Μεταλλουργια-χυτηρια Αγιου Δημητριου...
Mar 26, 2015 23:43:31 GMT 2
Post by LUNATIC on Mar 26, 2015 23:43:31 GMT 2
Αδερφια ειχα ενα σκαλωμα με το 1199 που ειχα αγορασει...
Ηθελα να την κανω μια εκδοση test που ειχε αβαφτο το αλουμινενιο ντεποζιτο της.
Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω Alclad αλλα με ετρωγαν τα χερια μου να παω ενα βημα πιο μπροστα.
Μου ηρθε στο νου να το κανω απο μεταλλο.
Δηλαδη να χρησιμοποιησω το μεταλλο για χυτευση που εχουν σε κομματια τους τα ψαγμενα transkit και aftermarket εταιρειες.
Εψαξα απο εδω και απο εκει ρωτησα μοντελαδες και αποτελεσμα μηδεν.
Βραδιατικα με επιασε η πιλαλα και προσπαθησα να πειραματιστω με το καλα'ι' των ηλεκτρονικων.
Αποτελεσμα ΜΗΔΕΝ γιατι δημιουργει "σταγονα" και δεν εχει βαθμο αραιωσης "νερου" για να αγκαλιασει καθε πτυχη του καλουπιου.
Μπηκα στο αχανες διαδικτυο βρηκα μετα απο πολυ κοπο και ψαξιμο την priceaugust.ie
Aυτη η εταιρια εχει μικρα στρατιωτακια και υλικα απ το μεταλλο που εψαχνα.
Ειδα καποιες μπαρες μεταλλου με διαφορετικες ιδιοτητες αλλα δεν ειχε πληροφοριες ουτε για βαρος ουτε διασταση.
Χαμηλη τιμη μεν αλλα δεν ηξερες τι αγοραζες σε ποσοτητα.
Πηρα απο εκει 4 μπαρες,ενα μπρικακι για να λιωσω το υλικο και πουδρα για να μην κολησει το μεταλλο στο καλουπι.
Με το που ηρθαν ειδα οτι η καθε μπαρα ηταν απο 123 εως 127 γραμμαρια.
(3 ντεποζιτα ανα μπαρα).
Και τοτε παιδες εφαγα ΦΡΙΚΗ!!!
Σκεφτηκα οτι μεσα στα περισευομενα κομματια που ειχα στην αποθηκη απ τα kit των διτροχων ειχα βαλει και μεταλλικα απ την Studio 27,Max moto κλπ κλπ...
Δεν μου χρειαζοντουσαν πρακτικα πουθενα.
Επιαναν χωρο!!!
Μαζεψα:Μπροστινες-πισω αναρτησεις,πλαισια,εξατμισεις,μοτερ,ψαλιδια,εμπρος-πισω φτερα υποπλαισια.
Και βουρ στην γκαζερα-μπρικακι.
Το θεμα ηταν το μετα...
Που θα το εβαζα αυτο που θα ελιωνε?
Διπλωσα αλουμινοχαρτο στα 2 και δημιουργησα ενα "καλουπι" με πατρον ενα πακετο τσιγαρα.
Εννοειτε πουδρα μεσα και πυριμαχο απο κατω γιατι οτι βρει θα το καψει.
Και αρχιζει το λιωσιμο των αχρηστων κομματιων και την δημιουργια πρωτης υλης.
Οταν ανεβαζει θερμοκρασια το μεταλλο και εχει λιωσει,ηδη αρχιζουν και φλεγονται και γινοντε πετσα τα τυχον χρωματα-χαλκομανιες-κολλες κλπ κλπ.
Τα απομακρυνεις απ την επιφανεια με ενα ξυλινο ραβδακι (του ωρυλα) και μενει...
Καθαρο μεταλλο ετοιμο για χυτευση στο απολυτο καθρεφτε χρωμα!!!
Και η παραγωγη "μπαρας" Μεταλουργιων Αγιου δημητριου ξεκινα και το αποτελεσμα...
ΙΔΟΥ!!!
Καταφερα και εβγαλα 330 γραμμαρια καθαρο μεταλλο.
Ωρα για την χυτευση ενος πειραματος μικρης εκτασης.
(Δεν ηθελα να κανω το ντεποζιτο γιατι θα "ανοιγα" και το 1199 και δεν ηθελα).
Το προτοτυπο ηταν η εμπρος δαγκανα φρενου της BREMBO απo kit της CGM.
Kαι το αποτελεσμα ηταν αυτο μετα απο περιποιηση και μικρο γυαλισμα
Nα ξερετε οτι το χυτο μεταλλο εχει ειδικο λαστιχο για να κανεις καλουπι που αντεχει τις θερμοκρασιες (300max).
Αλλα εχει και το κακο οτι ληγει δεν "ζει" για πολυ.
Ο Καλφακης εχει αλλα βλεπουμε...
Eγω χρησιμοποιησα κοινο λαστιχο για ρητινες και μετα το πρωτο αντιγραφο το καλουπι καηκε και ηταν μονο για πεταμα.
Δεν ξερω εαν βοηθησα αδερφια ή αν προσφερα κατι που θα χρειαστειτε σε καποιο project σας αλλα μου εφυγε ο τακος,κοντεψα να βαλω φωτια το δωματιο μου και εφαγα ατελειωτες ωρες στο NET.
Να θυμαστε οτι ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και ψαχνουμε καλα πριν παραγγειλουμε.
Ευχαριστω για την ωρα σας
Ηθελα να την κανω μια εκδοση test που ειχε αβαφτο το αλουμινενιο ντεποζιτο της.
Σκεφτηκα να χρησιμοποιησω Alclad αλλα με ετρωγαν τα χερια μου να παω ενα βημα πιο μπροστα.
Μου ηρθε στο νου να το κανω απο μεταλλο.
Δηλαδη να χρησιμοποιησω το μεταλλο για χυτευση που εχουν σε κομματια τους τα ψαγμενα transkit και aftermarket εταιρειες.
Εψαξα απο εδω και απο εκει ρωτησα μοντελαδες και αποτελεσμα μηδεν.
Βραδιατικα με επιασε η πιλαλα και προσπαθησα να πειραματιστω με το καλα'ι' των ηλεκτρονικων.
Αποτελεσμα ΜΗΔΕΝ γιατι δημιουργει "σταγονα" και δεν εχει βαθμο αραιωσης "νερου" για να αγκαλιασει καθε πτυχη του καλουπιου.
Μπηκα στο αχανες διαδικτυο βρηκα μετα απο πολυ κοπο και ψαξιμο την priceaugust.ie
Aυτη η εταιρια εχει μικρα στρατιωτακια και υλικα απ το μεταλλο που εψαχνα.
Ειδα καποιες μπαρες μεταλλου με διαφορετικες ιδιοτητες αλλα δεν ειχε πληροφοριες ουτε για βαρος ουτε διασταση.
Χαμηλη τιμη μεν αλλα δεν ηξερες τι αγοραζες σε ποσοτητα.
Πηρα απο εκει 4 μπαρες,ενα μπρικακι για να λιωσω το υλικο και πουδρα για να μην κολησει το μεταλλο στο καλουπι.
Με το που ηρθαν ειδα οτι η καθε μπαρα ηταν απο 123 εως 127 γραμμαρια.
(3 ντεποζιτα ανα μπαρα).
Και τοτε παιδες εφαγα ΦΡΙΚΗ!!!
Σκεφτηκα οτι μεσα στα περισευομενα κομματια που ειχα στην αποθηκη απ τα kit των διτροχων ειχα βαλει και μεταλλικα απ την Studio 27,Max moto κλπ κλπ...
Δεν μου χρειαζοντουσαν πρακτικα πουθενα.
Επιαναν χωρο!!!
Μαζεψα:Μπροστινες-πισω αναρτησεις,πλαισια,εξατμισεις,μοτερ,ψαλιδια,εμπρος-πισω φτερα υποπλαισια.
Και βουρ στην γκαζερα-μπρικακι.
Το θεμα ηταν το μετα...
Που θα το εβαζα αυτο που θα ελιωνε?
Διπλωσα αλουμινοχαρτο στα 2 και δημιουργησα ενα "καλουπι" με πατρον ενα πακετο τσιγαρα.
Εννοειτε πουδρα μεσα και πυριμαχο απο κατω γιατι οτι βρει θα το καψει.
Και αρχιζει το λιωσιμο των αχρηστων κομματιων και την δημιουργια πρωτης υλης.
Οταν ανεβαζει θερμοκρασια το μεταλλο και εχει λιωσει,ηδη αρχιζουν και φλεγονται και γινοντε πετσα τα τυχον χρωματα-χαλκομανιες-κολλες κλπ κλπ.
Τα απομακρυνεις απ την επιφανεια με ενα ξυλινο ραβδακι (του ωρυλα) και μενει...
Καθαρο μεταλλο ετοιμο για χυτευση στο απολυτο καθρεφτε χρωμα!!!
Και η παραγωγη "μπαρας" Μεταλουργιων Αγιου δημητριου ξεκινα και το αποτελεσμα...
ΙΔΟΥ!!!
Καταφερα και εβγαλα 330 γραμμαρια καθαρο μεταλλο.
Ωρα για την χυτευση ενος πειραματος μικρης εκτασης.
(Δεν ηθελα να κανω το ντεποζιτο γιατι θα "ανοιγα" και το 1199 και δεν ηθελα).
Το προτοτυπο ηταν η εμπρος δαγκανα φρενου της BREMBO απo kit της CGM.
Kαι το αποτελεσμα ηταν αυτο μετα απο περιποιηση και μικρο γυαλισμα
Nα ξερετε οτι το χυτο μεταλλο εχει ειδικο λαστιχο για να κανεις καλουπι που αντεχει τις θερμοκρασιες (300max).
Αλλα εχει και το κακο οτι ληγει δεν "ζει" για πολυ.
Ο Καλφακης εχει αλλα βλεπουμε...
Eγω χρησιμοποιησα κοινο λαστιχο για ρητινες και μετα το πρωτο αντιγραφο το καλουπι καηκε και ηταν μονο για πεταμα.
Δεν ξερω εαν βοηθησα αδερφια ή αν προσφερα κατι που θα χρειαστειτε σε καποιο project σας αλλα μου εφυγε ο τακος,κοντεψα να βαλω φωτια το δωματιο μου και εφαγα ατελειωτες ωρες στο NET.
Να θυμαστε οτι ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ και ψαχνουμε καλα πριν παραγγειλουμε.
Ευχαριστω για την ωρα σας