.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 8, 2012 20:31:30 GMT 2
Το σίγουρο πάντως είναι οτι ο Γιάννης ο "φορτηγοφτιάχτης" θα χοροπηδάει από τη χαρά του! Και πως θα μπορουσα να μην χοροπηδω αφου βλεπω οτι αυτη η γωνια του φορουμ παει μια χαρα και τα ''κρουσματα'' αυξανονται... Ο Παναγιωτης θα τα βαλει με την Αμερικανια, ο Χρηστος ψωνισε FH μια χαρα παμε... Οσο για την κατασκευη σου Νεκταριε πραγματικα ζωγραφισες με τους γαντζους και αν κρινω απο το προχειρο στησιμο του μοντελου το αποτελεσμα θα ειναι εντυπωσιακο...Καλη συνεχεια φιλε μου! : :
|
|
|
Post by nektarios on Jan 9, 2012 10:38:04 GMT 2
Φίλε Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ! Οι γάντζοι φτιάχτηκαν "εκ του ασφαλούς", γιατί είχα ξανακάνει την πατέντα στο παρελθόν (είχα φτιάξει ένα βίντσι εκ του μηδενός, για τζιπάκι, κάποια στιγμή θα το δείτε). Στο μεταξύ, οι γάντζοι έχουν ασταρωθεί και περιμένουν για βάψιμο, μαζί με πολλά άλλα εξαρτήματα, ενώ και το υπόλοιπο μοντέλο έχει προχωρήσει αρκετά. Πιστεύω οτι το επόμενο update δεν θα αργήσει. Εύχομαι σύντομα να δούμε τα νέα αποκτήματα του Παναγιώτη και του Χρήστου σε w.i.p.
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Feb 1, 2012 20:32:44 GMT 2
Nεκταριε τι απεγινε το φορτηγο;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 1, 2012 21:45:30 GMT 2
Nεκταριε τι απεγινε το φορτηγο; Φίλε Γιάννη, χαίρε! Δεν το ξέχασα, απλώς συμβαίνουν τα εξής: - Ο καιρός δεν βολεύει για βάψιμο σε εξωτερικό χώρο με ηλιακό φως, και έτσι έχω μείνει αρκετά πίσω. Να φανταστείς οτι την Κυριακή που είχε λίγο ήλιο βγήκα να βάψω με 2 βαθμούς θερμοκρασία, ψέκαζα με 3 ΑΤΜ (!!) και παρ' όλα αυτά το χρώμα μόλις που έβγαινε από τον αερογράφο... Χώρια που ξεπάγιασα... - Έχω βάψει όλα τα εξαρτήματα του γερανού συν κάποια άλλα, 2-3 χέρια αστάρι και στη συνέχεια κάποιες λεπτομέρειες με ασημί, μαύρο, κλπ, αλλά αυτά τα στάδια νομίζω οτι δεν ενδιαφέρουν κανέναν μέχρι να ολοκληρωθούν τα βαψίματα. Μόλις βάψω κάποια κόκκινα (γερανό, προφυλακτήρα, κλπ) και κάποια Alclad chrome, θα έχετε φωτογραφικά νέα. - Είμαι στη φάση εφαρμογής των (αρκετά δύσκολων) χαλκομανιών, αλλά και αυτή προχωράει αργά και δεν ολοκληρώθηκε ακόμη. - Εκτός από το φορτηγό, έχω ακόμη 5 μοντέλα αεροσκαφών στον πάγκο μου, και σκέφτομαι να αρχίσω και το μοντέλο για το GB. Βοήθειά μου...
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Feb 1, 2012 22:04:47 GMT 2
Ωραια : : , περιμενουμε λοιπον!!! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 1, 2012 22:09:46 GMT 2
Ωραια , περιμενουμε λοιπον!!! Περιμένουμε δε λές τίποτα Johny... Δώσε φορτηγό στο λαό Νεκ... Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2012 11:13:34 GMT 2
ΟΚ, ΟΚ, κερδίσατε! Αφού το θέλετε τόσο, θα κάνω ένα ψευτο-Update, μέχρι να έρθει η ώρα για το «κανονικό»! Έχουμε λοιπόν και λέμε: 1) Αποφάσισα να αντικαταστήσω τους δυο φάρους (βλ. φωτό του οχήματος στο κουτί, στην αρχή του πρώτου topic) με κάτι πιο «μουράτο», τοποθετώντας - αφού πρώτα τροποποίησα - ένα συγκρότημα φάρων, προερχόμενο από παιχνίδι. Όταν το αντιλήφθηκε ο γιος μου με κοίταξε κάπως… (ξεχνώντας ότι τα 3 τελευταία χρόνια το παιχνίδι βρισκόταν παρατημένο κάτω από το κρεβάτι του…), αλλά τελικά τον έπεισα ότι ήταν για καλό σκοπό! Το αποτέλεσμα είναι αυτό [οι δυο φωτό μπήκαν ανάποδα...] : Ακολούθησε αστάρωμα (με Humbrol 85 satin, ώστε όταν θα βαφούν - με Alclad chrome - να μην γίνουν πολύ γυαλιστερά) και έπεται βάψιμο. Το ίδιο ισχύει και για τους γάντζους. 2) Έχουν ασταρωθεί (2 φορές, με ενδιάμεσο πολύ τρίψιμο) τα εξαρτήματα του γερανού (32 κομμάτια), ο πρόσθιος προφυλακτήρας και διάφορα άλλα εξαρτήματα, τρίφτηκαν εκ νέου και αναμένουν νέο – τοπικό – αστάρι και μετά τελικό βάψιμο. [Κι εδώ οι δυο φωτό μπήκαν ανάποδα, μάλλον πρέπει να βρω μια λύση γι' αυτό...] Με λίγη προσοχή, θα διακρίνετε (στη φωτό πριν το αστάρι) στο κεντρικό τμήμα του γερανού ένα κομμάτι συρματόσχοινο, που τοποθετήθηκε στη θέση αντίστοιχου πλαστικού και είναι «μασκαρισμένο» με σελοτέϊπ. 3) Τώρα ασχολούμαι με αυτό: 4) Και, Γιάννη, ειδικά για σένα, ένα close up στον αγαπημένο σου προφυλακτήρα, για να σου φτιάξω τη μέρα! Είναι πλέον έτοιμος για τελικό βάψιμο (αφού πρώτα μασκαριστούν τα ασημί τμήματα του «εργάτη»). Δυστυχώς, η φωτό είναι κάπως θολή… Αυτά για την ώρα. Ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξει «πραγματικό» Update, τουλάχιστον για τις τοποθετημένες χαλκομανίες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 2, 2012 13:06:44 GMT 2
’ντε να το δούμε και βαμμένο!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2012 16:01:24 GMT 2
’ντε να το δούμε και βαμμένο!!!!!!!!!!!!!!! Φίλε Γιώργο, το περιμένω κι εγώ πώς και πώς! Δυστυχώς όμως με τη συνεχόμενη παγωνιά είναι πρακτικά αδύνατον... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 2, 2012 16:49:14 GMT 2
Φίλε Γιώργο, το περιμένω κι εγώ πώς και πώς! Δυστυχώς όμως με τη συνεχόμενη παγωνιά είναι πρακτικά αδύνατον... Δεν ξέρω το αν κάνει που το έβαψα έτσι (την celica)... Κάθε φορά που την πέρναγα καποιο χέρι μπογιας, αστάρι την στεγνώνα με το θερμοπίστολο και δεν με απασχολήσε το κρύο...Βέβαια αφού στεγνώσε την άφησα 2 μέρες μες το σπίτι για να στεγνώσει καλά. Για να μην την κάψω (όπως τα προβολάκια) το θερμοπίστολο το δούλευα σαν βεντάλια πάνω απο το βαμμένο κομμάτι.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 2, 2012 21:51:19 GMT 2
Γιώργο, η μέθοδός σου νομίζω οτι είναι σωστή, ωστόσο επειδή εγώ βάφω πάντοτε εκτός σπιτιού και με ηλιακό φως, στην περίπτωσή μου δεν αρκεί να υπάρχει ζέστη, αλλά χρειάζεται και ήλιος... Πάντως ευχαριστώ για την ιδέα! Θα την έχω υπόψη μου. : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 2, 2012 23:13:38 GMT 2
Νεκταριε προχοραει μια χαρα ο Αμερικανος!! Ολα μου αρεσουν!!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2012 0:01:59 GMT 2
Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Εύχομαι σύντομα να δείτε και ουσιαστική πρόοδο! (καιρού επιτρέποντος...) : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Feb 3, 2012 14:01:31 GMT 2
Νεκταριε μια χαρα παει το project ,ολα καθαρα και καλοβαμενα! Ευχαριστω για την αφιερωση και ανταποδιδω (πω πω απο το γυμνασιο εχω να το πω αυτο ) προτεινοντας σου να ντυσεις τον προφυλακτηρα με αλουμινοταινια...Ελα μην κανεις ετσι, τοχεις χαλαρα και το αποτελεσμα θα σε ενθουσιασει...Ευκολο ειναι, κοβεις τα κοματια που θες , και αφου τα κολησεις ελαφρια πανω στην αντιστοιχη επιφανεια τα στρωνεις με μπατονετα για τα αυτια!!! Δοκιμασε το, και λαθος να κανεις ξεκολαει ευκολα... Παμε γερα!!! : : : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 3, 2012 16:32:59 GMT 2
Γιάννη, σε ευχαριστώ, τόσο για τα καλά σου λόγια όσο και για την ιδέα! Η αλήθεια είναι οτι στην αρχή του project σκεφτόμουν κι εγώ για κάτι "γυαλιστερό" στον προφυλακτήρα (συγκεκριμένα, για Alclad chrome silver), στη συνέχεια όμως σκέφτηκα να τον βάψω κόκκινο, για να είναι ασορτί με τον γερανό. Έτσι, και πιο "μάχιμος" θα δείχνει, και καλύτερο κοντράστ με το σιέλ και τα νίκελ θα κάνει. Εξάλλου, και ο προφυλακτήρας θα έχει ούτως ή άλλως κάποιες "λαμπερές" λεπτομέρειες, που τώρα δεν φαίνονται.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 7, 2012 23:34:11 GMT 2
Χαίρετε! Ήρθε η ώρα για ένα «ουσιαστικό» update! Έχουν γίνει τα εξής: 1) Βάφτηκαν με Alclad (chrome silver) οι γάντζοι και το κεντρικό τμήμα του συγκροτήματος των φάρων, καθώς και ένας μικρός πλαϊνός καθρέφτης που το κιτ δεν τον έδινε χρωμιωμένο (όλα αυτά στην 1η φωτό), ορισμένες λεπτομέρειες στους 4 λασπωτήρες (2η φωτό) και κάποια άλλα δευτερεύοντα εξαρτήματα. Ακολούθως, συναρμολογήθηκε το συγκρότημα των φάρων, βάφτηκαν με μαύρο ματ (Humbrol 33) τα υπόλοιπα τμήματα των λασπωτήρων, και επίσης βάφτηκαν τα δυο μικρά πίσω φλας (αυτά που προεξέχουν από το πίσω τμήμα των εργαλειοθηκών) με Tamiya X-26 clear orange (πάνω σε βάση Alclad chrome silver). Όλα αυτά τα εξαρτήματα είναι έτοιμα για τοποθέτηση. 2) Η διαδικασία με τις χαλκομανίες τελείωσε! Χρειάστηκαν περίπου 5 ώρες για την καθεμιά πλευρά του φορτηγού, αλλά άξιζε τον κόπο, γιατί εφάρμοσαν εξαιρετικά! (τουλάχιστον έτσι νομίζω). Οι χαλκομανίες είναι πολύ καλές: το φιλμ είναι λεπτό, κολλάνε τέλεια, και αφήνουν αρκετό χρόνο για τακτοποίηση. Σας παρουσιάζω το αποτέλεσμα, με μορφή dry fit: 3) Μασκαρίστηκαν και ακολούθως ψεκάστηκαν «πρώτο χέρι» κόκκινο (Tamiya X-7 gloss red, πάνω σε αστάρι Humbrol 147) τα εξαρτήματα του γερανού και ο πρόσθιος προφυλακτήρας. Έγιναν αρκετά καλά (δεδομένου ότι υπήρχε και ένα σοβαρό πρόβλημα με την παροχή πίεσης αέρα στον αερογράφο), αλλά θα τα δείτε στο επόμενο update, όταν ολοκληρωθεί το βάψιμό τους και ξεμασκαριστούν. Αυτά για την ώρα. Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|