Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Jan 29, 2022 23:42:14 GMT 2
Γιώργο και Νεκτάριε σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Δυστυχώς η κατασκευή διακόπηκε εκ νεου μιας και επαγγελματικοί λόγοι με βρίσκουν στη Νότια Κορέα γι αυτό το διάστημα. Ελπίζω όμως ο τράκτορας να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 4, 2023 1:24:07 GMT 2
Συνέχεια στον αμερικάνικο τράκτορα μετά από πολύ καιρό. Προετοιμάστηκαν τα περιφερειακά κομμάτια (σωλήνες αέρα, σκίαστρο οροφής κτλ.) φτιαχτηκαν τα σκαλοπάτια των δεξαμενών καυσίμου & βάφτηκαν οι πινακίδες τους. Για το εσωτερικό κατασκευάστηκε ραδιόφωνο, ασύρματος και η βάφτηκε η 14άρα έτσι για να γουστάρουμε. Έχω και όμορφο "κουνελάκι" για την συνέχεια!!!! αν και κλείνοντας την καμπίνα δεν θα φαίνεται τίποτα. Αντικαταστάθηκαν τα χερούλια στις πόρτες και ντύθηκαν οι εξατμίσεις με μεταλλικό πλαίσιο της CTM. Τέλος τοποθετήθηκαν οι δεξαμενές πετρελαίου πάνω στο σασί και το καζανάκι του αέρα. Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες των εργασιών. Συνέχεια θα έχει η τοποθέτηση όλων των σωληνώσεων (εισαγωγών & εξαγωγών). Μια κρίσιμη διαδικασία με υπομονή και αρκετές δοκιμές ώστε να είναι συμμετρικό το μοντέλο.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 5, 2023 9:17:38 GMT 2
Καλή επανέναρξη, Αντώνη. Ωραίες οι λεπτομέρειες! Το μεταλλικό πλαίσιο της CTM το ζέστανες πριν το καμπυλώσεις για να ντύσεις την εξάτμιση, ή δεν χρειάστηκε;. Καλημέρα
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 6, 2023 0:17:46 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο. Όχι, δεν χρειάστηκε ζέσταμα. Ήρθε με σχετική ευκολία μιας και ήταν αρκετά εύκαμπτο.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 8, 2023 18:04:49 GMT 2
Όμορφες δουλειές Αντώνη! Φέρνουν στο νου ταξίδια μακρινά - και δη στη στεριά... Καλή συνέχεια!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 11, 2023 15:58:41 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε, να είσαι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 12, 2023 16:38:43 GMT 2
Ωραίες εργασίες Αντώνη, με το μπουρί της εξάτμισης φυσικά να ξεχωρίζει, καλή συνέχεια φίλε.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 15, 2023 0:14:29 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε Αλέξη. Καλή Ανάσταση με υγεία!
|
|
|
Post by nektarios on Apr 19, 2023 22:43:33 GMT 2
Χριστός Ανέστη! Όμορφες οι λεπτομέρειες, εμένα μου άρεσαν κυρίως το ραδιόφωνο και ο ασύρματος... Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Apr 22, 2023 22:38:47 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε Νεκτάριε. Σύντομα θα ανέβει νεότερη ενημέρωση. Αληθώς Ανέστη!
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Mar 10, 2024 17:05:14 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Mar 10, 2024 19:47:39 GMT 2
Επιστροφή στον πάγκο και την αγαπημένη σου θεματολογία βλέπω Αντώνη, ωραίος φίλε. Ειλικρινά απορώ, όλα αυτά τα ''παλαιολιθικά'' κιτ που έχουν επανεκδοθεί 150 φορές, δεν μπορούν έστω να σουλουπώσουν λίγο τα decals τους? Έλεος, δεν μιλάμε για κοστοβόρα καλούπια, αλλά για μια απλή καρτέλα χαλκομανιών....
Επιχείρησες να ψεκάσεις την καρτέλα με ένα ζουμάκι τύπου liquid decal film μπάς και ''συνέλθει'' λίγο?
Σκέφτηκες έστω και πρός στιγμήν να βάψεις εσύ ο ίδιος τις λωρίδες κατόπιν μασκαρίσματος ή ήταν κάτι απαγορευτικό? Πάντως έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά, ανυπομονώ να το δώ ολοκληρωμένο, θα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Εύχομαι καλό απροβλημάτιστο φινάλε.
|
|
|
Post by nektarios on Mar 10, 2024 20:29:56 GMT 2
Άντε, φίλε, τελείωσέ το με το καλό, για να πάρω ιδέες και να ξεκινήσω κι εγώ το δικό μου (δηλαδή το πρώην δικό σου...). Μέχρι στιγμής πάει πολύ καλά, εύχομαι απροβλημάτιστη ολοκλήρωση! Όσο για τις χαλκομανίες, καλά που το αναφέρεις οτι έχουν θέμα, ώστε να μην τις χρησιμοποιήσω... Ερώτηση: Όλες αυτές τις σωληνώσεις και τους συνδέσμους τους τα δίνει το κιτ ή τα πρόσθεσες εσύ; Επίσης έχω και μια διαχρονική απορία: Γιατί στα φορτηγά τής Kenworth το πίσω φτερό καλύπτει μόνον τους τροχούς τού ενός από τους 2 άξονες;
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 11, 2024 20:53:42 GMT 2
Καλά κλεισίματα, Αντώνη. Λίγο weathering θα του πήγαινε.
|
|
Antonis
F3 Driver
Αντώνης
|
Post by Antonis on Mar 12, 2024 0:54:17 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τον σχολιασμό σας κύριοι.
# Αλέξη πήγα με το παραδοσιακό τρόπο, δεν ψέκασα κάτι. Ήταν από την αρχή στα πλάνα μου ένας μονόχρωμος τράκτορας, αυτό άλλαξε στην πορεία, δεν μπήκα καν στην σκέψη μαρκάρισμα σε κάποιο patern. Δυστυχώς ήταν λάθος να χρησιμοποιηθούν οι χαλκομανίες του κιτ διότι σήμερα ενώ είχα μαρκάρει κάποιο σημείο, μέρος από τις ρίγες κόλλησε πάνω στην ταινία παρόλο που είχε σφραγιστεί με βερνίκι. Θα προσπαθήσω να τις σώσω παρά την αβαρία που έτυχε.
# Νεκτάριε εάν θυμάμαι στο δικό σου έδειχναν καλές, αλλά προτείνω να τις αντικαταστήσεις. Οι σωληνώσεις δίνονται στο κιτ, η μόνη προσθήκη ήταν μερικά hose bands και σπιράλ από καλαμάκια καφέ για τις κούρμπες. Όσο για τα πίσω φτερά ήταν design της εποχής. Είχαν εμφανιστεί και σε κάποια μοντέλα της Peterbilt.
# Γιώργο, ναι έτσι όπως προχωράει το weathering επιβάλλεται.
🙂🙂🙂
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 12, 2024 21:01:42 GMT 2
Παρόλες τις μικροατέλειες, παραμένει εντυπωσιακό. Καλά τελειώματα Αντώνη!
|
|