|
Post by gtziaf on Nov 9, 2019 13:02:17 GMT 2
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 9, 2019 13:58:19 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, Ναι, οι πάνω ράβδοι έχουν εγκοπές, οι κάτω όχι. Στην πραγματικότητα δεν είναι σε ευθεία γραμμή, για αυτό και ανέφερα τα πολλά κομμάτια. Συμφωνώ όμως μαζί σου ότι η τοποθέτηση ενός κομματιού σου λύνει τα χέρια. Για το wash δεν το είχα σκεφτεί. Σε ευχαριστώ. Θα αποφασίσω όταν θα φθάσω σε εκείνο το σημείο και το πως θα είμαι ψυχολογικά εκείνη την δεδομένη χρονική στιγμή! Ναι, το Gloss βερνίκι το έχω σκεφτεί ως εναλλακτική όπως και το micro liquitape το οποίο το έχω ξανά χρησιμοποιήσει, στεγνώνει διάφανο, και ότι υπολείμματα τα αφαιρείς με μπατονέτα και λίγο νερό (είναι ακρυλικό).
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 8, 2020 21:32:10 GMT 2
|
|
|
Post by czt on Feb 8, 2020 22:03:07 GMT 2
πολυ ωραια ιδεα φανη!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 9, 2020 13:27:34 GMT 2
Πολλή καλή σκέψη Φάνη, ταιριαστό και όμορφο δείχνει! Το αξιοσημείωτο είναι πάντως που επανήλθες στον πάγκο ορεξάτος και μάχιμος!
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2020 15:02:14 GMT 2
Κωνσταντίνε, Άλεξ, ευχαριστώ πολύ! Ναι, το σημαντικό είναι ότι ξαναβρίσκω χρόνο και όρεξη να μοντελάρω! Λίγη πρόοδος ακόμη στο εσωτερικό .....
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 9, 2020 18:55:15 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 10, 2020 22:08:10 GMT 2
Όμορφο δείχνει, Φάνη. Μπράβο
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 11, 2020 21:03:13 GMT 2
Όμορφο δείχνει, Φάνη. Μπράβο Ευχαριστώ πολύ Γιώργο! Έκανα μια μικρή αλλαγή στα πλαϊνά στις πόρτες ώστε να χαμηλώσει το ύψος στην εσωτερικής επένδυση όπως φαίνεται στις φωτό που έχω και σιγά-σιγά προχωράω. Θα ανεβάσω νέα φωτό στην πορεία μαζί με την υπόλοιπη πρόοδο μου.
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Feb 12, 2020 9:38:38 GMT 2
Ωραια η πατεντα με τα νυχια. Κολλησε ευκολα στις καμπυλες;
|
|
|
Post by Φάνης on Feb 12, 2020 10:22:40 GMT 2
Ωραια η πατεντα με τα νυχια. Κολλησε ευκολα στις καμπυλες; Καλημέρα Δημήτρη, Ευχαριστώ. Ναι κόλλησε πολύ εύκολα, απλώς θέλει καλό ψαλίδι για το κόψιμο ή ακόμη καλύτερα με λεπίδα, γιατί αλλιώς βγαίνουν οι ίνες.
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 11, 2020 13:13:44 GMT 2
Με μια μπατονέτα και λίγο enamel thinner καθάρισα λίγο καλύτερα θέλω να πιστεύω το παραπάνω καφέ wash (Tamiya Panel Line Accent) στα καθίσματα. Θα τα καθαρίσω ακόμη λίγο, με την βοήθεια των φωτό! Επίσης, έβαλα τα υπόλοιπα decals: το έμβλημα της Ferrari στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου (χρησιμοποίησα το τμήμα PE για να το ευθυγραμμίσω) και τα decals για το ταμπλό. Για το ταχύμετρο και το στροφόμετρο, θα χρησιμοποιήσω επίσης τους κατάλληλους δακτυλίους οργάνων (Scale Production) για να δώσω λίγο βάθος και επίσης θα μπορέσω να εφαρμόσω κάποιο gloss βερνίκι για να μιμηθώ το γυαλί. Εν τω μεταξύ, χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου κόλλα CA αυτήν την εποχή για clear parts (Deco Princess), για να ολοκληρώσω τα μπροστινά φώτα και επίσης χρησιμοποιούσα brass σύρμα 0,5mm και εποξική κόλλα 5 λεπτών (Bob Smith Industries) για να αντικαταστήσω τον σπασμένο μεταλλικό πείρο για να τοποθετήσω καλύτερα τις απολήξεις των εξατμίσεων. Τέλος, ψεκάσα 2 ελαφρά στρώματα Gravity Colors GC-307 (Clear Gloss Clear) στον αμάξωμα για να σφραγίσουν τα αυτοκόλλητα. Μόλις στεγνώσει, θα το τρίψω ελαφρά με micromesh 4000 να διώξω ότι πιθανόν κολλήσει πάνω του, και θα ψεκάσω ακόμη 3-4 στρώματα. Λόγω της κλίμακας του κιτ, είμαι απρόθυμος να ψεκάσω 2Κ βερνίκι (λαμβάνοντας υπόψιν και τα σχόλια του Δημήτρη στο θέμα με τα βερνίκια) οπότε θα συνεχίσω με 1K βερνίκι. Καλό Σ/Κ!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Apr 11, 2020 14:02:47 GMT 2
Πολυ ωραια προοδος, σπεσιαλ θα βγει 2Κ δεν το απορριπτω, απλα αν το ψεκασεις θα επρεπε αναγκαστικα μετα να το τριψεις για να το λεπτυνεις. Νομιζω καλυτερα με 1Κ οπως το πας, δεν ειχαν 2Κ στα 50ς χεχε. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 11, 2020 19:07:39 GMT 2
Πολυ ωραια προοδος, σπεσιαλ θα βγει 2Κ δεν το απορριπτω, απλα αν το ψεκασεις θα επρεπε αναγκαστικα μετα να το τριψεις για να το λεπτυνεις. Νομιζω καλυτερα με 1Κ οπως το πας, δεν ειχαν 2Κ στα 50ς χεχε. Καλη συνεχεια Ευχαριστώ Δημήτρη! Ανυπομονώ να πέσουν τα υπόλοιπα χέρια βερνίκι να αναδείξει το πολύ ωραίο Rosso Corsa, Ferrari 300 της ZP!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 12, 2020 10:37:02 GMT 2
Πολύ καλό βερνίκωμα Φάνη, το washάκι των καθισμάτων , όπως άλλωστε αναφέρεις και εσύ, ίσως θέλει κάτι παραπάνω για να δείξει καλύτερα, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 12, 2020 12:05:06 GMT 2
Πολύ καλό βερνίκωμα Φάνη, το washάκι των καθισμάτων , όπως άλλωστε αναφέρεις και εσύ, ίσως θέλει κάτι παραπάνω για να δείξει καλύτερα, καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Άλεξ, να δω θα προλάβω την προθεσμία αυτού του GB?
|
|