|
Post by nektarios on Jan 22, 2021 12:18:38 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 22, 2021 18:37:03 GMT 2
Καλά τελειώματα Νεκτάριε! Πολύ ωραίο το μεταλλικό...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 24, 2021 23:19:29 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε! Χαίρομαι που σου άρεσε, το μεταλλικό ήταν η μεγάλη μου αγωνία...
|
|
|
Post by nektarios on Aug 5, 2021 23:08:03 GMT 2
Χαίρετε, άπαντες! Πάντα πιστός στην «παράδοση» να ολοκληρώνω τις συμμετοχές μου – πολύ – μετά την τυπική λήξη των προθεσμιών, και ακριβώς 100 μέρες μετά την τυπική λήξη τής προθεσμίας τού συγκεκριμένου GB [αυτό με τις 100 μέρες ήταν στ’ αλήθεια συμπτωματικό…], σας παρουσιάζω κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες της κατασκευής καθώς και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Τελευταία βαψίματα και χαλκομανίες. Οι ζώνες που προτείνει το κιτ και αυτές που κατασκευάστηκαν (με εξαρτήματα από το spare box). Μερικές λεπτομέρειες από τη συναρμολόγηση… Και ιδού το τελικό αποτέλεσμα. Και μια φωτό «στο φυσικό του χώρο», καθώς μπαίνει «επιθετικά» στη στροφή! Συμπερασματικά, πρόκειται για την πλέον προχειροδουλειά μου των τελευταίων ετών, καθώς πέραν της συμμετοχής στο GB και του όμορφου livery, ουσιαστικά δεν υπήρχε κάποιο κίνητρο για την κατασκευή τού συγκεκριμένου μοντέλου, ενώ ήταν έκδηλη και η επιθυμία για όσο το δυνατό συντομότερη ολοκλήρωση. Αν σε αυτό προστεθεί και το γεγονός τού απαιτητικού χρωματικού συνδυασμού που με οδήγησε στο να αφήσω το κιτ εντελώς αγυάλιστο [όχι δηλαδή ότι τα υπόλοιπα που φτιάχνω είναι ουσιαστικά γυαλισμένα, αλλά λέμε τώρα…], τότε το μέτριο αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Τέλος πάντων, ακόμη ένα κιτ θα πάρει θέση στο ράφι, ενώ το συγκεκριμένο κιτ έχει και την ιδιαιτερότητα ότι αποτελεί το 150ό ολοκληρωμένο μοντέλο μου! Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! Καλή συνέχεια μοντελισμού και καλοκαιριού σε όλους!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 6, 2021 8:55:45 GMT 2
Να τα χιλιάσεις Νεκτάριε! Κι όπως έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, better late than never! Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι!
ΥΓ. Και μεταξύ μας, τόσο χάλια δεν είναι...
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 6, 2021 9:33:17 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Aug 6, 2021 21:20:42 GMT 2
Κωνσταντίνε και Φάνη, σας ευχαριστώ για τα σχόλια και τις ευχές! Φάνη, για τη σανίδα συνέβη το εξής: Ενώ ήξερα οτι έπρεπε να έχει το χρώμα ξύλου, όταν το έφτιαχνα είδα στις οδηγίες οτι έγραφε Tamiya XF2 (flat white), και ως πραγματικό τζιμάνι που είμαι δεν είδα οτι - μετά από αρκετά γιαπωνέζικα που δεν πολυκατάλαβα - έγραφε + XF64 (red blown), σε αναλογία 2:3 με το λευκό... Το πρόσεξα για πρώτη φορά τώρα που το σχολίασες...
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 7, 2021 18:46:05 GMT 2
Φάνη, για τη σανίδα συνέβη το εξής: Ενώ ήξερα οτι έπρεπε να έχει το χρώμα ξύλου, όταν το έφτιαχνα είδα στις οδηγίες οτι έγραφε Tamiya XF2 (flat white), και ως πραγματικό τζιμάνι που είμαι δεν είδα οτι - μετά από αρκετά γιαπωνέζικα που δεν πολυκατάλαβα - έγραφε + XF64 (red blown), σε αναλογία 2:3 με το λευκό... Το πρόσεξα για πρώτη φορά τώρα που το σχολίασες... Ναι φίλε, το παρατήρησα και εγώ αυτό με τα .... γιαπωνέζικα.... στις οδηγίες της MP-31 της Ebbro (Spanish GP) που έχω στο στοκ! Εύκολα να μη το προσέξει κάποιος (αυτό με την αναλογία για το χρώμα), ειδικά αν δεν έχει δει/συγκρατήσει στην μνήμη του τις εικόνες του ατυχήματος του Αλόνσο! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 8, 2021 18:49:01 GMT 2
Φίλε μου Νεκτάριε πάντα μετριόφρων αλλά και πάντα μετριοπαθής. Εμένα μου αρέσει το αποτέλεσμα, φαίνεται προσεγμένο και χωρίς αστοχίες παρότι εσύ λές ως συνήθως τα δικά σου.... Εύχομαι να διπλασιάσεις λίαν συντόμως την ολοκληρωμένη σου συλλογή και να τα χαίρεσαι όπως τους αρμόζουν.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Aug 9, 2021 0:23:25 GMT 2
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα!!!! Συγχαρητήρια για την όμορφη κατασκευή. Ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι εξαιρετικός. Μπορεί να άργησε να ολοκληρωθεί Νεκτάριε, αλλά το McLaren ανέβηκε στο βάθρο για το συγκεκριμένο Group Build μιας και ολοκληρώθηκε τρίτο κατά σειρά μετά τις Renault του Σπύρου και του Κωνσταντίνου.
|
|
|
Post by Sakis on Aug 9, 2021 11:11:24 GMT 2
Αρχικά να δώσω συγχαρητήρια για την επιτυχή ολοκλήρωση. Η κατασκευή κινείται στο γνωστό μοτίβο Νεκτάριου (καθαρότητα κατασκευής). Πολύ επιτυχημένη η εφαρμογή των δύσκολων χαλκομανιών. Θα σε δαγκώσω λίγο όμως, γιατί ξέρεις πόσο σε αγαπάω: Τρίβεις που τρίβεις βρε αθεόφοβε στρέμματα ολόκληρα "στυρενίου" σε άλλες κατασκευές, γιατί άφησες κάποιες επιφάνειες εδώ; Γενικά τα αεροδυναμικά μέρη στα μονοθέσια είναι ξυράφια, οπότε θα ήθελα να δω μια λέπτυνση στις επιφάνειες. Επίσης φωνάζει ο μαστρο-Τζιαφ για τις μικρές τελικές λεπτομέρειες που δίνουν πόντους στο σύνολο, τουτέστιν μια κεραιούλα από ΖΤΠ στο ρύγχος θα ήταν λουκούμι...
Γενικά όμως είναι ένα όμορφο μοντέλο που σίγουρα θα χαίρεσαι να το απολαμβάνεις στη βιτρίνα και αυτό είναι που μετράει. Σου εύχομαι να είσαι γερός και να διπλασιάσεις τα μοντέλα σου (τα τελειωμένα δηλαδή καθώς εμείς διπλασιάζουμε μόνο το στοκ προς το παρόν...)
|
|
|
Post by nektarios on Aug 9, 2021 23:31:12 GMT 2
Αγαπητοί Αλέξη, Αντώνη και Σάκη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Αλέξη, δεν είναι θέμα δήθεν μετριοφροσύνης αλλά πραγματικής μετριότητας του μοντέλου. Υπάρχουν αρκετά σημεία που σε άλλα μοντέλα μου τα έχω προσέξει πολύ περισσότερο, αλλά θα μου επιτρέψεις να μην τα αναφέρω και τα δει ο Αντμίν που καραδοκεί... Αντώνη, εξαρτάται πώς το βλέπεις: η θετική οπτική λέει οτι μπήκε στην τριάδα του βάθρου, ενώ η αρνητική οτι ολοκληρώθηκε μόλις τελευταίο... Εγώ όμως θα το δω θετικά! Σάκη, επειδή κι εγώ σε αγαπάω (εκτός φυσικά από την ώρα που βρισκόμαστε γύρω από την πιατέλα τού mix grill!) , την επόμενη φορά που θα καταπιαστώ με κιτ F1 θα φροντίσω να μιλήσω πρώτα με γνώστες τού αντικειμένου, ώστε το αποτέλεσμα να σου αρέσει ακόμη περισσότερο! Τέλος, φίλε Φάνη, μόλις βρω λίγο χρόνο θα ανεβάσω μια πρόχειρη περιγραφή των σημείων που οι οδηγίες τού κιτ θέλουν προσοχή ή περιέχουν ανακρίβειες, με την ελπίδα να σου φανεί χρήσιμη! Καλό βράδυ σε όλους!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 10, 2021 22:39:13 GMT 2
Όπως «υποσχέθηκα» στον Φάνη - και φυσικά και για όποιον άλλον ενδιαφέρεται να φτιάξει κάποιο από τα κιτ της Ebbro που αφορούν το συγκεκριμένο όχημα - , παραθέτω κάποια στοιχεία σε σχέση με τις οδηγίες τού κιτ που μου φάνηκαν ασαφή ή ενδεχομένως και παραπλανητικά. 1) Πρώτα απ’ όλα για το χρώμα τής «σανίδας»: επειδή πρόκειται πράγματι για ξύλινη σανίδα, πρέπει να βαφεί αναλόγως, ενώ θα ήταν καλό να προστεθεί και κάποιου είδους 3D effect. Στις οδηγίες υπάρχει μια παρένθεση αναφορικά με τον χρωματισμό, όπου, μαζί με κάτι γιαπωνέζικα, αναφέρει ανάμειξη XF2 (flat white) + XF64 (red blown), σε αναλογία 2:3, που για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα δώσει, αφού εγώ είδα μόνο το XF2… 2) Η στήριξη του κιβωτίου μετάδοσης (εξαρτήματα D8-9), μαζί με το εξάρτημα Α17 (διάφραγμα?), στο σκάφος, γίνεται εντελώς «στο περίπου», αφού δεν υπάρχει ούτε κάποιος «οδηγός» (=υποδοχή) στο σκάφος ούτε κάποιο άλλο στοιχείο που να βοηθάει στη σωστή τοποθέτηση. Τυχόν λανθασμένη τοποθέτηση οδηγεί με βεβαιότητα σε αδυναμία εφαρμογής τού σκάφους με το πάτωμα. Παιδευόμουν ώρες για να το «σώσω»… 3) Οι προεκτάσεις τού σκάφους πάνω από το πίσω σύστημα διεύθυνσης (εξαρτήματα Α20-21) πιθανότατα χρειάζονται τροποποιήσεις προκειμένου να εφαρμόσουν στη θέση τους. Στη δική μου περίπτωση χρειάστηκαν εκτεταμένες τροποποιήσεις, που όμως ίσως οφείλονταν εν μέρει και στην αρχική λανθασμένη τοποθέτηση που προανέφερα. 4) Επειδή, ακόμη και μετά τη σωστή τοποθέτηση του κιβωτίου μετάδοσης, το σκάφος με το πάτωμα δεν κούμπωναν, χρειάστηκε να αφαιρέσω από το κάτω μέρος τού κιβωτίου μια «φέτα» πάχους περίπου 1,5 mm. Χρειάζεται οπωσδήποτε dry fit σε κάθε φάση συναρμολόγησης των συγκεκριμένων εξαρτημάτων. 5) Τα 4 από τα 8 poly caps που δίνει το κιτ είναι για ενίσχυση του spare box. 6) Οι μπροστινοί τροχοί (όπως φαίνεται και στη φωτό κάτοψης τού ολοκληρωμένου) μοιάζουν με τα παπούτσια του Σαρλώ, έχοντας μια απόκλιση προς τα έξω που θεωρώ ότι δεν δικαιολογείται για κιτ αυτής της ποιότητας… 7) Οι ζάντες δεν είναι χρυσές αλλά μαύρες. Ωστόσο, το σχετικό σχεδιάγραμμα των οδηγιών μπορεί άνετα να παραπλανήσει, καθώς παρουσιάζει με την ίδια «απόχρωση του γκρί» τόσο τους ομφαλούς όσο και τις ζάντες. 8) Οι ομφαλοί πράγματι είναι χρυσοί – ή τουλάχιστον σχεδόν χρυσοί, αφού στην πραγματικότητα έχουν και κόκκινες λεπτομέρειες (διαφορετικές για τους πρόσθιους και τους οπίσθιους), για τις οποίες λεπτομέρειες απαιτούνται φωτό αναφοράς, αφού οι οδηγίες δεν γράφουν τίποτε σχετικό. 9) Το εξάρτημα Α2 («στεφάνι» εσωτερικά του κόκπιτ) οι οδηγίες το περιγράφουν ως μαύρο, ενώ στην πραγματικότητα είναι ασημί, όπως και ολόκληρη η περιοχή γύρω από αυτό. Αυτή η παρατήρηση ισχύει φυσικά μόνον για τη συγκεκριμένη έκδοση του οχήματος, καθώς σε όλες τις υπόλοιπες η περιοχή – άρα και το εξάρτημα – είναι όντως μαύρα. 10) Η χαλκομανία Νο 2 παρουσιάζεται μόνον στο σχέδιο τριών όψεων (σελ. 2 των οδηγιών), όχι όμως και στις οδηγίες που αφορούν την κατασκευή τού spoiler και την τοποθέτηση των υπόλοιπων χαλκομανιών σε αυτό. Αν όμως η χαλκομανία ξεχαστεί και δεν τοποθετηθεί, είναι πολύ δύσκολο να προστεθεί μετά, καθώς βρίσκεται ακριβώς κάτω από το ρύγχος. Ελπίζω κάποια τουλάχιστον από αυτά να είναι χρήσιμα, και να με συμπαθάτε για την περιγραφική φλυαρία μου…
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 11, 2021 9:16:07 GMT 2
Νεκ, δεν πρόκειται να σε μαλώσω. Ξέρω ότι η επαφή σου με την F1 είναι οι 2 αγώνες που είδαμε κάποτε μαζί (δραματικές εμπειρίες) . Οπότε είναι λογικό να μην "αγαπάς" αυτού του είδους τα μοντέλα. Παρόλα αυτά το τελείωσες και πολύ όμορφα μάλιστα, σε αντίθεση με εμάς. Πολλά μπράβο λοιπόν! Νταξ, τα 150 μοντέλα είναι για πολλά Η κεντρική σανίδα στο κάτω μέρος, θα μπορούσε να βαφτεί (αν και δεν θα φαίνεται)! Λογικά και στην MP4-30 είναι από carbon fiber (παρόλο που μοιάζει με ξύλο), Φάνη, είναι αυτό που δείχνει, μια σανίδα ξύλο, όχι carbon fiber, Υπάρχει εκεί μετά τον θάνατο του Ayrton για να εμποδίζει τις ομάδες να "στήνουν" τα μονοθέσια τους πολύ κοντά στο έδαφος (αμεσότερη αντίδραση στις εντολές του οδηγού + μειωμένες αντιστάσεις) που τα έκανε πολύ νευρικά και επικίνδυνα. Η χρήση του ξύλου επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο, από τους αγωνοδίκες αν το μονοθέσιο πληρεί τους κανονισμούς, επειδή φθείρετε εύκολα. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 11, 2021 9:56:53 GMT 2
Η κεντρική σανίδα στο κάτω μέρος, θα μπορούσε να βαφτεί (αν και δεν θα φαίνεται)! Λογικά και στην MP4-30 είναι από carbon fiber (παρόλο που μοιάζει με ξύλο), Φάνη, είναι αυτό που δείχνει, μια σανίδα ξύλο, όχι carbon fiber, Υπάρχει εκεί μετά τον θάνατο του Ayrton για να εμποδίζει τις ομάδες να "στήνουν" τα μονοθέσια τους πολύ κοντά στο έδαφος (αμεσότερη αντίδραση στις εντολές του οδηγού + μειωμένες αντιστάσεις) που τα έκανε πολύ νευρικά και επικίνδυνα. Η χρήση του ξύλου επιτρέπει τον άμεσο έλεγχο, από τους αγωνοδίκες αν το μονοθέσιο πληρεί τους κανονισμούς, επειδή φθείρετε εύκολα. Καλημέρα Ευχαριστώ Γιώργο για την διόρθωση! Άρα, ίσως να μπορέσουμε στο δικό μας (αν ποτέ το στήσουμε!) να το αντικαταστήσουμε με πραγματικό ξύλο εαν είναι εφικτό! Καλημέρα!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 12, 2021 18:13:34 GMT 2
Ουφ! Φθηνά τη γλίτωσα! Ευτυχώς τον πέτυχα στις καλές του!.. Αρχηγέ, ευχαριστώ πολύ για το θετικό σχόλιο και για την κατανόηση! [Αν και - αυτοκριτικάροντας - οφείλω να παραδεχθώ οτι κάποιες από τις λεπτομέρειες με τις οποίες δεν πολυασχολήθηκα δεν σχετίζονταν με έλλειψη γνώσεων αλλά όρεξης για περαιτέρω ενασχόληση].
|
|