|
Post by Φάνης on Apr 12, 2020 8:23:39 GMT 2
Ο φίλος Δημήτρης Καρακατσάνης, ο administrator του Modellers Band στο Facebook, με ρώτησε πριν ημέρες αν μπορώ να συμμετέχω στο “Tamiya, Straight Out of the Box” Group Build που έχει ήδη ξεκινήσει στην ομάδα του, με χρονική διάρκεια 17/3-31/5 2020, εις μνήμη του κου Κώστα Καλφάκη. Επειδή δεν είχα ξεκινήσει στην ουσία αυτό το κιτ πριν την έναρξη του συγκεκριμμενου GB, σήμερα αποδέχθηκα την πρόσκληση του και θα συμμετάσχω με αυτό το κιτ. Ελπίζω αυτό να μην δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, ούτως ή άλλως στο συγκεκριμμένο θέμα εδώ θα ανεβαίνει όλη η πρόοδος μου, όπως και στην μοντελιστική μου σελίδα στο Facebook.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 12, 2020 9:48:00 GMT 2
Φανη καλησπερα ...με ολες αυτες τις σιδεροπριονολιμεςγυαλοχαρτο ....τι κερδιζεις ? Καλημέρα Μιχάλη, cloth abrasive tapes είναι σε αλουμινένιο πλαίσιο, τις χρησιμοποιείς ελαφρά σε κυλινδρικές επιφάνειες ώστε να ακολουθούν την φορά τους και να διατηρείτε το σχήμα τους. Μου έχουν μείνει από την εποχή που έφτιαχνα άρματα και όπου δεν χρησιμοποιούσα μεταλλικές κάνες, όλες οι πλαστικές στα κιτ είναι κατά βάση 2 κομμάτια οπότε πολλή δουλειά για να τις πετύχεις! Εδώ μου είναι πολύ χρήσιμες για τα πιρούνια, εξατμίσεις και άλλα κομμάτια! Καλημερα φανη μου ...αα ειναι flexible τωρα εχει λογικη ...πρωτη φορα το βλεπω σαν εργαλειο ...μπραβο εξυπνη ιδεα .Υπαρχουν κ ανταλακτικα γυαλοχαρτα ?
|
|
|
Post by alex78 on Apr 12, 2020 10:26:18 GMT 2
Προσεκτική και μελετημένη προεργασία Φάνη, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 12, 2020 12:01:57 GMT 2
Καλημέρα Μιχάλη, cloth abrasive tapes είναι σε αλουμινένιο πλαίσιο, τις χρησιμοποιείς ελαφρά σε κυλινδρικές επιφάνειες ώστε να ακολουθούν την φορά τους και να διατηρείτε το σχήμα τους. Μου έχουν μείνει από την εποχή που έφτιαχνα άρματα και όπου δεν χρησιμοποιούσα μεταλλικές κάνες, όλες οι πλαστικές στα κιτ είναι κατά βάση 2 κομμάτια οπότε πολλή δουλειά για να τις πετύχεις! Εδώ μου είναι πολύ χρήσιμες για τα πιρούνια, εξατμίσεις και άλλα κομμάτια! Καλημερα φανη μου ...αα ειναι flexible τωρα εχει λογικη ...πρωτη φορα το βλεπω σαν εργαλειο ...μπραβο εξυπνη ιδεα .Υπαρχουν κ ανταλακτικα γυαλοχαρτα ? Φυσικά Μιχάλη, υπάρχουν σετ με ανταλλακτικά!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 12, 2020 12:03:31 GMT 2
Προσεκτική και μελετημένη προεργασία Φάνη, καλή συνέχεια! Ευχαριστώ Άλεξ. Ως παλιό κιτ, υπάρχει πολλή καθάρισμα, στοκάρισμα και τρίψιμο. Η χαρά του μοντελιστή δηλαδή!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 12, 2020 13:05:30 GMT 2
Ο φίλος Δημήτρης Καρακατσάνης, ο administrator του Modellers Band στο Facebook, με ρώτησε πριν ημέρες αν μπορώ να συμμετέχω στο “Tamiya, Straight Out of the Box” Group Build που έχει ήδη ξεκινήσει στην ομάδα του, με χρονική διάρκεια 17/3-31/5 2020, εις μνήμη του κου Κώστα Καλφάκη. Επειδή δεν είχα ξεκινήσει στην ουσία αυτό το κιτ πριν την έναρξη του συγκεκριμμενου GB, σήμερα αποδέχθηκα την πρόσκληση του και θα συμμετάσχω με αυτό το κιτ. Ελπίζω αυτό να μην δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, ούτως ή άλλως στο συγκεκριμμένο θέμα εδώ θα ανεβαίνει όλη η πρόοδος μου, όπως και στην μοντελιστική μου σελίδα στο Facebook. Φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα, Φάνη. Αυτή, τη βιράγκο θέλω να τη φτιάξω κι εγώ κάποια στιγμή. Την είχε φίλος που χάσαμε νωρίς (ο Νεκτάριος ξέρει) και θα ήταν ωραίος φόρος τιμής. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 12, 2020 20:04:19 GMT 2
Ο φίλος Δημήτρης Καρακατσάνης, ο administrator του Modellers Band στο Facebook, με ρώτησε πριν ημέρες αν μπορώ να συμμετέχω στο “Tamiya, Straight Out of the Box” Group Build που έχει ήδη ξεκινήσει στην ομάδα του, με χρονική διάρκεια 17/3-31/5 2020, εις μνήμη του κου Κώστα Καλφάκη. Επειδή δεν είχα ξεκινήσει στην ουσία αυτό το κιτ πριν την έναρξη του συγκεκριμμενου GB, σήμερα αποδέχθηκα την πρόσκληση του και θα συμμετάσχω με αυτό το κιτ. Ελπίζω αυτό να μην δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, ούτως ή άλλως στο συγκεκριμμένο θέμα εδώ θα ανεβαίνει όλη η πρόοδος μου, όπως και στην μοντελιστική μου σελίδα στο Facebook. Φυσικά και δεν υπάρχει πρόβλημα, Φάνη. Αυτή, τη βιράγκο θέλω να τη φτιάξω κι εγώ κάποια στιγμή. Την είχε φίλος που χάσαμε νωρίς (ο Νεκτάριος ξέρει) και θα ήταν ωραίος φόρος τιμής. Καλή συνέχεια Πολύ ωραία Γιώργο, την έχεις στο στοκ σου;
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 16, 2020 7:55:40 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 16, 2020 8:02:07 GMT 2
ΦΑΝΗ στην προετοιμασια περνεις αριστα ΜΠΡΑΒΟ . Μια χαρη μονο ...θα ηθελα εαν μπορεις να μας παρουσιασεις μια μερα τα εργαλεια του παγκου σου γιατι εχουν απιστευτο ενδιαφερον .
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 18, 2020 12:59:45 GMT 2
Μια χαρη μονο ...θα ηθελα εαν μπορεις να μας παρουσιασεις μια μερα τα εργαλεια του παγκου σου γιατι εχουν απιστευτο ενδιαφερον . Γεια σου Μιχάλη, δύσκολο το επιχείρημα, υπάρχουν πολλά και διάφορα, άλλα κοινά αλλά όχι τόσο, αλλά φανερά και εύκολα προσβάσιμα, αλλά στα συρτάρια και σε τάπερ, αν έχεις κάτι που βλέπεις κάθε φορά που αναρτώ απλώς ρώτησε με και θα βάζω φωτό σχόλια, έτσι είναι ευκολότερα. Κάποια στιγμή, θα προσπαθήσω να μαζέψω αυτά που δεν είναι πολύ κοινά και θα ανεβάσω φωτό και σχόλια! Καλή Ανάσταση!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 18, 2020 13:18:06 GMT 2
ΦΑΝΗ στην προετοιμασια περνεις αριστα ΜΠΡΑΒΟ . Ευχαριστώ Μιχάλη. Η προετοιμασία σε ένα μοντέλο είναι από τις εργασίες που απολαμβάνω και το 1ο σημαντικό βήμα για ένα καλό τελικό αποτέλεσμα! Κάτσαμε και σήμερα στον μοντελιστικό μας πάγκο και κόψαμε κάποια κομμάτια πλαστικό από evergreen για να γεμίσουμε τα κενά στο swing arm και στην συνέχεια ξεκινήσανμε να βάφουμε τα κομμάτια για τον σκελετό και τα καθίσματα με αποχρώσεις του μαύρου, και τα κομμάτια του κίνητρα σε αποχρώσεις αλουμινίου. Μένουν να βαψω τις ζάντες και τα δισκόφρενα, μάλλον με διαφορά ασημένια χρώματα, και μετά θα ασχοληθώ με την βαφή όλων των αποχρωμιωμένων κομματιών με chrome και polished aluminium. Σε κάποια κομμάτια θα πρέπει να μασκάρω και να πέσει clear yellow. To ντεπόζιτο και τα καπάκια λογικά θα βαφτούν με maroon! Σιγα σιγά, θα αρχίσω και την συναρμολόγηση σκελετού και κινητήρα! Καλή Ανάσταση σε όλους!
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 18, 2020 13:36:39 GMT 2
Φανη Καλο Πασχα κ Καλη Ανασταση Συρταρακι κ εχει μεσα κυλινδρικα κουτακια που γραφουν MICRO FLAT FILES V2 λιμες ?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 18, 2020 17:57:56 GMT 2
Φανη Καλο Πασχα κ Καλη Ανασταση Συρταρακι κ εχει μεσα κυλινδρικα κουτακια που γραφουν MICRO FLAT FILES V2 λιμες ? Είναι μικρό λιμες κτλ από την Hobby Elements. Ένας Κινεζος την έχεις, έχει και κανάλι στο YouTube, με το ίδιο όνομα, τον πλήρωσα μέσω PayPal αφού είχα επικοινωνία μαζί του και μου τα έστειλε. Παίρνει χρόνο γιατί μαζεύει παραγγελίες για 2-3 μήνες και μετά τα στέλνει. Θα βγάλω φωτό από τα σετ που έχω και θα ανεβάσω την άλλη εβδομάδα!
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 18, 2020 18:04:12 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 18, 2020 18:27:16 GMT 2
Ειμαι παρα πολυ περιεγος να δω πως θα κανεις τα νικελ στα πηρουνια ....καλη επιτυχια απο τωρα
|
|
|
Post by alex78 on Apr 18, 2020 20:03:26 GMT 2
Φάνη στον άξονα μετάδοσης πως και χρησιμοποίησες μήκη πλαστικού και όχι κάποιο στόκο? Επίσης μια εναλλακτική και οικονομική λύση θα ήταν και κομμάτια κατάλληλα διαμορφωμένα από sprues. Καλά βαψίματα και καλή Ανάσταση!
|
|