 GMT 2
Γεια σας παιδιά έκανα εγγραφή σήμερα γράφω πρώτη φορά , όσον αφορά την Africa της tamiya δεν χρειάζεται καμία βελτίωση ,όλα τα κομμάτια είναι τέλεια , οι ακτίνες έχουν σωστό πάχος και με μεταλλικό βάψιμο δείχνουν αληθινές . Ίσως μόνο η αλλαγή της αλυσίδας για τα κινητικά μέρη ,μόνο, αν και αυτή του κιτ είναι πολύ καλή . Την έφτιαξα και την παρουσίασα στην πρόσφατη έκθεση της Άρτας ευχαριστώ Κώστα, καλωσόρισες στο φόρουμ. Περιμένουμε να δούμε τις πολύ λεπτομερείς σου κατασκευές που είδα στην έκθεση της Αρτας, τόσο στα completed όσο και κάποιο work in progress. Καλημέρα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 3, 2022 16:58:06 GMT 2
Όταν μπορέσεις Αγάπιε, βάλε σε παρακαλώ και μια φωτό από τις aftermarket ακτίνες! Καλή συνέχεια! καλησπέρα Φάνη, μετά από πολύ καιρό αλλά δε σε ξέχασα. Γεια σας παιδιά έκανα εγγραφή σήμερα γράφω πρώτη φορά , όσον αφορά την Africa της tamiya δεν χρειάζεται καμία βελτίωση ,όλα τα κομμάτια είναι τέλεια , οι ακτίνες έχουν σωστό πάχος και με μεταλλικό βάψιμο δείχνουν αληθινές . Ίσως μόνο η αλλαγή της αλυσίδας για τα κινητικά μέρη ,μόνο, αν και αυτή του κιτ είναι πολύ καλή . Την έφτιαξα και την παρουσίασα στην πρόσφατη έκθεση της Άρτας ευχαριστώ Καλησπέρα Κώστα, Καλως ήρθες στο φόρουμ και ελπίζω να δούμε κάποιες από τις κατασκευές σου και εδώ. Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω στο κομμάτι των βελτιώσεων. Το να ήμαστε απόλυτοι δεν βοηθάει σε τίποτα και δή στην προσωπική μας βελτίωση. Ο καθένας βλέπει με διαφορετικά μάτια την κατασκευή και το κάθε κιτ. Κατα την ταπεινή μου άποψη, οι βελτιώσεις και γενικώς ο χώρος για βελτίωση δεν τελειώνει ποτέ και είναι ένα ξεχωριστό χόμπυ απο μόνες τους. Επιπροσθέτως, τα κομμάτια δεν είναι τέλεια, δυστυχώς δεν υπάρχει τέλειο κίτ, όπως και δεν υπάρχει τέλειο μοντέλο χωρίς λάθη κτλ κτλ. Πχ τα δισκοφρενα κατα την άποψη μου θα μπορούσαν να είναι 3 κομμάτια και οχι 1 μονοκόμματο στη συγκεκριμένη κλίμακα. Επίσης, το Harley Fat Boy μου φάνηκε πολύ καλύτερο απο άποψη engineering από την αφρικάνα. Πχ2 ένα κομμάτι που θα δείς παρακάτω στις βελτιώσεις που επέλεξα να κάνω είναι οι βίδες για τη ρύθμιση της αλυσίδας, οι οποίες στο κίτ δεν υπάρχουν ως βίδες, αλλά δεν υπάρχουν και 2 από τα παξιμάδια που υπάρχουν στο πραγματικό. Πχ3 και τελευταίο, οι βίδες της tamiya είναι λάθος σχήμα (σταυρός αντι για τις allenhead και bolthead που έχουν οι πραγματικές μοτοσυκλέτες) αλλά και εκτός κλίμακας. Εν κατακλείδι περι ορέξεως κολοκυθόπιτα κτλ. Ο στόχος είναι η απόλαυση της κατασκευής. my 2 cents και επίστρέφω συντομότατα με ένα μικρό update τώρα που βρήκα χρόνο. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 3, 2022 18:02:02 GMT 2
|
|