|
Post by Φάνης on Nov 16, 2021 22:08:09 GMT 2
Σήμερα το απόγευμα, μετά τις καθημερινές υποχρεώσεις, έκατσα στον μοντελιστικό μου πάγκο και άρχισα την συναρμολόγηση της yzf-r1. 1) Καταρχάς, έβαψα τα εσωτερικά των πάνελς με XF-1 (enamel), με πινελάκι, αφού είχα ξεχάσει να το κάνω. 2. Στην συνέχεια, ενσωμάτωσα τα 3 PE bolts στο πίσω φτερό, το οποίο ενσωματώθηκε με την σειρά του στο τμήμα με τον πίσω τροχό (που είχα συναρμολογήσει σε προηγούμενη ενημέρωση) που το περίμενε με υπομονή τόσες ημέρες! Μετά, το συνολικό τμήμα βιδώθηκε στον σκελετό με την βίδα της Tamiya. Είχα σκοπό να την αντικαταστήσω με brass tube, αλλά προσεξα ότι δεν εξέχει και θα κολληθεί από πάνω της είτε PE bolt είτε το κεφάλι κάποιος hex or Allen μεταλλικής βίδας. 3) Στην συνέχεια, μπήκαν κάποια καλώδια στις θέσεις τους (με ταλαιπώρησαν λίγο αν και είχαν αντικατασταθεί με μικρότερα - κράτησα τμήματα απο τα μεγάλα της Tamiya για τις ενώσεις), μετά ενσωματώθηκε η εξάτμιση (στο σημείο που βιδώθηκε θα κολληθεί επάνω PE bolt), και τέλος το ψυγείο και οι συνδέσεις του. Ευελπιστώ αύριο να ενσωματώσω τον μπροστινό τροχό, ώστε να κάτσει όρθια και να μπορέσω να συνεχίσω με τα υπόλοιπα κομμάτια! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 17, 2021 9:21:00 GMT 2
Καλημέρα, Ξεκινήσαμε καλά, ενσωματώνοντας τα καλώδια στις χειρολαβές για να είμαστε έτοιμοι για τις συνδέσεις, καθώς επίσης και τα 4 PE bolts στο μπροστινό φτερό. Στα καλώδια, απλώς χρησιμοποίησα μικρά κομμάτια από το μεγάλο καλώδια της Tamiya για τις υποδοχές, και μετά μικρότερο σε πάχος καλώδιο από το spare box. Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη αφού τα πιρούνια με το που προσπάθησα να τα ενσωματώσω στις υποδοχές (1 ενιαίο κομμάτι) σφήνωσαν (λάθος μου που δεν το είχα ελέγξει στην προετοιμασία) - στην προσπάθεια μου να τα αφαιρέσω για να τις ανοίξω σηκώθηκε το βερνίκι/χρώμα! Τώρα άνοιξα τις υποδοχές λίγο περισσότερο με στρογγυλή λίμα, και περνάνε μια χαρά, αλλά θα πρέπει να ξανά βαφτούν, οπότε θα αργήσει η συνέχεια με την συναρμολόγηση του μπροστινού τροχού! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 19, 2021 0:26:53 GMT 2
Καλημέρα, Ξεκινήσαμε καλά, ενσωματώνοντας τα καλώδια στις χειρολαβές για να είμαστε έτοιμοι για τις συνδέσεις, καθώς επίσης και τα 4 PE bolts στο μπροστινό φτερό. Στα καλώδια, απλώς χρησιμοποίησα μικρά κομμάτια από το μεγάλο καλώδια της Tamiya για τις υποδοχές, και μετά μικρότερο σε πάχος καλώδιο από το spare box. Η συνέχεια δυστυχώς δεν ήταν ανάλογη αφού τα πιρούνια με το που προσπάθησα να τα ενσωματώσω στις υποδοχές (1 ενιαίο κομμάτι) σφήνωσαν (λάθος μου που δεν το είχα ελέγξει στην προετοιμασία) - στην προσπάθεια μου να τα αφαιρέσω για να τις ανοίξω σηκώθηκε το βερνίκι/χρώμα! Τώρα άνοιξα τις υποδοχές λίγο περισσότερο με στρογγυλή λίμα, και περνάνε μια χαρά, αλλά θα πρέπει να ξανά βαφτούν, οπότε θα αργήσει η συνέχεια με την συναρμολόγηση του μπροστινού τροχού! Καλή συνέχεια! Καλησπέρα Φάνη, πολύ ωραίες οι εργασίες σου! Όσο για τις δυσκολίες και τις αναποδιές απλά μας εξελίσουν, οπότε ένα παράσημο ακόμα στην μοντελοστολή σου! Keep modeling !!!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 19, 2021 11:33:11 GMT 2
Ευχαριστώ Νάσο! Σύντομα θα προαχθώ σε ταξίαρχο! Καλημέρα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2021 12:15:51 GMT 2
Συνεχίσαμε τις εργασίες πάνω στην yzf-r1 1) Μετά το πρόβλημα με τα πιρούνια, αποφάσισα να μασκάρω τις περιοχές εκτός το κομμάτι με το clear orange, το οποίο στην συνέχεια τρίφτηκε ολόκληρο, τα προβληματικά σημεία στοκαρίστηκαν με Mr Surface 500 και τρίφτηκαν (αφού στέγνωσε ο υγρός στόκος για 24 ώρες περίπου). Στην συνέχεια, ψέκασα ελαφρά Mr Surfacer 1500 (black), τρίφτηκε, και τούμπαλιν μέχρι να έχω μια ικανοποιητική επιφάνεια. 2) Κατόπιν, τα ασταρωμένα σημεία βάφτηκαν με το Bronze της AK Interactive (Xtreme Metal Series), όπως προηγούμενως, αλλά αυτήν την φορά ψέκασα από πάνω clear yellow (για πιο χρυσάφι αποτέλεσμα), όπως είχαν επισημάνει ο Κωνσταντίνος και ο Γιώργος (τελικά δεν το απέφυγα! ). Στην συνέχεια, ενσωματώθηκαν σε αυτά το μπροστινό φτερό και βιδώθηκε στον μπροστινό τροχό. Ξέρω η βίδα αυτή φαίνεται, θα δω αν μπορώ να την καλύψω κάπως με κάτι. Το συνολικό τμήμα ενσωματώθηκε στο πλαίσιο, με ακόμη μια βίδα της Tamiya (η οποία καλύπτεται με hex bolt). Μπήκαν τα χερούλια, στα οποία είχαν προσαρμοστεί τα καλώδια από προηγούμενες εργασίες, και τα καλώδια μπήκαν στις τελικές τους συνδέσεις. . 3) Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα ξεκουράζεται σε μια βιτρινούλα στο μοντελιστικό μου πάγκο μέχρι να περάσω τις βίδες στα υπόλοιπα τμήματα (στις τρύπες που είχα ανοίξει στην αρχή της κατασκευής) για να αρχίσει η τελική συναρμολόγηση. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 22, 2021 12:47:42 GMT 2
Πολύ ωραίο ήδη και πολλά υποσχόμενο Φάνη! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2021 14:12:30 GMT 2
Πολύ ωραίο ήδη και πολλά υποσχόμενο Φάνη! Καλά τελειώματα! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά ως το τέλος και να ολοκληρωθεί χωρίς άλλα προβλήματα/αναποδιές! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by nasosampa on Nov 22, 2021 20:41:16 GMT 2
Ωραία και καθαρή δουλειά Φάνη, με το καλό να το ολοκληρώσεις !
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 22, 2021 21:53:48 GMT 2
Ωραία και καθαρή δουλειά Φάνη, με το καλό να το ολοκληρώσεις ! Ευχαριστώ πολύ Νάσο! Ας το ελπίσουμε! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 23, 2021 9:25:27 GMT 2
Αφού έκατσε στα πόδια της, μην φοβάσαι τίποτα, Φάνη. Πανέμορφη
|
|
|
Post by alex78 on Nov 23, 2021 12:26:18 GMT 2
Χαίρεται κάποιος να σε διαβάζει βρε Φάνη..... Οργάνωση, μεθοδικότητα, επιμονή μερικά από τα στοιχεία που βρίσκεις στα wip's σου. Α, και η ''βιτρινούλα'' όλα τα λεφτά φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2021 15:03:10 GMT 2
Αφού έκατσε στα πόδια της, μην φοβάσαι τίποτα, Φάνη. Πανέμορφη Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Μου πήρε πάνω από 1 χρόνο να στηθεί όρθια Ανυπομονώ να δω και εγώ το τελικό αποτέλεσμα (ειδικά χωρίς decals) - πάντως μου αρέσει το χρώμα της! Οψόμεθα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 23, 2021 15:24:32 GMT 2
Χαίρεται κάποιος να σε διαβάζει βρε Φάνη..... Οργάνωση, μεθοδικότητα, επιμονή μερικά από τα στοιχεία που βρίσκεις στα wip's σου. Α, και η ''βιτρινούλα'' όλα τα λεφτά φίλε! Ευχαριστώ πολύ Άλεξ! Προσπαθώ για το καλύτερο στα wip’s μου και αν κάποιος τα βρίσκει ενδιαφέροντα/χρήσιμα αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα! Πριν καιρό, ο Γιώργος είχε αναφέρει ότι όταν επέστρεψε στο hobby πριν μερικά χρόνια θεωρούσε τον εαυτό του μέτριο προς κακό μοντελιστή! Μου είχε κάνει εντύπωση αυτός ο αυτοπροσδιορισμός - δεν είχα επαφή με το ScW και τις τότε δουλειές του. Μετά από σχεδόν 4 χρόνια που ασχολούμαι σοβαρά με το πολιτικό όχημα (όλα χάρη του ScW - ευχαριστώ πολύ ακόμη μια φορά τον Κωνσταντίνο που με είχε προσκαλέσει!), πιστεύω ότι αν καταφέρω να διορθώνω ικανοποιητικά τις αστοχίες μου ή να ελαχιστοποιώ τα λάθη μου, θα μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου μέτριο μοντελιστή. Έχω πάρα πολλά να μάθω ακόμη και πράγματα που θέλω να προσπαθήσω, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, που μέσω της προσπάθειας πιστεύω θα μου δώσουν το κάτι παραπάνω, θα βελτιώσουν τις κατασκευές μου και τότε ίσως να μπορώ να θεωρώ τον εαυτό μου ένα καλό μοντελιστή! Παρόλα αυτά, ανεξαρτήτως χαρακτηρισμού, απολαμβάνω την κάθε στιγμή που κάθομαι στον μοντελιστικό μου πάγκο, και αυτό είναι που τελικά μετράει! Καλή συνέχεια σε όλους!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 27, 2021 19:38:13 GMT 2
Καλησπέρα στην όμορφη παρέα, 1. Σήμερα αφιέρωσα χρόνο να ενσωματώσω τα rivets στο cowling, στις τρύπες που είχα ανοίξει στην αρχή της κατασκευής. Ήταν μια εμπειρία και αυτή, λόγω των πολύ μικρών (6) γύρω από την ζελατίνα/ανεμοθώρακα (δεν γνωρίζω την σωστή ορολογία), και κάποιων μεγαλύτερων (4). Αφού έχασα 2-3 από τις μικρές ( ), στο τέλος τα κατάφερα. Στην συνέχεια, ενσωμάτωσα τα υπόλοιπα κομμάτια και τους καθρέπτες. 2. Στην συνέχεια, ενσωμάτωσα ολόκληρο το τμήμα στον σκελετό, κάτι που μου πήρε αρκετό χρόνο, αφού τα καλώδια κάπως εμπόδιζαν την προσαρμογή και έπρεπε να κάνω κάποιες τροποποιήσεις. Ελπίζω ότι κάθεται στο σωστό ύψος, θα φανεί/διορθωθεί όταν θα μπουν τα fairings. 3. Στην συνέχεια, μάσκαρα το καπάκι στο ντεπόζιτο, και το εβαψα με μίξη XF-56 (metallic grey) +XF-16 (flat aluminium). Έπεσε και κάποιο pin wash με το panel line accent color (black) της Tamiya. 4. Τέλος, το καπάκι μπήκε στην θέση του, και μαζί με τα καθίσματα, ενσωματώθηκαν στον σκελετό. Μένει να ενσωματωθούν τα fairings (στα οποία έχω ήδη τοποθετήσει τα rivets), τα μπρος-πίσω φλας, μασπιέδες και πινακίδα! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 28, 2021 8:17:54 GMT 2
Άντε, στην τελική ευθεία είσαι - ολοταχώς για το νήμα με την ομορφούλα!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2021 9:48:17 GMT 2
Άντε, στην τελική ευθεία είσαι - ολοταχώς για το νήμα με την ομορφούλα! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Αν εξαιρέσεις την πινακίδα και κάποια PE bolts να καλύψουν κάποιες βίδες της Tamiya, είναι έτοιμη! Καλημέρα!
|
|