|
Post by Diecast917k on Apr 23, 2021 20:32:39 GMT 2
Καλα τωρα που τις βλεπω τις φωτογραφιες πριν το γυαλισμα ειναι πολυ καλο τοαποτελεσμα για πρωτο βαψιμο με σπρευ, μονο τα σταδια με τις αλοιφες να εκανες και τελος το κερι και θα ησουν σουπερ! Τι λες να κανεις τελικα;
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 23, 2021 22:16:57 GMT 2
Καλα τωρα που τις βλεπω τις φωτογραφιες πριν το γυαλισμα ειναι πολυ καλο τοαποτελεσμα για πρωτο βαψιμο με σπρευ, μονο τα σταδια με τις αλοιφες να εκανες και τελος το κερι και θα ησουν σουπερ! Τι λες να κανεις τελικα; Πραγματικά το χω απορία πώς θα έβγαινε μόνο με αλοιφές, κοίτα το καπό θεωρώ ότι πρέπει να ξανά βαφτεί οπότε εφόσον μπαίνω σε αυτή την διαδικασία θα πρέπει να κάνω κάτι και για τα υπόλοιπα απλά μακάρι να μπορούσα να βρω μια λύση τοπικά και όχι να τρίψω όλο τον ουρανό και το φτερό αλλά δύσκολο το βλέπω...
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 24, 2021 1:43:14 GMT 2
Ευχαριστούμε πολύ για το εκτενές update Νίκο. Πέρα από το αποτέλεσμα (μού άρεσαν πολύ τα μηχανικά μέρη), μού αρέσει πολύ ο τρόπος που σκέπτεσαι (όπως λέει και ο Μπόμπος στο γνωστό ανέκδοτο) και μαθαίνεις. Μπράβο και στα επόμενα με το καλό! σε ευχαριστώ πολύ προσπαθώ να εξελίσσομαι όσο πιο γρήγορα μπορώ ανυπομονώ για το επόμενο θεωρώ ότι θα καταφέρω να λύσω και τα προβλήματα που έχω με το Supra
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 24, 2021 5:53:40 GMT 2
προσπαθώ να εξελίσσομαι όσο πιο γρήγορα μπορώ Γι αυτό είσαι ξύπνιος στις 3 το πρωί;
|
|
|
Post by nikostheo on Apr 24, 2021 14:40:43 GMT 2
προσπαθώ να εξελίσσομαι όσο πιο γρήγορα μπορώ Γι αυτό είσαι ξύπνιος στις 3 το πρωί; αχαχαχαχα εχω πρόβλημα από την αρχή της καραντίνας δεν κουράζομαι αρκετά και εχει ως αποτέλεσμα για να κοιμηθώ το βραδύ να πρέπει να κανω τάμα !
|
|
|
Post by nikostheo on May 9, 2021 1:09:26 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 9, 2021 6:44:10 GMT 2
Μπράβο για το κουράγιο σου! Όποιο και να 'ναι το αποτέλεσμα, έτσι αποκτάται η πείρα... Καλή επιτυχία στο δεύτερο βάψιμο!
|
|
|
Post by nikostheo on May 9, 2021 10:05:55 GMT 2
Μπράβο για το κουράγιο σου! Όποιο και να 'ναι το αποτέλεσμα, έτσι αποκτάται η πείρα... Καλή επιτυχία στο δεύτερο βάψιμο! Σε ευχαριστώ πολύ ελπίζω να πάει καλύτερα
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 8, 2021 16:31:23 GMT 2
Την τελευταία φορά που έγινε ενημέρωση του thread το Supra ήταν άβαφτο με επισκευασμένη την κολόνα του συνοδηγού (RHD) και εγώ είχα το ένα τρίτο τον μοντέλων που έχω τώρα, με λίγα λόγια έχει περάσει πολύς καιρός πάμε να δούμε λοιπόν τι απέγινε αυτό το ρημάδι ! Αφού ξεβάφτηκε, φτιάχτηκε η κολόνα και ξανά ασταρώθηκε είδα οτι είχαν δημιουργηθεί ατέλειες στο αμάξωμα και έπρεπε να διορθωθούν. Πάει καιρός και δεν θυμάμαι από πού δημιουργήθηκαν πάντως θυμάμαι ότι το χρώμα δεν ξέβαψε πολύ εύκολα και χρειάστηκε να το ξύσω με ότι και όπως μπορούσα. Εφόσον φτιάχτηκαν οι ατέλειες τρίφτηκε ελαφρά και περάστηκε με μαύρο αστάρι mr surfacer 1500 και εκεί κατάλαβα τι είχε γίνει... Με τόσο ξύσιμο αστάρωμα τρίψιμο κλπ οι λεπτομέρειες γύρω από το μπροστινό παρμπρίζ αλλά και τα λάστιχα στα τζάμια στις πόρτες είχαν αρχίσει να "αχνοφαίνονται" που έλεγε και μια ψυχή στα παιδικά μου χρόνια. Εκεί ήταν που ξενέρωσα, εκεί ήταν που κατάλαβα γιατί μερικοί αφήνουν στην άκρη ένα μοντέλο για μήνες ίσως και χρόνια. Και όχι γιατί φταίνε αυτά τα πλαστικά/ μεταλλικά σύνολα που ξοδεύουμε αμέτρητες ώρες από πάνω τους αλλά γιατί τις περισσότερες φορές τα έχουμε με τον εαυτό μας που δεν το "έκοψε" να προβλέψει το αναπόφευκτο. Το άφησα στην άκρη, το έκρυψα δεν ήθελα καν να το βλέπω σκέφτηκα ότι αν το συνέχιζα δεν θα τελείωνε ποτέ και απλά θα πήγαινε στον κάδο και ήταν κρίμα γιατί είχα ξοδέψει τόσο χρόνο και αρκετά χρήματα (διπλό χρώμα, έξτρα αεροτομή, έξτρα καθίσματα, έξτρα ζάντες) οπότε επικεντρώθηκα στο R33 και σχεδόν το τελείωσα πριν βρω την λύση και συνεχίσω το πρότζεκτ. Μετά από σκέψη αποφάσισα ότι για την ώρα και με βάση τις τωρινές μου δεξιότητες το συγκεκριμένο αμάξωμα δεν σώζεται και ότι θα πρέπει να αγοράσω ένα άλλο Κιτ και να του "κλέψω" το αμάξωμα. Οπότε ξεκίνησε το ψάξιμο, έψαχνα για βδομάδες σε όλη την Ελλάδα και κανείς δεν έφερνε το συγκεκριμένο Κιτ, όπως επίσης και όλα τα γνωστά σε εμένα ξένα μαγαζιά. Οπότε έκανα το μόνο που μπορούσα... Έγραψα στο google maps hobby stores και ξεκίνησα και έψαχνα ένα ένα τα μαγαζιά μέχρι να βρω ένα που να το έχει ετοιμοπαράδοτο. Εεε μετά από πολλά μαγαζιά και μια δύο άσχετες παραγγελίες (που θα μάθετε στο μέλλον 😅) κατάφερα και το βρήκα και μετά από λίγες μέρες ήταν εδώ. Οπότε το ετοίμασα για βάψιμο αφήνοντας τα δύο στηρίγματα της εργοστασιακής αεροτομής ως μπουσουλα για το που θα μπει η TRD. Αφού βάφτηκε τρία χέρια TS 40 και βερνίκι 513 mr hobby αφέθηκε να στεγνώσει και γυαλίστηκε ΜΟΝΟ με τις αλοιφές της tamiya, προφανώς δεν είναι καθρέπτης και ούτε ήθελα να επιχειρήσω κάτι τέτοιο γιατί ήδη είχαν πάει πολλά στραβά στο παρελθόν και ήθελα απλά να το τελειώσω και να το θαυμάσω. Το trim βάφτηκε με semi gloss το ίδιο και τα τζάμια που χρειαζόταν με masking templates από εδώ www.automotiveforums.com/t123478-window_masks_templates.htmlΤο μόνο μου παράπονο με την tamiya είναι αυτό ρίξε μέσα ένα αυτοκόλλητο να μας κάνεις την ζωή πιο εύκολη όπως η aoshima και η hasegawa τι να μας τυραννάς άδικα να πούμε! Μπήκαν τα αυτοκόλλητα στην θέση του δεν έβαλα το toyota πίσω διότι δεν μου άρεσε ποτέ θεωρώ πολύ πιο clean look το σήμα και το supra και εφόσον έκανα την ιαπωνική έκδοση δεν χρειάζονται τα περιττά ανταλλακτικά στο πλάι εμπρός και πίσω που τόσο σιχαίνομαι. Θα ήθελα να μην άφηναν αυτού του είδους την στάμπα κάτω από το διαφανές κομμάτι τους αλλά ίσως έκανα εγώ κάτι λάθος Τέλος κολλήθηκαν όλα στην θέση τους (δεν με έχει πείσει και πολύ η χρήση της clear fix από την humbrol αλλά θα δείξει με τον καιρό ) και το μοντέλο ήταν έτοιμο. Μερικές φωτογραφίες που έχω τραβήξει βιαστικά διότι δεν έχω καταφέρει ακόμα να φτιάξω κάποιο booth για να φωτογραφίζω τα μοντέλα μου (αν έχετε γνώμη/ιδέα περί αυτού παρακαλώ θα χαρώ να σας ακούσω ). Μόλις καταφέρω να βγάλω πιο σωστές θα γίνει και thread στο σωστό section. Αυτά για την ώρα πήρε καιρό, είχε πολύ κόπο και αρκετά λεφτά (για ένα απλό supra), αλλά κάθε φορά που πέφτει το μάτι μου πάνω του γελάω σαν χάνος και κάθομαι και το χαζεύω ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν με τις συμβουλές τους, με τα σχόλια τους και κυρίως τον Δημήτρη (Diecast917k) για την εκτύπωση της TRD αεροτομής μακάρι να ήμασταν πιο κοντά να κεράσω και να σε πρήξω για μελλοντικά σχέδια που θέλω να εκτυπώσω αλλά για καλή σου τύχη είμαι λίγο μακριά. 😂 Καλή συνέχεια και καλές διακοπές σε όσους πάνε, για εμένα είναι περίοδος που δουλεύω σπαστό ωράριο συχνά και γυρίζω και εγώ μαζί με τους γύρους με σταθερή ταχύτητα βγάζοντας πατάτες όσο πιο γρήγορα γίνεται. 😵 Υ.Γ Σύντομα θα ανεβάσω και το R33
|
|
|
Post by nektarios on Jul 8, 2021 19:40:03 GMT 2
Ούτως ή άλλως αγαπημένη σιλουέτα η Supra, με το συγκεκριμένο χρώμα, την τεράστια αεροτομή και τις χρυσές ζάντες, είναι πανέμορφη! Και μετά από όλη αυτή την Οδύσσεια, μπορώ να κατανοήσω πλήρως το χαμόγελο της ευτυχίας στο πρόσωπό σου κάθε φορά που την αντικρύζεις! Με το καλό και στα επόμενα, και χωρίς περιπέτειες!
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 9, 2021 0:21:56 GMT 2
Ούτως ή άλλως αγαπημένη σιλουέτα η Supra, με το συγκεκριμένο χρώμα, την τεράστια αεροτομή και τις χρυσές ζάντες, είναι πανέμορφη! Και μετά από όλη αυτή την Οδύσσεια, μπορώ να κατανοήσω πλήρως το χαμόγελο της ευτυχίας στο πρόσωπό σου κάθε φορά που την αντικρύζεις! Με το καλό και στα επόμενα, και χωρίς περιπέτειες! Σε ευχαριστώ Νεκτάριε να είσαι καλά !! Και εγώ το ελπίζω, θα δείξει !
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 9, 2021 8:47:47 GMT 2
Πολλά μπράβο Νίκο! Η ταλαιπωρία άξιζε τον κόπο. Το αποτέλεσμα είναι εκθέσιμο. Οι φωτογραφίες στο ύπαιθρο ρεαλιστικότατες. Μικρή παρτήρηση: αν θες να αφήσεις το καπό ανοιχτό, αντικατάστησε την οδοντογλυφίδα με ατσαλόβεργα 0,4 mm. Και στα επόμενα με το καλό!
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 9, 2021 14:52:57 GMT 2
Πολλά μπράβο Νίκο! Η ταλαιπωρία άξιζε τον κόπο. Το αποτέλεσμα είναι εκθέσιμο. Οι φωτογραφίες στο ύπαιθρο ρεαλιστικότατες. Μικρή παρτήρηση: αν θες να αφήσεις το καπό ανοιχτό, αντικατάστησε την οδοντογλυφίδα με ατσαλόβεργα 0,4 mm. Και στα επόμενα με το καλό! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια θα κοιτάξω αν έχω κάτι πρόχειρο να το βάλω μόνιμα γιατί η οδοντογλυφίδα ήταν μόνο και μόνο για την φωτογραφία
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2021 8:16:31 GMT 2
Νίκο, καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Τα πρώτα μοντέλα μας, είναι πάντα αυτά που θυμόμαστε με πιο έντονα συναισθήματα, οπότε λογική η χαρά σου. Θα επανέλθω σε κάτι που σου είχα γράψει παλιότερα, για τις "απλές προκλήσεις του μοντελισμού". Πέρα από τις ζάντες, τις αεροτομές, τις καλωδιώσεις και τις βελτιώσεις, επικεντρώσου στα απλά πράγματα (διαφανή μέρη, μασκαρίσματα, καθαρές κολλήσεις, στρωτό βάψιμο, λογότυπα) που καθορίζουν την ποιότητα των μοντέλων αυτοκινήτου. Η "κατάκτηση" αυτών θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο το χόμπι και θα σε βοηθήσει να προσθέσεις με μεγαλύτερη σιγουριά και συνέπεια τα διάφορα έξτρα που θέλεις στα μοντέλα σου. Για θάλαμο φωτογράφησης εγώ χρησιμοποιώ μια απλή κολλά Α3 (η μεγαλύτερη για τα 1/12) λυγισμένη να δημιουργεί βάση και πλάτη με ένα φωτιστικό γραφείου από πάνω. Καλημέρα και πάλι
|
|
|
Post by nikostheo on Jul 10, 2021 22:49:21 GMT 2
Νίκο, καλημέρα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Τα πρώτα μοντέλα μας, είναι πάντα αυτά που θυμόμαστε με πιο έντονα συναισθήματα, οπότε λογική η χαρά σου. Θα επανέλθω σε κάτι που σου είχα γράψει παλιότερα, για τις "απλές προκλήσεις του μοντελισμού". Πέρα από τις ζάντες, τις αεροτομές, τις καλωδιώσεις και τις βελτιώσεις, επικεντρώσου στα απλά πράγματα (διαφανή μέρη, μασκαρίσματα, καθαρές κολλήσεις, στρωτό βάψιμο, λογότυπα) που καθορίζουν την ποιότητα των μοντέλων αυτοκινήτου. Η "κατάκτηση" αυτών θα σε κάνει να αγαπήσεις περισσότερο το χόμπι και θα σε βοηθήσει να προσθέσεις με μεγαλύτερη σιγουριά και συνέπεια τα διάφορα έξτρα που θέλεις στα μοντέλα σου. Για θάλαμο φωτογράφησης εγώ χρησιμοποιώ μια απλή κολλά Α3 (η μεγαλύτερη για τα 1/12) λυγισμένη να δημιουργεί βάση και πλάτη με ένα φωτιστικό γραφείου από πάνω. Καλημέρα και πάλι Καλησπέρα ναι καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς και πραγματικά το προσπαθώ απλώς επειδή όπως είπες είναι ακόμα τα πρώτα μοντέλα κάνω αρκετές προσπάθειες να βγει όσο πιο καθαρή γίνεται μια κόλληση ή το καθάρισμα ενός φαναριού πριν το βάλω αλλά δεν πάνε πάντα τα πράγματα όπως θέλω όπως τα πίσω φανάρια ενώ προσπάθησα πάρα πολύ εεε δεν ήθελε να μπει καθαρά με τίποτα 2 φορές μου ξεκόλλησε και μια μπήκε χάλια λίγο η humbrol που δεν με έχει πείσει ακόμα για το πόσο καλή είναι γενικά ακόμα βρίσκω και διορθώνω τα βασικά
|
|
|
Post by Φάνης on Jul 12, 2021 18:37:43 GMT 2
Έστω και καθυστερημένα, πολλά συγχαρητήρια Νίκο για την υπομονή και την επιμονή σου να το ολοκληρώσεις και να το έχεις στην βιτρίνα σου! Με την ίδια όρεξη αν συνεχίσεις, και κάνοντας απλά βήματα, όπως είπε και ο Γιώργος, θα δεις μεγάλη διαφορά στις επόμενες κατασκευές σου και θα νιώθεις πιο σίγουρος στα διάφορα στάδια κάθε κατασκευής! Καλή συνέχεια!
|
|