|
Post by m@ster k@frer on Dec 11, 2018 18:50:14 GMT 2
Να 'μαι πάλι. Με μηχανάκι φυσικά και πύραυλο αυτή τη φορά. Πρόκειται για το 1200άρι Ninja της Kawasaki που κυκλοφόρησε από το 2000 έως και το 2006. Ο τετρακύλινδρος σε σειρά κινητήρας των 1199 κ.ε. απέδιδε 178,5 ίππους στις 10.500 σ.α.λ. με τη σχέση συμπίεσης να βρίσκεται στο 12,2/1, καθιστώντας την έτσι την δυνατότερη μοτοσικλέτα παραγωγής από το 2000 έως το 2006. Η τελική ταχύτητα περιοριζόταν ηλεκτρονικά στα 301 χ.α.ω. και επιτάχυνε από στάση στα 100 χ.α.ω σε 2,59". Το κίτ είναι αυτό με έτος παραγωγής το 2001: Και φυσικά όπως τα περισσότερα σύγχρονα tamiya έχει εκπληκτικές συναρμογές, πολύ καθαρά κομμάτια, sprues Που πιάνουν σε τυφλά σημεία και γενικότερα φανερώνει την ποιότητα του και την υπεροχή του από τα περισσότερα κιτ μοτοσικλετών των υπολοίπων εταιριών. Εδώ φαίνονται τα περιεχόμενα του κίτ, καθώς και τα έξτρα αξεσουάρ που θα χρησιμοποιηθούν. Η αλυσίδα της Hobby Design και το pe set της Crazy Modeler. Όπως φαίνεται δίνονται πλαίσια σε μαύρο, γκρί, διάφανες, διάφανες κόκκινο, διάφανες πορτοκαλί, χρωμιομένο και διαφανές πράσινο πλαστικο: Από πέρσυ που ήρθε στην κατοχή μου το κίτ ήμουν σίγουρος για το χρωματισμό που θα ακολουθούσα, θέλοντας να αναπαραστήσω ένα μηχανάκι που βρέθηκα πραγματικά ελάχιστα εκατοστά από την απόκτηση του. Θα κινηθώ λοιπόν στο επετειακό μπλέ με τις "νυχιές", όπως εδώ: Από τις πρώτες εργασίες που έγιναν ήταν η συναρμολόγηση της αλυσίδας που δεν είχα επιχειρήσει άλλη φορά. Χρειάζεται δουλειά ακόμα καθώς δεν την έκανα σε 1 δόση, αλλά έχει την πλάκα της: Επίσης καθαρίστηκαν όλα τα κομμάτια του κίτ χωρίστηκαν και άρχισαν οι δοκιμές και η προετοιμασία για το βάψιμο: Έπειτα πέσαν τα μεταλλικά και κάποιες χαλκομανίες: Ετοιμάστηκαν τα φώτα εμπρός και πίσω: Και τέλος φαίνεται ο σκελετός με τον κινητήρα στο χρώμα τους. Στον σκελετό προστέθηκαν κάποια μεταλλικά rivets και βάφτηκαν με ψιλό πινελάκι στον κινητήρα οι βίδες και κάποιες λεπτομέρειες: Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να έχω νέα σύντομα. Να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 12, 2018 11:45:06 GMT 2
Καλή αρχή και καλή συνέχεια Αγάπιε! Όσο για το ότι θα έχουμε νέα σύντομα δεν αμφιβάλλω, με τη φόρα που έχεις πάρει... Οι "νυχιές" πώς θα γίνουν / βαφτούν;
|
|
|
Post by czt on Dec 12, 2018 13:23:39 GMT 2
καλη αρχη ομορφη μηχανη και το ξεκινημα σου δυνατο! Βλεπω να το τελειωνεις μεχρι το σαββατο.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 13, 2018 0:41:00 GMT 2
Super το μοτόρι Αγάπιε, η Tamiya στα καλύτερα της. Ψηφίζω δαγκωτό μπλέ και εγώ.
Όντως και εμένα οι ''νυχιές'' μου κινούν την περιέργεια...
Η αλυσίδα της HD πιστεύεις προσθέτει το κάτι παραπάνω...?
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 13, 2018 17:42:53 GMT 2
Άψογη η αλυσίδα. Καλή επιτυχία mr πολυβόλο
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 14, 2018 18:28:02 GMT 2
Καλή αρχή και καλή συνέχεια Αγάπιε! Όσο για το ότι θα έχουμε νέα σύντομα δεν αμφιβάλλω, με τη φόρα που έχεις πάρει... Οι "νυχιές" πώς θα γίνουν / βαφτούν; Καλησπέρα Κωνσταντίνε, οι νυχιές αν δείς στις φωτογραφίες με τα περιεχόμενα είναι χαλκομανίες. Γίνονται με μερακλίδικη αερογραφία αλλά δεν υπάρχει διάθεση για τόσο "χώσιμο" τώρα. Τέτοια τα κάνει μόνο ο Σάκης (ΑΚΑ Reventon) καλη αρχη ομορφη μηχανη και το ξεκινημα σου δυνατο! Βλεπω να το τελειωνεις μεχρι το σαββατο. Σε ευχαριστώ Κώστα. Χαίρομαι που σ'άρέσει. Super το μοτόρι Αγάπιε, η Tamiya στα καλύτερα της. Ψηφίζω δαγκωτό μπλέ και εγώ. Όντως και εμένα οι ''νυχιές'' μου κινούν την περιέργεια... Η αλυσίδα της HD πιστεύεις προσθέτει το κάτι παραπάνω...? Άλεξ καλησπέρα, για τις νυχιές τα είπαμε κ τηλεφωνικώς, όσο για την αλυσίδα αξίζει αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς. Επίσης δίνει την ευκολία του να έχεις τους εξωτερικούς κρίκους χρυσούς και το κέντρο ασημένιο. Παρόλα αυτά, η χάραξη της αλυσίδας της Tamiya είναι πολύ καλή και με κατάλληλο βάψιμο θα σου δώσει ένα αξιοπρεπέστατο αποτέλεσμα. Οπότε είναι καθαρά θέμα πόσο θέλεις να ξοδέψεις εσύ στο μοντέλο. Προσωπικά θα έπαιρνα και πάλι μεταλλική αλυσίδα και ειδικά της HD καθώς για τα κάτω από 20€ που κοστίζει δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα και πολλή προίκα μέσα καθώς έχει μια ολόκληρη καρτέλα με Hex Bolts. Επίσης περισσεύουν πολλοί κρίκοι και μπορείς να βγάλεις μια εξωτερική πλευρά από μια ακόμη αλυσίδα πχ σε κάποιο άλλο μοντέλο Άψογη η αλυσίδα. Καλή επιτυχία mr πολυβόλο Γεια σου ρε Τζώρτζ, Η αλυσίδα στη φωτογραφία είναι η μισή ακριβώς. Πρέπει να μπούνε απο πάνω και τα 2/3 της χρυσής καρτέλας που φαίνεται πίσω καθώς και τα μπουλόνια. Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες αλλά θα τις δούμε όταν ολοκληρωθούν. Ας δούμε και λίγη πρόοδο στο μηχανάκι. Αρχικά με πιάσαν τα κέφια μου και ασχολήθηκα με τον ψεκασμό. Φτιάχνηκαν οι γραμμές του καυσίμου από θερμοσυστελλόμενο και πόδια από αντιστάσεις, τρυπήθηκαν κάποια σημεία για να φαίνεται πιο κοντά στο κανονικό και έγιναν wash: Έπειτα βάφτηκαν με Pale gold τα καπάκια του κινητήρα, και κάποιες λεπτομέρειες με ασημί: Και κάπως έτσι άρχισε να παίρνει σχήμα. Τα κέφια συνέχιζαν και είπα να προσθέσω καλώδια όσο αντέξω . Επίσης με ασημί βάφτηκαν βίδες κτλ περιμετρικά και με αλουμινοταινία προστέθηκαν σφιγκτήρες στις σωληνώσεις. Μένουν να γίνουν διάφορα wash και να δω τις σκιάσεις με καθαρό μυαλό και ίσως να προστεθούν κάποιες βίδες όπου θα φαίνονται από τα fairings: Τέλος προστέθηκε στο ψυγείο η τάπα η οποία δεν υπήρχε στο κίτ από σωλήνα μεταλλικό και κάποια spare pe, ετοιμάστηκε το πίσω αμορτισέρ σε αποχρώσεις pale gold, aluminium, silver, semi-gloss black και gloss red και προστέθηκε στο ψαλίδι. Και η τάπα βενζίνης απέκτησε διχρωμία με white aluminium και κολλήθηκε στη θέση της: Αυτά προς το παρόν. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 14, 2018 18:41:38 GMT 2
Πάντα έτσι κεφάτος να είσαι! Και να αποδεικνύεις πως τα κέφια και η ταχύτητα δεν αντιβαίνουν προς την ποιότητα. Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα από κάθε άποψη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 15, 2018 12:22:14 GMT 2
Πάντα έτσι κεφάτος να είσαι! Και να αποδεικνύεις πως τα κέφια και η ταχύτητα δεν αντιβαίνουν προς την ποιότητα. Εντυπωσιακό το αποτέλεσμα από κάθε άποψη! Καλή συνέχεια! Και επειδή πραγματικά το ευχαριστιέμαι πολύ, δείτε με τι ασχολήθηκα χθες το βράδυ μέχρι τις 3 που μοντέλαρα. Από spare pe που είχα έφτιαξα ένα κλειδί και ένα μπρελόκ. Και μια φωτογραφία με ένα κλειδί μηχανής σε 1/1: Και επίσης ετοιμάστηκε η τιμονόπλακα με τα clipon, όπου έκανα ίσως τις περισσότερες προσθήκες που έχω κάνει γενικώς σε τιμόνια και ακόμα έπαιρνε κ άλλες. Ανοίχτηκαν οπές στα αντίβαρα και προστέθηκαν οι βίδες συγκράτησης, προστέθηκαν οι βίδες συγκράτησης των clipon, προστέθηκε το κουμπί της μίζας το οποίο δεν υπήρχε, προστέθηκαν οι βίδες του καπακιού των υγρών φρένων, προστέθηκαν οι βίδες συγκράτησης της τιμονόπλακας και έπεται συνέχεια: Ελπίζω να σου αρέσει Κωνσταντίνε. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 15, 2018 18:25:23 GMT 2
Μου αρέσει, μου αρέσει! Καλό και δημιουργικό ΣΚ (και τις μικρές ώρες...)!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 16, 2018 21:53:47 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους, και πάλι update αστραπή, με μερικές εργασίες στο μηχανάκι. Προετοιμάστηκαν τα μαρσπιέ με κόψιμο των πλαστικών κομματιών που θα αντικατασταθούν με μεταλλικά από το σετ της Crazy Modeler. Και με το αγαπημένο μου bender της Master Tools πήραν το σωστό σχήμα τα φωτοχαραγμένα κομμάτια: Συνεχίζοντας, με κέφια και πάλι ετοιμάστηκε η αλυσίδα, μπήκαν οι χρυσοί κρίκοι, προστέθηκαν τα μπουλόνια στο γρανάζι (4 κομμάτια έκαστο) με μεταλλική ράβδο (πόδι από πυκνωτή) στο κέντρο τους (κάτι το οποίο δεν έδινε η hobby design,ίσως το μόνο κακό σημείο στο σετ με την αλυσίδα), βάφτηκε με το Oil της gunze και δέχτηκε wash. Επίσης οι ζάντες βάφτηκαν με το TS-50, οι βαλβίδες πήραν χρώμα με τα gold και Rubber Black της Gunze και προστέθηκαν γιατί είχα πολλά κέφια αντίβαρα της ζυγοστάθμισης. Από το σέτ της CM επίσης ετοιμάστηκε ο πίσω δίσκος και κολλήθηκε στη ζάντα. Ο κινητήρας με όλη του την προίκα να πετάγεται από δώ και από 'κεί μπήκε πάνω στο σασί και το ψυγείο επίσης μπήκε δοκιμαστικά. Κάπου εδώ χαζογελούσα μόνος μου καθώς είχα καιρό να ασχοληθώ με Tamiya και μου φάνηκε τοσο ωραίο να κάθονται όλα στη θέση τους : Τέλος, στο ψαλίδι μπήκε η δαγκάνα του πίσω φρένου, προστέθηκαν βίδες, βιδάκια, παξιμάδια κτλ κτλ περιμετρικά, έγιναν Wash, προστέθηκαν οι ρεγουλατόροι της αλυσίδας, Επόμενη στάση, κούμπωμα του ψαλιδού στο σασί, κόλλημα ψυγείου, κάλυψη περιμετρικά των βιδών με μεταλλικές και δοκιμαστικές εφαρμογές του κουστουμιού ώστε να κολληθεί και να εξαφανιστούν οι ενώσεις που δεν υπάρχουν στο πραγματικό. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 16, 2018 22:46:42 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 16, 2018 23:01:35 GMT 2
Στη άδεια, ελπίζω να κάτσω να προλάβω να δω αναλυτικά ότι μας έχεις τον τελευταίο καιρό. Τώρα απλά δεν προλαβαίνω. Πολύ προσεγμένα όλα και σίγουρα δεν είναι εύκολο να δουλεύεις με τέτοιους ρυθμούς και ταυτόχρονα τόσο ποιοτικά.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 17, 2018 15:08:46 GMT 2
Απλά καταιγιστικός φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 17, 2018 19:30:50 GMT 2
Ασταμάτητος Αγάπιε! Θα ρίξουμε οφθαλμόλουτρο μέσα στις διακοπές - να δούμε όλες τις αναρτήσεις σου με την ησυχία μας! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 19, 2018 23:40:45 GMT 2
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια. Ελπίζω να ευχαριστιέστε όλοι το ίδιο ότι και αν φτιάχνετε. Ας δούμε μερικές ακόμη εργασίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες. Από όταν άνοιξα το κίτ είχα σημειώσει να γίνουν προσθήκες στον πλαγιοστάτη για να έρθει πιο κοντά στο κανονικό καθώς ήταν πολύ απλουστευμένος. Ασχολήθηκα λοιπόν τις τελευταίες ημέρες με προσθήκη του ελατηρίου, και των 2 βάσεων στήριξης του από μεταλλική ράβδο. Το "καρουμπαλάκι στο τελείωμα της έγινε από εποξική κόλλα: Και με βίδωμα μερικών ολοκληρωμένων πάνω στο σασί έχουμε φτάσει κάπου εδώ. Οι βίδες στήριξης του μοτέρ καλύφθηκαν με Pe, στο τιμόνι προστέθηκαν πολλές βίδες από Pe, πήρε θέση το πίσω ψαλίδι με τον τροχό, την αλυσίδα, τον πίσω δίσκο κτλ, προστέθηκε το εμπρός φανάρι και φυσικά το κλειδί. Δείτε κάποιες δοκιμαστικές εφαρμογές του fairing, καθώς σκοπεύω να κολλήσω και να στοκάρω τα πλαινά ώστε να μην φαίνεται ενωση εμπρός στην καρίνα. Θα κολληθεί και η μάσκα με τα 2 πλαινά ώστε να τρυπηθούν και να αντικατασταθούν οι χαραγμένες βίδες με μεταλλικές: Επίσης ετοιμάστηκαν τα μαρσπιέ. Εδώ θα αντικατασταθούν οι (γαϊδουρό)βίδες στήριξης της Tamiya με μεταλλικούς πείρους και βίδα από pe: Βάφτηκαν και συναρμολογήθηκαν οι εμπρός δίσκοι. Στα κέντρα μπήκαν έξτρα βίδες από άλλο σετ pe: Συνεχίζοντας, από το σέτ της Crazy Modeler, πήρε θέση το προστατευτικό κάγκελο της εξάτμισης που λείπει πλήρως από το κίτ: Και λαστ μπατ νοτ λίστ παλουκώθηκαν τα καθαρισμένα κομμάτια του μηχανώματος για αστάρωμα να δούμε που οδεύουμε: Αυτά για τώρα. Ελπίζω να είστε όλοι καλά. Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Dec 20, 2018 12:28:19 GMT 2
Δεν αφήνεις τίποτα στην τύχη του φίλε και πολύ καλά κάνεις. Φαίνεται απο χιλιόμετρα ότι χαίρεσαι με την ψυχή σου αυτό το project, ίσως γιατί απο λεπτομέρειες δεν ήρθε στην κατοχή σου. Αναμένεται νομίζω super αποτέλεσμα.
|
|