|
Post by mikys2019 on Aug 16, 2020 12:59:50 GMT 2
Εαν παρατηρησεις στην φωτο το σωμα απο το καμπυρατερ κ το καπακι παντα ηταν αλλο χρωμα ...καποιο ηταν ποιο ματ ....ετσι για να ξεχωριζει ...τωρα εαν σου αρεσει ειναι τελειο κ προχωρας ακαθεκτος .
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 16, 2020 16:23:24 GMT 2
Και έτσι ακριβώς είναι: Το σώμα είναι ματ και το καπάκι γυαλιστερό...
|
|
|
Post by ViL27 on Aug 16, 2020 19:31:46 GMT 2
Πολύ όμορφες οι δουλειές σου ως τώρα Κωνσταντίνε, αυτά είναι τα ωραία στο να δουλεύεις σε μεγάλες κλιμακες, οι λεπτομέρειες! Το πρόβλημα είναι που τα βάζεις όταν ολοκληρωθουν😁
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 17, 2020 9:24:45 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Κωνσταντίνε. Τι γνώμη έχεις για τα χρωμιωμένα μέρη του κιτ; Ρωτάω γιατί είναι κιτ του 1983 νομίζω; Θα τα κοιτάξω και εγώ κάποια στιγμή στο δικό μου αλλά βρίσκεται σε ψηλό ράφι! Από την στιγμή που δεν μπαίνεις στην διαδικασία να τα αποχρωμιώσεις-ξαναβάψεις δεν μπορείς να κάνεις κάτι περισσότερο σχετικά με την ποιότητα τους όποια και να είναι, έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο! Αλήθεια, με ποιο χρώμα τελικά θα βάψεις την Katana; Καλή συνέχεια και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 17, 2020 10:14:31 GMT 2
Σπύρο, Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ! # Σπύρο, δεν είναι μόνο οι λεπτομέρειες, είναι και η ευκολία του χειρισμού ... Όσο για τα τελειωμένα υπάρχει ακόμα χώρος στο σπίτι... Τα μπάνια π.χ., είναι ακόμα άδεια!
# Φάνη, τα χρώμια είναι εξαιρετικής ποιότητας, και αν τα προσέξεις μέχρι τέλους (δουλειά πάνω σε αφράτη πετσέτα) και μείνουν αγρατζούνιστα είναι τέλεια. Επίσης η σύνδεσή τους με τα sprue είναι αποτέλεσμα σκέψης, ώστε τα σημάδια του κοψίματος τους στα 99% των περιπτώσεων να μην φαίνονται. Το τελικό χρώμα θα είναι αυτό του box art, τουτέστιν gloss aluminum (TS-17) με βερνίκωμα.
|
|
|
Post by czt on Aug 21, 2020 12:03:39 GMT 2
παρα πολυ ωραια παει συνονοματε ! Θα ρωτουσα για τα χρωμια αλλα με καλυψε ο Φανης με τις ερωτησεις και εσυ με τις απαντησεις! Τα νικελ ειναι φανταστικα! Για τα μπανια σου εχω ιδεα λοτους 007 που γινεται υποβρυχιο θα πηγαινει με το χωρο!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 21, 2020 15:45:01 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε! Όσο για τη Lotus, αφ' ενός δεν φτιάχνω κάτω από 1/12 και αφ' ετέρου την έχει αναλάβει ο Νεκτάριος - να μην του κάνω ανταγωνισμό...
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2020 9:45:46 GMT 2
Καλημέρα σε όλους! Η περασμένη βδομάδα ξεκίνησε με την προετοιμασία των εξατμίσεων. Αφού βάφτηκαν με TS-14 μπήκαν στο κουτί για να στεγνώσουν μια εβδομάδα πριν γυαλιστούν.
Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τις μπρος και πίσω αναρτήσεις. Ετοιμάστηκαν τα αμορτισέρ πίσω και τα πιρούνια με το ταμπλό και τις χειρολαβές μπροστά (το μπροστινό φτερό είναι σε dry fit):
Κατόπιν ετοιμάστηκαν οι τροχοί. Οι ζάντες βάφτηκαν με TS-42 - ίσως το πιο απαιτητικό μασκάρισμα όλου του κιτ - και οι ακμές τονίστηκαν με ασημί μαρκαδοράκι Sharpie. Για τα δισκόφρενα χρησιμοποιήθηκε το γνωστό μασκάρισμα με αφαίρεση ημικυκλίου από την ταινία:
Ας σημειωθεί ότι μετά από τόσα κιτ που έχω φτιάξει, είναι η πρώτη φορά που τα λάστιχα μυρίζουν "ελαστικό"... Αφού φτιάχτηκαν τα ψαλίδια, συναρμολογήθηκαν με τον πίσω τροχό μαζί με την αλυσίδα, τις δαγκάνες του δισκόφρενου και το προστατευτικό της. Η αντιαισθητική ραφή που φαινεται θα κρυφτεί πλήρως όταν τοποθετηθούν οι εξατμίσεις:
Και αφού προσαρμόστηκαν τα αμορτισέρ και μπήκαν τα διάφορα μαρσπιέ και ποδολεβιέδες, καθώς και το πίσω μέρος της καρότσας, ιδού το αποτέλεσμα:
Για το πίσω μέρος της καρότσας (που έχει το ίδιο σκούρο μπλέ χρώμα με ένα μέρος της σέλας) οι οδηγίες δίνουν ένα μείγμα (για αερογράφο ή πινέλο) από 2 μέρη Χ-3 και ένα μέρος XF-1. Βρήκα ότι το AS-8 δίνει ένα πολύ παραπλήσιο αποτέλεσμα και το προτίμησα από το να μετράω σταγόνες... Τέλος ετοιμάστηκαν οι μπροστινές δαγκάνες και τα φλας που θα τοποθετηθούν προσεχώς:
Αυτά τα λίγα για σήμερα. Καλή Κυριακή!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 23, 2020 9:56:12 GMT 2
Εντυπωσιακό και άκρως ποιοτικό φάσμα εργασιών, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 23, 2020 10:56:12 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Κωνσταντίνε! Στα πηρούνια, ταινία αλουμινίου έχεις χρησιμοποιήσει για το νίκελ; Το μασκαρισμα-βάψιμο στα δισκοφρενα πολύ όμορφο. Στις ζάντες όμως βλέπω κάποιες ατέλειες. Είχε να κάνει με το μασκαρισμα ότι δεν μπορούσε να εφαρμόσει καλά ή όταν αφαιρέθηκε η ταινία σηκώθηκε λίγο το χρώμα; Δύσκολο να καταλάβεις από φωτό, ούτως ή άλλως οι φωτό πάντα μεγενθύνουν τυχών ατέλειες. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2020 12:00:33 GMT 2
Να 'στε καλά Αλέξη και Φάνη, ευχαριστώ πολύ! Στα πηρούνια, ταινία αλουμινίου έχεις χρησιμοποιήσει για το νίκελ; Δεν έχω χρησιμοποιήσει τίποτα πρόσθετο, όλα ΟΟΒ, αλλά σε ποιο σημείο εννοείς; Όπως είπα το μασκάρισμα ήταν δύσκολο, γιατί το μέρος της στεφάνης που πρέπει να καλυφθεί είναι κωνικό στο πιο εσωτερικό μέρος του, οπότε πρέπει να κάνεις ακροβασίες με την ταινία (εύκαμπτη άσπρη της Tamiya). Περισσότερο από τίς όποιες ατέλειες, με ενοχλεί το γεγονός ότι ο τονισμός των ακμών με το μαρκαδοράκι δεν είναι εμφανής. Θα ήταν εμφανέστατος αν είχα χρησιμοποιήσει TS-29 ή TS-38 αντί του TS-42 για τις ακτίνες... Too late!
|
|
|
Post by Φάνης on Aug 23, 2020 12:12:44 GMT 2
Ευχαριστώ Κωνσταντίνε. Νομίζω σε τέτοιες δύσκολες περιπτώσεις το masking fluid από μόνο του ή σε συνδυασμό με την ταινία βοηθάει πολύ. Σχετικά με την αλουμινοταινία, έχω σημειώσει πάνω στην φωτό, αλλά όπως είπες είναι όπως δίνει τα πηρούνια η Tamiya.
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2020 12:49:56 GMT 2
Το masking fluid το σκέφτηκα προς στιγμήν αλλά η επιφάνεια είναι μεγάλη οπότε βαρέθηκα... Τα έμβολα που σημειώνεις στην φωτογραφία είναι μεταλλικά: Το κάτω μέρος είναι μασίφ, το επάνω σωλήνας ίδιας διαμέτρου, οπότε φαίνονται σαν ένας ενιαίος σωλήνας που διαπερνά την κάτω τιμονόπλακα.
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 23, 2020 13:15:21 GMT 2
Κωνσταντινε προχωρας υπεροχα ....(αχ αυτες οι φωτο που δειχνουν αυτα που δεν βλεπουν τα ματια μας ) Εαν μπορεις ανεβασε πως αφαιρουμε στρογγυλα την χαρτοταινια .Εχει σχεση με αυτο που ειχες ανεβασει για τους θολους
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 23, 2020 17:06:46 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη! Εαν μπορεις ανεβασε πως αφαιρουμε στρογγυλα την χαρτοταινια .Εχει σχεση με αυτο που ειχες ανεβασει για τους θολους Είναι ακριβώς το ίδιο...
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 24, 2020 8:01:55 GMT 2
Πολύ πλούσιο update, Κωνσταντίνε και όμορφα πράγματα. Τα αμορτισερ, μου άρεσαν ιδιαίτερα. Για το μασκάρισμα, η λευκή εύκαμπτη της tamiya είναι περίπου για σκραπ. Είναι πολύ χοντρή, και για αυτό αφήνει "προφίλ" στην ένωση όπου το χρώμα χτίζει. Η μπλε της 3Μ είναι πολύ καλύτερη. Στις βίδες που συγκρατούν το πιρούνι, πάνω στην τιμονόπλακα, μπαίνει τίποτα από πάνω; Καλημέρα
|
|