|
Post by nektarios on Apr 11, 2016 14:11:16 GMT 2
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 11, 2016 14:33:01 GMT 2
Κουκλα Νεκταριε οπως της αρμοζει!! Ετωτηση, το μεγαλο λογοτυπο στο εμπρος καπω θα το αφησεις ετσι? Δεν θα ανοιξεις τις σχισμες στις γριλιες?
Καλη συνεχεια☺
|
|
|
Post by nektarios on Apr 11, 2016 19:15:36 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο! Το συγκεκριμένο λογότυπο - αλλά και οι υπόλοιπες χαλκομανίες του καπώ - είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία... Όταν τοποθέτησα τις δυο πλαϊνές, θεώρησα οτι θα ήταν εφικτό να τις κόψω (με κοφτερό κοπίδι και πολλή προσοχή) στα σημεία που υπήρχαν οι γρίλιες, μετά να τις "λούσω" με βελτιωτικό και να ακολουθήσουν το σχήμα των γριλιών. Όμως φευ... Μετά από προσπάθεια τριών ωρών αποδέχθηκα πλέον οτι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί ποτέ, επειδή οι λωρίδες των κομμένων χαλκομανιών ήταν τόσο λεπτές ώστε δεν κολλούσαν στο μοντέλο με τίποτα... Έτσι, τις αφαίρεσα με το κοπίδι και έβαψα τα σημεία με πινελάκι. Και μετά από αυτή την περιπέτεια, δεν υπήρξε ούτε καν σκέψη να πειράξω το κεντρικό λογότυπο, αλλά περιορίστηκα να το περάσω πολλά χέρια βελτιωτικό (τόσο απο επάνω όσο και κάτω από το καπώ), χωρίς όμως ιδιαίτερα αποτελέσματα βελτίωσης... Νομίζω οτι σε τελική ανάλυση είναι πολύ προτιμότερο το να παραμείνει μη αληθοφανές αλλά τουλάχιστον ακέραιο, παρά να δοκιμάσω ο,τιδήποτε άλλο που είναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα οδηγήσει σε καταστροφή. Υπάρχει τέλος και η σκέψη για ένα πλύ προσεκτικό wash στις γρίλιες μετά το τελικό βερνίκωμα, ώστε να δημιουργηθεί τουλάχιστον η ψευδαίσθηση του τρισδιάστατου.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2016 21:05:24 GMT 2
Σίγουρα πολύ δουλειά Νεκ και καλό αποτέλεσμα. Συμπλήρωσε με το πινελάκι τα χρώματα στις άσπρες γρίλιες όπως στη φώτο : Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Apr 13, 2016 11:35:08 GMT 2
Γιώργο, ευχαριστώ! Με τις γρίλιες συμβαίνει το εξής: όταν έβγαλα τη συγκεκριμένη φωτό, έπαθα ένα μικρό σοκ! Στη φωτό έβλεπα ένα σωρό σημεία άβαφα, τα οποία ήμουν σίγουρος οτι είχα βάψει και μάλιστα με μεγάλη προσοχή, μετά έβλεπα το μοντέλο και ήταν όλα βαμμένα κανονικά, και τελικά κατάλαβα οτι αυτά που φαίνονταν στη φωτό ως άβαφα, στην πραγματικότητα ήταν το σιελ φόντο μέσα από τις ανοιγμένες γρίλιες!.. Οπότε, όλα καλά!.. Υ.Γ.: Η ακριβέστατη αποτύπωση των προτεινόμενων λεπτομερειών πάνω στη φωτό μού άρεσε πολύ!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 14, 2016 20:49:42 GMT 2
Νεκτάριε μπελαλίδικο λίβερι αλλά εφάρμοσαν τελικά μια χαρά! Ένας άμπαλος όπως εγώ μπορεί να τις φέρει βόλτα ή αποτελεί μονόδρομος οι aftermarket...?
|
|
|
Post by nektarios on Apr 15, 2016 19:59:02 GMT 2
Φίλε Αλέξη, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Αν πρόκειται να φτιάξεις το συγκεκριμένο κιτ, με την ποιότητα των χαλκομανιών δεν θα έχεις κανένα θέμα, γιατί πρόκειται για επανέκδοση του 2010. Η εφαρμογή τους όμως επάνω στο κιτ είναι μπελαλίδικη (μου πήρε 5 μέρες...) επειδή είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε καλούνται να κολλήσουν... αντίθετα με τους νόμους της Φυσικής! Δες λ.χ. τη χαλκομανία του μπροστινού φτερού: ξεκινάει από την επαφή με το καπώ με ελαφρά κουρμπαριστή καμπύλη, μετά από ελάχιστα χιλιοστά στρίβει στην ακμή και συνεχίζει προς τα κάτω με ανάποδη καμπύλη σχηματίζοντας λακκούβα, και μόλις φτάνει στο "φούσκωμα" του φτερού (που η ακμή του επίσης είναι καμπυλωτή) πρέπει να στρίψει και πάλι απότομα προς τα κάτω και επιπλέον να εφαρμόσει επάνω στο τελείωμα του "φουσκώματος", με εμφανή τάση σύγκλισης των εξωτερικών πλευρών της... Σε ζάλισα; Φαντάσου τι γίνεται στα πίσω φτερά... Επίσης, δυσκολία εφαρμογής υπάρχει και στις πλαϊνές χαλκομανίες του καπώ, επειδή η χαλκομανία πρέπει να ακολουθήσει το έντονο "φούσκωμα". Τέλος, με τις γρίλιες του καπώ υπάρχει το ζήτημα που έχω περιγράψει σε προηγούμενη απάντηση. Εγώ για να τα πετύχω όλα αυτά [ίσως επειδή είμαι επίσης αρκετά άμπαλος ] αναγκάστηκα σε αρκετά σημεία να κάνω τομές στις χαλκομανίες προκειμένου να "έρθουν", και μετά τις κάλυψα με διάφορα μικρομπαλώματα (από τα περισσεύματα των χαλκομανιών στα άκρα τους), τα οποία μπαλώματα βεβαίως είναι αδύνατον να ξεφύγουν από ένα προσεκτικό μάτι, αλλά δεν γινόταν αλλιώς... Παρ' όλα αυτά όμως, με την απαιτούμενη προσοχή και γρηγοράδα κινήσεων, είμαι σίγουρος οτι δεν θα έχεις κανένα ανυπέρβλητο πρόβλημα.
|
|
|
Post by nektarios on Jun 23, 2016 13:44:44 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Jul 4, 2016 15:13:22 GMT 2
Μεθοδικά τα βαψίματά σου Νεκτάριε, καλή συνέχεια φίλε μου!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 5, 2016 9:45:12 GMT 2
Πότε το ανέβασες Νεκ αυτό; Κάπου το έχασα. Πολύ καλή δουλειά, όπως πάντα. Ιδίως η σήτα είναι super!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 5, 2016 13:54:35 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Γιώργο, ήταν μεγάλη η διαδρομή από τη Χρυσούπολη μέχρι την Αριδαία, και ήταν πολύ λογικό να χαθεί κάπου στο ενδιάμεσο... Με τη ευκαιρία να σας ενημερώσω οτι στο μεταξύ έχει γίνει βερνίκωμα και γυάλισμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν με ενθουσίασε και σύντομα αναμένεται δεύτερος γύρος..
|
|
|
Post by nektarios on Sept 26, 2016 9:38:13 GMT 2
Φίλοι μου, Χαίρετε! Ήρθε η ώρα για το τελευταίο update και την ολοκλήρωση της συμμετοχής μου στο GB, μόλις… 13 μήνες μετά την επίσημη λήξη του! Μετά το βερνίκωμα του μοντέλου - που είχε γίνει στο προηγούμενο Update - ακολούθησε ελαφρό τρίψιμο (μόνον με αλοιφές, επειδή φοβήθηκα μήπως γίνει καμιά "στραβή" με τις χαλκομανίες, καθώς το βερνίκι δεν μου φαινόταν αρκετά ανθεκτικό), μετά μασκάρισμα των περιγραμμάτων των παραθύρων και βάψιμό τους με πινέλο. Η διαδικασία ήταν μια παταγώδης αποτυχία (όπως και του σιελ Civic που είχα παρουσιάσει πριν από λίγο καιρό), κυρίως επειδή στο ξεμασκάρισμα αφαιρούνταν και κομμάτια του βαμμένου πλαισίου. Το αποτέλεσμα είναι επιεικώς απαράδεκτο (πιο κοντινές φωτό ντρέπομαι να ανεβάσω…), και έτσι η απόφασή μου να μην ξαναχρησιμοποιήσω αυτή η διαδικασία είναι πλέον αμετάκλητη. Ακολούθησε το βάψιμο των λογότυπων στα ελαστικά (αφού πρώτα είχα καταστρέψει τις χαλκομανίες που έδινε το κιτ…), όπου χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά μεταλλικά stencils (ευγενική χορηγία του gtziaf), και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά μια ευχάριστη έκπληξη! Στο μέλλον, δεν πρόκειται να ασχοληθώ ξανά με χαλκομανίες… Η διαδικασία του βαψίματος είναι πραγματικά πανεύκολη, και μάλιστα υπάρχει η δυνατότητα "διαγραφής" οποιουδήποτε λάθους με ένα απλό πέρασμα με βρεγμένο – με διαλυτικό – πανί. Ακολούθησε η τελική συναρμολόγηση και η τοποθέτηση των διαφόρων εξωτερικών εξαρτημάτων (υαλοκαθαριστήρων, καθρεπτών, ασφαλειών καπώ, κεραίας, μάσκας και φώτων, λασπωτήρων, αεροτομής, κ.λπ.), χωρίς ιδιαίτερα απρόοπτα. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την υπομονή και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 26, 2016 18:31:24 GMT 2
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 26, 2016 21:03:39 GMT 2
Πολυ ωραίο έγινε φιλε μου. ΜΠΡΑΒΟ!!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Sept 26, 2016 22:47:06 GMT 2
Πολύ ωραίο βγήκε Νεκταριε!!! Ή μόνη ένσταση μου είναι στο ύψος της ανάρτησης.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει ασφάλτινο σετ απ και έχει βγει πολύ ψηλό.Κατα τ'αλλα είναι σούπερ!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 27, 2016 8:11:01 GMT 2
Φίλοι μου Αλέξη, Κομνηνέ και Βαγγέλη, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Αλέξη, τα περιγράμματα με στεναχώρησαν, όχι μόνον γιατί δεν έγιναν όπως έπρεπε, αλλά και επειδή παιδεύτηκα πολύ και τζάμπα. Ωστόσο, δε χάθηκε κι ο κόσμος, στο κάτω - κάτω μαθαίνουμε από τα λάθη μας.. Τους λασπωτήρες τους έβαλα κυρίως επειδή τους έδινε το κιτ και λυπήθηκα να τους πετάξω. Επίσης, ήταν η πρώτη φορά που κάποιο αγωνιστικό μου θα είχε λασπωτήρες, ενώ και η τοποθέτησή τους ήταν μια ενδιαφέρουσα πρόκληση. Βαγγέλη, έχεις δίκαιο για την ανάρτηση, αλλά όταν το έφτιαχνα δεν το πρόσεξα και όταν το έκλεισα και είδα το χάσμα ήταν πλέον αργά.. Στο επόμενο θα τα πάω καλύτερα!
|
|