pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Oct 3, 2021 9:30:50 GMT 2
Εξαιρετικες εργασιες Γιωργο !!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 3, 2021 16:56:15 GMT 2
Εξαιρετικες εργασιες Γιωργο !! Να είσαι καλά Παναγιώτη. Καλό απόγευμα
|
|
|
Post by nektarios on Oct 5, 2021 19:35:28 GMT 2
Φίλε Γιώργο, όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο μας εντυπωσιάζεις! Τώρα εκτός από το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο στις μετατροπές (που ως γνωστόν, είναι το αγαπημένο μου κομμάτι κάθε κατασκευής!), εσύ τήρησες ακόμη και τα αρχαία έθιμα κάποιων λαών που κατά τα εγκαίνια κάθε νέου ναού πρόσφεραν αιματηρές θυσίες! Καλή συνέχεια, φίλε, και φυσικά περαστικά! Υ.Γ.: Και το ηθικόν δίδαγμα είναι οτι, όσο κορυφαίος και όσο έμπειρος και προσεκτικός και να είναι κάποιος, ο κίνδυνος της "στραβοτιμονιάς" πάντα καραδοκεί...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 5, 2021 22:15:09 GMT 2
Νεκ, πάντα χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 8, 2021 21:23:11 GMT 2
Καλησπέρα... Στο προηγούμενο είχα γράψει ότι η επόμενη ενημέρωση θα ήταν άμεσα, αλλά τελικά πέρασαν σχεδόν 2 εβδομάδες, μέχρι να προχωρήσω στο επόμενο βήμα. Το κεφαλαίο παραμένει το ίδιο, και αφορά την περαιτέρω προετοιμασία του αμαξώματος. Με το scriber ανά χείρας, επεκτάθηκαν τα ανοίγματα στα φτερά, λεπτομέρεια που το κιτ αγνοεί. Στη συνέχεια χαράκτηκε το πλαίσιο στα μικρά παράθυρα, πίσω απ΄ την πόρτα. Δυστυχώς εκεί, η μύτη μπλόκαρε και μετά το Φάνη, θρήνησα κι εγώ με τη σειρά μου το πολύ ακριβό scriber της Tamiya. Ακολούθησε η διαδικασία τοποθέτησης των φιλέτων, στα σημεία που ανοίγουν τα καπό και οι πόρτες. Στις τελευταίες θα μπει λάστιχο, σε μετέπειτα στάδιο, αφού βαφούν, λεπτομέρειες απαραίτητες σε κιτ που ανοίγουν οι πόρτες. Αλλιώς μοιάζουν με μέτρια die - cast. Αντίστοιχο φιλέτο έφτιαξα για τη βάση του παρμπρίζ, ενώ με φύλλο πλαστικού αναπαραστάθηκε η εσωτερική λεπτομέρεια στον ουρανό της καμπίνας. Επίσης, έκλεισα, με εποξικό, την τρύπα που περνάει το εκτός κλίμακας αμορτισέρ της πόρτας. Θα ανοιχτεί νέα μικρότερη, όταν ασχοληθώ με αυτά πιθανόν στο επόμενο ή το μεθεπόμενο στάδιο. Τέλος, μεγάλωσαν οι εισαγωγές αέρα των φρένων, στο ρύγχος και προστέθηκε η "μύτη" που στις "S" είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος. Αυτά για σήμερα. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by ViL27 on Oct 9, 2021 0:06:33 GMT 2
Φίλε Γιώργο το wip σου έχει περισσότερα χειρουργεία και από επεισόδιο του Grey's anatomy! Νομίζω ότι άμα σε είχαμε σχεδιαστή σε κάποια μοντελιστικη εταιρία τα οχήματα σου δεν θα είχαν κανένα λάθος!Έχεις φτάσει την μελέτη στην πιστότητα σε άλλα level στις κατασκευές σου.Καλη συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 9, 2021 6:03:11 GMT 2
Αυτό λέω κι εγώ εδώ και πολύ καιρό... Εντυπωσιακό το πού πας και βρίσκεις τις ατέλειες... Άκου εκεί τα αμορτισέρ της πόρτας! Ανυπομονώ να δω επίσης τα "λάστιχα" στις πόρτες (κάτι που δεν τόλμησα να προσθέσω στην Porsche). Καλή συνέχεια και καλό ΣΚ επίσης!
|
|
|
Post by kyriakos on Oct 9, 2021 7:18:02 GMT 2
Πολύ ωραίες κ λεπτομέρεις εργασίες Γιώργο ανάλογους του επιπέδου σου κ σε αυτά που μας έχεις συνηθίσει ειδικά μετά την McLaren όπου ανέβασες το επίπεδο πολύ ψηλά όσο για το scriber μόνο που το διάβασα πόνεσα ..
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2021 9:16:36 GMT 2
Καλημέρα, στην ομάδα... Σπύρo, χειρουργώ από εδώ, δίνω διάγνωση από εκεί αλλά ο Πάτρικ ο Ντέμπσι δεν με δίνει ένα κάθισμα, να οδηγήσουμε μια 911 στο Λε Μαν... Λάθη πάντα θα υπάρχουν, δεν γίνεται αλλιώς, πόσο μάλλον σε ένα κιτ της ηλικίας μου. Κώστα, δυστυχώς στις πόρτες Porsche, δεν γινόταν τίποτα αφού το μέταλλο στο φιλέτο ήταν πολύ χοντρό. Το είχα δει. Μόνο βάψιμο έπαιρνε. Με αμορτισέρ και μηχανισμούς θα ασχοληθώ το επόμενο, όταν βρω χρόνο. Κυριάκο, πόνεσε όντως , αλλά τι να γίνει. Εμείς να είμαστε καλά. Καλημέρα και πάλι. Να είστε υγιείς
|
|
|
Post by Φάνης on Oct 9, 2021 10:22:16 GMT 2
Πολύ όμορφες και αναγκαίες οι προσθήκες Γιώργο! Όσο για το scriber, όπως το είπες, εμείς να είμαστε καλά! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2021 17:29:23 GMT 2
Πολύ όμορφες και αναγκαίες οι προσθήκες Γιώργο! Όσο για το scriber, όπως το είπες, εμείς να είμαστε καλά! Ευχαριστώ, Φάνη. Παλιά θα έριχνα μερικά γαλλικά, πλέον βγήκα στο μπαλκόνι, ήπια 2 γουλιές καφέ, είδα τη θέα και επέστρεψα στον πάγκο. Η ζωή είναι μικρή για ανούσιες στεναχώριες. Καλό απόγευμα Σαββάτου
|
|
|
Post by alex78 on Oct 10, 2021 10:47:56 GMT 2
Το σχόλιο του Σπύρου νομίζω είναι χαρακτηριστικό και τα λέει όλα! Εγώ πάλι θα προσθέσω και την βελτίωση των φωτογραφιών σου φίλε, το μαύρο φόντο βοηθάει πολύ. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2021 13:08:43 GMT 2
Καλημέρα, Άλεξ και ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Για τις φώτο, στον νέο πάγκο αφιέρωσα τη δεξιά άκρη και σε συνδυασμό με το νέο φωτιστικό, οπότε οι φώτο πιθανόν βελτιώθηκαν. Στην προηγούμενη διάταξη, δεν είχα τέτοιο χώρο κι έκανα αλχημείες.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 13, 2021 22:38:31 GMT 2
Φίλε, με τόσα πολλά "φιλέτα", μου άνοιξες την όρεξη! Πάω για επιδρομή στο ψυγείο, νυχτιάτικα!.. Εξαιρετική ασφαλώς η δουλειά σου, όπως παρατήρησαν και όλοι οι προηγούμενοι! Αυτό το μοντέλο, με τόσες τροποποιήσεις που έχεις κάνει, μάλλον θα γίνει το αγαπημένο μου! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 16, 2021 8:34:13 GMT 2
Φίλε, με τόσα πολλά "φιλέτα", μου άνοιξες την όρεξη! Μόνο που εγώ τα φιλέτα τα χρησιμοποιώ απλά για να "φάω", όχι για να χτίσω σπίτι. Ευχαριστώ Νεκτάριε για τον σχολιασμό. Καλημέρα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 21, 2021 20:07:23 GMT 2
Επιστροφή, μετά από κάποια ζόρικα περιστατικά, στον πάγκο και στις εργασίες που αφορούν την Countach. Κατά βάση ασχολήθηκα με την εφαρμογή των ανοιγοκλεινόμενων μερών του μοντέλου, τα οποία έχουν μέτρια εφαρμογή. Ιδίως οι πόρτες χρειάζονται λέπτυνση στο κάτω μέρος, για να μην πετάνε από το αμάξωμα. Παράλληλα φτιάχτηκαν τα αμορτισέρ των μηχανισμών κίνησης, χωρίς όμως να ασχοληθώ με το τελικό τους detailing, και συγκεκριμένα στα σημεία συγκράτησης, ώστε αυτά να μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν. Οι εργασίες αυτές θα γίνουν μετά το τελικό φινίρισμα. Επίσης, δεν χρησιμοποίησα ακόμη τους μεντεσέδες συγκράτησης σε πόρτες και καπό, για να μπορώ να τα βάζω και να τα βγάζω κατά το δοκούν. Και αυτή η εργασία θα γίνει μετά το φινίρισμα, στο τελικό στήσιμο του αμαξώματος. Αυτά για σήμερα, λίγο φαστ τρακ, αλλά δεν γινόταν διαφορετικά. Θα επεκταθώ σύντομα... Καλό βράδυ
|
|