|
Post by gtziaf on Nov 1, 2018 18:54:57 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Nov 2, 2018 12:28:29 GMT 2
Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή σου Γιώργο! Ερώτηση: Γιατί τα εσωτερικά και τα κάτω μέρη από τις πόρτες και τα φτερά (αυτά που δεν φαίνονται όταν όλα είναι κλειστά) έμειναν άβαφα; Υπάρχει λόγος; Και στα επόμενα με το καλό και με υγεία!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 2, 2018 14:31:24 GMT 2
Γιατί έτσι ήταν στο πραγματικό Κωνσταντίνε, όσο παράξενο και αν είναι αυτό. Έχει να κάνει με το ότι το αυτοκίνητο ανακατασκευάστηκε στη Αμερική από την Penske, οπότε δεν ακολουθεί χρωματικά τις υπόλοιπες Ferrari της εποχής. Παρόμοια φιλοσοφία έχουν και οι 917. Πιθανόν έχει να κάνει με το υλικό, τον πολυεστέρα, που χρησιμοποιούσαν στα αμαξώματα τους. Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by pkout on Nov 4, 2018 21:37:25 GMT 2
Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή σου Γιώργο! Ερώτηση: Γιατί τα εσωτερικά και τα κάτω μέρη από τις πόρτες και τα φτερά (αυτά που δεν φαίνονται όταν όλα είναι κλειστά) έμειναν άβαφα; Υπάρχει λόγος; Και στα επόμενα με το καλό και με υγεία!
Εξαιρετική δουλειά Γιώργο, δεν φαίνεται καθόλου σε τι κλίμακα είναι
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2018 23:10:25 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο για το σχόλιο.
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Dec 4, 2018 23:13:22 GMT 2
Αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος, πραγματικά είναι τρομακτική η δουλειά σου Γιώργο. Άπεριόριστο respect!!
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2018 23:38:38 GMT 2
Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, επισκέφτηκα στη Β. Ιταλία, έναν απ΄ τους μεγαλύτερους συλλέκτες παγκοσμίως (με περισσότερα από 2500 μοντέλα), για να του παραδώσω τα 4 43άρια και να παραλάβω τα επόμενα. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία γιατί συνάντησα πράγματα τα οποία δεν φανταζόμουν τόσο σε επίπεδο συλλόγων υπό κλίμακα όσο και στην 1/1. Ο λόγος που γράφω είναι κυρίως γιατί είχα τη ευκαιρία να δω δημιουργίες σχεδόν όλων των γνωστών μοντελιστών από κοντά. Αυτό επιβεβαίωσε κάτι που έχω γράψει πολλάκις στο φόρουμ, ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους ξένους, πολυδιαφημισμένους μοντελιστές. Ίσα - ίσα, το αντίθετο. Οπότε αν αφήσουμε την ξενομανία, τη φεισμπουκλαγνεία στουντιοφωτογραφημένων "εκπληκτικών" μοντέλων, θα αντιληφθούμε ότι εδώ, σε αυτή τη μικρή γωνιά του Ελληνικού ίντερνετ, γίνονται αξιολογότατα πράγματα που δεν τα εκτιμούμε επειδή έτσι είναι το DNA της φυλής μάς. Να είστε πάντα καλά κι ευχαριστώ για τη στήριξη σας.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 4, 2018 23:39:04 GMT 2
Αν αναλογιστεί κανείς το μέγεθος, πραγματικά είναι τρομακτική η δουλειά σου Γιώργο. Άπεριόριστο respect!! Αγάπιος Να είσαι καλά Αγάπιε
|
|
|
Post by alex78 on Dec 5, 2018 12:14:32 GMT 2
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 5, 2018 14:19:19 GMT 2
Μέσα στο Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, επισκέφτηκα στη Β. Ιταλία, έναν απ΄ τους μεγαλύτερους συλλέκτες παγκοσμίως (με περισσότερα από 2500 μοντέλα), για να του παραδώσω τα 4 43άρια και να παραλάβω τα επόμενα. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία γιατί συνάντησα πράγματα τα οποία δεν φανταζόμουν τόσο σε επίπεδο συλλόγων υπό κλίμακα όσο και στην 1/1. Ο λόγος που γράφω είναι κυρίως γιατί είχα τη ευκαιρία να δω δημιουργίες σχεδόν όλων των γνωστών μοντελιστών από κοντά. Αυτό επιβεβαίωσε κάτι που έχω γράψει πολλάκις στο φόρουμ, ότι εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από τους ξένους, πολυδιαφημισμένους μοντελιστές. Ίσα - ίσα, το αντίθετο. Οπότε αν αφήσουμε την ξενομανία, τη φεισμπουκλαγνεία στουντιοφωτογραφημένων "εκπληκτικών" μοντέλων, θα αντιληφθούμε ότι εδώ, σε αυτή τη μικρή γωνιά του Ελληνικού ίντερνετ, γίνονται αξιολογότατα πράγματα που δεν τα εκτιμούμε επειδή έτσι είναι το DNA της φυλής μάς. Να είστε πάντα καλά κι ευχαριστώ για τη στήριξη σας. Εγω να πω την αμαρτία μου τρομερά τα μοντέλα και το πλήθος τους αλλά η συλλογή (τουλαχιστον το κομματι που φαίνεται) χάνει στο θέμα παρουσίασης,στην πρώτη φωτο βλεπω ας πουμε μοντελα με τα ανοιγομενα μερη τους καπως πεταμένα πάνω στο γυαλινο ραφάκι που βρισκονται αλλα 30 μοντελακια και λιγο με στεναχωρει ας πουμε. Νομιζω οτι θα επρεπε το καθενα να χε το χωρο του,οχι απαρραιτητα μια βιτρινουλα αλλα να μην εχει 3 σειρες απο μοντέλα επι 15 μοντελα η σειρα στο ιδιο ραφι.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 5, 2018 18:27:49 GMT 2
Άλεξ, να είσαι καλά κι ευχαριστώ για το ένθερμο σχόλιο. Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν μπορώ να κάνω αναλυτική ανταπόκριση. Είτε γιατί δεν είναι το στυλ μου, είτε γιατί δεν ξέρω τι ουσία έχει. Έφερα 3 Hiro και 2 feeling, όλα στην 1/43 . Θα τα δείτε το 2019 στο φόρουμ Δημήτρη, οι βιτρίνες που σας κοινοποίησα είναι μόνο δύο από τις δεκάδες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο. Τα χειροποίητα μοντέλα ήταν σε ξεχωριστές βιτρίνες, οργανωμένα ανά θέμα και με επαρκή χώρο αλλά δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω για προφανείς λόγους προστασίας του συλλέκτη και των κατασκευαστών τους. Όπως μου είπε, όταν ολοκληρώνεται μία συλλογή (π.χ. όλες οι 917) τη μεταφέρει στον τελικό της χώρο, σε βιτρίνες τύπου πίνακα, όπου είναι όλα όμορφα τοποθετημένα. Πάντως εγώ εκτίμησα το γεγονός ότι άνθρωπος έχει δεσμεύσει μόνο ένα δωμάτιο του τεράστιου σπιτιού του (μιλάμε για κάτι σαν κάστρο) για το χόμπι, του ώστε να μην περιορίζει την οικογένειά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του να κινηθούν στο υπόλοιπο σπίτι χωρίς να φοβούνται μήπως χαλάσουν ή σπάσουν κάτι. Όλα τα πράγματα δεν έχουν μόνο μία ανάγνωση, αλλά αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα όσο μεγαλώνεις και οι εμπειρίες σου πληθαίνουν.
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 7, 2018 23:59:59 GMT 2
Άλεξ, να είσαι καλά κι ευχαριστώ για το ένθερμο σχόλιο. Δυστυχώς θα σε απογοητεύσω, αλλά δεν μπορώ να κάνω αναλυτική ανταπόκριση. Είτε γιατί δεν είναι το στυλ μου, είτε γιατί δεν ξέρω τι ουσία έχει. Έφερα 3 Hiro και 2 feeling, όλα στην 1/43 . Θα τα δείτε το 2019 στο φόρουμ Δημήτρη, οι βιτρίνες που σας κοινοποίησα είναι μόνο δύο από τις δεκάδες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο. Τα χειροποίητα μοντέλα ήταν σε ξεχωριστές βιτρίνες, οργανωμένα ανά θέμα και με επαρκή χώρο αλλά δεν μπορώ να τα δημοσιεύσω για προφανείς λόγους προστασίας του συλλέκτη και των κατασκευαστών τους. Όπως μου είπε, όταν ολοκληρώνεται μία συλλογή (π.χ. όλες οι 917) τη μεταφέρει στον τελικό της χώρο, σε βιτρίνες τύπου πίνακα, όπου είναι όλα όμορφα τοποθετημένα. Πάντως εγώ εκτίμησα το γεγονός ότι άνθρωπος έχει δεσμεύσει μόνο ένα δωμάτιο του τεράστιου σπιτιού του (μιλάμε για κάτι σαν κάστρο) για το χόμπι, του ώστε να μην περιορίζει την οικογένειά του, τα παιδιά του και τα εγγόνια του να κινηθούν στο υπόλοιπο σπίτι χωρίς να φοβούνται μήπως χαλάσουν ή σπάσουν κάτι. Όλα τα πράγματα δεν έχουν μόνο μία ανάγνωση, αλλά αυτό θα το καταλάβεις καλύτερα όσο μεγαλώνεις και οι εμπειρίες σου πληθαίνουν. Eνταξει να πω την αληθεια το φανταστηκα οτι δεν θα ειναι ολη η συλλογη του ετσι αλλα μου κανε εντυπωση οτι ειναι ετσι καπως χυμα ας πουμε. Αξιοζηλευτη συλλογη οπως και να χει παντως!! Επισης οταν λετε ''ολοκληρωνεται'' μια συλλογη τι ακριβως εννοουμε; Για ποσες 917 μιλαμε;;
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 8, 2018 20:13:12 GMT 2
Πολλές Δημήτρη, πάρα πολλές. Όλες όσες αγωνίστηκαν, κάθε αγώνας, κάθε αυτοκίνητο. Και σε αυτές βάλε και μερικές test versions, presentation cars κλπ. Επίσης, δεν έβγαλα φώτο τη μεγαλύτερη συλλογή βιβλίων που έχω δει live, Ferrari και Porsche κατά βάση. Πάντως, επειδή είσαι 917άκιας ο τύπος μου είπε: " Είμαι φανατικός Φερραρίστι, ο πιο φανατικός που υπάρχει, αλλά η 917, ήταν το καλύτερο αγωνιστικό όλων των εποχών." Και πως να έχει άδικο... Και επειδή ο Αλέξιος διψάει για λεπτομέρειες , το αυτοκίνητο που μετακινούμασταν ήταν μια καλή, πολύ καλή guilia
|
|
|
Post by alex78 on Dec 8, 2018 20:25:47 GMT 2
|
|
|
Post by Diecast917k on Dec 9, 2018 16:24:41 GMT 2
 Πσσσ! Απίστευτο!! Όσο για τις 917 θυμάμαι που είχα δει μικρός την ταινία με τον McQueen (πρέπει να ήταν την εποχή που είχε βγει και το παιδικό τα Cars) και είχα εντυπωσιαστει από αυτό το αυτοκίνητο! Αυτή τη στιγμή να πω ότι έχω 4 18αρες 917k (ανοιγομενες μεταλλικές) αλλά ζηλεύω τις 43αρες ανοιγομενες!
|
|
|
Post by manos13 on Dec 10, 2018 19:02:15 GMT 2
Ωραίο κομμάτι
|
|